Dodaj do ulubionych

Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil

26.11.16, 14:10
Syn chce od Mikołaja wóz strażacki, zastanawiam się czy dla czterolatka lepszy będzie Bruder czy Playmobil? Z Playmobila mamy sporo pojazdów min. śmieciarkę, ambulans i mnóstwo drobiazgów typu ludziki i akcesoria do nich. Syn bawi się tym chętnie. Nie mamy nic z brudera. Czy w Bruder będzie tak samo wytrzymały jak Playmobile, czy straż ma otwierane drzwi i będą pasowały do niej ludziki z Playmobile lub lego duplo?
Obserwuj wątek
    • eesti_2005 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 14:45
      Wydaje mi się, że Bruder bardziej wytrzymały, niż Playmobil. Ja synowi kupiłam wóz strażacki Brudera na czwarte urodziny i syn bardzo zadowolony. Ludziki chyba będą pasować, mogę później sprawdzić.
      Ale jeśli zbieracie Playmobil, to może lepiej zostać przy tej firmie...
      • edzia321 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 15:03
        Właśnie kusi mnie trochę Bruder, bo ma wiele pozytywnych opinii mają ich pojazdy. Z góry bardzo dziękuję za info czy pasują jakieś ludziki, macie ten większy czy mniejszy wóz?
        • eesti_2005 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 16:17
          My mamy ten model www.abc-toys.pl/pl/p/Bruder-02771-MAN-woz-strazacki,-straz-pozarna/97 .
          Drzwi się nie otwierają, ale ludziki Duplo i Playmobil wchodzą (przez okno).
    • samanta25 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 15:01
      Zdecydowanie bruder smile Mamy pojazdy z tej firmy, niektóre już mają 5-6 lat i nic się im nie stało
      • ewolajda88 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 17:57
        A ja bym wybrała playmobil. Wiecej akcesoriów, dodatkow i w ogóle.
        • miwusia1977 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 20:57
          My mamy od roku Playmobil i jest świetny! Można dokupić zdalne sterowanie
    • kr.kr Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 21:14
      Ja juz nigdy przenigdy nic brudera nie kupie. Syn mial wielka smieciare. Nie dosc ze ogromna, to cena tez niemala. Bawil sie sporo, a potem poszla w kat. Az wreszcie Ostatnio mlodszy sie za nia wzial i...polamal w kilku waznych miejscach! To prawda ze w przeciwienstwie do brata delikatny nie byl, ale jednak Taka zabawka, tak chwalona i taka niby pancerna raczej powinna wyjsc calo ze spotkania z 1,5-roczniakiem. Tym bardZiej, ze playtmobile nadal jak nowe! A uzywane czesciej i rownie intensywnie!
      Ja bym wybrala playmobil. Bez wahania!
      • edzia321 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 21:19
        No to dalej wiem, że nic nie wiem smile
        • flower_v Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 21:22
          Bruder. Mamy ten większy woz strazacki. Eksploatowany od roku. Wciąż cały i działa smile
    • mia_lipiec Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 21:54
      Nasz prawie czterolatek dostanie pod choinkę playmobila. Moim zdaniem więcej opcji zabawy no i na urodziny dokupimy sterowanie i będzie szał. Brudera dostał laweta z jepem rok temu i szału nie bylo
    • paramecium Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 22:00
      Nie wiem, czy wóż strażacki, o którym piszesz to ma, ale na pewno któraś zabawka playmobila strażacka ma pompę, do której nalewasz wodę i wężykami "gasisz" pożar. Bardzo fajne, polecam
      • edzia321 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 22:38
        Właśnie taką pompę ma Bruder 03590 i to mnie chyba do niego przekonuje, w Playmobilu nie znalazłam takiej opcji, przynajmniej w obecnie dostępnych modelach straży.
        • edzia321 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 22:40
          Martwi mnie tylko opinia kr.kr, bo mój syn mało delikatnie obchodzi się z zabawkami i obawiam się, że zaraz tą drabinę połamie....
          • eesti_2005 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 23:39
            Ja mam trzech synów (w tym 1,5 roczniaka), którzy niestety nie szanują zabawek. Jedyne co się zepsuło w wozie strażackim Brudera (przez 1,5 roku użytkowania), to odpadło jedno lusterko. Poza tym mamy jeszcze kilka innych samochodów Brudera i te są w 100% całe. Ja je polecam.
            • edzia321 Re: Wóz strażacki BRUDER czy Playmobil 26.11.16, 23:51
              Dzięki przekonałaś mnie, też mam 3 synów, a wóz strażacki ma być prezentem dla najmłodszego czterolatka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka