Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      zielony

zielony

(64 wyniki)
    • zabudowany. Jaka jest różnica między zieloną tablicą z nazwą miejscowości a białą, oznaczającą teren zabudowany? Podpowiedźcie, proszę
    • Witam forumowiczów,mam pytanie:coś słyszałem ze od tego roku mają zlikwidować te zielone strzałki czy to prawda??a drugie pytanko czy przed znakiem drogowym ustap pierszenstwa trzreba sie zatrzymac??tak jak przed znkiem STOP w kształcie ośmiokąta??czy mozna jechać bardzo powoli i patrzec i w razie jakby ktoś jechał to dopiero sie zatrzymac i ustapic pierwszensta??
    • Zastanawiam się nad wyborem szkoły nauki jazdy w Warszawie - chętnie moje okolice, czyli [i]Mokotów[/i], [i]Ursynów[/i], ew. [i]Centrum[/i]. Znalazłam namiar na szkołę [b]Zielona Fala[/b]. Strona wygląda fajnie, tylko mało o niej opinii w necie. Czy ktoś z Was kończył tam kurs? Polecalibyście? Jeśli nie, co było nie tak? Zależy mi na instruktorze, który odstresuje mnie za kierownicą, bo nerwus czasem ze mnie:)
    • Witam wszystkich.Uczylem sie i zdawalem w Zielonej Gorze.Kupilem sobie od razu test teoretyczny i praktyczny.Teoria poszla mi OK , potem czas na jazdy.Kisiel w gaciach Strach guruje i patrze z kim bede jechal.Porazka:Ruda.Najgorsza egzaminatorka.Masakra.Mysle sobie juz po mnie.Luk zaliczylem pozytywnie placyk elegancko.Mowi do mnie jedziemy na miasto.I tam sie zaczelo.Parkowanie elegancko wszystko elegancko ale pier...ne wymuszenie.Taki glupi blad i koniec.Mowi do mnie,,zjedz na prawy p...
    • Jak to jest teraz z przepisami ,które dotyczą ,,zielonego listka'' ? Czy każdy świeżo upieczony kierowca musi mieć przyklejony ten znaczek ? dziękuję za odpowiedzi.
    • Oto sytuacja - ul. Żwirki i 2 pasy do prawoskrętu w Wawelską. Przy lewym pasie jest zwykły S-1, przy prawym stoi S-1 z zieloną strzałką. Zapala się owa strzałka i teraz pytanie - czy dotyczy ona tylko prawego pasa czy obydwu pasów? Bo samochody stojące na lewym pasie nagminnie korzystają z owej strzałki i zastanawiam się, czy tak można?
    • Niedługo czeka mnie egzamin w Zielonej... Słyszy się plotki, że ten jest taki a tamtem owaki... Czy mieliście z nimi do czynienia i jak się zachowywali? Kto jest wymagający a kto mniej? Czego mogę się po nich spodziewać? No i kwestia zasadnicza: na kogo najlepiej trafić :/
    • Drodzy doświadczeni kierowcy.Ciekawi mnie jak reagujecie na kierowców z zielonym listkiem.Czy bardzej pobłażacie takim kierowcom ze względu na brak doświadczenia,czy laki kierowca naraża się na śmieszność.
    • Hej mam pytanie do swiezo upieczonych kierowcow. Slyszeliscie o zielonym listku, ktory w najblizszym czasie ma byc obowiazkowy dla nowych kierowcow? A moze juz takowy posiadacie - jak reaguja na Was inni kierowcy, czy czujecie sie z nim bardziej komfortowo? Piszcie
    • Hej szukacie dobrej szkoły nauki jazdy polecam w 100% Speed super instruktorzy, spokojni nie krzyczą pięknie tłumaczą duża zadawalnośc za I razem!!! Polecam !!!!!!
    • niedawno zrobiłam prawo jazdy,kupiłam samochód i niewiem czy naklejać zielony listek na szybę czy nie?Słyszałam że starzy kierowcy gorzej traktują tych z listkiem.Proszę napiszcie mi co o tym sądzicie pozdrawiam
    • Oto dzisiejszy tekst z portalu o2.pl: Rewolucja na polskich drogach. Od przyszłego roku świeżo upieczeni kierowcy mają dostawać prawo jazdy tylko na dwa lata. Dopiero po tym okresie staną się pełnoprawnymi użytkownikami dróg. Autorem nowego pomysłu jest Ministerstwo Transportu i Budownictwa. W przyszłym miesiącu projekt nowej ustawy o kierujących pojazdami ma trafić na posiedzenie Rady Ministrów, a za dwa miesiące pod obrady Sejmu. Jeśli wszystko pójdzie sprawnie, nowe przepisy w...
    • Jak przepisy mówią o zielonym listku na dzisiejszy dzień? Nie wiem czy naklejać ten listek na Swoim pierwszym autku? Od kilku dni czekam na Swoje pierwsze prawko,a czytając o listku wszędzie natrafiam na rady od lutego 2012r. co będzie z listkiem,a jak jest dziś na październik 2011r. ?
    • Czy ktoś uczył się w tym Ośrodku? Ma dość konkurencyjną cenę kursu, a poza tym organizuje kursy intensywne. Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tego Ośrodka? Będę bardzo wdzięczna!
    • Witam, mam pytanie, czy już obowiązuje naklejanie zielonego listka na samochód kierowany przez osobę, która odebrała swoje pierwsze prawo jazdy w lipcu 2009? W wydziale komunikacji wydają tylko samo Prawo jazdy, dlatego pytam.
    • wracam do tematu!czy uwazacie,ze listek prowokuje do zlosliwosci ze strony niekulturalnych kierowcow.wielu znajomych tak uwaza.sama na dniach odbieram prawko i nie wiem,naklejac,czy nie?a wy,nowi kierowcy,nakleiliscie?
    • Wczoraj zdałam egzamin na prawko:):) i niebawem, bo za jakiś tydzień, może dwa, zasiądę za kierownicą, a co za tym idzie to wiadomo, początkowo na pewno wielkie nerwy i niesamowite przeżycie. No i w związku z tym, mam do Was pytanko: co sądzicie na temat tzw. zielonego listka, którego niektórzy swieżo upieczeni kierowcy umieszczają na tylniej szybie?? Zastanawiam się czy mam sobie go zakupić czy od razu "na równi" z innymi poruszać się po drogach. Mój chłopak twierdzi, że ten liste...
    • Czy mogłyby się tu wpisać kobiety, które robiły prawko w zielonym listku? Chodzi mi o dziwne zachowanie instruktora... Mogłybyście opisać swoich instruktorów? Bo zastanawiam się nad zmianą. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    • Powiedzcie mi, Kochani jak zachowywać się gdy dojeżdżamy do świateł, a właściwie do czerwonego światła z zieloną strzałką w prawo? Jak poprawnie powinno się zachować? Zatrzymać się przed sygnalizatorem, upewnić się, że można jechać i dopiero ruszyć i skręcić w prawo? Doradźcie, dzięki.
    • Okazuje się, że większość moich znajomych, (kierowców, z przeróżnym stażem) nie ma pojęcia, co oznacza klonowy listek, na szybie innego samochodu. Skoro nie wiedzą, to ignorują. Wczoraj kolega stwierdził, iż myślał, że to jakieś stoważyszenie miłośników Irlandii??? (chyba mu się z zieleninką św Patryka pomyliło:) Tak oto, myśl, że zielony listek "poinformuje" o czymkolwiek innych kierowców, opadła jak pierwszy śnieg ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się