Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc.

09.09.13, 21:41
Witam

Nie wiem czy właściwie trafiłam ale bardzo potrzebna mi pomoc. Może ktoś mógłby mnie gdzieś pokierować co powinnam zrobić w mojej sytuacji. Jestem mamą dwójki dzieci w wieku 11 i 10 lat i pochodzę z Lubelszczyzny. Mam 33 lata. W wieku 20 lat wyszłam za mąż i zaraz pojawiły się dzieci. Po kilku latach zbudowaliśmy dom, na kredyt oczywiście ale niestety do tej pory w nim nie zamieszkaliśmy bo nie jest skończony. Mieszkamy w małej miejscowości i wszystko co dzieje się w moim domu jest zamknięte w czterech ścianach. Od ok 3 lat mój maż poważnie zaczął nadużywać alkoholu. Dochodziło do regularnych awantur w moim domu i rękoczynów ze strony mojego męża w moim kierunku, również przy dzieciach. Doszło do tego, że na wiosnę tego roku zabrali mu prawo jazdy po jeździe na podwójnym gazie. Mąż przestał płacić raty kredytu i ten kredyt mieszkaniowy nie jest jedynym jaki mamy. Ja 4 lata temu zaczęłam studia pedagogiczne , mam już tytuł licencjata i teraz robię magistra. Dzisiaj przyjechali z banku i chcą licytować nasz dom. Ja psychicznie już nie wytrzymuję. Nie mam już siły na dalsze życie, potrzebuję spokoju i pomocy. Proszę o radę , wiem że z mężem już nie będę za dużo się wydarzyło, najchętniej wyprowadziła bym się do dużego miasta, znalazła pracę i szkołę dla moich dzieci i zamknęła ten rozdział życia tylko potrzebuję trochę pomocy i rady. Jeśli źle trafiłam to bardzo przepraszam, to pierwszy list jaki wysyłam gdziekolwiek a jeśli ktoś mógłby mi jakoś pomóc albo skierować mnie gdzieś gdzie mogłabym prosić o radę to będę bardzo wdzięczna .

Pozdrawiam Dorota
Obserwuj wątek
    • 3dorcia33 Re: Proszę o pomoc. 09.09.13, 21:49
      Moja sytuacja jest następująca: pracuję dorywczo jako niania i zarabiam ok 700 zł miesięcznie mam również przydzielony zasiłek rodzinny dla dzieci w wysokości 212 zł i głównie z tego się utrzymuję. Mąż jak ma pieniądze i chwilowo nie pije to opłaci czasem prąd czy kupi gaz .Nie korzystam z żadnego innego forum ani z żadnej innej pomocy. A oczekuje nie tyle wsparcia materialnego a wsparcia emocjonalnego i rady co mam ze sobą zrobić, gdzie się podziać?
    • Gość: jbj m, Re: Proszę o pomoc. IP: 27.50.93.* 11.09.13, 08:41
      nmnlkjku
    • Gość: ckyipofh1939 No-eui mok-so-ri-ga deul-ryo s01e08 For Whom is Th IP: *.uh.net.pl 18.10.13, 18:19
      Pobierz lub oglądaj online z pozniższego linku:

vidownia.pl/no-eui-mok-so-ri-ga-deul-ryo-s01e08-for-whom-is-this-life-sezon-1-odcinek-8
      Niecodzienny zespół śledczych staje w obronie tych, którzy mają niewielką szansę na uniewinnienie.

vidownia.pl/no-eui-mok-so-ri-ga-deul-ryo-s01e08-for-whom-is-this-life-sezon-1-odcinek-8
      Polecam !
    • Gość: ipkycofh1980 Utopia s01e04 sezon 1 odcinek 4 [2013] bez limitu IP: *.uh.net.pl 18.10.13, 18:53

vidownia.pl/utopia-s01e04-sezon-1-odcinek-4
      Długo szukałem odpowiedniego, szybkiego i wszystkomającego seriwsu z filmami online zam do oglądania bez limitu po polsku.

vidownia.pl/utopia-s01e04-sezon-1-odcinek-4
      Polecam !
    • Gość: hkoyicfp1902 Devious Maids s01e07 Taking a Message sezon 1 odci IP: *.uh.net.pl 19.10.13, 11:16

vidownia.pl/devious-maids-s01e07-taking-a-message-sezon-1-odcinek-7
      Życie kilku latynoskich pokojówek toczy się pośród bogaczy z Beverly Hills.

vidownia.pl/devious-maids-s01e07-taking-a-message-sezon-1-odcinek-7
      Polecam !
    • Gość: hykfpoic1970 Hataraku Maou-sama! s01e06 The Devil Climbs the St IP: *.uh.net.pl 19.10.13, 11:44

vidownia.pl/hataraku-maou-sama-s01e06-the-devil-climbs-the-stairway-to-school-sezon-1-odcinek-6
      Długo szukałem odpowiedniego, szybkiego i wszystkomającego seriwsu z filmami online zam do oglądania bez limitu po polsku.

vidownia.pl/hataraku-maou-sama-s01e06-the-devil-climbs-the-stairway-to-school-sezon-1-odcinek-6
      Polecam !
    • Gość: kpcohyfi1921 Sleepy Hollow s01e02 Blood Moon sezon 1 odcinek 2 IP: *.uh.net.pl 19.10.13, 12:40

vidownia.pl/sleepy-hollow-s01e02-blood-moon-sezon-1-odcinek-2
      Wskrzeszony Ichabod Crane i policjantka ze współczesnego Sleepy Hollow rozwiązują  tajemnicze sprawy kryminalne.

vidownia.pl/sleepy-hollow-s01e02-blood-moon-sezon-1-odcinek-2
      Polecam !
    • Gość: cokhfipy1907 Hakkenden: T IP: *.uh.net.pl 19.10.13, 17:06

vidownia.pl/hakkenden-th-hakken-ibun-s01e04-homecoming-sezon-1-odcinek-4

vidownia.pl/hakkenden-th-hakken-ibun-s01e04-homecoming-sezon-1-odcinek-4
      Polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka