sierpniowa_mama07 01.05.07, 16:11 JEstem w 6. miesiącu ciąży. Jesli któraś rodziła juz w tym szpitalu prosze o jakieś wiadomości, porady. Czy możliwy jest poród w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gozdzikowa5 Re: rodzenie w szpitalu papieskim 01.05.07, 17:28 o ile mi wiadomo wanna jest(tylko bez jacuzzi),poród rodzinny tez jest możliwy, oddział ginekologiczny bierze udział w jakiś programie propagującym karmienie naturalne,wyciska z mam "ostatni" pokarm dlatego gum smoczkowych i butelek też tam nie ma prawa być,i w promieniu kilkuset metrów od szpitala tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber A co z ZZO ? 13.05.07, 11:05 Dzwoniłam i zapierają się, że nie ma, nawet za dopłatą. Cóż, kolejny dowód na to,że nadal nie można rodzić "po ludzku". Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka rodzić po ludzku 13.05.07, 11:45 to ja już nic nie rozumiem. Nie wiem z którego roku to ranking (de.szpital.zam.pl/index.php?cid=312), ale szpital papieski w tej akcji zajął pierwsze miejsce na całej lubelszczyżnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monik_26 Re: rodzenie w szpitalu papieskim 01.06.07, 23:33 Zajął pierwsze miejsce i wg. mnie zasłużenie. Ja rodziłam w tym szpitalu we wrześniu 2006 i jestem bardzo zadowolona. Możesz rodzić z mężem, mamą, siostrą, albo z kim chcesz. Panie położne bardzo pomocne. Jest wanna, w której można rodzić jak najbardziej. Pracownicy szpitala polecają immersję wodną w trakcie porodu, natomiast na sam poród proponują wyjście z wody, ale wybór nalezy do mamy. Polecam szkołę rodzenia po 24 tc. Atmosfera jest świetna i bardzo dobrze przygotowują do porodu. Dodam, że i szkoła rodzenia, i poród rodzinny, i sala jednoosobawa jest gratis, za co w innych szpitalach płaci sie krocie. Sale zresztą są tylko jedno i dwuosobowe, a w Lublinie np. dziewczyny leżą po 5-6 na sali. Siotra oddziałowa - kobieta Anioł. Dodam, że mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu i zajmowali się mną zupełnie obcy ludzie. Ranking jak najbardziej odzwierciedla rzeczywistość - sama równiez wypełniałam ankietę i nie ma czego więcej chcieć. Ja na pewno tam wrócę! Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: rodzenie w szpitalu papieskim 04.06.07, 08:15 hmmm...i ja się "przygotowuję" do porodu w październiku :) "Polecam szkołę rodzenia po 24 tc" - co to za szkoła? przyszpitalna jakaś? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bad_girl10 Re: rodzenie w szpitalu papieskim 19.06.07, 14:58 szkoła rodzenia mieści się w szpitalu na piętrze patologii ciąży (chyba p.2) Atmosfera w szkole jest świetna,a znajomości w niej zawarte niektóre trwają nawet długo:) Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
g1wieczorek Re: rodzenie w szpitalu papieskim 20.07.07, 09:46 Z tego co pamiętam to zajęcia w szkole są w każdy wtorek ok. 17 czy 18, najlepiej pytać w szpitalu o szczegóły, Ja osobiście trafiłem tam tylko raz :) Kąpaliśmy lalę-zabawkę, na inne zajęcia po prostu nie starczyło nas czasu. Myślę, że warto się wybrać kilka razy na tą szkołę rodzenia, ale po uprzedniej próbie dowiedzenia się o czym będą kolejne zajęcia :) Warto przejść się po oddziale (poprosić o to jedną z położnych) i zobaczyć gdzie będziecie rodzić i w jakich warunkach - to dodaje pewności siebie. Dla mnie najważniejsza była Pani położna - jak poród przebiega ok. to lakarz wcale nie jest potrzebny. Poród rodzinny to jest to :) Pozdrawiam i polecam zamojski szpital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 09.01.08, 15:04 podnoszę wątek może się czegoś ciekawego dowiem...widzę, że oddział jest bardzo chwalony a doszły mnie słuchy, że nie jest tak różowo praktycznie wszyscy "zalatwiają" sobie położną...rywalizacja o pacjenta jak nigdy...to już trzeba placić za opiekę, która nam się należy?! Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama07 Re: urodziłam w szpitalu papieskim i było ok.... 16.03.08, 18:47 Do szpitala pojechaliśmy ok 12 w nocy po odejściu wód, miałam zielone więc szybko pod kroplówke i nie było mowy o rodzinnym porodzie:/. Urodziłam o 6 za pomoca klw=eszczy, mimo, że już się tego nie pratykuje jestem wdzięczna lekarzowi, że się zdecydował (mała zaklinowała się w kanale). Położne bardzo miłe, rozśmieszały, pocieszały jak trzeba było. Oprócz mnie "naturalnie " żadna nie rodziła, za to było kilka cesarek i wielka bieganina. Poprosiłam o pojedyńczą salę i dostałam. Miałam szczęście bo nie było dużo dzieciaczków :D. ZAmość jest małym miastem,nie to co np. stolica, gdzie moja znajoma za poród rodzinny zapłaciła 1000 zł!!! plus zoo 600!!! o jest straszne, żeby kobiety musiały płacić za wygody, które im się należą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hazela Re: urodziłam w szpitalu papieskim i było ok.... IP: *.chello.pl 16.03.08, 18:59 Jako młoda mama jesteś bardzo zmeczona nowymi obowiazkami? jak się miewa maluszek? Pochwalisz się nim? Na fotoforum.gazeta.pl/71,1,879.html?sv=1 nie ma jeszcze wątku Nowi mieszkańcy Zamościa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia311 Re: rodzenie w szpitalu papieskim 22.07.09, 13:41 hubertus_zamoscicus napisał: > hmmm...i ja się "przygotowuję" do porodu w październiku :) Hubertus! Ty rodzisz czy juz urodziles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfia cześć Monika IP: *.tktelekom.pl 13.06.09, 23:05 znowu jestem:)Monika Teraz się doczytałam Ty rodziłaś we wrześniu 2006 ?! a to dobre ciekawe czy się spotkałyśmy? , napisz jeszcze w której cześci września? potwierdzam salę można zamówić tylko dla siebie pod warunkiem że jest akurat wolna :) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assia Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.09, 01:23 W Lublinie pracują specjaliści,korzy wiedzą co robić w trudnych przypadkach.Jeśli Twoja ciąza jest zagrożona nawet się do zamojskiego szpitala nie wybieraj.Zresztą wiem o wypadkach, gdy komplikacje pojawiały się w trakcie porodu i nie kończyło się to dobrze.Szpital lubelski psk, oddział patologii jest potwornie oblegany dlatego właśnie że tam masz ZAGWARANTOWANE,że nawet ciężkie przypadki mają szansę....W Zamościu- niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: 188.33.65.* 26.03.10, 17:51 witam!nie wiem skąd masz takie informacje,że jak są komplikacje to w Lublinie ci pomoga,a wZamościu-nie?jesteś w błędzie!rodziłam w papieskim wcześniaka i taka opieką jaką mnie objęto,poczawszy od porodu(mialam cięcie-nikomu nic nie płaciliśmy) a skonczywszy na opiece na odziale neonatologii i patologii noworodka,to życzyłabym kazdemu małżeństwu i dziecku!Pierwsze rodziłam w lublinie i nigdy więcej!-moloch,taśmowe załatwianie porodów,jak w obozie zagłady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: 188.33.65.* 26.03.10, 18:30 Przesylam buziaki dla wszystkich przyszłych rodziców!Ja miałam rodzić z mężem w Warszawie,mieliśmy zapłacić za sale porodów rodzinnych 1000PLN+za opiekę wynajętej położnej-też 1000PLN;przyjechaliśmy na święta do rodziców i...ZACZĘŁO SIĘ!3 tyg.przed terminem porodu!Wylądowaliśmy na Pat.Ciąży-zaskoczyła nas miła położna w okularach-p.Madzia,która uspokajała nas,ze będzie Ok.Szybko pojawił się lekarz,wytłumaczył,co będzie z nami robił,po co badanie ginekolog.(oceniał stopień rozwarcia szyjki macicy)po co KTG,ile mniej więcej będę leżeć w szpitalu na obserwacji.Fachowa,miła opieka,a ludzi tłum przed izba przyjęć i na oddziale!Jak poczułam się lepiej,poprosiłam położna z Patologii,zeby pokazała mi oddział,porodówkę itp.itd.Mimo natłoku zajęć(byl pełny oddział)nie odmówiła mi!warunki dla matek z dziećmi-rewelacyjne!brak opłat!postanowiliśmy z mężem rodzić w Zamościu!Nie żałujemy,mimo iż miałam komplikacje-założono mi kleszcze-naprawdę nic nie bolało!synek rodził się na generała-z rączką i zaklinował się!położne nie dawały już rady rodzić za mnie!tak-za mnie!Bo to Panie Połozne opiekują się cały czas jak rodzisz,lekarz przychodzi jak coś się zle dzieje i do badania.Nie miałam umówionej położnej-wszystkie są przemiłe!Opieka na położnictwie-rewelacyjna!dziwię się,że te połozne są tak miłe,troskliwe,lecą na każde zawołanie!ja w pewnym momencie,po porodzie miałam dość!miałam dość własnego dziecka,ciągle płaczącego i ssacego naokrągło!zabrały mi go położne,żebym mogła chociaż przez 3godz.wyspać sie!pilnowały mi Olka-synia,na dyżurce,pisząc raport.Wierzcie mi,rodzina ci tego nie zapewni!ciągle cię ktoś odwiedza,ale nikt ci w niczym nie pomoże!powinni ograniczyć te odwiedziny,pełno tych odwiedzajacych,po kilkanaście osób naraz!dobrze,że chociaż lekarze wypraszają te tłumy!na położne,nikt nie zwraca uwagi,a mało tego,kłócą się niegrzecznie z nimi!Wg mnie odwiedziny powinny być od 14-22!Rodzina potrafi wejść o 2 w nocy po porodzie do pacjentki i nikt nie zwraca na to uwagi,że np.ja mam czas na wietrzenie krocza,żeby się goiło! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: urodziłam w szpitalu papieskim i było ok.... 05.05.08, 15:06 a do tej szkoly rodzenia trzeba sie zapisac i gdzie/jak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rudes Re: rodzenie w szpitalu papieskim 09.09.08, 16:51 no nie wiem,pracowalam na porodówce troche i zdecydowanie nie polecam... jak uwazacie ze bylo ok,to albo trafilyscie na swietny zespol(wyjatkowo sie zdarza),albo nie wiecie, co naprawdę oznacza pojęcie:"rodzić po ludzku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 23.09.08, 19:20 LEŻAŁAM NA GINEKOLOGI - PATOLOGIA I MAM BARDZO ZŁE ZDANIE O TYCH LEKARZACH.NIC NIE CHCĄ MÓWIĆ MAJĄ BARDZO MAŁĄ WIEDZĘ I KAŻDY LEKARZ MÓWI CO INNEGO ,NIE MA NIKOGO ŻEBY SKOORDYNOWAŁ ICH OPINIE .NAWET NIE UMIEJĄ ZROBIĆ PORZĄDNIE USG I PRZECZYTAĆ - NIE WIEM KTO DAŁ IM DYPLOM LEKARZA CÓŻ POLSKA TO DZIWNY KRAJ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: 94.254.243.* 02.03.09, 21:38 Zgodze się z tym co napisała karolinka. Nigdy więcej nie zdecyduje się na ten szpital!!!!Synia niestety rodziłam w szpitalu papieskim teraz szykuje się do drugiego porodu i jestem przerażona jeśli nie zdąże do Lublina. Tak się stało że jakiś czas temu trafiłam na oddział patologii w Zamościu miałam skurcze a lekarz pełniący dyżur dał mi ketonal domięśniowo - całe szczęście dzieciątko jest zdrowe. Ci lekarze już dawno powinni siedzieć za kratkami to przykre że tyle kobiet musi przez nich cierpieć!!!!Niemiła atmosfera brak wiedzy i wypchane kieszenie kopertami to charakteryzuje zamojskich lekarzy. Przyszłym mamusiom które zamierzają rodzić w szpitalu papiesklim życze powodzenia i jak najmilszej atmosfery. Dziewczyny miejcie oczy szeroko otwarte i pytajcie o wszystko co mają zamiar Wam podać a przy wypisie sprawdzcie czy macie wszystko wpisane w karte informacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 06.03.09, 12:31 grunt to sie nie poddawac... ja za miesiac urodze swoje drugie dziecko mam nadzieje ze szybko bo ostatnim razem nie bylo latwo a lekarzy trzeba poprostu olac i byc twarda nie dac sobie nawrzucac najgorsi sa min ... Pan szanowny ordynator... ham ale coz ja do lublina nie dojade wiec co mi pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: 94.254.235.* 18.03.09, 13:18 afrodyta dokładnie masz racje nie wolno się poddawać i trzeba być twardą ja pod koniec kwietnia mam termin i to będzie też moje drugie dzieciątko ale tym razem sie nie dam!!!!Też będe rodzic w Zamościu z uwagi na poród w wodzie. Życzę ci powodzenia i siły:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfia Re: rodzenie w szpitalu papieskim 21.03.09, 17:54 Poród w wodzie - pięknie powodzenia! wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 22.03.09, 13:30 DAMY RADE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: rodzenie w szpitalu papieskim 24.03.09, 20:03 Rodzilam w tamtym roku i nie było źle, na szczescie nie mialam zadnych komplikacji, ale i tak chcialam opuscic ten szpital jak najpredzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: 89.108.250.* 20.04.09, 19:57 Jeszcze tylko kilka dni:-) Jak już będziemy po wszystkim napisze jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 24.04.09, 18:43 a ja juz po terminie i dalej cisza...boje sie bo ponoc teraz cewnikuja zeby przyspieszyc porod... Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: rodzenie w szpitalu papieskim 24.04.09, 19:10 Kochana, nie martw się, głowa do góry :) Może maleństwo czeka na cieplejsza pogodę, żeby szybciutko na spacer się wybrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabadaga Re: rodzenie w szpitalu papieskim 15.05.09, 13:27 ja rodziłam w tym szpitalu drugie dziecko, pierwsze w innym mieście (2lata temu) i muszę powiedzieć ze zamojski szpital mile mnie zaskoczył. bardzo fajne położne, pomocne, życzliwe, jak rodziłam pierwszy raz żeby uzyskać informację o moim dziecku musiałam czekac do 12 bo tylko o tej godzinie były takowe informacje udzielane na położnictwie. A tutaj, można było zapytać co z dzieckiem o każdej porze, opieka naprawdę świetna. Naczytalam się że trzeba mieć wszystko swoje ale na miejscu okazało się że jeśli ktoś zapomniał termometru to nie było problemu, dawali rtęciowe, koszule lepiej mieć swoją ale myślę że nie byłoby problemu gdyby ktoś nie miał ze sobą. Naprawdę bardzo mile wspominam pobyt w szpitalu. Co do samego rodzenia, ostatecznie miałam cesarkę, też wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 21.05.09, 12:55 ja juz po maly szybko sie urodził...duzy i wszystko przebieglo pomyslnie...trafilam na super polozne i dlatego nie bylo najgorzej a o lekarzach dalej nie mam dobrego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: rodzenie w szpitalu papieskim 21.05.09, 17:09 Gratulacje ann.afrodyto! I bardzo się cieszę, że na forum wróciłaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: rodzenie w szpitalu papieskim 21.05.09, 18:49 [b[b]]a.s. dołączają sie do gratulacji. Synek niech się świetnie chowa.[/b][/b]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 04.06.09, 14:18 a dziekuje slicznie jak zalatwie sobie neta w domciu to sie czesciej bede pojawiac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfia Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.tktelekom.pl 13.06.09, 20:53 Gratulacje Ann!, te pierwsze tygodnie to trudne acz piękne dni jak sobie radzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 17.06.09, 08:24 ojojoj nie jest latwo, :-) psycha siada jak to mowia :-) jakos daje sobie rade duzo pomaga mi maz i dla niego ukłony...takich facetow ze swieczka szukac, a ja mam nadzieje ze czas szybko umyka i maly podrosnie i mina kolki i takie tam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 17.06.09, 12:02 Witam, czy któraś z Was może napisac co teraz trzeba do szpitala na porodówkę? Będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: rodzenie w szpitalu papieskim 17.06.09, 12:32 wszystko, bo tam nie dają nic ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.zamosc.mm.pl 17.06.09, 12:43 trzeba pamietac o gatkach jednorazowych i wlasnych wkladach poporodowych, a reszta to wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfia Ann dobrze ,że masz pomoc IP: *.tktelekom.pl 23.07.09, 22:34 Ann pisałaś wcześniej o pomocy męża , to dobrze ,że jest w tych dniach pomoc jest bardzo potrzebna , co ja mówię dniach? tak będzie przez kilka dobrych lat:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.afrodyta Re: Ann dobrze ,że masz pomoc IP: *.zamosc.mm.pl 24.07.09, 06:50 hmm, co racja to racja. dzieci to kupa szczescia z przewaga kupy haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ 100% Re: rodzenie w szpitalu papieskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.18, 21:03 po tym co się rozeznałam to zdecydowałam się na lublin jaczewskiego, zamojska porodówka to ć III świat - nie tylko pod względem umiejętności ale również pod względem podejścia do pacjenta. Cesarka - zapomnijcie dziewczyny zrobią wam ale po 24 h. Nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś