Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

opinie ryłko ,reklamacja!!!!

04.10.12, 13:36
    Witam i przestrzegam wszystkich przed butami RYŁKO.Oto moja opinia:Bardzo jestem rozczarowana i zawiedziona.Firma "Ryłko" ,która powinna wiedzieć w jaki sposób robić biznes i jak obchodzić się z klientem ..., ich przepisy co do reklamacji są karygodne.Buty, które u nich zakupiłam po 5-ciu dniach skóra pękła na zgięciu.I co z tego ,że buty mają 2 lata gwarancji jak pieniędzy od nich nie uświadczysz , Wysyłają buty do specjalistów ,(bo tu trzeba studia skończyć,żeby zobaczyć co się stało) .Za takie coś to powinni mnie jeszcze przeprosić a nie czekać 2 tygodnie na decyzję a ja nie mam ani pieniędzy ani butów i dalej czekam.Nie chcę z nimi mieć nic wspólnego ,więcej mnie tam nie zobaczą ,Niech tak robią dalej ,widać jak bardzo mocno stoją za za swoim produktem i jak bardzo zależy im na dobrej opinii.Najwyższy czas zmienić Reguły Reklamacji ,-"RYŁKO" !!!!
    Obserwuj wątek
      • aqua48 reklamacja!!!! 04.10.12, 13:56
        Z tego co wiem, to nigdzie nie oddają pieniędzy w sklepie od ręki, tylko najpierw wysyłają do rzeczoznawcy.
        • becik72 Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 14:16
          no chyba nie wszędzie,bo nawet przy mnie w deichmann oddali pani pieniądze,więc można inaczej załatwić sprawe ,no ale nie w "Ryłko"!!!
          • becik72 Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 14:23
            żebym to ja tylko wiedziała przed zakupem butów,oczywiście wszystko pięknie wygląda jak się kupuje,nie ma problemu,wszyscy są mili,gwarancja na dwa lata,tylko szkoda ,że sprzedawczynie nie powiedziały jak to wszystko wygląda...
            • sfornarina Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 14:37
              Przesadzasz, w każdym praktycznie sklepie obuwniczym buty wędrują na 2 tygodnie do rzeczoznawcy. Dawno temu we wspomnianym przez Ciebie Deichmannie też tak było.

A buty Ryłko jakość mają niezłą (choć nie jestem ich fanką ze względu na ciotkowate fasony), więc miałaś pecha po prostu.

Nie ma co się unosić, tylko spokojnie 2 tygodnie odczekaj.
              • becik72 Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 15:20
                Wiesz Ja się nie unoszę.Tylko niby dlaczego miała bym czekać ,oni nie czekali ,zapłaciłam na miejscu i oczekiwałam porządnego produktu ,myśląc ,że to u nich dostanę,Nie umieli się z tego wywiązać produkt jest nie taki jaki oczekiwałam i powinni mi byli oddać pieniądze i jeszcze przeprosić.Może 10 tat temu tak się załatwiało biznes nie teraz,Ale oni chyba muszą do tego jeszcze dorosnąć,
                • sfornarina Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 15:25
                  > Ale oni chyba muszą do tego jeszcze dorosnąć,

Po Twoich postach wnoszę, że to raczej Ty powinnaś dorosnąć.

I zaliczyć porządnie język polski na poziomie podstawówki, bo jak na razie stylistyka, gramatyka, ortografia i interpunkcja leżą u Ciebie dokumentnie.
                  • becik72 Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 15:50
                    Wiesz może masz racje co do moje języka polskiego ,tylko ciekawa jestem jaki byłby twój polski ,będąc poza granicą prawie 30 lat,
                    A tak po za tym ,to nie po to tu jestem ,żeby komuś ubliżać,albo dostawać opieprz od kogoś-myślałam że forum jest dla osób co potrzebują pomocy,albo szukają czyjejś opinii.Ale chyba się myliłam.
                    • sfornarina Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 15:57
                      > Wiesz może masz racje co do moje języka polskiego ,tylko ciekawa jestem jaki by
                      > łby twój polski ,będąc poza granicą prawie 30 lat,

Ale pudło - za granicą spędziłam pół życia:P
                      Swoją drogą, w którym kraju stawia się przecinki zamiast kropek i robi spację przed przecinkiem, zamiast po?

> A tak po za tym ,to nie po to tu jestem ,żeby komuś ubliżać,albo dostawać opiep
                      > rz od kogoś

Ubliżasz firmie Ryłko. Nie, żebym była ich fanką, ale firma stosuje standardowe procedury, więc nie ma po jej oczerniać.

> myślałam że forum jest dla osób co potrzebują pomocy,albo szukają c
                      > zyjejś opinii.

Ja też. Ty nie szukasz tu pomocy ani opinii, tylko przylazłaś napsioczyć, i jak większość napisała - niesłusznie.
                      • becik72 Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 16:13
                        Mój polski jest może do niczego ,ale za to ty nie masz kultury.Nie będę Tobie tutaj ubliżać ,żeby nie dojść czasem do twojego poziomu .Skończyłam z tobą rozmawiać ,więc dzięki za Pomoc.
                      • becik72 Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 07:06
                        Ja nikogo nie oczerniam,tylko mówię prawdę,a z regóły prawda w oczy kole.Nawet nie ma do nich nigdzie numeru telefonu,
                        Napsioczyć-ja nie muszą sami to robią,a to wogóle jestem prawie pewna ,że dla nich pracujesz.
                        Ale to też jest tylko moja opinia,
                        Buty ,które powinny wytrzymać 2 lata,nie wytrzymują nawet 5ciu.
                        • sfornarina Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 10:12
                          > ,a to wogóle jestem prawie pewna ,że dla n
                          > ich pracujesz.

Nie tylko język polski u Ciebie leży, ale i myślenie logiczne.
                          :)
                          • becik72 Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 10:19
                            wiesz nie broniła byś ich tak ,jak tobie by się to stało.
                            • sfornarina Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 13:07
                              A tak w ogóle, to założyłaś sobie nowego nicka, by ot tak napsioczyć na Ryłkę, czy miałaś w tym inny ukryty cel? ;)
                              • becik72 Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 16:20
                                wiesz jak by mieli numer telefonu biura obsługi klienta,nikt nie musiał by tu być.I ja nie mam 10 lat ,żeby się tak bawić i zmieniać nick,Nigdy wcześniej tego nie robiłam i to co miałam do powiedzenia powiedziałam,Ja tylko chciałam to co moje,czyli gotówkę za felerny produkt,
                        • becik72 Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 10:20
                          Muszę dopisać 5-ciu dni ,bo znowu :ktoś powie ,że brakuje mi polskiego.
                    • becik72 Re: reklamacja!!!! 05.10.12, 17:16
                      Jestem dumna z mojego języka polskiego,bo jak by nie było nie chodziłam tu do szkoły!!!
                • zdzisnadzis Re: reklamacja!!!! 04.10.12, 17:55
                  becik72 napisał(a):

> Wiesz Ja się nie unoszę.Tylko niby dlaczego miała bym czekać ,oni nie czekali ,
                  > zapłaciłam na miejscu i oczekiwałam porządnego produktu ,myśląc ,że to u nich d
                  > ostanę,Nie umieli się z tego wywiązać produkt jest nie taki jaki oczekiwałam i
                  > powinni mi byli oddać pieniądze i jeszcze przeprosić.Może 10 tat temu tak się z
                  > ałatwiało biznes nie teraz,Ale oni chyba muszą do tego jeszcze dorosnąć,

Kobieto spasuj! Takie jest prawo w handlu, że przy reklamacji przedmiot idzie do rzeczoznawcy. Nie masz zielonego pojecia o czym piszesz i sie unosisz..
              • net.stalin Re: reklamacja!!!! 18.01.13, 13:59
                Mi napisali przed wysłaniem do rzeczoznawcy, że buty są bardzo wyeksploatowane a chodziłam w nich bardzo rzadko (niecały sezon z przerwami) i tylko do jednego ubioru. Po prostu Ryłko ma dziadowe buty. Buty zaraz się rozklejają i przecierają. Na rozpatrzenie reklamacji czekałam ponad 2 tygodnie. Nie wiem po co dają reklamację na 2 lata, kiedy te buty tyle nie wytrzymają.
        • mandzola1 Re: reklamacja!!!! 08.02.13, 13:20
          zgadzam sie Rylko to tandeta i nie uznaja reklamacji z ewidentnej winy materialu. Moze kiedys mieli rzeczy dobre teraz pewnie komponenty to jakis chinski wynalazek. ZDECYDOWANIE ODRADZAM zakupy u tego producenta
      • maggi9 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 14:43
        Też uważam, że przesadzasz.To normalna praktyka, takie jest prawo.
        To, że Deichamnn robi tak a nie inaczej nie znaczy, że wszyscy mają tak robić.
        • becik72 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 15:09
          Było by dobrze,żeby zmienili to prawo,nie wiem jak wy ,ale ja nie lubię być tak traktowana.Chyba nie miałyście z tym problemu,wasze szczęście,
          • zdzisnadzis Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 18:00
            becik72 napisał(a):

> Było by dobrze,żeby zmienili to prawo,nie wiem jak wy ,ale ja nie lubię być tak
            > traktowana.Chyba nie miałyście z tym problemu,wasze szczęście,

Myśl kobieto, myślenie nie boli! Oni sprawdzają czy taki zwrot ci sie należy, czy ty czasami nie nawaliłaś z tym butem. I po to jest właśnie to prawo. Dużo osób niestety nie potrafi normalnie użytkować albo konserwować obuwia i później liczą na cuda .A to jak widziałaś, ze w Daichmanie zwracają gotówkę - moze to było właśnie po opinii rzeczoznawcy, ze but był wadliwy itp..
            • becik72 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 19:37
              " zy ty czasami nie nawaliłaś z tym butem."
              Co za żarty,jak byś przeczytała co napisalam na początku,to byś wiedziała ,że buty miałam na nogach przez pięć dni.A nie dwa lata na co dają gwarancje!!!Zaznaczając rownież ,że pracuję w butiku . A jeśli chodzi o konserwacje ,to zawsze na to zwalają.Buty ,które są dobrego gatunku wytrzymują 10 lat i nieraz dłużej,a nie 5 DNI !!!!
              • bell82 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 20:39
                Matko Bosko ;) aż sie nie chce wierzyc, ze ty pracujesz w butiku i nie ogarniasz takich rzeczy. Gwarancja to co innego a to, ze ty nosiłas te buty przez 5 dni to też co innego. Oczywiscie nie osądzając - przez pięc dni twoje użytkownaie buta mogło byc na tyle niewłaściwe, ze doprowadziło do popękania i po to firma ma teraz 2 tygodnie, żeby to wyjasnic. Zawsze możesz buty oddac do innego rzeczoznawcy.
                • mada.lenka Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 23:00
                  W moim przypadku rekamacja u nich też trwała bardzo długo. Po 3-4 miesiącach wcalne nie intensywnego użytkowania przetarła mi się wyściółka nad palcami. Najpierw pani uznała reklamację i buty poszły do naprawy. Trwało to przez maksymalny czas jaki mają na naprawę. Po nim buty wróciły nienaprawione, ponieważ uznano, że taka usterka nie podlega reklamacji. Napisałam więc odwołanie, ale pracownica sklepu nie chciała go przyjąć. Prosiłam o kontakt z szefową, ale nie dano mi go.
                  Czułam się oszukana, gdyż nawet nie przyjęto mojego odwołania od ich decyzji. Od tamtego czasu nie kupuję u nich butów.
                  Rozumiem twoje rozgorycznie. Mam nadzieje, ze sprawa zakończy się dla Ciebie pomyślnie.
                  • mada.lenka Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 04.10.12, 23:03
                    I jeszcze jedno. Gdy kiedyś odkleiła mi się podeszwa w butach GENOX zwrócono mi gotówkę w sklepie od ręki!
                    • becik72 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 10:14
                      A jednak można !!!!
                  • becik72 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 10:24
                    No ,ale jak się to dla ciebie skończyło????
      • ladyjm Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 13:58
        jestem zdziwiona tym co piszesz, osobiscie mam bardzo dobre doswiadczenia z ich butami ale fakt faktem nigdy niczego nie reklamowałam - u mnie to buty nie do zdarcia :)
        • patrycha7 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 10.10.13, 15:11
          Cieszyć się trzeba jak się kupi u nich dobre buty, ale jak coś pójdzie nie tak, to nawet na maile nie odpowiadają.
      • mocno.zdziwiona Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 15:07
        Po pierwsze, sklep tylko przyjmuje buty i odsyła je do producenta. To trwa i niestety na to są te 2 tygodnie. Siedziba producenta często znajduje się na drugim końcu kraju, trzeba buty dostrczyć, obejrzeć, itd.
        Co do niewłaściwego użytkowania w ciągu 5 dni. Pewnie nie w Twoim przypadku, ale raz widziałam buty przyniesione po przez pana po jakimś tygodniu, niemiłosiernie zniszczone. Nie przypominało to niczego innego i jak trochę się go wypytałam to okazało się, że chodził w pantoflach eleganckich po warsztacie mechanicznym i zalał je jakimś smarem. Potem próbował to zdrapać, ale efekt był opłakany. Reklamacja nie została przyjęta.
        Kolejna rzecz - Deichman też oddaje buty na 2 tygodnie do rzeczoznawcy. Prawdopodobnie to co widziałaś to był zwrot przy trzeciej reklamacji.
        Z Ryłko mam kilka par butów i wg mnie są dobrej jakości.

Dodam jeszcze jedno - mieszkam za granicą, na zachodzie Europy i tutaj też nie zwraca się pieniędzy od ręki. Też najpierw buty wędruje do producenta w celu naprawy albo oceny. I to mówię o markach i za 20 euro para i za 200 euro za parę.
        • becik72 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 17:24
          Zamydlili wam wszystkim oczy i tyle.
          • maggi9 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 17:38
            Lol.
            Ogarnij sie kobieto trochę.Masz 5 lat czy co?
            Takie jest PRAWO, tak?A nie widzimisię Ryłko.
            • sfornarina Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 17:49
              > Ogarnij sie kobieto trochę.Masz 5 lat czy co?

Ona tylko usiłuje konkurencji antyreklamę zrobić, dlatego podbija wątek co pięć minut. Niemożliwe jest być naturalnie tak głupim.
              • becik72 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 05.10.12, 19:33
                I właśnie dlatego z takimi osobami jak ty "wygrywają",no i jak już mówiłam wcześniej z tobą już skończyłam ,bo nie mam zamiaru zejść na twój poziom kultury.!!!
      • adnotator Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 06.10.12, 16:53
        www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=307
        zamiast ciskać gromy poczytaj sobie, jak powinny być załatwiane reklamacje
        • tikula226 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 08.10.12, 15:42
          W domu mam około 10 par butów Ryłko, owszem zdarzyła mi się reklamacja, ale przebiegła w porządku. Po 2 tygodniach było po sprawie.
          W butach tej firmy chodzę ja, mama, tata i chłopak. Wszyscy sobie chwalą.
          Każdemu zdarza się wpadka, nie zapominajmy, że to tylko sieciówka. A co do fasonów, no niektóre są straszne, ale na każdy sezon przynajmniej 2 pary bym kupiła :P
          Pamiętam reklamacje w Bacie, trwała prawie miesiąc, buty dali nowe, nawet dali różnice pomiędzy ceną jaką ja zapłaciłam, a jaka była w momencie rozpatrzenia reklamacji, ale buty okazały się o rozmiar mniejsze.
      • patrycha7 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 10.10.13, 15:08
        Uwaga na Ryłko! Jadą tylko na opinii. Nie szanują klienta po zakupie. O reklamacji mowy nie ma. A już Plejada Sosnowiec to jakaś kpina!!! Buty drogie i... nic więcej.
      • shellerka ryłko - dobre buty, fatalna obsługa 10.10.13, 19:29
        to moje zdanie.
        mam już którąś z kolei parę butów od nich i są praktycznie nie do zdarcia i do tego wygodne. cenię ich za proste, klasyczne fasony i jakość.

natomiast panie ekspedientki zdecydowanie działają mi na nerwy. najlnormalniejsze są chyba te w Auchan Komorniki. najgorsze te w Plazie. king cross - nie powala, ale w normie. w Plazie kilkukrotnie!!! panienki były nieuprzejme (i jest to również zdanie obserwującego zajście mojego męża), niemiłe i wręcz opryskliwe. coś strasznego.

podejrzewam więc jak może wyglądać proces reklamacyjny ;)

na szczęście mają dobrze zorganizowaną sprzedaż online :P
      • siskil Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 15.03.16, 14:13
        Absolutnie się zgadzam. Nas zapewniano, że możemy dokonać zwrotu w ciągu 14 dni. Jednak na miejscu okazało się, że zwrotu nie przyjmą gdyż widzą ślady drobnego użytkowania. A buty absolutnie nie były użytkowane. Fatalne podejście do klienta.
        Absolutnie nie polecam sklepu Ryłko w city center Poznań!!!!!
      • pawel_187 Re: opinie ryłko ,reklamacja!!!! 07.04.16, 19:09
        Zgadzam się, że buty Ryłko mogą mieć wady, które już po kilku dniach (ew. tygodniach) są zauważalne - u mnie np. oderwało się pół podeszwy od strony obcasu. Przestrzegam przed kupowaniem takich butów. Mimo iż mógł to być pojedynczy wypadek, świadczy to o marce negatywnie. Pozdrawiam, na reklamację czekam, zgłosiłem ją dziś, więc nie wiem, jak zostanie ona rozpatrzona (zwrot gotówki czy naprawa), bo że zostanie uznana to nie śmiem wątpić, że tak.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka