Dodaj do ulubionych

Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opinie

13.11.11, 15:51
Witam szanownych rodziców smile

Chciałabym kupić dla mojej córeczki huśtawkę lub bujaczek firmy Bright Starts i chciałabym poprosić Was o opinie.
Pierwsza huśtawka: www.brightstarts.com.pl/index.php?p1780,hustawka-slimaczek-bright-starts
Oraz bujaczek: www.brightstarts.com.pl/index.php?p1562,lezaczek-hybrydowy-slimaczek-bright-starts

Dziecię moje ma teraz 4 tygodnie. Jakie są Wasze doświadczenia? Co polecacie?

Pozdrawiam i podzielcie się proszę Waszymi opiniami smile
Obserwuj wątek
    • daisy_2810 Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 16:19
      Mam ten sam dylemat więc chętnie poczytam opinie smile Sama zastanawiam się nad huśtawką, bo leżaczek wydaje mi się mało ciekawy smile ale ... może ktoś mnie przekona smile Jedyne co to wydaje mi się, że mało zabawek ma ta seria Bright Stars i sama zastanawiam się nad czymś z Fisher Price'a.
    • leneczkaz Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 17:32
      Mój syn miał bujaczek i + był fakt, że BS są tak skonstruowane, że dziecko szybko się uczy samo w nim bujać. Wygląda to komicznie, ale dziecko zadowolone.
      • matokk Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 17:54
        Mieliśmy taką
        www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2748167
        jest świetna, bo fajnie buja w kierunku przod tyl i lewo prawo,spokojna muzyczka,zabawki. Fotelik latwo sie sciaga i sluzy jako lezaczek. Jak synek byl malutki i budzil sie bardzo wczesnie,kladlam go tam i sobie drezmal,a ja spalam smileJak szlam sie kapac to bralam dzidzie do lazaczka i do lazienki smile
        Teraz planuje juz go sprzedac gdyz bestia jest juz na etapie chodzenia, a kolejnych dzieci nie planuje smile Jezeli ktoś chętny piszcie na priv smile
        • daisy_2810 Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 18:10
          Ja jeśli kupię to na pewno coś taniego, bo nie mam pewności czy młody w ogóle będzie chciał się w tym bujać.
          • mag.rych Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 18:15
            A czy jest ktoś, kto miał produkt o którym pisałam w pierwszym wątku? Zależy mi na opiniach tylko tych dwóch przedmiotów Bright Starts.
            • hexe82 Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 20:43
              Trochę tak i trochę nie wink Mamy bujaczek HYBRYDOWY (huśtawkę)i leżaczek niehybrydowy wink Czyli na odwrót niż chcesz wink
              W bujaczku allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybrydowa-slonik-wkladka-i1907334907.html mała lubi spędzać czas gdy my np jemy obiad - widzi nas, do tego się buja i jest git wink Do tego rano wkładam małą w bujak i włączam mini mini ( tak...to bardzo nie wychowawcze, nie jestem z tego dumna) ale dzieki temu mam jakies pół godziny na poranną toaletę i zrobienie kawy (mąż w pracy a ja jestem z małą sama w domu). Ostatnio mała nam w bujaczku zasypia.
              Leżaczek allegro.pl/bright-starts-lezak-lezaczek-z-wibracja-melodie-i1932102499.html natomiast jest bardziej na siedząco niż leżąco i u nas się super sprawdza do wprowadzania nowych produktów czyli do karmienia małej łyżeczką wink
        • afire matokk napisałam do Ciebie na priv n/t 14.11.11, 20:32

• kartonikowa Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 20:52
      moja córka dostała ten leżaczek jak miała 3 miesiące.
      Korzystała z niego jakieś max 3 miesiące. Wygodny był, łatwo się prał.
      Dobry do karmienia, ma regulacje oparcia.
      Oddałam jak zaczęła do niego sama wchodzić i w nim stawać.
      • kartonikowa Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 20:54
        Teraz link do właściwego
    • szuszfole Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 13.11.11, 20:58
      Wypowiem się, ponieważ mam bardzo podobny bujaczek do tego, który Ty wybrałaś:

www.brightstarts.com/p-234-fun-on-safari-portable-swing.aspx
      Jestem z niego bardzo zadowolona, ale w sumie rzadko z niego korzystamy,
      minusem jest to, że około 6 m-ca dziecko jest już za duże, żeby się tam zmieścić wink
    • otylka_net Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 14.11.11, 09:49
      miałam bujaczek bright starts. mała korzystała z niego do ok 6-7 miesiąca, czyli do momentu zakupu krzesełka do karmienia. byłam bardzo zadowolona, mała leżała, potem siedziała w nim dosyć spokojnie, sprawdził sie też przy pierwszych karmieniach. szczerze polecam.
    • heja5 Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 14.11.11, 13:17
      mam ten bujaczek i nie jestem zadowolona. Niby fajny, ale... pastelowe kolory miłe dla oka... rodzica - dziecko bardziej interesują żywe, jaskrawe kolory. Zabawki na pałąku zauważ, że są zawieszone "twarzą" do rodzica, a przecież powinny zwracać uwagę dziecka i być do niego zwrócone - i sprawdziłam, nie da się go zamontować odwrotnie. No i dziecko szybko z niego wyrasta - o ile pamiętam max. waga 11 kg. Ja polecam ten : allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18-kg-t4145-i1911552959.html
      Używam go cały czas - mały zdecydowanie go woli - teraz w nim karmię, czasami służy jako kołyska przy usypianiu no i posłuży zdecydowanie dłużej (do 18 kg), np. jako krzesełko lub bujany fotelik dla chodzącego już malucha.
      Mam oba i zdecydowanie polecam fisher price smile
      • szuszfole Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 14.11.11, 16:08
        heja5 napisała:

> Zabawki na pałąku zauważ, że są zawieszone "twarzą" do rodzica, a przecież powinny zwracać uwagę dziecka i być do niego zwrócone - i sprawdziłam, nie da się go zamontować odwrotnie.

Faktycznie to błąd.
        Ja muszę dopinać inne dłuższe zabawki, bo moje dziecko nie sięga do tych na pałąku.
    • anina-1 Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 14.11.11, 22:54
      heja5 napisała:

> Zabawki na pałąku zauważ, że są zawieszone "twarzą" do rodzica, a przecież powinny zwracać uwagę dziecka i być do niego zwrócone - i sprawdziłam, nie da się go zamontować odwrotnie.

Akurat mam dokładnie tą huśtaweczke ze ślimakiem i te zabawki są z dwóch stron takie same - i dla rodzica i dla dziecka. Swojemu maluchowi podowieszałam jeszcze inne z maty edukacyjnej, ale jak siedzi w tej huśtawce średnio jest zainteresowany pałąkiem, raczej tym co się wkoło dzieje bo wszystko widzi, a nie patrzy na sufit leżąc.Do tego jak nauczył się chwytać to zawsze mu daje coś do rączki i sobie mamla, pałąk jest głównie ściągnięty.
      U nas ta huśtaweczka się sprawdza bardzo dobrze, często nawet jej nie włączam, syn poprostu lubi sobie w niej siedzieć. Przestawiam ją po całym domu, do kuchni jak gotuję, nawet do łazienki ją targałam ze sobą jak musiałam się kąpać, a nie miałam z kim synka zostawić. Jest jedną z bardziej wytrzymałych huśtawek dla malucha bo do 11 kg dźwiga, inne najczęściej do 9. Ostatnio 6 letni syn koleżanki wcisnął się do niej i huśtał, kiedy nie patrzyłyśmy i o dziwo huśtawce nic się nie stało, dalej działa.
      To combo 3 w jednym z Fisher Price'a moim zdaniem jest trochę nie fajne bo raz, że huśtawka wytrzymuje tylko do 9 kg, później zostaje sam bujak to wydaje się to takie wielkie i mało poręczne.
      Chociaż też już rozmyślałam nad zakupem dodatkowo bujaczka,ale chyba dam sobie spokój. W sumie huśtawka się sprawdza. Wogóle ta hybrydowa z Bright Starts nie wiem czy nie jest lepsza dla takiego maleństwa - w sensie sposobu bujania. Takie huśtanie do tyłu i przodu jakoś mojego dziecka zbytnio nie zachwyca, wszystko mu jedno czy jest włączona czy nie, a to kołysanie chyba fajniejsze. Zobacz filmik:
      www.youtube.com/watch?v=pmsUB3e6iFk
      Jakbym miała kupić jeszcze raz to chyba bym się teraz na tą hybrydową skusiła smile
    • joanka-r Re: Bright Starts - Huśtawka czy bujaczek - opini 15.11.11, 21:35
      weX pod uwage to, ze nie każde dziecko dobrze czuje się na huśtawce. Mój młodszy syn wymiotował jak bóbr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka