Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      zielony

zielony

(176 wyników)
    • Maluch mi właśnie zrobił zielonkawą kupkę i tak się zastanawiam-jak to objaw alergii to po jakim czasie od zjedzenia czegoś? Bo przecież kupkę może zrobić raz na parę dni..co prawda przed południem już jedna była-ale normalna-wię ta jest po cZymś co np zjadłam na obiad? Nie wiem kiedy mam szukać winowajcy...
    • Witam. Coreczka pije bebilon pepti i martwie sie jej kolorem kupy, robi zawsze bardzo zielona a najgorsze jest to ze kupke robi co 4-5 dni, widze ze boli ja brzuszek i niewiem co sie dzieje a do lekarza dopiero w czwartek...
    • Witajcie, U młodego po podejrzeniu nietolerancji nabiału, odstawiłam cały nabiał (młody piersiowy). Niedawno wprowadziłam masło i jajka i nie zauważyłam żadnej negatywnej reakcji u młodego. Ponieważ zajada już sam, przedwczoraj podałam mu ugotowane na twardo żółtko. Odrobinkę wciągnął no i mamy zieloną kupę. Poza tym nic mu nie jest (kiedyś jak ja jadłam nabiał w wersji full to oprócz tego że kupy były zielone, to jeszcze nie potrafił się wypróżnić). Zastanawia mnie to że jak ja ...
    • Poza tym wszystko ok, kataru nie ma, oskrzela czyste (byłam u lekarza we wtorek) goraczka juz 3 dzien, i dzis pojawiła sie bardzo zielona luźna kupa, czy to mogą iśc kolejne zęby? (synek ma juz dwie dolne jedynki, ale obeszło sie bez gorączki i rozwolnienia) Jakie są wasze doświadczenia? Wasze dzieci miały podobnie? A może to jakiś wirus, 3-dniówka, lekarz nic konkretnie nie powiedział. Kiedy powinnam iść do niego ponownie?
    • A ja znowu w tym temacie.. Mój synek ( 5 m ) od miesiąca robi zieloną kupę. Pediatra kazała odstawić mi nabiał bo to skaza ( na jednej z nóżek mały ma plamę suchą ) po około 2 tygodniach przeszło pomimo iż nie trzymałam niestety diety. Po 3 dniach normalnych kup problem zaczął się od początku i znowu mamy zielone kupy. I tak już od 2 tygodni ale teraz drastycznie trzymam dietę. Jem jedynie pieczywo, Florę wędliny, ryże mięso tylko drobiowe itp. Zmniejszyłam dawki żelaza dziecku ...
    • Dziewczyny moj synek robi od kilku dni zielona kupke, chociaz dzis zauwazylam, ze jak go przebiore od razu, to jest zolta, a dopiero po jakims czasie sie robi zielona. Nie wiem dlaczego tak jest. Czy ktoras tez ma taki problem? Czasem zdazala mu sie mala ilosc krewki i sluz, ale na razie nie zauwazylam, tylko ta zgnita zielen. Bylam dzis u lekarza, a ona mowi, zeby sie nie martwic ta zielenia, a jak zauwaze krewke to mam przyniesc probke do badania. Karmie piersia, czasem dokarm...
    • Córka (prawie 5 m-cy) karmiona tyko piersią od skończenia 1-2 m-ca nad ranem wierci, wybudza się, płacze i puszcza bąki (męczące to, ale jakos to przeżyjemy-przejdzie z czasem) Od miesiąca doszły bardzo brzydkie kupy- najpierw pojawiło się trochę śluzu, potem sam już śluz - ale jeszcze żółty - pomyślałam, ze też przejdzie z czasem. Pediatra zasugerowała probiotyk(biogaja) i dietę bezmleczną. Po tym jest jeszcze gorzej - zamiast kupy jest sam zielony śluz prawie po każdym karmieniu. Zmieniłam ...
    • Witam. Proszę o podpowiedz bo już sama nie wiem co mam myśleć. Moja córcia jest od początku karmiona NAN1,teraz ma 2,5 miesiąca i zaczęła robić bardzo zielone kupki. Wypróżnia się regularnie co 2 dni bez żadnych problemów , a kupka ma konsystencje i kolor dosłownie ugotowanego szpinaku. Próbowałam coś szukać na ten temat,ale za dużo tego aby wszystko przeglądnąc...Dowiedziałam się tylko że własnie mleko Nan często powoduje takie przeboje...Prosze o wasze podpowiedzi co można z tym zrob...
    • Drogie mamy czy pijecie herbatke zielona karmiac piersia,czy u mojego miesiecznego synka moze pojawic sie jakas wysypka,albo czy wogole mozna??Pozdrawiam...
    • Od 2 dni daje corci mleko mod.bebilon HA pow. 6 mca. Corka ma 7 mcy. podaje jej raz dziennie na sniadanie kaszke na tym mleku z owocami. Zauwazyłam ze robi potem zielone kupy. Czy to jest powod aby odstawic? nie ma innych objawów typu wysypki, bole brzuszka czy zaparcia. tylko te zielone kupy konsystencji budyniu. Dodam ze jak potem zje np obiadek to kupa jest normalna, tzn marchewkowa :)
    • moja córcia od 3 dni robi rzadką zieloną kupkę. nie ma innych objawów. nie gorączkuje,nie wymiotuje,je normalnie. nie wiem czy ja cos zjadłam co jej zaszkodziło. mam pytanie czy jest cos co mozna podac 2-miesięcznemu niemowlęciu? jakis lakcid czy cos takiego na wyregulowanie jelit? pomóżcie!
    • czy przy tym mleku kupa zawsze jest zielona? bo odkad zmienilismy, moj synek tylko takie robi.
    • Czy to mozliwe ze wczesniej po sloiczkowych jabluszkach nic sie nie dzialo, a po świeżym startym do kaszki maluch zrobil okropna zielona smrodliwa kupke? Nic innego nie jadl, tylko piers i ta kaszke z jablkiem, a kupa byla wyjatkowo paskudna :(
    • od piatku corka robi czesto rozluznione kupki, na poczatku mialy zolty lub pomaranczowy kolor, (myslalam ze zaszkodzila cytryna ktora polizala) ale od wczoraj nie chce jesc zupki, (a kleik zje, jablko tez) piers possie, kupki sa obecnie koloru zielonego, temp. w ustach mierzona termometrem-smoczkiem wskazuje 37,8 ma gorace czolo i jest troche marudna czy to moze wskazywac na zabkowanie? i czy kupa przy zabkowaniu moze byc zieona? bo juz nie wiem czy szukac przyczyny w jedzeniu?
    • o co chodzi z tymi kupami. są sprzeczne informacje więc jak to jest? mój maly zrobił dzisiaj troche zielonej kupy. miał zaparcie i wyszło trochę zielono-brązowej kupy. bez krwi, bez śluzu, ale okropnie śmierdziała. jest karmiony tylko bebilonem 1. ma 6 tygodni. nie ma gorączki. badania moczu dobre. czy to moze być cos złego czy tylko zalegająca kupa w jelitach? dostaje na lepsze trawienie syropek debridat i dałam mu plantex. czy to moze byc od tego?
    • dokladnie jak w temacie, kupki mojego synka wygladaja jak oczyszczajace maseczki z glinki zielonej, jaka moze byc tego przyczyna..syn ma 4.5 m-ca, od kilku tygodni dostaje oprocz mojego mleka okolo 250 ml bebilonu comfort. dodam, ze pokarm podaje odciagniety i bywa ze jest letni, moze to ma wplyw na kolor, ale ta konsystencja.. czy to normalny objaw po podaniu mleka sztucznego? nawet takiej malej ilosci, bo glownie pije moje... nie zauwazylam innych niepokojacych zmian, podpowie...
    • Dziewczyny, doradźcie, czy mam się przejmować, czy to normalne? Od miesiąca wprowadzam mojemu synkowi zupki i deserki. Oprócz tego dostaje herbatki, soczki i pierś. Odkąd zaczęłam mu wprowadzać stałe pokarmy, to kupa jest zielona. Nie ma w niej krwi ani śluzu. Czy u waszych dzieciaczków też jest taka reakcja na stałe jedzenie.
    • Mój 5-cio miesięczny synek dostał wczoraj pierwszy raz marchewkę (do tej pory tylko pierś). Okropnie mu nie smakowało. Ale nie w tym rzecz. W 3 godzinypotem zrobił wodnistą zieloną kupę. Po jakimś czasie znowu taką samą. Poza tym jest zadowolony, śmieje się, piszczy, macha nóżkami itd. Dziś znowu dostał marchewkę (większość wypluł, ale coś tam zjadł) - w efekcie znowu 2 zielone wodniste kupy. No i teraz nie wiem, co dalej mam robić: 1. Dawać znowu ze 2-3 łyżeczki marchewki tego sameg...
    • Hej...odkad zmeinilem mleko z pre na 1 HA maly ma zielona kupe..no jak plastelina po prostu..ludziki moznaby bylo lepic. A poza tym wszytsko ok. Wypryski na twarzy juz prawie zeszly. Spi..calkeim dobrze. NI emarudzi za bardzo. Czy mozliwe ze po zmianie mleka kupka nagle sie zielona zrobila?
    • witam.jestem mama 5,5 miesiecznego bobasa.karmie go wyłacznie ndal tylko piersia.dzisiaj pierwszy raz młody zrobił kupe koloru zielonej trawy nigdy mu sie to jeszcze nie zdarzyło.mam nadzieje ze to nic groznego?nadmienie ze ja wczoraj miałam male rewolucje zołądkowo -jelitowe i czy to mogło wpłynac na to ze stolce sa dzis u dziecka zielone.prosze o rade i zgory dziekuje za pomoc!pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się