Dodaj do ulubionych

Niemiecki....dowod...?

11.12.17, 15:36
Witam,
Wiem, że na tym forum można liczyć na fachowe wsparcie, tak więc moje pytanie brzmi:
Czy żona, której mąż jest Niemcem, zameldowana w Niemczech we wspólnym mieszkaniu własnościowym może posiadać odpowiednik polskiego dowodu osobistego? Nie pracuję w Niemczech.
Jeśli ktoś zna odpowiedź i znajdzie chwilkę, aby postukać na klawiaturze byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vermieter może, jeżeli posiada obywatelstwo niemieckie 11.12.17, 19:09
      .
      • znana.jako.ggigus Re: może, jeżeli posiada obywatelstwo niemieckie 12.12.17, 15:51
        hihih
        Kennkart już nie wydają
        • toniia Re: może, jeżeli posiada obywatelstwo niemieckie 12.12.17, 19:39
          Zastanawiam się tylko skąd tyle "słooodkiego" JADU?
          Czasu za dużo, pracy ( na odpowiednim poziomie) zabrakło czy zwyczajnie .....słoma z butów ......?
          Nie rozumiem własnych rodaków i jakoś tak mi często wstyd, że..............
          Pozdrawiam
          • znana.jako.ggigus Re: może, jeżeli posiada obywatelstwo niemieckie 13.12.17, 11:08
            Ale dlaczego słodki jad? Dowód osobisty ma się o ile jest się obyweatelem tego kraju. Pytająca nie jest.
            A czy pracy na odpowiednim poziomie? Wg mnie tak, poziom odpowiedni. Słoma - raczej nie, bo to takie pogardliwe. Nie odczuwam pogardy, staram się.
            • vermieter a mi praca do szczęścia nie jest potrzebna, 13.12.17, 17:53
              bardziej cenię czas wolny i interesujące spędzanie go.
              No i jakiś kot dwunożny obok też może być ;)
            • suender Re: może, jeżeli posiada obywatelstwo niemieckie 21.12.17, 17:14
              znana.jako.ggigus 13.12.17, 11:08

> Dowód osobisty ma się o ile jest się obyweatelem tego kraju.

Jeżeli się nie jest obywatelem, to można mieć paszport BRD jeżeli się jest Niemcem (w sensie natiolnal).

Pozdr.
              • vermieter nieprawda 21.12.17, 19:46
                www.bmi.bund.de/DE/themen/moderne-verwaltung/ausweise-und-paesse/ausweise-und-paesse-node.html
                • znana.jako.ggigus Re: nieprawda 21.12.17, 22:33
                  te stare legendy trzymaja sie uparcie
      • toniia Re: może, jeżeli posiada obywatelstwo niemieckie 13.12.17, 18:38
        Dziękuję za krótką, konkretną odpowiedź. Oczywiście mój komentarz nie był skierowany do Pana.
        Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka