Dodaj do ulubionych

Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów?

11.12.11, 07:23
Witam
Dziewczyny poradźcie jaką wybrać farbę do włosów-do tej pory używałam PALETTE ale podobno niszczy włosy, jest z amoniakiem, a ja i tak już mam słabe włosy.
Chciałabym kupić sobie profesjonalną farbę do włosów jaką stosują fryzjerzy w salonie fryzjerskim-najlepiej kupić na allegro
Polećcie mi coś. Z góry dzięki wink
Obserwuj wątek
    • puenta1 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 11.12.11, 07:54
      Na allegro często cieszy się powodzeniem farma firmy ALLWAVES-czy ktoś ją używał?
    • e_r_i_n Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 11.12.11, 20:54
      Nie polecam domowego używania profesjonalnych farb. Szczególnie po Palette.
    • laleczkamajeczka Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 11.12.11, 21:34
      ja lubię LOREAL RICHESSE DIACOLOR FARBA + REWELATOR bez amoniaku pokrywa 50% siwych włosów, ja farbuję w domu bo w salonie fryzjerskim kosztuję ok 150 zł kiedyś tych farb używali w salonie JEAN LOUIS DAVID tam możesz sprawdzić kolory dowiedzieć się co wyjdzie .kiedyś też używałam palette ale też bardzo mi zniszczyła włosy
    • agni71 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 11.12.11, 21:44
      Ja używam (a raczej moja fryzjerka) farb Joico - nie zauważyłam niszczenia włosów. ALE nie zawsze idealnie pokrywa moje siwe włosy (wg fryzjerki u większości osób lepiej kryje, zresztą u mnie tez bywa różnie, chyba zalezy od dnia cyklu) i przy nast. farbowaniu mamy wypróbowac jakąś inną markę.
    • mammajowa Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 12.12.11, 09:19
      hmm. jeśli farbujesz na ciemny kolor (rudy aż po czarny, a nie blondy) i chcesz naprawić sobie włosy to spróbuj naturalnych farb khadi. pokrywają siwe włosy bez problemu i dają naturalny kolor. ale do jasnych włosów nie ma. no i to nie farby profesjonalnewink plus jest taki, że nie mają żadnych dodatków syntetycznych, tylko sproszkowane rośliny. i naprawdę naprawiają włosy.
    • magma006 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 28.05.13, 15:27
      Ostatnio używałam bardzo fajnej farby polecanej przez znajomą fryzjerkę- Artistique z Holandii.
      Ona zamawia w hurtowni w wielkopolskim woj. Bardzo farba farba o świetnej konsystencji i nałożyłam nawet sama. Ja używałam 8.4 light copper - nie mieszałam z niczym tylko dołożyłam wody 6%.
      Polecam!
    • amstill Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 28.05.13, 18:37
      Zupełnie nieprofesjonalna, ale dobre efekty kolorystyczne dała u mnie taniocha z Joanny i po nie wypadają mi włosy. Nie wiem czy ma znaczenie, ale "przed" długo nie farbowałam włosów, ostatnio chyba 3-4 lata temu.
    • kokons Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 28.05.13, 20:44
      a myslisz, ze profesjonalna jest mniej chemiczna?

ja po prostu sprawdzam skład... i ostatnio uzywam BioKap
      https://www.biokap.pl/pliki/glownaZdjecie.png
      "90% naturalna farba BIOKAP pokrywa siwe włosy w 100% i może być stosowana przez osoby o wrażliwej skórze głowy. Farba bez amoniaku i wielu innych wysoce drażniących substancji chemicznych pozwala na wybór spośród palety 35 kolorów. Mówiąc o 90% naturalnym składzie, jasno wskazujemy, że farby BIOKAP nie są w pełni pozbawione substancji chemicznych, które stanowią 10% składu. Nie zawierają natomiast związków tj. rezorcyna, amoniak, parabeny, silikony, SLS a seria delicato dodatkowo nie zawiera parafenylenodiaminy (PPD) i pochodnych tego związku."
      tu wiecej:
      zdrowefarbowanie.pl/
      kupuje ja w Aptece... za 37 zł. cena moze nie mała ale po tym jak przypadkiem bo nie miałam pieniedzy palete podrazniła mi! skóre głowy przynajmniej ja nie ryzykuje...

i jeszcze a propos wypadania włosów one raczej nie wypadaja od farb... a najczesciej od zmian hormonalnych albo zaburzeń tarczycy - warto o tym wiedziec...
      • beakarp Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 09.10.13, 15:15
        potwierdzam, biokap jest super! Nie tylko nie niszczy, ale wręcz odżywia włosy....kolor trzyma się do 2 miesięcy, siwe też niezle pokrywa. Żadną profesjonalną nie farbuję odkąd zastosowałam Biokap
        • asiak21 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 10.10.13, 09:48
          Jarówniez polecam biokap, mam bardzo dużo siwych włosów - pokrywa mi wszystkiei dodatkowo nie niszczy włosów smile
    • nikitka78 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 29.05.13, 08:20
      Kilka lat temu przerzuciłam sie na Lisap Milano, najpierw serię LK a teraz na diapason. Wcześniej używałam Palette, Loreal (kolor który w danym momencie mi pasował). Włosy mi nie wypadły od zmiany farby wink z kolorem też nie było problemu.
      Raz skusiłam sie na wellę "profesjonalną", wysuszyła włosy i wróciłam do Lisapa. Na allegro ich nie ma ale większość sklepów fryzjerskich posiada je w swojej ofercie.

• estragonka Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 29.05.13, 08:27
      używam Cece, ale nakłada mi toto na włosy koleżanka, która jest fryzjerką
    • aajn2 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 09.10.13, 14:09
      Najlepiej kupować w sklepie (hurtowni) fryzjerskiej. Masz pewność że towar jest ok. Przy farbowaniu ma znaczenie nie tyle farba co woda do farb którą używasz. Przy tych sklepowych woda jest zawsze mocniejsza juz w zestawie, a jak kupujesz w hurtowni to sama ją sobie wybierasz (osobno) i tak np czasami wystarczy 3% do farbowania ciemnych włosów.... Ja osobiście polecam Loreal, ale są też inne marki godne polecenia smile
    • toolie Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 09.10.13, 16:48
      Ja uzywam Aquarely i jestem bardzo zadowolona. Kupuje w hurtowni fryzjerskiej i wiem, ze panie, ktore tam sprzedaja tez jej uzywaja.
      Wczesniej farbowalam Ce-Ce (zarowno w domu, jak i salonie fryzjerskim), ale nie kryla dokladnie i szybko sie zmywala.
      • edie70 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 09.10.13, 16:57
        ja używam Kemon .
    • fredy58 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 09.10.13, 21:39
      ja używam z Loreala Majirel na początku fryzjerka mi farbowała a teraz stwierdziłam po co przepłacać zamawiam sobie cały zestaw na allegro i jadę z tym koksem z przesyłką wychodzi 30zł - na allu całe dostępne zestawy - LOREAL MAJIREL ZESTAW FARBA + OXYDANT + SZAMPON
    • justyna878 Re: Jaka profesjonalna farba fryzjerska do włosów 12.10.13, 14:17
      ja kupowałam w hurtowni farbę firmy MAGNETIQUE. farba kryje bardzo dobrze, a kolor wychodzi taki jak na palecie. do tego nie ma amoniaku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka