Dodaj do ulubionych

Fleur du Lac

22.12.10, 02:46
Witajcie.
Woda Fleur du Lac była produkowana przez firmę Coty. Została wycofana kilka lat temu. Zdaję sobie sprawę z tego, że już jej nie dostanę, jednak może wiecie co ma chociaż podobne nutki...?!
Szukam dla siebie zapachu - lekkiego, zielonego, posiadającego typowo naturalne akcenty. Najlepiej gdyby zapach był tylko delikatnie wyczuwalny. Żeby przybliżyć jeszcze bardziej tę delikatność, dodam, że woda w stylu zielonej herbaty ma, wg mnie, odpowiednią lekkość. Jednak chciałabym mieć większy wybór niż tylko zielona herbata. Co możecie polecić?
Który zapach jest najbardziej zbliżony pod względem klimatu do tych dwóch zapachów...? Macie jakieś swoje typy?
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Fleur du Lac 23.12.10, 12:37
      Sprobuj moze zapachow Eau d'Italie (w Polsce w Galilu)- ich sztandarowej kompozycji i kolejnego zapachu inspirowanego jeziorem, czyli Au Lac:
      www.galilu.pl/pl/category/133/perfumy/pid/22/Eau-d%20Italie
      Polecilbym jeszcze Ninfeo Mio Annick Goutal, z zapachow selektywnych- wody do ciala KenzoKi, moze tez L'Eau d'Issey i L'Eau par Kenzo. Sa i wlasnie zielone herbaty Arden- klasyczna, Iced, Spiced, czy Exotic. Pozdrawiam!
      • olaj.j Re: Fleur du Lac 23.12.10, 18:59
        To ja - troche w zwiazku z tym, ze wczoraj o tym zapachu pisalam i mi sie przypomnial - dorzuce jeszcze Truth Calvina Kleina. To lekka, zielona trawka.:) Jesli lubisz delikatne zapachy polecam tez Esencia de Duende Jesusa del Pozo. Obydwa mozna dostac ostatnio w bardzo rozsadnych cenach.:)
        • olaj.j Re: Fleur du Lac 27.12.10, 19:44
          No i jeszcze oczywiscie absolutny klasyk Herba Fresca Guerlain oraz subtelny Vicolo Fiori Etro.:-)
          • lucapuka Re: Fleur du Lac 27.12.10, 21:05
            Eau de Eden Cacharel - trudno je zdobyć ale pasują do opisu.
            • kraxa Re: Fleur du Lac 06.01.11, 15:43
              Aromantic Decleor (chociaz mozesz uznac ja za zbyt wytrawno-ziolowa), Eau de Monteil Germaine Monteil- to moj najnowszy skarb ( a wcale nie jest nowy i ciezko go dostac;-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka