Dodaj do ulubionych

Trzy grosze...

23.11.03, 12:42
Czytałem dyskusje na kilku forach miejskich. Wniosek jest taki (jeden
ogólny )."Umierają śmiercią naturalną" (z powodu upływu czasu)niektóre
wartościowe i niedokończone tematy, wypychane przez następne wątki.
Szczególnie tak jest gdy dyskusja na forum na różne tematy jest burzliwa i w
dużej skali.

Mam sugestię aby tematy które Janusz Moderator uzna ( i my uznamy) za godne
kontynuacji wydobywać do góry, by nie zostały zapominane. Wtedy będzie można
jakiś temat skończyć finalnie, może z jakąś społeczną korzyścią.
Oczywiście nie ma tu mowy ojakimś ukierunkowywaniu (a już napewno nie przez
mnie)czy cenzurowaniu dyskusji. Ale warto by nie ginęły niedokończone,
wartościowe bardzo tematy. pozdr
Obserwuj wątek
    • ubott.1 Re: Trzy grosze... 23.11.03, 22:18
      Myślę, że jest to do zrobienia. Mamy po to archiwum i zawsze można w nim
      pogrzebać by coś wyciągnąć na wierzch. Po upływie czasu i nasza wiedza na dany
      temat staje się większa.
      • januszx Forum Gospodarcze 24.11.03, 09:13
        W nawiazniu do tematu pytam, może ktos mi odpowie...jakie skutki, głwonie w
        sferze gospodarki i turystyki regionu, przyniosło Forum Gospodarcze z maja br.
        Czy zostały zainwestowane na Zamojszczyźnie pieniadze i ile milionów :-) .,
        czy powstały nowe inwestycję, czy berobotni znaleźli miejsca pracy?, czy
        wzrosła liczba nowych przedsiebiorców?
        Pamietamy przecież temat o Forum Gospodarczym...
        • czuk1 Re: Forum Gospodarcze 24.11.03, 17:21
          januszx napisał:

> W nawiazniu do tematu pytam, może ktos mi odpowie...jakie skutki, głwonie w
          > sferze gospodarki i turystyki regionu, przyniosło Forum Gospodarcze z maja
          br.
          > Czy zostały zainwestowane na Zamojszczyźnie pieniadze i ile milionów :-) .,
          > czy powstały nowe inwestycję, czy berobotni znaleźli miejsca pracy?, czy
          > wzrosła liczba nowych przedsiebiorców?
          > Pamietamy przecież temat o Forum Gospodarczym...

Według mojej wiedzy nic to Forum Gospodarcze nie dało. Chyba już o nim
          zapomniano. Osobiscie jestem zwolennikiem działań konkretnych, dobrze
          zorganizowanych, instytucjonalnych, prowadzonych fachowo a nie przez
          społeczników. Czasy czynów społecznych w Zamościu minęły bezpowrotnie.
          Niestety fachowcami teren nasz nie obrodził. m
          • januszx Re: Forum Gospodarcze 24.11.03, 18:35
            Jak mądre Twe slowa MAriusz, zdecydowanie sie z Toba zgadzam , na naszym
            terenie potrzeba konkretnych działań. Należy znaleźć lukę w rynku a w Zamościu
            i okolicach wiele takich, wnieść duże zangażowanie i działać , działać. Szansa
            jest teraz i jeszcze przez kilka lat , za 6,7 lat bedzie trudniej.
            pozdrawiam
            j
            • ubott.1 Re: Forum Gospodarcze 26.11.03, 22:39
              Popieram i ja Was Janusz i Czuk. Spolecznicy za dużo nie wniosą bez
              odpowiedniej wiedzy, kontaktów no i zaplecza finansowego. Nieoficjalnie mogę
              Wam powiedzieć, że jeden z zamojskich biznesmenów (a obsługuję takich dość
              wielu z Zamościa i okolic) namawia swoich kolegów ze Stanów Zjednoczonych na
              wybudowanie w okolicach Zamościa Zakladu Przetwórstwa Płodów Ziemnych. Z
              ostatniej rozmowy z nim dowiedziałem się, że już rozmawiają o konkretach i
              niebawem będą zaczynali. Jego koledzy i on mają kapitał i chcą go gdzieś
              ulokować. Więc zapraszamy do nas. Teraz potrzeba więcej menadżerów, ludzi z
              zapałem, polotem i nie bojących się ryzyka. Oby tylko urzędnicy nie kładli kłód
              pod nogi jak to jest obecnie. Owszem nadzór powinien być ale nie taki co firmy
              doprowadza do bankructwa a potem nie ma winnych, jak urzędnik się pomyli.
              • januszx Re: Forum Gospodarcze 28.11.03, 08:59
                Zakład Przetwórstwa Płodów Rolnych - okolice Zamościa to doskonałe miejsce dla
                tego typu inwestycji... Zyczę powodzenia i mam nadzieję , że urzędnicy będą
                służyli pomocą a nie przeszkadzali w rozpoczęciu działalności.Bardzo słusznie
                Uboot zauważył ,że nie można bać się ryzyka- do odważnych swiat należy!,tak
                czy nie?
              • czuk1 Re: Forum Gospodarcze 29.11.03, 12:11
                ubott.1 napisał:

> Popieram i ja Was Janusz i Czuk. Spolecznicy za dużo nie wniosą bez
                > odpowiedniej wiedzy, kontaktów no i zaplecza finansowego. Nieoficjalnie mogę
                > Wam powiedzieć, że jeden z zamojskich biznesmenów (a obsługuję takich dość
                > wielu z Zamościa i okolic) namawia swoich kolegów ze Stanów Zjednoczonych na
                > wybudowanie w okolicach Zamościa Zakladu Przetwórstwa Płodów Ziemnych. Z
                > ostatniej rozmowy z nim dowiedziałem się, że już rozmawiają o konkretach i
                > niebawem będą zaczynali. Jego koledzy i on mają kapitał i chcą go gdzieś
                > ulokować. Więc zapraszamy do nas. Teraz potrzeba więcej menadżerów, ludzi z
                > zapałem, polotem i nie bojących się ryzyka. Oby tylko urzędnicy nie kładli
                kłód
                >
                > pod nogi jak to jest obecnie. Owszem nadzór powinien być ale nie taki co
                firmy
                > doprowadza do bankructwa a potem nie ma winnych, jak urzędnik się pomyli.

Mam propozycję. Jeśli uznasz za stosowne bliższą wymianę poglądów moglibyśmy
                na poruszony przez Ciebie temat zrobić drogą pocztową : stach40@gw.pl pzdr m
            • ubott.1 Re: Forum Gospodarcze 27.11.03, 21:01
              Sądzę, że znajdą się ludzie co znajdą tą lukę
              • czuk1 Re: Forum Gospodarcze 29.11.03, 12:13
                ubott.1 napisał:

> Sądzę, że znajdą się ludzie co znajdą tą lukę
                Chcę z tymi Panami i Tobą szukać luk. pzdr m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka