20.12.06, 14:22
kiedy w koncu przeprowadza kapitalny remont kina?? mialam ostatnio okazje
obejrzec tam seans po dluuuuugiej przerwie i nic sie tam nie zmienilo!!! Z
glosnikow zamiast dzwiekow wydobywaly sie jakies trzaski i 2 razy poprostu
projekcja filmu zostala przerwana, na dodatek zamrzlam jak diabli :-(((((
Obserwuj wątek
    • karina_a Re: Kino Oaza 20.12.06, 15:45
      niestety z naszym kinem nie jest dobrze:( pomijając wystrój wnętrza szczególnie
      doskwierają niewygodne fotele, jest zimno no i frekwencja marna...
      A tak z ciekawości, może ktoś wie ile już lat ma Łukowskie kino Oaza?
    • pinokiogazeta Re: Kino Oaza 20.12.06, 19:20
      kino nie jest własnościa ŁOKu ylko dzierżawione od prywatnej osoby, a ze osobie
      tej za bardzo nie zalezy na wizerunku, wiec mamy to co mamy
      • karina_a Re: Kino Oaza 20.12.06, 22:55
        Cytuję za www.lok.lukow.pl:
        "Na terenie miasta działa jedno kino - "Oaza" (od roku 1916). Siedzibą kina jest
        nieomal zabytkowy (z początku XX w.) budynek przy ulicy Piłsudskiego 5. Kino
        posiada 180 miejsc na widowni. Wyposażone jest w aparaturę projekcyjną i
        nagłośnieniową liczącą ok. 50 lat (sic!), ulegającą częstym awariom, lecz dzięki
        fachowości i dbałości personelu technicznego kina wciąż należycie działającą
        (!!!). Obecnie kierownikiem kina jest pani Maria Balińska (była dyrektor ŁOK).
        Telefon 798 28 40."
    • milaosobka1 Re: Kino Oaza 20.12.06, 22:14
      a ktos wie moze kim jest ta prywatna osoba, ktora tym sie nie interesuje??
    • patrick_ukf87 Re: Kino Oaza 21.12.06, 13:03
      "Spalić to w p..du" :-D i postawić nowe!
      • milaosobka1 Re: Kino Oaza 21.12.06, 20:00
        popieram
        • stasiu43 Re: Kino Oaza 21.12.06, 21:26
          milaosobka-jestes brutalka i anarchistka.
          • milaosobka1 Re: Kino Oaza 22.12.06, 11:52
            coz to Twoja opinia i lepiej zachowaj ja tylko dla siebie, ja mam inne zdanie o
            sobie :-p
            • stasiu43 Re: Kino Oaza 22.12.06, 16:02
              milaosobka1-hitler i stalin tez mieli o sobie inne zdanie.co kochanie studiujesz ,kulture i sztuke?a moze jestes na akademi wojskowej?
    • gladka8 Re: Kino Oaza 22.12.06, 16:52
      Na razie nie przeprowadzą, bo nie ma kasy :/ Mnie jednak w naszym kinie wkurza
      co innego: że nie ma tam prawie żadnych ludzi. Oczywiście większość łukowian ma
      za nic prawdziwą sztukę i woli obejrzeć sobie film na kompie niż w kinie, bo tam
      krzesła są niewygodne i zimno, i jakieś starocie puszczają. A dlaczego nic się
      nie zmienia? Bo jest bardzo mała frekwencja. Ja w tym roku byłam w naszym
      łukowskim kinie 41 razy i co jak co, ale tą średnią zdecydowanie zawyżam, a nie
      poniżam.
    • maniek342 Re: Kino Oaza 28.12.06, 23:03
      ja ostatnio bylem w kinie na "Mój brat niedźwiedź" i w najbliższym czasie sie NIE wybieram ponownie
      • demo1212 Re: Kino Oaza 29.12.06, 23:13
        maniek czy ty niemasz na imie szymon?
        • karina_a Re: Kino Oaza 05.03.07, 15:34
          dla tych, którzy mimo wszystko lubią chodzić do łukowskiego kina:
          we wtorki jest promocja, 2 bilety w cenie jednego-do odwołania.
          • milaosobka1 Re: Kino Oaza 05.03.07, 21:56
            poważnie?? a od dawna jest ta promocja??
            • gladka8 Re: Kino Oaza 07.03.07, 21:19
              Dopiero od niedawna, od jednego - dwóch tygodni.
              • franciszka_wygrzmot Re: Kino Oaza 16.03.07, 12:27
                A ja czasem chodzę do Oazy, warunki takie sobie, ale w końcu do kina idzię się
                głównie film oglądać;)
                • marlena2007 Re: Kino Oaza 29.10.07, 09:35
                  podobno ostatnio wymienili nagłośnienie w naszym kinie, czy różnica
                  jest zauważalna???
                  • marlena2007 Re: Kino Oaza 30.11.08, 20:49
                    Byłam dzisiaj w kinie Oaza na filmie "Świadectwo". Zdziwiała mnie
                    pozytywnie frekwencja, prawie nie było wolnych miejsc; kino jest
                    ogrzewane, nie ma co narzekać. A film z gatunku tych "ważnych i
                    poważnych" - polecam do obejrzenia.
                    • pkinski Re: Kino Oaza 11.12.08, 20:53
                      "Świadectwo" powinno się nazywać "Nudziarstwo".
                      Nie jest wyjątkowy, jest kiczowaty. Jest propagandowy i nieciekawy kręcony na
                      klęczkach jeden z najnudniejszych dokumentów. Nie jest ważny.
                      Panie zmiłuj się i pier.olnij w tych artystów reżyserów itp. gromem, żeby już
                      nie popełniali takich "grzechów". Whataver.
                      Wracając do tematu - łukowskie kino nadaje się do rozbiórki lub totalnego
                      remontu (nie lubię słowo "totalny", ale pasuje).
                      NIC się nie zmieni, dopóki kierować nim będzie osoba całkowicie nie znająca się
                      na rzeczy i strasznie niekompetentna. Zresztą, jak połowa ludzi udających, że
                      pracują w ŁOK-u! Te baby siedzą, klepią w klawiaturki, nic nie robią, o niczym
                      nie wiedzą i nie mają pojęcia, i robią łaskę. Tylko dyrektor się stara
                      (POZDROWIENIA! i bez ironii!).
                      Ale dlaczego nie warto zaprzątać sobie glowy czymś takim, jak kino Oaza?
                      • ceny - masakryczne. Za ponad 10 zł nie ma mowy o minimalnej nawet frekwencji.
                      Pomijam już szkolne nagonki na badziewie typu "Świadectwo" itp. filmowy chłam.
                      • krzesełka - ciasne, niewygodne i nie można siedzieć na nich normalnie dłużej
                      niż 10 minut.

Te dwie kwestie dyskwalifikują już całkowicie kino, ale jest tego więcej:
                      • słaby i nieciekawy repertuar.
                      • konkurencja (DVD, internet).

I tyle.

I jeszcze pytanie do gladka8 - jaja sobie robisz?! Gdzie Ty widzisz w kinie
                      "Oaza" prawdziwą sztukę?!
    • mrzania2 Re: Kino Oaza 09.12.08, 10:15
      a w jakich godzinach sa seanse?
      • marlena2007 Re: Kino Oaza 09.12.08, 21:28
        godz. 17 i 19, w poniedziałki kino nieczynne
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka