28.09.18, 17:17

twitter.com/Janusz1967/status/1045347461244616704

Jakie oburzenie ateuszy w komentarzach.
Większość z cyklu "nie znam się, ale się wypowiem" smile

"Przecież gdyby piekło istniało, to by świadczyło, że Bóg jest większym bydlakiem od największych zbrodniarzy"

twitter.com/PanWaldemar/status/1045414895561437185

Obserwuj wątek
    • Gość: t Re: . IP: *.promax.media.pl 30.09.18, 17:58

Nie, żebym to ja jakoś nadzwyczajnie rozeznawał się w piekielnych arkanach, ale kwestionujących podstawy teologii katolickiej, a tychże podstaw nie rozumiejących
      (odnośnie piekła słowo-klucz: wolny wybór) można chyba systematyzując podciągnąć do zbioru 'nie znający się'.

• Gość: t Re: . IP: *.promax.media.pl 30.09.18, 18:10

Ostateczny wyrok potępienia wydaje na siebie dusza sama. Ja go tylko potwierdzam.

www.fronda.pl/a/oto-poruszajaca-wizja-piekla-objawiona-s-leonii-nastal,88803.html
      • Gość: t Re: . IP: *.promax.media.pl 30.09.18, 19:27

>Nie, żebym

ikorektor.pl/
        Korektor jak zwykle uznał, że potrafi lepiej w interpunkcję.

• Gość: t Re: . IP: *.promax.media.pl 02.10.18, 03:26
        Nie, żebym to ja jakoś nadzwyczajnie rozeznawał się w piekielnych arkanach, ale kwestionujących podstawy teologii katolickiej, a tychże podstaw nie rozumiejących (odnośnie piekła słowo-klucz: wolność) można chyba systematyzując podciągnąć do zbioru 'nie znający się'.

---------------

Bardzo celną intuicją wykazał się pisząc o kwestii wieczności Alfons Liguori notując, iż gdyby nie było wieczne, nie byłoby żadnym piekłem. Wszystko wskazuje, że wiele z do cna zepsutych publicznych osób (tych mniej znanych oczywiście również) przegrywa swoją wieczność. Life is brutal.

https://www.michaeljournal.org/images/articles/395/fatima-vision-of-hell.jpg

• Gość: t Re: . IP: *.promax.media.pl 02.10.18, 04:42
          03:26
          >Nie, żebym to ja jakoś nadzwyczajnie rozeznawał się w piekielnych arkanach, ale kwestionujących podstawy teologii katolickiej, a tychże podstaw nie rozumiejących (odnośnie piekła słowo-klucz: wolność) można chyba systematyzując podciągnąć do zbioru 'nie znający się'.

---------------

Nie żebym

Przez to całe kopiuj-wklej to i błędy niejednokrotnie się powiela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka