tomek.125 Re: ▄▄▄ 17.12.16, 17:57 Chociaż obecne protesty KOD-ziarzy i innych UB-eków są bardziej żartem niż jakimś większym wyzwaniem dla państwa, to dobrze byłoby pamiętać, żeby w nadchodzących ciężkich – dla całego przecież świata – czasach, starać się jednak nie korzystać z rad ludzi lekką ręką szafujących czyimś życiem. Według Pana są takie momenty, gdy władza zmuszona jest strzelać do obywateli? Michnik: Tak. Tak uważam. www.niniwa22.esy.es/wywiad.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.125 Re: ▄▄▄ 17.12.16, 18:25 Czy obostrzenia obowiązujące we francuskim parlamencie nie są czasami o wiele bardziej restrykcyjne, od tych mających wejść w polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.125 Re: ▄▄▄ 17.12.16, 19:21 Jacek Kozłowski (PO). Maj 2015 (jako wojewoda) Grudzień 2016 (jako zadymiarz przeszkadzający reporterowi @tvp_in twitter.com/depeshe48/status/810146680138035201 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.125 Re: ▄▄▄ 17.12.16, 20:58 >Chociaż obecne protesty KOD-ziarzy i innych UB-eków ------------- Terminów UB-ek – SB-ek używam z przyzwyczajenia wymiennie. Wiem, że to historycznie nieprecyzyjne. Ciekawe swoją drogą czy wśród tego emeryckiego towarzystwa z KOD-u, znaleźliby się tacy, którzy robili jeszcze pod Fejginem czy Różańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.125 Re: ▄▄▄ 17.12.16, 23:36 pamiec.pl/pa/biblioteka-cyfrowa/publikacje www.google.pl/search?q=Tadeusz+Płużański+-+Bestie+Mordercy+Polaków+.pdf Swego czasu trochę pościągałem z różnych stron, a niektore nawet podczytuję Wszystkim gamoniom z KOD-u paplającym, że Kaczyński dyktator i za komuny wcale nie bylo tak źle (słyszałem w wielu odsłonach te kombatanckie mądrości), mógłbym lekturę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś