Dodaj do ulubionych

meble Bodzio, opinie

21.03.12, 11:09
Jestem na etapie wyboru mebli. Ceny mnie szokują a w Bodziu jeszcze jest najkorzystniej i jeden zestaw nawet przypadł mi do gustu. Opinie na temat jakości i wytrzymałości mnie przerażają. Miała któraś z was coś z tej firmy, odradzacie?
Obserwuj wątek
    • gku25 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:12
      Mam, meble kuchenne i pokojowe. Okładzina na nich jest bardzo słabej jakości.
      • gigulek26 Re: meble Bodzio, opinie 22.06.13, 21:16
        Moja sasiadka ma juz 15lat meble kuchenne z Bodzio i nienarzeka!ja tez mam i narazie jestem zadowolona mam komplet ola jablon pozdrawiam
    • naomi19 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:22
      Pokaż ten zestaw.
      Moim zdaniem można zrobić mieszkanie tanio a dobrze, niekoniecznie w Bodzio.
    • zlotarybka_1 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:23
      wynajmowałam kiedyś mieszkanie, w którym były meble w sypialni Bodzio. Były nowe, więc o trwałości materiałów nie mogłam się przekonać, ale pamiętam epizod kiedy o mało nie zabiła mnie komoda. Miała 4 szuflady i 2 z nich wysunęłam na raz - wtedy mebel stracił balans i runął na mnie. Skończyło się szczęśliwie, ale gdyby np na moim miejscu było dziecko....
      • gku25 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:30
        Oooooo, dobrze że o tym napisałaś, kiedyś o mało na moją córkę nie poleciała "szklana" witryna, jest źle wyważona w stosunku do części dolnej i nie ma dodatkowych zabezpieczeń. Dodatkowo teraz obejrzałam dokładniej szafkę i między blatem a dołem mam ok. 2 mm przesunięcia, źle dopasowane. Te meble są idealne jeżeli chce się je mieć na krótki czas, na dłużej jednak zainwestujemy więcej kasy.
      • joanna.pio Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 21:33
        u nas był podobny incydent z komodą - omal nie przygniotła naszego 4-latka. Wyciągnął dwie z 4 szuflad, a komoda poleciała na niego...
        Mamy jeden pokój umeblowany w Bodzio - okleina kiepska, przyciąga kurz jak magnes, meble szybko zaczęły się "kiwać", powypadały zaślepki ze śrubek.
        Never ever Bodzio.
        • pani-zlota-raczka Re: meble Bodzio, opinie 24.06.13, 08:34
          Każda komoda po otwarciu dwóch górnych szuflad zacznie się przewracać. Nie mam co prawda komody od Bodzia więc nie wiem jak zachowuje się dokładnie egzemplarz, o którym piszecie, ale mam komodę z Allegro i nauczyłam się żeby nie otwierać górnych szuflad jednocześnie.

Jak mój maluch był w wieku szperania po wszystkich szafkach to mąż przykręcił je do ściany, więc to Wasze "omal nie zabiła mojego dzieciątka" wynika nie ze złej konstrukcji komody a lenistwa męża smile Zagońcie faceta do roboty a nie będzie ryzyka!
          • marychna31 Re: meble Bodzio, opinie 14.11.13, 22:08

> Każda komoda po otwarciu dwóch górnych szuflad zacznie się przewracać.

Nieee... to nieprawda. Ja mam zwykłą komodę z IKEA i czy otworzę dwie czy trzy z trzech szuflad naraz- dzieci tak czasem otwierają- to nic sie nie przewraca.
    • broceliande Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:28
      Mam kuchenne z mdf (nie drewno w każdym razie) od 12 lat. Teraz są ładniejsze i bardziej funkcjonalne. Znowu bym się zdecydowała.
    • premeda Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:36
      Mama ma kuchenne gdzieś tak 2-3 lata i rozwalają się szuflady oraz odpadają rączki. Czy inne firmy są lepsze, to mam wątpliwości.
    • lejdi111 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 11:40
      www.bodzio.pl/-Grzes-wanilia-orzech-ukl.1-27854,1,pr,lang.html

do pokoju młodzieżowego
      • naomi19 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:15
        Ikea jest równie oklepana, a design bardziej w moim guście, no i tania.
        • kielbasia Re: meble Bodzio, opinie 14.11.13, 22:48
          mam biurko grzes w jabloni,intensywnie uzywane w pokoju corki,nic sie z nim nie dzieje od dwoch latwink
      • gulcia77 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:55
        Nie polecam!!!! Trzy lata to absolutny max ich wytrzyałości. Ja mam w chacie zbieraninę, m.in. Ikea i BRW smile + to co odnowiłam smile
        Ale jak będę robić na nowo to tylko sosnowe z Chojnic - SPAR MEBLE. Rodzice mają tak urządzoną sypialnię. Cud miód i orzeszki!!! I prawdziwa, gruba sosnowa decha!!!
    • tomelanka Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 12:43
      ja mam to i to-wieszak jak wieszak, lustro trzeba czyscic big_grin a łóżko bardzo wygodne i na razie w calosci ale od lipca mam dopiero wink
    • yenna_m Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:07
      mam po poprzednich właścicielach mieszkania szafę bodzio
      notorycznie (ponieważ są źe zrobione prowadznice i stolarz rozłożył ręce - nic nie można z tym zrobić) drzwi wypadają z prowadnic, parę razy skrzydło zleciało mi centralnie na głowę

czyli moje prywatne doświadczenia są po prostu beznadziejne
    • 7betinka9 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:25
      polecam szukanie mebli z ekspozycji
      za ciekawe pieniądze, np. -20-50%, można kupić meble w bardzo dobrym stanie
      (ich zaleta podstawowa - już są poskładane)

dwa razy w ten sposób urządziłam pokój

• 7betinka9 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:29
        możesz wtedy pokusić się na zdecydowanie lepsze firmy niż brw czy bodzio
      • dragica Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:37
        Tylko,ze meble z ekspozycji maja czesto pourywane uchwyty, porysowane sa itd.
        • 7betinka9 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:41

trzeba dobrze szukać
          ja kupowałam takie, które nawet ryski nie miały
          i jestem z nich bardzo zadowolona
          (do tego transport był w cenie - meble dojechały czyste i doskonale zabezpieczone)
    • mama_gromadki Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 13:50
      Mam narożnik, nie wiem czy o taki mebel też pytasz. Ale jakby ktoś chciał takowy zakupić to odradzam te ze skóry ekologicznej w kolorze ecru. Obicie po około trzech miesiącach zaczęło się troszkę odbarwiać, zostają ślady po jeansach, ciężkie do pozbycia się, a miejsce do spania po roku sporadycznego używania jest beznadziejne, nie wygodne, wbijają się elementy konstrukcyjne. Gwarancja niby dwa lata ale nam nie uwzględnili po pół roku. Może bym i wywalczyła ale pozostawiłam to, czego teraz żałuję bo narożnik ma ponad dwa lata a nadaje się na śmietnik.
    • dziennik-niecodziennik Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 14:10
      mamy stół i krzesla w jadalni. dośc rzadko używane, wiec po dwóch latach dalej jak nówka funkiel big_grin
    • gagunia Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 16:56
      W takiej cenie nie spodziewaj się cudów. Już podczas skręcania dawały nieźle popalić. Jakość zdecydowanie kiepska. Od pół roku użytkują je studenci. Czy coś z nich zostało ocenię w czerwcu jak się wyniosą.
    • gocha_74 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 22:57
      miałam narożnik z Bodzio z ekoskóry. Prezentował się super, ale spało się na nim koszmarnie. Tzn. po ok. roku użytkowania poduszki się spłaszczyły i porobiły się różnice w poziomach i twarde kanty. Od rozkładania poprzecierał się materiał na rogach i kantach. Jednak ze względu na cenę nie było nam żal po 3 latach go wymienić. I przypuszczam, że gdyby nie trzeba było na nim spać (czyli rozkładać), to użytkowalibyśmy go jeszcze długo.
    • lolinka2 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 23:24
      Bodzio mnie odstrasza bazarowym designem.

Wobec czego dzieciom w ramach promocji kupiłam zestawy mebli Junior w BRW, a kolega, który się robieniem mebli zajmuje zawodowo w cenie farby przemalował mi ten upiorny groszkowy kolor odpowiednio na biały i czerwony. Meble wyglądają pięknie, cenowo wychodzą nadal niżej niż BRW bez promocji. Aha, i coś ok. 2 lata u nas są, a wygląd bez zarzutu.
      • heca7 Re: meble Bodzio, opinie 21.03.12, 23:40
        Zalinkowany regał jest okropny! Po co niby dziecku te dziwne miejsce na durnostojki z kawałkiem rury z peep show'u ? Nie ma tam za wiele miejsca na książki. Półki chaotycznie rozmieszczone. Kup coś innego - to kwintesencja kiczu.
    • kara_gitara Re: meble Bodzio, opinie 23.06.13, 11:08
      Do salonu bym nie kupiła, bo wyglądają na slabe jakościowo i mali eleganckie. Zupełnie nie moja bajka, ale do pokoju na górze, jako alternatywne spanie dla gości kupiłam sofe i fotel, narzucilam na to kolorowe poduchy, położyłam koc i wygląda nieźle. Do uzywania średnio raz na mies się nadaje, choć po rozłożeniu łóżko jest dość krotkie- mężowi, 182cm, wystają stopy. Rozkłada się dość łatwo, ciężej złożyć.
    • justyna-8 Re: meble Bodzio, opinie 24.06.13, 12:58
      Mieliśmy kanapę z ecoskóry. Nigdy więcej. Ale kuchnię używałam 6 lat i jak nowa. Teraz kupiłam mieszkanie i będę wymieniać meble kuchenne. I też będzie to bodzio.
    • anija6 Re: meble Bodzio, opinie 11.09.13, 23:08
      Mój 3 letni narożnik Judyta jest ciągle w doskonałej kondycji, mimo że używany jest dosyć intensywnie. Design ok.
    • brx0 Re: meble Bodzio, opinie 14.11.13, 21:06
      Jeśli idzie o tapicerkę to u Bodzia wybór mają dosyć spory, zwłaszcza jeśli się pojedzie do dużego salonu. Szukając narożnika jeździłem po różnych firmach-u bodzia było najtaniej. W cenie był darmowy transport.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka