Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      znaleziono

znaleziono

(45 wyników)
    • gdzie w necie najlepiej/najskuteczniej zamiescic info o znalezionym owczarku, rasowy, mlody, teskniacy.....
    • [b]kto odpowiedzialny chce przygarnąć znalezionego psa rasowego - szczeniak ma około 3 miesięcy - suczka - pilne[/b] kontakt - jokaer@gmail.com
    • moja rodzina znalazła na ulicy malutkiego jeża(matka lezała obok przejechana przez samochód) jak pomóc takiemu malenstwu, czym go kramic, gdzie umiescic? ogrod zoologiczny go nie przyjmie.jez od dwoch dni przebywa u moich dziadkow, i ma sie podobno niezle, jest karmiony rozcieczonym mlekiem, ale stanowi ogromny klopot. Jakies doswiadczenia?
    • Witam, mam mały problem. Wczoraj przed blokiem znalazłam świnkę morską, nie wiem czy komuś uciekła czy poprostu ktoś ją wyrzucił. Rozwiesiłam ogłoszenia na klatkach (nikt sie nie zgłosił) a jutro ukaże się ogłoszenie w lokalnej prasie. Jest oswojona, ma dłuższą sierść, jak się nią zajmować? Jak karmić? Czytałam trochę w necie, daję jej marchew, selera, suchy chleb, kapustę, dzisiaj kupię jej jakiś suchy pokarm. Wydaje mi się że ona jest cały czas głodna. Ile mogę jej dawać tych ...
    • Pilnie potrzebuję porady eksperta i wszystkich kompetentnych osób w nastepującej sprawie. Otóż znalazłem wczoraj przycupniętego na placu (na szczęście zamkniętym, dla kotów) Jerzyka. Ptak był wyraźnie osłabiony i oszołomiony, acz bez widocznych oznak obrażeń (weterynarz oglądnął, dał jakiś zastrzyk i trochę leczniczego pasztetu w strzykawce; sam jadł trochę pasztetu drobiowego podanego na spodku). Wiem, że Jerzyk nie jest zdolny do startu z ziemi, choć jak na razie, wyrzuc...
    • Znalazłam psa, tęskni i nie chce jeść. Nie wyglada na chorego, raczej na bardzo przygnębionego. Jest zadabany i na pewno nie głodował u poprzedniego właściciela. Mam go 14 września i do tej pory nie chce jeść, próbowałam już wszystkiego od psiej karmy do kotlecików, kiełbaski, twarożku. Nie je, tylko pije wodę. Boję się, że cos mu się stanie?
    • Wczoraj znalazlam w piwnicy malutkiego kotka ma moze z tydzien. Zauwazylam wtedy ze nie ma jednego oczka tzn ma takie jakby zaklejone. Dzisiaj do niego przyszlam z mlekiem a 2 tez takie jest ze nie widzi juz kompletnie. Chcialam go zabrac do weterynarza a jutro niedziela wiec nie dam rady a jest mi go szkoda. Moze Wy powiecie, doradzicie.
    • Znalazłam jakiś czas temu kotkę ma teraz ok. 6 miesięcy jest odrobaczona ale czy powinnam jej zrobić jeszcze jakieś szczepienia, jak tak to jakie...? To mój pierwszy kot wiec nie wiem czy one mają jakieś szczególne wymagania? Jedno co zauważyłam to to że jest wybredna w jedzeniu jada tylko kupowane pokarmy dla kotów i suchą karmę ( nie chciałabym aby jadała to świństwo) jak ją przekonać do normalnego jedzenia?
    • Witam, jestem nowa na Waszym forum i mam taki kłopot: otóż postanowiłam się zaopiekować małym 3 m-c kotkiem, którego znaleziono na ulicy. Totalnie się nie znam na kotach, ponieważ absolutnie przez całe życie byłam, jestem i za pewne będę otoczona psami:) Postanowiłam kotu pomóc, bo nie wybaczyłabym sobie, gdyby trafił do schroniska. Mam pytanie: na co powinnam go u weterynarza zaszczepić, ile te wszystkie szczepienia mniej więcej kosztują- jestem studentką i koszta są dla mnie dość istotne:),...
    • wczoraj. Kleszcz został wyciągnięty. Czy można w tej chwili jakoś zapobiec ewentualnej chorobie? CZy tylko obserwować pieska? 1,5 roku temu pies sąsiadów o mało nie zdechł od choroby pokleszczowej.
    • Witam, kilka dni temu znalazłam małą gołębicę, karmie ją czym trzeba, poję, uczymy się latać:))) ale jest problem, gołębica ma chore nogi tzn jedna jest dziwacznie wykręcona nie może jej wyprostować ale może nią chwytać, druga wygląda na zdrową lecz jest zupełnie niesprawna jakby bezwładna. Nie wiem, co robić,czy można wyleczyć nogi gołębie? Wiem, że jeśli ona nie nauczy się chodzić nie przetrwa na wolnośći,wiec wtedy zostanie z nami na zawsze, ale czy taki zniewolony gołąb bedz...
    • przyniosłam dziś do domu kota. siedział skulony pod śmietnikiem, atakowany przez dwie sroki. nie reagował na ich dziobnięcia, ani na kapiącą na niego wodę. Na nasz widok zaczął miauczeć. Bałam się go zostawić z tymi srokami... Na początku nie ruszał się wcale, ale potem sam wlazł do pudła i całkiem żwawo się w nim kręcił. W domu wylazł, po jego ruchach nie widać było, żeby go coś bolało, cały cas pomiaukiwał w stylu: "jestem biedny, pomóż (ew. nakarm)". Nie bał się mnie, dał się do...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=90250176 Zawiozłam chorego bezdomnego kota do kliniki na Bemowie na Powstańców Śląskich 101. Kot był 4 dni w szpitalu. Miał panleukopemię. Trzeba było go uśpić. Kosztowało mnie to 600 zł. Napiszę skargę do Rzecznika Odpowiedziałności Zawodowej, ale też chcę ostrzec Was przed tym miejscem. Poza tym stwierdziłam, że w Warszawie padłe zwierzęta są wyrzucane do śmietnika. Tak jest. To koszmarne. Znalazłam ( w weekend) kota potrąconego ...
    • Mam chorego żółwia, noc nie je, wyglada jakby kaszlał - lecznice weterynaryjne do jakich dzwoniłam mówią, że nie zajmują się gadami - jak szukać weterynarza od gadów? Może ktoś zna takiego? Mieszkam na Śląsku (okolice Katowic).
    • Z zębami mojego psa jest wszystko w porządku - nie ma kamienia ani ubytków jednak wydobywa sie nieprzyjemny zapach z jego pyska.. Kiedyś znalazłam karmę na takie problemy ale teraz mogę znaleść jej nazwy...może ktoś z Was wie?
    • Czy ktoś mógłby mi podać link do strony albo poinformować mnie, gdzie znajdę normy do wyników badań krwi u kota? Prawidłowe wartości mam podane tylko przy niektórych pozycjach. Bardzo będę wdzięczna :-)
    • mam pytanie , czy yorkowi mogły zaszkodzić orzechy? Wieczorem zjadł trzy orzeszki laskowe /przypadkowo znalazł gdzieś na podłodze/Dziś wymiotował nie strawionym pokarmem bo zjadł tylko śniadanie.
    • nie wiem już co robić, błagam o pomoc!!!! Moja koteczka (Masza) zachorowała- najpierw okazało się że to wirus (leukocyty dużo poniżej normy), potem, że bakteria (leukocyty dużo powyej normy). Od miesiąca przyjmuje leki, ale było raz lepiej raz gorzej. Najpierw był problem z jedzeniem, ale potem zaczynała jeść i wydawało się, że jest ok. jedynym objawem oprócz braku apetytu była lekka drażliwość gardła, ale potem pojawił się katar i kaszel. Teraz od prawie 2 tygodni jest w szpita...
    • Witam Was sedecznie. Niedawno pisałam o strasznie smutnym zdarzeniu z mojego życia, a mianowicie o śmierci mojego kochanego psiaka SAPO. Wyobraźcie sobie, że mój chłopak właśnie przygarnął psiaka!!! Jechał autobusem i usłyszał jakąś panią, która opowiadała, że znalazła w autobusie młodego psa. Psiak miał obrożę, ale bez żadnego adresu. W głowie mojego chłopaka od razu pojawił się pomysł wzięcia tej mordki. Pani zawoziła go właśnie do schroniska i była niezbyt chętna, żeby mu go da...
    • W niedzielę byłam z moją sunią na grzybach i po powrocie z lasu znalazłam na niej kleszcza. Usiłowałam go usunąć, ale niestety nie udało mi się (zostały jakieś fragmenty). Zupełnie nie mam doświadczenia w kwestii kleszczy, bo sunię mam niecałe dwa lata i dotychczas nie miałam takiego problemu (systematycznie stosuję frontline). Nie wiem co tam zostało. To co widziałam wyglądało jak maleńka drzazga. Następnego dnia poszłam z sunią do lekarza. Pani doktor zaleciła smarowanie maścią ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się