Dodaj do ulubionych

Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych ...

29.05.05, 12:26
Sorki, że tak drastycznie, ale może to ten upał, a może te wczorajsze Juwenalia...
Zagłosujecie na Zamoyskiego w następnych wyborach?
Uważacie, że jego prezydentura służy miastu?
Ja mówię szczerze, że na mój głos ten człowiek nie ma co liczyć!!!
Grzelarczyk jaki był taki był, ale Zamość jak się bawił to się bawił. Żaden
"przebieraniec" - cytując wokalistę Oddziału Zamokniętego (świetni byli, co
nie) nie przerywał imprez o 22.00.
Jak na ironię ten "przebieraniec" rozruszał imprezę jeszcze bardziej:D

Staram się namówić kolegę, aby podzielił się na forum wrażeniami z rozmów z
ludźmi z Biura Promocji Miasta (czy coś takiego). Chłopak zbiera materiały do
dyplomu z dziennikarstwa (wczesniej dyplom z animacji kulturalnej - to wie co
i jak, bo organizował przez kilka lat Juwenalia UW). Wrażenia takie, że miasto
Obserwuj wątek
    • users1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 05:49
      Tak, zagłosuję
      W.2
      • andzia311 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 09:49
        Zaglosuje z cala rodina i wszystkimi znajomymi.

Vivat Zamoyski!
        • czuk1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 12:14
          Podobno nie wchodzi sie dwa razy do jednej rzeki. Całe szczęście, że (tym
          razem) będę juz głosował na Wójta - chyba Pana Gliwińskiego .
          Pan Prezydent Marcin Zamoyski był by dobry gdyby wykorzystał okres swojej pracy
          w Zamościu, wyciągnął wnioski i pozytywnie rozwijał się na kolejnej swojej
          funkcji, by nie był "chorągiewką na Ratuszu", by otaczał sie ludźmi mlodymi,
          wykształconymi i kometentnymi (jakim urzednikiem jest Sekr.p.Kossowski), był
          inspiratorem działań gospodarczych i kulturalnych w mieście, wykazywał
          inicjatywę na zewnątrz - w staraniach o środki na rozwój miasta, rozwiązywanie
          jego podstawowych problemów (zmniejszania skali bezrobocia, doskonalenie
          funkcji turystycznej miasta i przyśpieszenie rewitalizacji zebytkowego zespołu
          staromiejskiego). A że takim moim wzorem gospodarza nie chce być, odradzam jego
          wybór ponowny. Po co miasto ma tracić dystatns do czołówki najlepszych polskich
          samorządow. NIe zasługuje na to.
          Podkreślam , -
          • users1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 12:32
            Mariuszu, przepraszam, uważam że forum nie powinno być areną wyborczą,ani za
            ani przeciw, a do tego uważam, że kto na kogo głosuje to juz jego sprawa
            oceniania wg własnej hierarchii wartości,ale to juz inna sprawa.
            Moja odpowiedź sprowadzała się do przekory. Paolo, jak twierdzi nie będzie
            głosował na dzisiejszego prezydenta tylko dlatego, że ten nie wyraził zgody na
            dłuższą inprezę w ramach juwenalii WSZiA. Czy Paolo i inni entuzjaści Oddziału
            Zamknietego pomysleniu o mieszkańcach okolicznych domów. Przecież nie każdy ma
            ochotę na słuchanie głośnej muzyki przez prawie całą moc tak jak to było za
            czasów chwalonego prezydenta Grzelaczyka. A może by tak tego typu koncerty
            organizować w porze dziennej, lub w innym miejscu, np. wzorem ogólnopolskiego
            zlotu motocyklowego poza miastem (boisko w Sitańcu przy LHS lub strzelnica na
            Rotundzie)? A tak gwoli prawdy impreza zokończyła sie pokazem ogni sztucznych
            przed 23. Pomijam temat zachowania mlodych ludzi imtrezujacych na okolicznych
            uliczkach, przed, w czasie i po koncercie.
            W.2
            • andzia311 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 14:40
              Przepraszam Was obydu ale zaden z was nie ma racji.
              Wybory w Polsce nic nie maja wspolnego z gospodarnoscia, zarzadzaniem itp.
              Dlatego nie ma znaczenia kogo sie gdzie wybierze.
              Jako argument koronny podaje.
              Wszystko rzadzi sie samo policja sobie,kosciol sobie, Radio maryja sobie,
              samorzady sobie inne administracje sobie politycy SOBIE.
              Kazdy jest samo wystarczalny a przepisy prawne, normy i ustawy sa po to zeby je
              dostosowac do rzeczywistosci...
            • yokashin1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 31.05.05, 09:56
              takiego myślenia nie rozumiem. Jeśli ludzie w Zamościu nie mają kasy to
              ściągnijmy turystów którzy ją nam przywiozą. Czy to tak trudno zrozumieć? Czy
              naprawdę myślicie że ktoś pojedzie na jakiś zlot do Sitańca??? No ale każdy ma
              prawo do swojego zdania. Cieszę się że wypowiadacie się tutaj- wynika z tego że
              klku osobom zależy a to już coś.
              • users1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 31.05.05, 10:22
                Widocznie nie interesują Cię motory. Co roku w Zamościu odbywa sie Ogólnopolski
                Zlot Motocyklistów i wyobraź sobie że ostatnio miasteczko zlotowe usytuowane
                było miedzy innymi w Sitańcu, tak w Sitańcu, bo to boisko przy dawnym
                Transmleczu to administracyjnie juz Sitaniec. Mimo to Sitaniec, miejscowość nie
                będąca metropolią, jakoś gości z Polski nie odstaszył. Nie wątpię że znasz sie
                na rock'u, ale z tusystyką.....
                • yokashin1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 31.05.05, 11:42
                  Jestem zwolennikiem poglądu że ważne imprezy trzeba lokalizować w Zamościu i
                  choć Cię to zdziwi nie trzeba być znawcą turystyki żeby dojść do wniosku że to
                  dla Zamościa korzystniejsze niż lokalizacja poza Zamościem:)
                  No chyba, że i z tym się nie zgodzisz????
                  pozdrawiam
                  • users1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 31.05.05, 13:04
                    Zgadzam się, zgadzam. Propunuję jednak abyś dokładnie poczytał swoje jak i moje
                    wypowiedzi w tej polemice, a wówczas może i Ty zrozumiesz moje intencje. Gdyby
                    tak sie jednak nie stało to wówczas nie tylko będziesz musiał ogłaszać zrzutke
                    na zatyczki do uszu dla mieszkańców Sadowej, ale także inne przedsięwsiecia,
                    może eksterminacje mieszkańców choćby Studziennej, E. Plater, a może i części
                    Piłsudskiego...
                    W.2
                    • yokashin1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 31.05.05, 13:22
                      wiedzę że różnimy się w ocenie szans miasta...
    • paolopaolo Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 21:12
      Wysłałem dwa posty, jeden niechcący.
      Uzgodniłem z kolegą, że póki co wstrzymamy się z rewelacjami, na jakie trafił
      mój kolega, zbierając materiały do swojej pracy. Ja byłem wstrząśnięty. Miasto
      nie ma żadnej koncepcji na promocję.
      A co do imprez. Kiedyś żadna większa nie omijała Zamościa. Organizatorzy, a
      zwłaszcza sponsorzy uważali, ze warto tu przyjechać. A teraz coraz trudniej o
      sponsora (zazwyczaj jest to jakiś browar) i o jego pieniądze. Sponsor daje, bo
      liczy, że i weźmie (nie ma się co oszukiwać), ale jak mu obroty spadają po 22 to
      nie ma się co dziwić, że Juwenalia skąpe (rok temu dwa dni trwały) a browar od
      sponsora po 3,50 (w sklepie oczywiście tańszy - więc ludziska zalegli okolice
      parku z tańszym trunkiem).

Słyszałem, że miał być zlot zabytkowych samochodów z paradą na Rynku Wielki...
      nie będzie!!!

Pytanie z tytułu postu zadałem przekornie, bo tak naprawdę nie obchodzi mnie kto
      na kogo głosuje i dlaczego. Każdy jakoś po swojemu rozliczał poprzedniego
      prezydenta, rozliczy pana Zamoyskiego i bedzie rozliczał następnych.
      Jak w Wawce wybierano Kaczyńskiego myślałem, że to woła o pomstę do nieba - a
      teraz potrafię nawet przyklasnąć mu za niektóre decyzje.
      Pan Zamoyski za to widział mi się właściwą osobą na właściwym miejscu -
      niestety, jestem rozgoryczony tym, co płynie z Urzędu Miasta.
      Pozdrawiam:)
      • koziorozka Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 30.05.05, 23:02
        miły mój, jestem ciekawa na kogo zagłosujesz. Z wielka ciekawoscią czytałam na
        forum roztocze.net/forum_rol/ temat "Wybory', wątek "Kto na prezydenta.".
        Pisząca tam Bandusia nie twierdzi, ze Zamoyski jest bez skazy, ale podoba mi
        się jej pytanie, kto jest od niego lepszy. Ciekawa jestem Twojej opini.
        • czuk1 Re: Czy zagłosujecie na Zamoyskiego w nastepnych 31.05.05, 15:39
          Na pytanie polityczne tak samo politycznie wypowiedziałem sie w swoim tylko
          imieniu. Jednym glosem nie obnizylem notowań Prezydenta Zamościa ani też nie
          wskazałem nowego kandydata(a więc nie zrobiłem propagandy wyborczej nikomu).
          Życiowe prawdy na temat wyborów nikomu _ mysle - nie zaszkodzily. Wiecej
          pisalem prawie sam do siebie - jako zawiedziony sympatyk.
          Czy teraz (w nowej kampanii) ktoś będzie lepszy od Zamoyskiego? Myślę
          konsekwentnie , że trzeba starać sie znaleźć i wybrać lepszego od Pana
          Zamoyskiego, Nie ma ludzi nie zastapionych .. Jęsli obecny jest nawet
          przecietny (nie zaś zly jak twierdzi wielu) to chyba dla samego postepu i
          rozwoju miasta powinno sie wybrac lepszego. Wybory i wybór dobrego (lepszego
          niż dotychczas) gospodarza to temat nadajacy się na wybory ale też na polemike
          internetowa - nie tak bardzo polityczna, bo pisza tu ludzi różnych opcji... i\w
          tym tacy jak ja bezpartyjni politykierzy i gderacze.
          I tylko mi o to chodzi.
          Jesli na takie tematy (istotne dla mieszkańcow) nie moge sie wypowiadać? To
          przepraszam na jakie moge? Inne mnie specjalnie nie interesuja i na nich sie
          nie znam.
          ITreśc ta nie poróżnia mnie w niczym z Usersem. On ma swoje zdanie ja mam swoje.
          pzdr mariusz
          • januszx na tak... 31.05.05, 16:38
            Ależ Mariuszu przecież wybór tematów jest szeroki w każdym możesz coś
            powiedzieć , nie mam watpliwości ,że będą to mądre słowa , jak zawsze! ,
            chociaż w przedstwionej tu kwestii akurat się z Tobą nie zgadzam.
            Popieram Marcina Zamojskiego jako prezydenta naszego miasta a już szczególnie
            duży plus należy mu dać to ,żę nie zapomniał o swym wielkim przodku i w końcu
            po tylu latach stanie piekny pominik Wielkiego kanclerza i hetmana . Oczywiście
            to nie jedyna zasługa i nie tylko Jego:-) , jasne ,że prezydent ma równiez
            wady , ale któż ich nie ma ? to tak w kilku słowach przedstawiłem swoje
            stanowisko ...a prawda gdzież my znajdzioemy takie nazwisko ! toż juz na
            wejściu nasz obecny prezydent dostaje 50 punktów !
            i jeszcze bardzo podobał mi sie przedstawiany tu kiedyś pomysł obecnego
            prezydenta na zagospodarowanie Starego Maista , wiem jak na razie wszystko
            spełzło na panewce ale plan jest świetny...
            • demkel Re: na tak... 31.05.05, 18:00
              Jak dla mnie to Zamoyski zasługuje co najwyżej na 3 za swoją prezydenturę.
              Wydaje się być człowiekiem uczciwym, co ostatnio nie było mocną stroną
              zamojskich prezydentów.
              Niestety za praworządnością Pana Marcina nie idzie skuteczność jego działań.
              Przykładem tego jest plan który przywołałeś, dla przypomnienia
              roztocze.net/newsroom.php/17779 , przeciągająca się sprawa otwarcia
              biblioteki, a teraz pewnie dojdzie do tego budowa nowego kina.
              Duży żal mam dla prezydenta że za jego prezydentury miasto bardziej się starało
              wyganiać inwestorów z Zamościa, niż ich tutaj przyciągać. Przykładami niech będą
              sprawy McDonald`s czy galerii handlowej koło Hypernovey.
              Nie jestem takim wielkim entuzjastą budowy pomnika Jana Zamoyskiego jak Ty, tym
              bardziej że w końcu zostanie on zbudowany na pieniądze z budżetu miasta, więc
              nie jest to dla mnie żaden plus.
              I jeszcze ciekawostka: roztocze.net/newsroom.php/13850.html wywiad z
              prezydentem z początku 2003 roku. Jest tam takie fajne zdanie:
              "To, co proponował poprzedni zarząd miasta było nie do przyjęcia. Mam tu na
              myśli zwłaszcza wizję zaciągnięcia 24 mln kredytu na bieżące funkcjonowanie."
              A teraz ten sam człowiek zaciąga kredyt na 30 mln :).
              Cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
              • czuk1 NO TAK.... 01.06.05, 08:41
                Właśnie. Punkt widzenia zależy o spojrzenia.
                Dla mnie pomnik Hetmana Zamoyskiego to z kolei sprawa państwowa. Słabe to
                państwo które do teje pory nie zadbało by godnie uhonorować swoich największych
                Rodaków. Bo nie jest TYLKO SPRAWĄ SAMORZĄDU upamiętnienie miejsca zamieszkania
                np. noblistów, wielkich uczonych, królów.....
                I tu jest podobny przypadek. Jeśli ten błąd naprawia władza miejska to tylko
                przyklasnąć.
                Do podstawowych obowiązków władz samorządowych należy zaś planowanie rozwoju
                miasta i trudno sobie wyobrazić żeby nie myślano już (i nie planowano ) o
                zagospodarowaniu otoczenia Starego Miasta czy o odnowieniu ZOO czy przebudowie
                ciągu przy ulicy Partyzantów,...... I czy był by obecny Prezydent czy był by
                inny tematyka unowocześniania miasta była, jest i będzie przedmiotem planowania
                urbanistycznego. Inna rzecz czy te plany są optymalne, zgodne z oczekiwaniami i
                potrzebami, nowoczesne....
                Do spraw negatywnych wymienionych przez demkela można by dodać jeszcze kilka
                tematów. Ale to już nie ma sensu.
                m
                • koziorozka Re: NO TAK.... 01.06.05, 09:39
                  Dopłacać do pomnika z miejskiej kasy? Budować nowe kino? Przyznać pieniądze na
                  ZOO czy pozwolić mu też się usamodzielnić? Miejska władza róźnie odpowiada na te
                  pytania i nie wszyscy się z nią zgadzają (większość, mniejszość?). Rajców można
                  krytykować, można odwołać, można nie wybrać na drugą kadencję.
                  A dla mnie cały czas jest najważniejsze, że są to ludzie pochodzący z
                  autentycznych wyborów (wybaczcie, to gorzką czkawką wraca mi wspomnienie PRL
                  przywołane wątkiem o Zamościu jako województwie). Obywatele wybierają (raz
                  lepiej, raz gorzej) i obywatele rozliczają.
                  System nie jest doskonały, wyborcy bywają nierozsądni, wybrańcy zdarzają się
                  nieuczciwi - jednak lepszego nie wymyślono.
    • januszx Czy zagłosujecie na Zamoyskiego - jasne ,że tak! 13.01.06, 11:12
      W tym roku wybory samorządowe ,jeszcze nie wiadomo dokładnie kiedy , choć
      przypuszczam ,że jesienią.
      Oczywiście wciąż jestem zdania ,że najlepiej dla miasta będzie gdy swoje
      stanowisko utrzyma Pan Marcin Zamoyski , prezydent naszego miasta ma wizję
      działania i wierzę ,że program jaki sobie załozył będzie konsekwetnie
      realizował ale o tym w innym wątku:-)

Pozdrawiam
      j
      • yokashin1 jasne że tak, jesli... 13.01.06, 11:24
        januszx napisał:
        (...) prezydent naszego miasta ma wizję
        > działania i wierzę ,że program jaki sobie załozył będzie konsekwetnie
        > realizował ale o tym w innym wątku:-)

Nie trzymaj nas w niepewności- jaka to wizja? Podaj proszę link do strony na
        której są wypisane te założenia, z chęcią poczytam.

I jeszcze prośba do wszystkich forumowiczów- jeśli ktoś z Was zna link do
        strony na której znajduje się "wizja" lub jak kto woli program wyborczy
        Prezydenta Zamoyskiego z poprzednich wyborów samorządowych to proszę o podanie.
        Bardzo zależy mi by skonfrontować tzw. wizję ze skutecznością inaczej mówiąc
        chciałbym się upewnić, że nie zawierała ona obietnic bez pokrycia i w sumie
        jestem o tym przekonany że od czasu gdy rządzi obecny prezydent w Zamościu żyje
        się dużo lepiej, tak przynajmniej twierdzą moi znajomi których spotykam np. w
        Warszawie... lub Ci którzy przyjeżdzają do Zamościa "zza granicy", tylko na
        Święta...
        Jak już przeczytam poprzedni program wyborczy P. Zamoyskiego i porównam ze
        stanem obecnym, będę mógł pewnie z czystym sumieniem oddać na niego głos w
        nadchodzących wyborach...
        • januszx Re: jasne że tak, jesli... 13.01.06, 13:48
          zebrałem informacje o Marcinie Zamoyskim w innym wątku:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka