Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      znaleziono

znaleziono

(110 wyników)
    • i przygarnięcia go do czasu znalezienia mu nowego domu/choć szanse są marne i pewnie pies zostanie ze mną/ można bez opłat zaszczepić psa ?Czy w ogóle w takich przypadkach można liczyć na jakąś pomoc odpowiednich organizacji,Towarzystwa Przyjaciół Zwierząt bądż lekarzy ze schroniska?
    • ego kota i nie odpowiada na emaile. dzieciaki rozpoznały go na zdjęciach, zresztą mamy nasze zdjęcia i to jest nasz kocur - Seth. Szukaliśmy go od sierpnia, jego najmilsza pani czyli moja córka, mino, ze zmieniliśmy adres i wyprowadziliśmy się do nieporętu została w gimnazjum i codziennie szukała go na tarchominie. kilkanaście dni temu znaleźliśmy ogloszenie znalazł się czarny kot na tarchominie i to nasz kocik. Tylko, ze do tej pory nie dostaliśmy odpowiedzi na emaile i dlatego apel - ...
    • Witam, dzisiaj w Gliwicach przyplątał się do mnie mały, biały, kudłaty piesek. Właściwie to prawie wpadł mi pod koła, gdy parkowałam przed blokiem. Całe szczęście, że go w porę zauważyłam... No, ale do rzeczy. Zaczęłam się rozglądać, czyj to pies, ale jakoś nikt się do niego nie przyznawał. Popytałam panie, które codziennie obchodzą całe osiedle z swoimi psiakami, ale też go nie kojarzą. Co było robić - zabrałam go do mieszkania, bo nie miałam serce go tak zostawić. Teraz drukuję og...
    • W niedzielę 8 lutego w Warszawie w okolicy ulic Magellana, Strzeleckiego, Teligi znaleziono ok. 4 miesięczną suczkę rasy OWCZAREK NIEMIECKI (bez rodowodu - nie ma tatuażu) Sunia miała na sobie czerwoną nylonową obróżkę, jest zadbana, ma ladne futerko itd. Tymczasowa opiekunka suni nie może zatrzymywać małej zbyt długo. Na razie szuka własciciela, ale jeśli nikt sie nie zgłosi, będzie szukać nowego opiekuna. KONTAKT: Martyna Wilska wssg2324@wp.pl 501-185-114 641-45-07 Zdj...
    • Młoda sunia podobna do amstafa(nie znam tej rasy i nie wiem czy to na pewno amstaf) została znaleziona, przez moich sąsiadów, w parku przy Żwirki i Wigury na wysokości Rakowca, w poniedziałek późnym wieczorem. Psina tęskni.
    • Biały Susułek i czarny Gacuś zostały osierocone po nagłej śmierci swoich Pań, matki i córki. Obie zmarły w niewielkim odstępie czasu. Koty przyzwyczajone do troskliwej opieki są teraz straszliwie zagubione, pilnie szukają dobrych, ciepłych domów. Mogą zostać adoptowane osobno - nie mieszkały razem, więc nie są ze sobą związane. Obydwa mają po siedem lat, są wykastrowane i dobrze wychowane. Kontakt w sprawie adopcji: Ewa Jaźwińska, tel.do pracy (022) 628 14 41 wew. 340; dom (022) 8...
    • Od 2 dni mieszka z nami żólw znaleziony na osiedlowej uliczce. Póki co nie udalo się znaleźć wlaściciela, a zwierzak ewidentnie się u nas męczy. Nie chce jeść, pić, ciągle próbuje się wydostać z kartonowego pudelka, w którym na razie go trzymamy. Byliśmy z nim u weterynarza, podobno to żólw lądowy i nic mu nie dolega (baliśmy się, że może zostal potrącony przez samochód), ale martwimy się o niego. Proszę zerknijcie na zdjęcie i podpowiedzcie: jak go pielęgnować? co dać do jedzen...
    • Dzisiaj na trawniku znalazłam małego kotka. Cały się trząsł, kiedy podeszłam, wlazł mi na stopę i stwierdziłam że coś z nim muszę zrobić. Udało mi się - cuda się zdarzają :))) - znaleźć mu dom. Odniosę go do nowego właściciela za godzinę. Tymczasem podjęłam akcję przywracania kota do świata. Wydawał się bardzo przemarznięty, zapakowałam go w gruby sweter, podłożyłam butelkę z gorącą wodą - przytulił się do termoforka i śpi. Mam następujące pytanie: czy to normalne, że kot nie chce napić...
    • Pies nie może się u mnie zatrzymać na dłużej bo mam kota. A tak w ogóle to może komuś zginął ??? Nie znam się kompletnie na rasach : wygląda jak terier ale ma kolor kawy z mlekiem. Chyba jest dorosły. Znalazłam go w Piasecznie na osiedłu Słowicza. Bardzo proszę powiedzcie mi co ja mam z nim zrobić - do poniedziałku mogę go u siebie przechować ale później będę zmuszona oddać do znajomej, która jest po wylewie ale ma psa i przygarnia wszystkie znajdy. Co się robi w takich sytuacjach...
    • w sobotę 20 marca znalazłam psa owczarka niemieckiego, na drodze z Falenicy do Wiązownej. Pies jest spokojny, ufny, przyjacielski (nawet dla kotów), ma około 1,5 - 2 lat. Szukam dla niego spokojnego domu, zainteresowanych prosze o kontakt 606 312 114 Katarzyna
    • Trochę prywaty, za co przepraszam. Agnieszka, karmicielka z Mokotowa, która ma pod opieką ok. setki kotów, straciła w grudniu pracę. Pod koniec marca dostanie ostatnie pieniądze a potem ją i zwierzaki czeka głód. To wspaniała, niezwykła osoba, ktora całe swoje życie poświeciła zwierzętom. Poświęciła w sposób mądry i odpowiedzialny: sterylizuje, kastruje, szuka nowych domów, etc. Z wykształcenia jest mgr.orientalistyki ( specjalność: iranistyka) + podyplomowo handel zagra...
    • Witajcie, Podpowiedzie prosze: znalazlam porzuconego szczeniaczka. Niewykluczone ze moglby u mnie zostac, ale nie mam zadnego (zero) doswiadczenia w opiece nad zwierzetami. Podpowiedzcie prosze pilnie jakie pierwsze kroki powinnam przedsiewziac?? Czym nakarmic? Jak sie z nim obchodzic? Zabrac do weterynarza? Co taki maluch potrzebuje?? Wielkie dzieki i niecierpliwie czekam na rady!! pozdrawiam, koma
    • forum.gazeta.pl/forum/w,567,117165751,117165751,jakie_pies_york_czy_shih_tzu.html:/
    • jakies 3-4 tygodnie temu znalazłam niewielki guz u mojego psa. miał on wielkość małego orzecha włoskiego, teraz jest jakby mniejszy, ale może to byc tylko moje wrażenie. wet powiedziała mi, że może to być tłuszczak lub kaszak, ale ona nie wie tak na 100 %. u weta był mój ojciec i nic więcej się nie dowiedział :( jakie badania należałoby zrobić, aby wykluczyć, że to coś gorszego niż to co wymieniła moja lekarka, bo może ją trzeba uświadomić jakie badania się robi żeby wykluczyć naj...
    • Szukam pilnie domu dla 4 szczeniaczków ( pies i 3 suczki ) . Pieski urodziły się w ub. Tygodniu , są zdrowe i śliczne . Wszystkich było 7 szczeniaczków , 3 znalazły już domek , niestety pozostała jeszcze ta 4ka , jeśli nie znajdziemy dla nich opiekunów niestety zostaną uśpione :( co uważam za koszmar :( więc postanowiłam coś z tym zrobić ! Matką piesków jest mieszaniec owczarka , a ojcem mieszaniec wyżła , wszystkie pieski mają umaszczenie po tatusiu (czarne) i przypominają małe wyżełki , n...
    • Wczoraj ok. godz 18 wjezdzajac w ul. Alternatywy od strony Pileckiego zobaczylam przebiegajaca przez jezdnie kotke. Jeszcze kilka chwil i kotka stracilaby zycie pod kolami samochodow. Na 99% uciekła komuś z mieszkania przy ul. Alternatywy 1-3. Kotka w wieku do 12 mc. ma biale łapki i biały krawacik jest pręgowana, trikolor. Jest oswojona, odrazu dała sie wziać na rece i włozyc do transportera. Kontakt: 668 914 622 Zdjęcie kotki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1053440,2,1.html
    • Był około 20 metrów od domu,pod budką w której sprzedają kurczaki(niewidoczny z zewnątrz).Nie reagował na imię. Poszukiwania nie poszły na marne. Nie za bardzo chciał przyjść do mnie ,ale jak już podszedł zaczął głośno mruczeć. Poza domem był 6 dni.Wygląda nieźle,ciekawe co jadł? Dziękuję wszystkim za wsparcie,należy być wytrwałym w poszukiwaniach.
    • Wspominałam w wątku o usypianiu szczeniaków, że kiedyś zaniosłam do uśpienia ślepe kocięta od przybłąkanej kotki. No i teraz znowu trafiła mi się podobna sytuacja jak wtedy - taka jedna kotka przychodziła czasem do nas do ogrodu od zimy. W największe mrozy bywała częsciej, potem w ogóle przestała przychodzić, no i teraz zjawiła się znowu. Z wielkim brzuchem i silnym postanowieniem, że urodzi u nas. Tak jak przedtem była nieufna i ostrożna, tak teraz wpakowała się do domu i wyraź...
    • często w ogłoszeniach o zaginionych psach/kotach widnieje dopisek: nagroda lub wysoka nagroda. Czy uważacie za etyczne przyjęcie nagrody pieniężnej za odprowadzenie/odwiezienie znalezionego zwierzęcia? Ja nie wzięłabym za to pieniędzy, może ew. czekoladę, ale na zasadzie raczej wykręcenia się od wzięcia kasy za to, że psiak powrócił do domu. Co na ten temat sądzicie? Czy powszechność nagród finansowych nie sprowadza się do tego, że wiele psiaków jest po prostu kradzionych?
    • Czy ktoś mógłby mi podać link do strony albo poinformować mnie, gdzie znajdę normy do wyników badań krwi u kota? Prawidłowe wartości mam podane tylko przy niektórych pozycjach. Bardzo będę wdzięczna :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się