Dodaj do ulubionych

buty MRUGAŁA - kto zna ???

31.08.05, 14:40
Ostatnio sprzedawca poinformował mnie w sklepie, ze ta marka jest bardzo znana
na południu Polski (firma z Nowego Targu) - bardziej od Bartkow - prawda to ?
Te buty maja bardzo konkurencyjne ceny ( ok. 70 pln) w stos. do bartkow a sa
naprawde dobrze zrobione (na pierwszy rzut oka). Drogie mamusie, znacie te
buciki ?

Moja Pociecha niedlugo zacznie chodzic wiec problem ten szczegolnie mnie
interesuje :o)

pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • lamoor Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 03.09.05, 12:35
      Witam, u nas sandałki się sprawdziły, Mały chodzi w nich od maja do tej pory,
      jakość jest OK, nie są bardzo zniszczone, pomimo tego, że są wykonane ze skóry
      nubuck. Są starannie wykonane, lepiej chyba od Bartka, a cena dużo niższa.
      Polecam Milena
      • dorecha Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 03.09.05, 13:59
        Cześć
        Moja córcia przetestowała buciki tej firmy na każdą porę roku i muszę powiedzieć ze są super. Nie miałam z nimi zadnych problemów.Zimowe były naprawde ciepłe, ani razu nie miała zimnych nóżek. Wzornictwo jak na mój gust super, jakośc taka jak bartki a może i lepsza. Z czystym sumieniem polecam.
        Dorota
    • tomekiela Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 03.09.05, 22:24
      Mieliśmy sandałki - przetrwały troje dzieci w bdb stanie oraz zimowe z
      imregnowanej tkaniny - super, nie przemakaly i stopa sie nie przegrzewała.
      Niestety jedyny dystrybutor w trójmieście przestał je sprowadzać.
    • amj2 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 05.09.05, 09:41
      Ja kupowałam przez internet zupełnie w ciemno trzewiki i są super.Mały
      przechodził całą wiosne teraz jeszcze jesień ,a buciki sprawują się
      rewelacyjnie.Mam wielką ochote teraz zamówić buty zimowe

malebuty.com.pl//product_info.php?cPath=31&products_id=73
      czy ktoś widział je na żywo?
      Czy podeszwa jest miękka i czy faktycznie nie przemakają (moze ktoś testował w
      zeszłym roku?)No i cena chyba przystępna.Co o nich myślicie?
      • witka06 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? do amj2 05.09.05, 17:42

witam,

my rowniez kupujemy 'mrugale". mileismy juz i zimowki i jesienne.te o ktore
        pytasz sprawdzily sie u nas w zeszlym roku na 100%.polecam. sa bardzo dobrze
        zrobione, naprawde nieprzemakajace, nie sa sztywne,cieplutkie. swietny fason
        (tzn. mnie sie bardzo podobaja).mam zamiar kupic ten sam fason takze w tym
        roku.po calej zimie intensywnego uzywania wygladaly jak nowe.
        pozdrawiam serdecznie
        • amj2 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? do amj2 05.09.05, 22:15
          Witka06 czy Ty tez uważasz ,że te buciki są cieżkie? Już prawie bylam na nie
          zdecydowana,tylko ta waga mnie zaniepokoiła.Tym bardziej ,że mój mały jest
          drobniutki.
      • pia_ Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 06.09.05, 14:45
        Ten model stanowczo odradzam - bardzo ciężkie i nie ma co ukrywać przez tę gumę
        są brzydkie. Bardzo zawiodłam się na wzornictwie ubiegłej zimy, za to dwa lata
        temu buciki zimowe były piękne. Ale swoją droga we Wrocławiu te buty są tylko w
        2 sklepach i ceny mają prawie jak Bartki sad
    • sweet.joan Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 05.09.05, 14:36
      Ja kupuję już tylko Mrugały. Nasz ortopeda zachwycał się nimi na ostatniej
      wizycie big_grin Aż sobie nazwę zapisał, bo wcześniej tylko Bartki wszystkim polecał.
      A Mrugały są tak samo dobre, a tańsze. Mieliśmy już kilka par sandałków,
      jesienno-wiosenne i zimowe też.
      • iwek33 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 05.09.05, 17:46
        Ogólnie ja też jestem z tych bucików zadowolona, ale ten model zimowy, który
        pokazuje tu forumowiczka na fotce, miałam i raczej już bym tego nie kupiła z
        jednego powodu: te buciki były po prostu za ciężkie. Miałam drugie na zimę
        firmy Antylopa i synek wolał chodzić w Antylopkach, bo były duuużo lzejsze.
        • mamaly Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 05.09.05, 20:52
          Hej,

Ja użytkowałam w ubiegłym roku jesienne mrugały, robione na trekingowe i były
          super. Były lekko ocieplone, miały również tkaninę te-por i świetnie się
          sprawdziły. Oglądała je również nasza doktor ortopeda i stwierdziła, że są
          bardzo dobre. Z czystym sumieniem polecam.
          Córka chodziła w nich jesienią i część zimy (generalnie używała ich dopóki
          temperatury było powyżej 0 stopni) i nawet bez ciepłych skarpet nie miała
          zimnych nóżek. Buciki wyglądają na wógóle nie zniszczone, zupełnie jak nowe,
          żadnych zadrapań, żadnych obtarć, tymczasem buciki antylopy (z których
          generalnie też jesteśmy zadowoleni, bo super się noszą, są leciutkie i mają
          bardzo miękką skórkę), ale są koszmarnie poobdzierane i szybko się zniszczyły.

Pozdrawiam,

A.
          • katka74 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 06.09.05, 12:20
            A gdzie w Warszawie można dostac te buty w dużym wyborze?
            Ktos poleci jakiś adres? Napaliłam się po tylu chwalebnych postach... nie powiem smile
            Dzięki, Kasia
            • sweet.joan Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 07.09.05, 10:02
              Na przykład w "Eccolo" na Ursynowie, al. KEN 97 (pasaż obok kościoła) - dają
              rabaty. W KDT też mają Mrugały.
            • miszenka7 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 07.09.05, 11:21
              w smyku sa, ale ceny jak bartkow ;O
    • abbra Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 07.09.05, 11:22
      Kiedyś kupowałam buciki Mrugały w sklepie na Sadybie , ul.Powsińska , na dole
      pod Pizzą Hut .
    • witka06 Re: buty MRUGAŁA - kto zna ??? 07.09.05, 17:14

Kolo Ronda Wiatraczna, na ul. Grochowskiej. Pan prowadzi sklepik z obuwiem
      dzieciecym. Ma tez buty Mrugaly
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka