Dodaj do ulubionych

Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee

28.01.20, 15:44
Mam konkretne pytanie w kontekście tego co w innym wątku napisała szarsz: co mają takiego dobrego dżinsy Wrangler i dlaczego Lee zeszło na psy? Czy dżinsy Wranglery (męskie) będą miały lepszą trwałość od Big Stara?
Pytam bo ostatnio sobie kupiłem trochę ciuchów wranglera, bo mi się podobały a cena była nieco wyższa ale nie aż tak wysoka. Dżinsy kupuję praktycznie tylko Big Star - ale przeszkadza mi ich słaba trwałość - strzępią się końcówki nogawek, przecierają się często w kroku jak również barwa potrafi wyglądać na starą.

szarsz napisała:

> Ja jestem pewna, że sporej części tak. Trafiają się rzeczy lepsze i tanie, ale
> jednak niezbyt często. Częściej drogie marki schodzą na psy, np. lee. Popatrz s
> obie na kolory dżinsów, od razu wyłapiesz levisy czy wranglery - właśnie za to
> się płaci. Ja mam (i mój syn po mnie) nadwrażliwość dotykową, przez co 99% tani
> ch bluz czy kurtek (wnętrza kieszeni!) są dla mnie nie do noszenia. Tak samo ku
> rtki - znajdź mi kurtkę z czystym puchem za 200 - 300 złotych, kupię w ciemno.

Obserwuj wątek
    • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 10:36
      Czyżbyście nie znały ?
      • mona-taran Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 10:53
        Nie nosimy męskich dżinsów :p zapytaj na jakimś forum dla facetów może :p
        • ultimate.strike Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 11:41
          Tam też coraz rzadziej będą nosić. Niedługo bedzie to pytanie całkowicie abstrakcyjne. smile
        • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 12:39
          ale kupujecie swoim chłopom albo przynajmniej z nimi chodzicie na zakupy. w ostateczności im pierzecie portki, to też wiecie czy się niszczą czy nie.
          • joanna05 Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 12:53
            frequenter.light napisał:

> ale kupujecie swoim chłopom albo przynajmniej z nimi chodzicie na zakupy. w ost
            > ateczności im pierzecie portki, to też wiecie czy się niszczą czy nie.
            Sam sobie pierz! wink
            Nasze chłopy maja ręce, i pralkę. I umieja sobie ciuchy kupować samodzielnie. Pogadaj na forum o męskiej modzie lepiej.
          • joanna_poz Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 12:54
            ja już 15-latkowi nie kupuje spodni, ani z nim nie chodze na zakupy, ani tez mu nie piorę..
            a co dopiero mocno pełnoletniemu męzowi..
            i ni cholery nie wiem jakie dzinsy kupił sobie ostatnio, a jakie wywalił i po jakim czasie uzytkowania..
            • mona-taran Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:09
              Ja to nawet piorę, ale jakoś specjalnie im się nie przyglądam i pojęcia nie mam które były kupione kiedy i po jakim czasie się niszczą :p
              • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:12
                Spodziewałem się, że ematka nie będzie się przyznawać do prania chłopu gatek czy skarpetek smile
                • mona-taran Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:14
                  Przecież się przyznałam :p
                  • joanna_poz Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:17
                    no dobra, ja tez czasem wrzucam do pralki ale bez rozkminiania :p
                    • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:48
                      czyli nie wiecie czy wasi mężczyźni noszą wranglery albo lee?
                      • mona-taran Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:50
                        Ma jedne Lee, ale pojęcia nie mam jak długo je ma i w jakim aktualnie są stanie.
                • szmytka1 Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.07.24, 22:30
                  U nas pierzenia pralka, a jest 3 domowników zdolnych do załadowania i uruchomienia pralki, a następnie rozwieszenia prania. Pralkę lądujemy wszyscy, bo służy jako kosz. Kto ostani wrzuci swoje rzeczy i tym sposobem zapełni pralkę, ten włącza pranie. Rozwiesza ten, kto ma najwięcej czasu. Dziś ja włączyłam, rozwiesił mąż. Kto z nas zrobił pranie?
            • ultimate.strike Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 13:21
              ja już 15-latkowi nie kupuje spodni, ani z nim nie chodze na zakupy, ani tez mu nie piorę..
              a co dopiero mocno pełnoletniemu męzowi..

Brawo, jedna myśląca się wreszcie znalazła. smile
          • pani-nick Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:20
            Mój kupuje sobie dżinsy i resztę garderoby samodzielnie.
            Dżinsy nosi tylko jeden model wranglerow. Kupuje hurtowo.
            Piorę w 40 stopniach na lewej stronie.
            Tak, niszczą się. Zużywają i kupuje dość często. Ja nosze dżinsy raz na ruski rok, wiec najstarsze mam z 2001 roku. Tez wranglery.
    • piataziuta Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 14:02
      Noszę Wranglery i Levisy - niszczą się jak wszystko.
      Grubszy materiał - wolniej. Cieńszy - szybciej.
      • ultimate.strike Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 14:50
        Noszę kilty, nie zauważyłem zniszczeń przez kilkanaście lat. Spodnie nie niszczą się jak wszystko, niszczą sie o wiele szybciej przy okazji niszcząc noszącego.
        • piataziuta Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 15:27
          kupiłam se wczoraj spódnicę
          długą, więc będę mogła ją nosić bez majtek, jak ty kilt
          • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 15:32
            twoje DNA jest Ci wdzięczne smile (albo jakoś tak)
          • ultimate.strike Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 00:57
            Mądra decyzja smile
    • riki_i Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 14:52
      Posłuchaj bywalec, jakość ubrań wszystkich marek spadła drastycznie. Dotyczy to zarówno dżinsów, jak i np garniturów. Ja chodzę służbowo w garniturach i ręce mi opadają, bo spodnie się drą w kroku, poszewki od marynarek rozrywają, ogólnie materiały są cienkie jak papier i do dupy. A chodzi o garnitury światowych marek po parę tysięcy złotych.

Z dzinsami jest to samo, kupuję różne znanych marek i wszystkie są tandetnie wykonane. Takie czasy.
      • ultimate.strike Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 14:54
        Zaglądnij do szkockiego sklpepu, tam jakość się trzyma.
      • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 15:39
        Wydaje mi się, że ceny dobrych marek też spadły oprócz spadku jakości.
        • pani-nick Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 18:14
          Nie, ceny bossa nie spadły - ceny wranglera nie rosną od dawna
      • lot_w_kosmos Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:11
        A jak te garnitury, czy koszule są szyte. Wystają nitki, krzywe szwy. Jakieś zmarszczenia.
        Trzeba oprócz przymierzania bardzo dokładnie oglądać. Bo można się naciąć na bubel.
        • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:59
          Albo guziki się urywają bo są niedokładnie przyszyte.
          • heca7 Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 18:39
            Guziki odpadają nagminnie od koszul. Obojętnie ile by nie kosztowały.
          • ultimate.strike Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 00:58
            Z kiltów nitki nie wystają, guzików wcale tam nie ma, odpada kolejny problem.
    • bei Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 15:00
      Ja lubię wranglery, bo mają stębnowanie na zewnątrz nogawki a nie wewnątrz, i mają miękki dżins. Co do trwałości- to ja jeansów nie niszczę, po prostu mam i mam.
      Mój najmłodszy (186 cm wzrostu) nosi różnych firm i nie widzę różnicy w zużyciu pomiędzy markami.
    • pitupitt Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 15:09
      Wranglery też się zdąrzyły popsuć. Mój mąż kupił sobie niedawno czarne wranglery, które po jednym praniu przestały być czarne ( a były prane w niskiej temperaturze, na programie "jeans", w płynie do czarnych rzeczy). Po samym materiale widać, że wszystkie marki dżinsowe schodzą regularnie na psy. Pamięta jeszcze ktoś, jak kiedyś wyglądał prawdziwy jeans, przed erą dodawania elastycznych włókien?
      • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 15:32
        Bei mówiła, że nosi jeansy już 40 lat i że nadal są dobrne smile
        • barbibarbi Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 16:00
          No ale czy to specjalna zaleta jest, że kiedyś jeansy były grubsze, nierozciągliwe, sztywne jak tektura i można je było nosić 10 lat? Fajnie jest zmieniać, to trochę obrzydliwe nosić te same portki na tyłku przez lata. Zresztą na alledrogo są spodnie sprzed lat, nawet niektóre nieużywane, stare modele dla "koneserów", takie wcięte w talii i gruby materiał, co kto lubi.
          • iwoniaw Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:15
            barbibarbi napisała:

>Fajnie jest zmieniać, to trochę obrzydliwe nosić te same portki na tyłku przez lata.

Sądzę, że jednak ludzie je z tyłka w ciągu tych lat ściągają i piorą, a nawet fakt ten wydaje im się zbyt oczywisty, by o tym wspominać - stąd mogłaś odnieść mylne wrażenie, że nie zmieniają odzieży big_grin
            • barbibarbi Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 10:31
              Oczywiście, że piorą, ja tego nie kwestionuję. Mimo prania chodzenie kilka lat w odzieży, która bezpośrednio dotyka do ciała to moim zdaniem trochę obrzydliwe, co innego płaszcz czy marynarka. Gacie czy staniki też ludzie chcą mieć na lata? Ja bym nie chciała.
              • iwoniaw Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 11:34
                barbibarbi napisała:

> Oczywiście, że piorą, ja tego nie kwestionuję. Mimo prania chodzenie kilka lat
                > w odzieży, która bezpośrednio dotyka do ciała to moim zdaniem trochę obrzydliwe
                > , co innego płaszcz czy marynarka. Gacie czy staniki też ludzie chcą mieć na la
                > ta? Ja bym nie chciała.

Co w tym obrzydliwego, że zakładasz prane ciuchy i jaki to ma związek z ilością prań, którym były poddawane (jeśli już, to raczej w drugą stronę - im dłużej nosisz i pierzesz, tym dokładniej wypłukane wszelkie apretury i środki przeciwgrzybiczne)? I owszem, bieliznę również mam wielorazową (bywa, że dosłownie "na lata" jeśli jest dobrej jakości i pranie jej nie demoluje zbyt szybko) i nie sądzę, żebym była tu jakimś ewenementem czy oryginałem.
              • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 11:44
                a w sandałach? Tu też kilka lat nie chodzisz bo bezpośrednio dotyka ciała?
                • barbibarbi Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 12:42
                  Nie chodzę kilka lat w sandałach, chyba że to są sandały noszone sporadycznie. To jest relikt dawnych czasów, gdzie ubranie dobre, to ubranie mocne, kożuch był dobry, buty "na lata" to dobre buty, najlepiej jakieś oficerki z frontu. Było to bardziej ekologiczne, owszem, bo się nie produkowało i nie wyrzucało, ale teraz są inne wartości, przynajmniej ja to tak odbieram. Lubię jak ubranie jest lekkie, ciepłe, nie krępuje ruchów, nie jest sztywne, rozciąga się, levisy "na lata" miałam w latach 90, niespecjalnie wygodne i jakoś za nimi nie tęsknię. Żeby nosić te same spodnie latami (piorąc oczywiście) to sobie nie wyobrażam, tak samo bielizna na lata to jakiś absurd.
    • lot_w_kosmos Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:14
      Ja lubię Lee. Pasują mi do tyłka, zaokrąglają i w dodatku nie zsuwają się. Założę i mam cały czas na miejscu, nie muszę podciągać.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:31
      Mam jedne lee, te są wyjątkowo trwałe ale też są z grubego jeanasu. Moja siostra jest fanką lee tylko, że te fasony slim są z dużo cieńszego materiału i nie ma porównania do moich, ona ma spodni z kilkanaście par, do tego chodzi w spódnicach i sukienkach, i jej jeansy pamiętają studia.
    • heca7 Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.01.20, 17:31
      Moi synowie noszą Lee. Starszemu okropnie trudno było dobrać jakiekolwiek spodnie. Wszystkie spadały mu z tyłka, były za duże w pasie a nie przechodziły prawie przez łydki wink Albo przez stopy. Nosi więc Lee bo te mu podpasowały fasonem i kolorem. I jest zadowolony. Pierzemy je często i za każdym razem są suszone w suszarce. Nie widzę odbarwień, odkształceń ani wypchanych kolan wink Starszy szybko rośnie więc spodnie po nim chętnie przejmuje drugi 20m młodszy. I nawet po nim nie są zciuchrane.
    • frequenter.light Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 30.01.20, 00:08
      Dzięki dziewczyny i chłopaki za rady! smile
    • tomasz.dygdon Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.07.24, 21:17
      szukam informacji na temat okresu działalności fabryki dżinsów LEE w Hiszpanii, produkcja mogłaby się odbywać w okresie od 1985 do 2005 r. to tylko przypuszczenie poparte kilkoma przesłankami, fabryka produkcyjna była pod adresem: Mar Mediterraneo nr 3, poligono Industrial nr 2, 28850 San Fernando de Henares pod Madrytem, mam dwie kurtki dżinsowe LEE gdzie na metkach jest wymienione to miejsce jako zakład produkcyjny LEE, jeśli ktoś coś wie na ten temat, ma jakieś informacje to proszę o kontakt: tomasz.dygdon@gazeta.pl
      • bywalec.hoteli [...] 29.07.24, 21:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • riki_i Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.07.24, 21:35
      Dżinsy wszystkich marek mają coraz gorszą jakość. Ja już dawno przestałem wierzyć w markę dżinsów. Te najdroższe pruły mi się dokładnie tak samo jak produkty z niższej półki.
      • riki_i Re: Jakość (męskich) dżinsów Wrangler/Lee 29.07.24, 21:36
        O, nie zauważyłem , że to wątek trup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka