sophisticated_beauty 18.11.07, 14:58 Jak jej uzywac i dla jakiego typu urody jest wskazana a dla jakiego nie? Jakie efekty sie uzyskuje przy uzyciu bialej kredki? Czy to prawda, ze powieksza oko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wizazystka.forum Re: Biala kredka do oczu 21.11.07, 14:05 Szczerze mówiąc biała kredka nadaje się tylko do paznokci.Czysta biel jest zbyt dużą konkurencją dla niedoskonałego przecież białka i zawsze białko przy takiej bieli będzie wyglądało na żółte.Jasne kredki dobieramy do koloru białka .Jeśli białko jest z natury lekko żółtawe np typ wiosny ma takie należy szukać kredki o bieli kremowej,jeśli białko jest z natury niebieskawe polecam kredkę w odcieniu bieli arktycznej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sh Re: Biala kredka do oczu IP: *.91.broadband6.iol.cz 28.11.07, 22:37 wizazyzstka z ciebie kiepska raczej. biala kredka w makijazu to podstawa. kreska wewnatrz dolnej powieki sprawia ye oko jest swierye i wzpocyete. kredka roymayana w wewnetrynzm kaciku oka poglebia ten efekt i powieksya male oko, dodajac duyemu oku wzrayzistosci. nie wzobrayam sobie makijayu bey bialej kredki. Ya go buiala kredka na panokciach = porayka ´ jesli ktos nie umie d¨bac o cyzstosc paynokci to lepiej yafundowac sobie french Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pero Re: Biala kredka do oczu IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.08, 11:19 diekuje cie baldzio za polade . moze z niej .kiepska wizarzystka ale z Ciebie analfabetka Odpowiedz Link Zgłoś
monkamaj Re: Biala kredka do oczu 29.04.08, 13:24 y=z to problemy z klawiaturą, nigdy Ci się nie zdarzyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati102 Re: Biala kredka do oczu IP: *.spray.net.pl 29.11.07, 14:39 wow takich codow jeszcze nie slyszalam, biala kredka na wewnetrznej czesci dolnej powieki powieksza i "otwiera" oko, jeszcze w zyciu nie zrobilam makijazu, w ktorym biala kreska podkreslila jak to ladnie ujelas niedoskonalosc bialka (a troche juz tych mejkapow zrobilam). jak ty sie tu wkrecilas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Biala kredka do oczu IP: *.aster.pl 01.12.07, 13:56 Pati, może warto byłoby zajrzeć na google i poczytać troszkę o białych kredkach DO OCZU. Swoją drogą forumowej wizażystce też przydałoby się trochę edukacji... Tego rodzaju kredki służą do optycznego powiększania oka i głównie używa się ich do rysowania linii na wewnętrznej krawędzi dolnej powieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati102 Re: Biala kredka do oczu IP: *.spray.net.pl 12.12.07, 17:50 ????? chyba nie zlapalam o co chodzi, prosze oswiec mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Biala kredka do oczu IP: *.aster.pl 13.12.07, 12:09 Przy małych oczach obrysowujemy białą kredką wewnętrzny kontur oka. W przypadku małych, głęboko osadzonych warto podkreślić wewnętrzną stronę dolnej powieki bardzo jasnoróżową lub białą kredką (ale tylko wewnętrzną krawędź i oszczędnie). Biała kredka sprawia, że oko wygląda na większe i mniej zmęczone, ale konieczne jest zastosowanie ciemniejszej kredki lub cienia pod linia rzęs na dolnej powiece, w przeciwnym razie oko zamiast się powiększyć, pomniejszy się, ponieważ granica linii rzęs będzie znacznie mniej widoczna. Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati102 Re: Biala kredka do oczu IP: *.spray.net.pl 13.12.07, 17:22 hmm a napisalam cokolwiek innego? wiesz mozna mi zarzucic niedostatki w kwestii inerpunkcji ale celowosci twoich mejkapowych porad pod moim adresem nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Biala kredka do oczu IP: *.aster.pl 14.12.07, 10:39 Pati, napisałaś, że "takich codow jeszcze nie slyszalam, biala kredka na wewnetrznej czesci dolnej powieki powieksza i "otwiera" oko" jak ty się tu wkrecilas???" więc opisałam sposób robienia "takich cudów" i zupełnie nie ma powodów, by się tak bulwersować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati102 Re: Biala kredka do oczu IP: *.spray.net.pl 14.12.07, 11:29 piszac "takie coda" mialam na mysli "podkreslenie niedoskonalosci bialka kredka" i stosowanie kredki do paznokci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Biala kredka do oczu IP: *.aster.pl 14.12.07, 13:37 No tośmy się zrozumiały :))) Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska A ja się zgadzam z wizażystką forum!!! 01.12.07, 19:44 Nie napisała, że nie należy używać białej kredki, rozgraniczyła po prostu odcienie. Czysto biała kredka na wewnętrznej dolnej powiece da sztuczny efekt, lepiej użyć bardziej "cielistej", ecru, kremowej. I oczywiście dzięki temu powiększy się nieco oko, "otworzy", itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asparas Re: A ja się zgadzam z wizażystką forum!!! IP: *.cable.ubr10.dals.blueyonder.co.uk 02.05.08, 21:37 ja tez, a tak przy okazji to zamiast sie klocic komu lepiej idzie czytanie ze zrozumieniem, to mozecie polecic jakies kredki? Bo ja chyba musze zakupic takowa, jak narazie uzywalam cienia do powiek, ale to jednak na poczatku boli, jak ten cien wysysa wode z oka. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiecram.pl Re: Biala kredka do oczu 07.04.08, 13:44 zgadzam sie w 100%. tylko o takiej mi wiadomo - do płytki paznokcia przy opuszkach palców Odpowiedz Link Zgłoś
vilijonkka sh/pati/kaja 03.12.07, 15:09 uuu, tutaj potrzebny jest raczej kurs czytania i pisania ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapałka :) żal IP: *.eranet.pl 11.03.08, 13:57 hehehe :D dobreeeeeeeeeeee, oj oj Odpowiedz Link Zgłoś