zielony

(64 wyniki)
  • Od kilku dni, raz dziennie moja córka robi taką ciemno zieloną kupę, widoczny minimalny śluz. Ma 3 miesiące. Mam się martwić? czy podawać priobotyki? Problemów z brzuszkiem brak, ma apetyt, ogólnie stan ok.
  • Karmię 5tyg. malucha Bebilonem 1 HA i zawsze bez wyjątku robi zieloną kupę z takimi białymi grudkami jak serek wiejski. Jak była pierś na samym początku to kupa była żółta. Jest to kolor ciemnozielony. Kupa jest rzadko- raz na dzień - dziecko ma właściwie kolki (jakkolwiek to nazwać: pręży się, ma dużo gazów - byle przeczekać do 3 miesiąca jak przy starszej-wtedy przeszło) - ale właśnie te zielone kupy mnie martwią..... A może po mleku modyfikowanym HA takie mogą być?????
  • Pani Doktor proszę o pomoc, czytałam, że po Bebilonie Comfort zielone kupy są normalne, ale niepokoi mnie to, że moja Córeczka robi tylko takie. Mała ma 12 tygodni, od miesiąca jest tylko na MM, nie mamy kolki, nie płacze przy wypróżnianiu, kupkę robi codziennie, albo co drugi dzień, jest zwarta, ale nie twarda, brzydko pachnie no i ma zielony kolor. Czy to normalne? Nie ma wysypki, nie pręży się, nie gorączkuje, mamy swój tryb dnia, który też się nie zmienia.. Dziecię jest pogodne, śmi...
  • Bardzo proszę o informację, moja córeczka robi zieloną kupkę od ok 2 tygodni. Ma prawie 3 miesiące karmię ją od początku mlekiem NAN 1. Jakieś 4 tygodnie temu była leczona antybiotykiem dożylnie na infekcję dróg moczowych, potem zachowawczo była podawana przez 2 tygodnie furagina, cały ten czas był także podawany lakcid. Po zakończeniu furaginy pokazała się zielona kupka od czasu do czasu robi żółtą albo taką mieszaną żółto- zieloną, małą nie boli brzuszek, jest wesoła.Mniej wię...
  • Mam 4- tygodniową córeczkę, od tygodnia je bebilon comfor. po urodzeniu, ze względu na to że nie mogłam jej karmić, dostawała Emfamil, ale miała kolki, później dostała nutramigen, który również jej nie bardzo służył, wymiotowała. teraz jest lepiej z jedzeniem i nie wymiotuje ale zaczeła robić zielone, bardzo rzadkie kupki o nie przyjemnym zapachu. nie pokojące jest to że za każdym razem jak chce zrobic kupke to płacze i jest nie spokojna. (kupke robi raz dziennie, jeśli podkurcze jej nóżki do...
  • j.w.
  • Moja córka ma 10 miesięcy. Dotychczas była karmiona wyłącznie piersią plus podawałam jej kaszki glutenowe i bezglutenowe z Bobovity na gęsto (łyżeczka) oraz różne obiadki, deserki itp. Tydzień temu odstawiłam ją od piersi i w "miejsce" cyca podaję mleko Nan3 z domieszką kaszki manny (na noc) oraz Nan3R (w południe) plus rano kaszka mleczno ryżowa z bobovity na gęsto, reszta jedzonka (niemlecznego)tak jak niegdyś. Nan to jedyne modyfikowane mleczko, jakie córeczka zaakceptowała pod względem s...
  • Pani doktor mój 10 tygodniowy synek po zmianie mleka na Bebilon Comfort zaczął robić zielone kupki, do tego mają zapach zgnitych jajek. Taki sam przykry zapach jest przy oddawaniu gazów. Do tego ma skazę białkową, buźkę ma całą wysypaną małymi krostkami i jeszcze kolki. Czy powinnam zmienić mleko. Próbowałam wcześniej Nutramigenu, ale nie chciał pić.
  • Panie doktorze zaczęłam karmic NAN 1 .Pojawiła się zielona kupa,czy to coś niepokojącego? Czy nalezy zmienic mleko? Poza tym Mała reaguje ok. Dziewczyny a wy co wiecie na ten temat?
  • moj synek ur 16 wrzesnia karmiony nan ha 1 robi ciemnozielone kupki o konsystencji pasty z bialymi grudkami czy to jest ok co to sa te biale grudki zielone sa podobno od zelaza ale czy to oznacza ze jest jego za duzo czy nalezuy zmienic mleko?
  • Moj synek ma 4 miesiace i od poczatku jest na Nan HA. Od zawsze robi zielone smierdzace kupki, raz rzadsze raz gestsze. Moja dr mowi ze to norma, ale tu czytam ze niekoniecznie. JAk Wasze dzieci??? JAka kupa po NAna HA????
  • Pani Doktor. Proszę o radę. Moja 8 tygodniowa córeczka od tygodnia robi ciemnozielone smierdzące kupki. Zaczęłam podawać jej Lakcid, ponieważ już kiedyś w podobnej sytuacji pomógł. Niestety nie tym razem. Michasia je mleko nan 1. Konsystencja stolców jest ok, nie ma też w nich śluzu. Chodzi tylko o ten paskudny kolor i niezbyt ładny zapach. Pozatym dziecko jest spokojne i nie wygląda na chore. Czy powinnam zmienić mieszankę?? Jeśli tak to na jaką? Pozdrawiam MamaMisi
  • Karmię i piersią i butelką i od czasu tej butelki, czyli od jakiegoś miesiąca, synek robi regularnie zielone kupy. Czasem, zwłaszcza kiedy dostaje więcej piersi albo mojego odciągniętego mleka kupy są żółtawe i wodniste, ale w znacznej większości są po prostu "gęste", zielone i strasznie śmierdzące. Na buzi żadnej alergii nie ma, ale poza tym na ciałku ma -jak powiedział lekarz- skórę atopową. Czy te kupy to powód do zmartwień, czy może powinnam zmienić mleko (NAN2)?
  • jestem mama 3 mies synka.przez pierwsze 2,5 mies karmilam go piersia.strasznie ulewal i dostal atopowe zapalenie skory.przeszlam na bebilon pepti 1.ulewania troche sie zmniejszyly za to kupka z zoltej "jajeczniczki" zmienila sie w zielona o dosc luznej konsystencji. czy to normalne???? dziekuje za odpowiedz
  • Synek skonczy za 4 dni 8 miesiecy. wazy 10,5 kg, ok 88 wzrostu 7.30-8.00 mleko 240 ml 10.30-11.00 deser np 150 gr owocow + 60 gr kleiku kukurydzinaego, lub kaszy jaglanej, albo kisiel ze 100 ml soku + 50 owocow + 50 kaszki( robie takie rozne miksy, bo synkowi sam owoc( 150 gr) nie wystarczy, wiec zeby sie najadl to musze przygotowac ok 210 gr jedzonka 13.30- 14,00 zupka lub obiadek 230 gr + co drugi dzien 1/2 zoltka,i czasami mam wrazenie,ze chce jeszcze, 16.30- 17.00- mleko- 240 ml ...
  • moze byl juz o tym al ja mam taki problem że moj synek ma 2 miesiące i je tylko mleczko modyfikowane (bebilon pepti) i dzisiaj i przedwczoraj zrobil zieloną kupkę, nie wiem od czego? czy mozliwe że od hrbatki hippa na trawienie?
  • Czy po nutramigenie mogą być takie kupy? Podaje małej to mleko od dwóch tygodni a od 3 dni robi takie kupy Czy to może być od tego mleka?
  • moja 6 tygodniowa córka od kilku dni robi zielone kupki. fakt że nie ma problemu z ich robieniem i przynajmniej jedną dziennie robi,matrwi mnie ten zielony kolor karmiona jest NAN 1HA czym to może być spowodowane
  • moja córcia skonczyła 5 miesicy i od 1,5 miesiąca karmie ja wyłącznie mlekiem modyfikowanym nan pro. córcia ma straszne gazy, robi kupke w kolorze ciemnozielonym o gliniastej konsystencji i strasznie cuchnącą . Czy to normalne, czy to wina mleka, , jeżeli tak,to na jakie zmienic.
  • Od samego początku karmie małą w sposób mieszany,najpierw dostawiam do piersi(lub podaje moje mleko odciagniete),pozniej dokarmiam Nan1 bo mojego jest zbyt mało.Mała po takim karmieniu robi zielone kupki.Proszę o informacje czy przy takim karmienu to normalne(mała ma obecnie niecałe 3 tyg.)kiedy wceśniej kupki były zółte?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się