Dodaj do ulubionych

PZU ubezpieczenie .....

18.07.12, 21:51
W tej chwili mam ubezpieczenie grupowe w PZU Życie , mam mozliwośc zmiany na bardziej atrakcyjne ( wyższe świadczenia ) i z mniejszą skladką w Generali, i sama nie wiem co robić.... Może któraś z Was ma doświadczenie i może sie podzielic opiniami na temat tychże ubezpieczycieli ?
Która firma jest bardziej rzetelna jeżeli doszłoby do wypłaty świadczenia ?
Obserwuj wątek
    • wiecznie-zapominam-login Re: PZU ubezpieczenie ..... 19.07.12, 03:05
      www.generali.ubezpieczenie.com.pl/opinie_o_towarzystwie/0,0.html
      forumprawne.org/ubezpieczenia-polisy-ubezpieczyciele/43656-odmowa-wyplaty-odszkodowania-z-tytulu-powaznej-choroby.html
      kołacze mi się po głowie reportaż sprzed kilku dni o kobiecie chorej na raka która miała kłopoty z wypłatą ubezpieczenia bo ubezpieczyciel twierdził że skoro była kilka razy u lekarza pierwszego kontaktu min z podejrzeniem ciąży to pewnie wiedziała że ma raka (bardzo rzadkiego, trudnego do zdiagnozowania i złośliwego)czyli podpisując oświadczenie że jest zdrowa skłamała (wymaganie oświadczenia jest zresztą niezgodne z prawem polskim)
      Nie twierdzę że inni są lepsi tongue_out bynajmniej nie sądzę ale ten reportaż wbił mi się nieco w pamięć uncertain
      • mmomika Re: PZU ubezpieczenie ..... 19.07.12, 10:29
        Zostań przy PZU!
        • marysia460 Re: PZU ubezpieczenie ..... 19.07.12, 20:28
          > Zostań przy PZU!

A możesz uzasadnić ........ ?
          • czarekza Re: PZU ubezpieczenie ..... 23.03.14, 15:05
            w PZU nie ma ankiety medycznej przy ubezpieczeniach grupowych - i w razie czego jak trafiasz do szpitala to masz kasę wyplacaną, bez zbędnych pytan

A ochronę masz dość sporą, po płacą kasę w wypadku:
            Smierci ubezpieczonego spowodowany wypadkiem przy pracy/delegacji, w
            skutek zawału, czy po prostu smieci;
            Nieszczęśliwego wypadku powodującego trwały uszczerbek na zdrowiu ( ochrona 24 h
            ) :
            - za 1% uszczerbku na zdrowiu ubezpieczonego
            - za 100% uszczerbku na zdrowiu ubezpieczonego
            Śmierć małżonka, rodziców , dziecka, teściów
            Urodzenie się dziecka
            Osierocenie dziecka
            Operacje chirurgiczne ubezpieczonego
            Niezdolnośc ubezpieczonego do pracy i samodzielnej egzystencji
            Ciężkie choroby ubezpieczonego (w tym zwały, rak innie )
            Leczenie szpitalne
            - pobyt wskutek choroby
            - jednorazowe świadczenie z tytułu pobytu na OIT
            - rekonwalescencja ( za 1 dzień zwolnienia)
            Rozszerzona odpowiedzialność za pobyt w szpitalu w krajach Unii Europejskiej
            oraz Australii, Islandii, Kanady, Japonii, Monako , Norwegii , Nowej
            Zelandii , Stanów Zjednoczonych Ameryki, Szwajcarii , Watykanu ( dotyczy WK,
            WP,NW ,zawału lub krwotoku)
            Gwarancja kontynuacji ubezpieczenia po ustaniu zatrudnienia

w przypadku pytań proszę o kontakt: czarek-zawadzki@wp.pl
            • irima2 Re: PZU ubezpieczenie ..... 24.03.14, 10:10
              A skąd Ty wiesz jakie ma warunki w swojej grupówce? Przecież każda firma może mieć inne warunki i zakres (u tego samego ubezpieczyciela).
              Do autorki wątku - ja bym zmieniła, w grupówkach są małe sumy ubezpieczenia, nie powinno być problemów z wypłatą. W firmach, w których pracowałam wszystko szło niejako z "automatu". Im więcej pracowników jest ubezpieczonych tym bardziej jest to zautomatyzowane.
              Generali to znana firma, bałabym się gdyby to był jakiś dziwny twór.
        • suazi1 masz drastczne poczucie humoru 19.07.12, 21:58

• suazi1 Re: PZU ubezpieczenie ..... 19.07.12, 21:57
      Mój teść właśnie toczy walkę z PZU o wypłatę odszkodowania za zniszczone nie z jego winy auto. PZU z uporem maniaka zaniża drastycznie koszty naprawy i każe wstawiać "zamienniki" zamiast części oryginalnych do samochodu, który nigdy nie miał stłuczki. Żenada. Jak masz okazję to uciekaj od tego ubezpieczyciela!
      • akseinga Re: PZU ubezpieczenie ..... 19.07.12, 22:00
        Mąż dostał odszkodownie z powodu choroby szybko i bez problemów. Dokumenty wysyłał elektronicznie.
        • mmomika Re: PZU ubezpieczenie ..... 20.07.12, 09:09
          Nie mylcie ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniem samochodu, bo co z tego że ten sam ubezpieczyciel, jak procedury wypłat swiadczeń są różne?

Miałam ubezpieczenie grupowe/indywidualne w różnych towarzystwach, przechodziłam z PZU to avivy, warty, bo niby tańsze, ale biurokracja jednak ogromna, ciągle wymagali czegoś abym donosiła osobiście, nie drogą elektroniczną - np. umowę ubezpieczenia - ja sie pytam po co? skoro w systemie ją mają...
          W PZU załatwiam wszystko drogą elektroniczną, czas oczekiwania na swiadczenie 3 dni. Wszystko załatwiam w każdym zakątku PL, nie muszę biec do swojego oddziału PZU.
          Jakoś mają niezłą bazę danych, dostępnych bez problemu i nie oczekują ponownego przyjścia w dniu następnym gdy coś sprawdzają... a zdarzyło mi się w warcie, ze musiałam przyjść następnego dnia, jak Pan potwierdzi zapłatę składki, bo on tych danych nie ma, musi skontaktować się z Iksińskim z innego miasta. W PZU od razu przy mnie dzowni agent i nie ma problemu.
          • ziarenko-piasku Re: PZU ubezpieczenie ..... 24.03.14, 10:48
            Mmomika...dokładnie podpisuję się pod tym co piszesz o obsłudze w PZU...REWELKA!!!

Natomiast mam porównanie z koszmarkiem WARTĄ tylko,ale jednak...to niebo a ziemia!
    • ziarenko-piasku Re: PZU ubezpieczenie ..... 24.03.14, 10:46
      Mam dobre doświadczenie z PZU - mam grupowe w pracy, jakoś się nazywa PPlus chyba.
      Po porodzie, jak mąż składał papiery o wypłatę z tytułu urodzenia dziecka, pani zapytała ile byłam w szpitalu, o czym zupełnie zapomnieliśmy, ze za to tez jest wypłata, a że byłam 8 dni, to się spora sumka uzbierała...generalnie super obsługa.

Druga sytuacja - wypadek, operacja, krótki pobyt w szpitalu, bo tylko4 dni, ale...prócz odszkodowania głównego, pani, która opiekowała się sprawą wskazała jeszcze 5 dodatkowo płatnych w tym przypadku punktów (sami byśmy nie wiedzieli) - nie pamiętam dokładnie, ale na pewno było dodatkowo za pobyt w szpitalu, za nieszczęśliwy wypadek, za operację i coś tam jeszcze.
      Był bezpośredni kontakt z przemiłą Panią, która się sprawą zajmowała. Potem ponownie skierowała na komisje już bezpośrednią, gdzie orzecznik orzekł, kwotę, którą wcześniej orzeczono zaocznie - czyli drugie tyle...o czym telefonicznie poinformowała znów ta sama miłaPani smile
      No i działo się to wszystko w błyskawicznym tempie smile

Ja polecam pozostać przy PZU.
      • macaronka_0 Re: PZU ubezpieczenie ..... 26.06.14, 00:09
        Ja jestem zdania, że ubezpieczenie zdrowonte to podstawa w dzisiejszych czasach. Obeszłam kilka agencji ubezpieczeniowych i popytałam ktore ubezpieczenie wybrać. najlepsza ofertę zaproponowali mi w www.helios-ahu.pl/zdrowotne.php i teraz jestem spokojna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka