elagrubabela 04.05.06, 17:26 Jest nadzieja na Stanley Cup w tym roku czy nie bardzo? Cuda sie zdarzaja i 2 druzyny wciaz jeszcze sa w rozgrywkach. Ktos oglada hokej? Elka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 04.05.06, 19:02 sylwek07 napisał: > a moze Montreal Canadiens? > No to juz nie w 2006 - Hurricanes Carolina wyeliminowali Canadiens. Z kanadyjskich druzyn zostaly dwie - Senators Ottawa i Oilers Edmonton. Szkoda, ze nie bedzie "battle of Alberta" pomiedzy Oilers i Flames. Teraz beda grac Senators z Sabres Buffalo (w piatek o 7:00 pm) i Oilers z Sharks San Jose (w niedziele o 8:00 pm). Panowie - nie ogladacie hokeja???? A moze gracie? Elka Odpowiedz Link
frankie36 Re: Senators czy Oilers? 04.05.06, 22:58 Elu szalenstwo playoffs dominuje u nas w domu.Nasza druzyna od zawsze sa Oilersi,dzieciakom piore jersey Oilers na okraglo,bo tylko w tym chodza do szkoly.Mieszkamy ze tak mozna powiedziec w krainie Calgary Flames,ale cos dzisiaj rano niewiele powiewalo choragiewek Calgary na samochodach.Ja sobie w koncu sprawilam Edmontonu choragiewke i powiewa radosnie(wczesniej niestety nigdzie nie mozna bylo kupic,sklepy byly zalane tylko czerwonymi z wielkim C). GO OILERS GO!!!! Odpowiedz Link
ertes Re: Senators czy Oilers? 04.05.06, 23:54 Oilers bez szans. Moze Senators cos zwojuja chociaz to raczej team bez kregoslupa. Odpowiedz Link
frankie36 Re: Senators czy Oilers? 05.05.06, 01:40 Pozyjemy ,zobaczymy.Poradzili sobie z Red Wings ,a malo kto dawal im szanse. Moze kanadyjski final? Odpowiedz Link
ertes Re: Senators czy Oilers? 05.05.06, 02:26 Fajnie by bylo ale nie bedzie. A zreszta kanadysjki final jest najmniej porzadany przez NhL. To by byla wrecz tragedia dla ligi. Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 05.05.06, 14:26 No my tez jestesmy bardziej za Oilers niz za Senators. Najpiekniej jest gdy wygrywa czarny kon. Senators sa typowani dosc wysoko w notowaniach wiec nie byliby taka niespodzianka. Pozyjemy, zobaczymy. Elka Odpowiedz Link
kapitankloss1 Re: Senators czy Oilers? 05.05.06, 15:43 Co tu duzo pisac Elu, Stanley Cup nie ma znaczenia bo nie ma Maple Leafs Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 05.05.06, 16:32 kapitankloss1 napisał: > Co tu duzo pisac Elu, Stanley Cup nie ma znaczenia bo nie ma Maple Leafs Ja nawet nie chce poruszac tego tematu, bo mi sie serce sciska z zalu - ha ha ha - bardzo smutne ha ha ha. Moj Szkot, Jego bracia i ojciec nawet sie odgrazali, ze nie beda wiecej ogladac play offs, bo bez ML nie ma po co. Ale Im przeszlo - jak jest fajny hokej to juz trudno, ze "nasi" nie graja, i tak sie oglada. No przeciez by bylo naprawde super jakby tacy Oilers wygrali Elka Odpowiedz Link
ertes Re: Senators czy Oilers? 05.05.06, 19:30 Leafs sie z reguly nie popisuja a szkoda. Ja musze wykupowac NHL Center Ice zeby ML ogladac a tu takie prezent po 2 latach zrobili Odpowiedz Link
ertes Re: Senators czy Oilers? 06.05.06, 04:07 Jak ottawa nie zrobi cos z bramkarzem to bedzie to jak przed chwila Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 06.05.06, 16:07 ertes napisał: > Jak ottawa nie zrobi cos z bramkarzem to bedzie to jak przed chwila Prawde gadasz Ale mecz byl ladny - naprawde trzymal w napieciu, co sie liczy. Ja tylko nie moge zniesc Dona Cherry - gdy On mowi, wrzucam "mute" i odczekuje. Elka Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Senators czy Oilers? 06.05.06, 21:41 www.nhl.com/schedules/index.html wiec jutro znow bedzie co ogladac ,Oilers -Sharks . Odpowiedz Link
ertes Oilers? 08.05.06, 03:08 Czy nadal ktos uwaza ze to jest kandydat na Cup? hehe Sharks ich zniszcza... Odpowiedz Link
bibliotekarz76 Re: Oilers? 08.05.06, 04:41 A ja jestem masochstą i kibicuję Raptors. Jak jest gdzieś mowa o play offs to muszę sprawdzać w słowniku co to znaczy, bo to nie jest wyrażanie którego byśmy nadużywali. Bibliotekarz Odpowiedz Link
frankie36 Re: Oilers? 11.05.06, 21:26 Wszystko jeszcze mozliwe,wczorajszy mecz Oilersi musieli wygrac,kurna niewyspana jestem,ale warto bylo popatrzyc na te OT. GO OILERS GO Odpowiedz Link
frankie36 Re: Oilers? 13.05.06, 05:00 No i co?,poczekajmy do konca,Oilersi gora!!!!! GO OILERS GO !!!! Odpowiedz Link
ertes ani Senators ani Oilers ;( 11.05.06, 04:00 senators are done. tylko jakim cudem takie buffalo potrafi wystawic druzyne a Toronto rok po roku do niczego Odpowiedz Link
frankie36 Re: Go Oilers Go! n/t 15.05.06, 07:51 Oilers all the way!!!!Zostalo nam tylko do wygrania 9 meczow!!! Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Go Oilers Go! 15.05.06, 12:28 frankie36 napisała: > Oilers all the way!!!!Zostalo nam tylko do wygrania 9 meczow!!! Czy ktos w ogole dzis spal w Edmonton? ha ha ha A Twoje dzieci, Frankie, dadza rade isc do szkoly? Zreszta po co - na pewno nikt sie nie bedzie uczyc tylko beda rozmawiac o hokeju - ha ha ha. Bardzo ladna byla gra. Go Oilers go Elka Odpowiedz Link
frankie36 Re: Brawo Oilers /ntx 18.05.06, 06:13 Gardlo zdarte,pare piwek wypitych i oczywiscie ogromna radosc!!!!!!Moi Oilersi walcza dalej.Ciekawa jestem czy dluga przerwa pomoze DUcks czy nie? GO OILERS GO!!!!! Odpowiedz Link
ertes Re: Brawo Oilers /ntx 18.05.06, 16:07 I tutaj z tymi kaczkami bede mial problem bo nie dosyc ze to lokalny zespol to jeszcze wlasciciel wywodzi sie z firmy w ktorej pracuje. Ech, bedzie dylemat komu kibicowac. Odpowiedz Link
skir.dhu Re: Brawo Oilers /ntx 18.05.06, 16:53 No w zyciu bym nie przypuszczala, ze sie bede dopisywac do watku hokejowego ale "nigdy nie mow nigdy" Mamy w domu goscia z Medicine Hat i gosc, moj maz oraz kilku znajomych szaleli wczoraj przed TV jak dzieci. Stare facety a krzyczeli, piszczeli i syczeli jak mali chlopcy. A to jeszcze nie koniec. A potem jeszcze bedzie soccer - zapowiada sie "goracy" poczatek lata Niech Wam wszystkim bedzie - Go Oilers Go! Skir Dhu Odpowiedz Link
elagrubabela Go Oilers go! 24.05.06, 11:57 Frankie, czy to prawda, ze w Edmonton zabraklo piwa w niektorych pubach? No ladnie, ladnie .... ha ha ha! Go Oilers! Elka Odpowiedz Link
ertes Re: Go Oilers go! 24.05.06, 15:29 Szkoda ze Anaheim tak latwo przegrywa. Niestety to wcale nie jest nic dobrego dla Oilers bo wyglada ze Buffalo i Canes beda graly 7 meczy. Odpowiedz Link
frankie36 Re: Go Oilers go! 24.05.06, 17:53 No wlasnie sama nie wiem,dluga przerwa jakos nikomu nie sluzy w tych play- offs,ale z drugiej strony Oilersi sa naprawde padnieci,wymeczeni grypa i nie byloby dobrze jechac spowrotem do Anaheim.Mam nadzieje ze wygramy w czwartek i chlopcy nabiora sil przed finalem. GO OILERS GO !!!! Odpowiedz Link
frankie36 Re: Go Oilers go! 26.05.06, 06:24 No i chowamy miotly do kata,zadnego "sweep" nie bedzie.Podejrzewam ze w sobote zobaczymy zupelnie inny zespol,nie liczacy tylko na bramkarza,za lekko im szlo,o final trzeba powalczyc. Kurde jak ja nie lubie ogladac meczy na CBC,komentarze wkurzajace,spoznione,bez emocji.Nie ma to jak Sportsnet West. GO OILERS GO !!! Odpowiedz Link
ertes Re: Go Oilers go! 26.05.06, 15:48 Ja jestem skazany na OLN ale komentatorzy sa nawet niezli. Jednak najbardziej lubie CBC komentatorow z Ontario. Odpowiedz Link
frankie36 YEEEEAAAH BABY! 28.05.06, 06:45 Kiedy poznalam mojego przyszlego meza,mial na sobie koszulke Oilers,bylo to w 1990 roku,ich ostatni Cup.Nie mialam wyjscia,musialam pokochac Oilers )))) 6-ty Cup w 2006!!!!! GO OILERS GO!!!!!! Odpowiedz Link
dradam2 jestem zdegustowany 29.05.06, 03:51 www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20060528/edmonton_fans_060528/20060528?hub=TopStories I pomysle, ze w milionowym miescie przygotowano sily tylko 300 policjantow na ta noc. Nic wiec dziwnego, ze zamiast rozgonic ten dziki tlum to uprawiali policjanci cos, co zostalo nazwane "kontrola na odleglosc" ( distance control). Co jest prawde biorac kpinami. Pozdrawiam, zdegustowany dradam1 Odpowiedz Link
dradam2 mysle,ze mialem racje 31.05.06, 17:24 www.cbc.ca/edmonton/story/ed-whyte-ave-control-20060531.html Pozdrawiam dradam1 Ps. Zobaczymy,co bedzie w trakcie najblizszego weekend. Odpowiedz Link
elagrubabela Today is the day :) 05.06.06, 16:13 Go Oilers Go! Frankie, jak tam przygotowania? Piwo kupione? Bedzie sie trzymalo kciuki jak Kanada dluga i szeroka a nawet jakby cos nie tak to i tak Oilersi doszli dalej niz ktokolwiek mogl sie spodziewac. Dobrze jest! Elka Odpowiedz Link
ertes Re: Today is the day :) 05.06.06, 16:27 Kciuki sie trzymac bedzie poza Kanada rowniez bo Oilers nie reprezentuja Kanady tylko... Oilers. Coprawda kilku moich znajomych co sie interesuja hokejem wcale nie bylo szczesliwych gdy kibicowalem Oilersom zamiast Kaczkom. Ale to byl klub lokalny wiec wytlumaczeni. Odpowiedz Link
frankie36 Re: Today is the day :) 05.06.06, 17:55 Piwo sie chlodzi ,te play-offs nie wychodza mi na dobre ,duzo piwa no i oczywiscie oponka sie tworzy)).Trudno oczywiscie cokolwiek przewidywac,zespoly te nie graly ze soba pare lat,MacT slusznie zabral OIlersow z Edmonton,w Terrytown mogli sie spokojnie przygotowac do finalow i mam nadzieje,ze przerwa nie im nie przeszkodzi. GO OILERS GO!!!!! Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 06.06.06, 15:24 Boze, co to byla za gra. Z 3:0 stracic 4:5 i na dodatek zostac bez bramkarza. Frankie - wielka zaloba w Edmonton? Lzy sie pewnie laly bardziej niz piwo ((( Zobaczymy co sie jutro wydarzy. Elka Odpowiedz Link
ertes Re: Senators czy Oilers? 06.06.06, 16:00 Bez bramkarza? Bramkarza stracili dopiero na sam koniec. Niestety grali jak szmaciarze w trzeciej tercji. Bramkarz nie ma tu nic do rzeczy. Szkoda. Odpowiedz Link
frankie36 Re: Senators czy Oilers? 06.06.06, 17:14 Lzy to sie moze nie laly,ale troche smutno ,no i jak ertes napisal przebimbali w trzeciej tercji.Carolina przypomniala mi Oliersow z wczesniejszych rozgrywek,mniej strzalow na bramke a udalo im sie wygrac mecz.Jedyne co mi przychodzi na mysl,ze Oilersi sa tak wkurzeni ,ze to moze miec tylko pozytywny wplyw na ich gre,drugi mecz wyjasni wiele.No i musza zmienic plan gry,bo niestety nasz back-up bramkarz nie jest najlepszy.Moj M mysli ze to juz koniec,naprawde bedzie ciezko,w sezonie regularnym,przegralismy wiele meczow wlasnie przez bylejakiego bramkarza. GO OILERS GO!!!!!! Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 06.06.06, 19:11 No to niech sie baaaaaaaardzo wkurza i niech powalcza jak nalezy Oni tak caly czas jak w walczyku - kroczek do przodu, dwa kroczki w tyl wiec moze musieli dostac wczoraj po nosie zeby jutro pokazac lwi pazur. Bardzo bym im tego zyczyla. Go Oilers Go! Elka Odpowiedz Link
ertes To po zabawie :( 06.06.06, 22:59 Edmonton coach Craig MacTavish announced after the game that Roloson was lost for the series. A szkoda. Cuda sie zdazaja ale watpie Odpowiedz Link
lipniak Huragan rozniosl Edmonton 07.06.06, 05:24 Jak sie zerwal, to poooooooooooowialo. Odpowiedz Link
ertes Re: Senators czy Oilers? 08.06.06, 04:02 Niestety z ciekawie zapowiadajacego sie finalu zrobil sie zupelnie jednostronny. Bedzie nudny Zdziwilbym sie gdyby Edmonton wygrali jedna gre. Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Senators czy Oilers? 08.06.06, 18:57 Jedyny dylemat jaki pozostal to czy w sobote upic sie z zalu, czy isc spac Szkoda, ze koncowka jest tak bez stylu. Ale wiernym kibicem trzeba byc do konca, moze tylko juz troszczeke ciszej: go oilers go! Elka Odpowiedz Link
ertes Re: Umoczyli 08.06.06, 20:12 > Tym razem puscily waly przeciwpowodziowe. Co to znaczy? Odpowiedz Link
lipniak Re: Umoczyli 08.06.06, 21:31 Ze sezon huraganow oficjalnie sie rozpoczal i Edmonton jest pierwsza ofiara w tym roku... Odpowiedz Link
frankie36 Re: Senators czy Oilers? 08.06.06, 21:10 Z zalu to sie upije jak przegraja w sobote....Bedzie ciezko,ale jeszcze mozna powalczyc,w serii z San Jose tez bylismy dwa mecze do tylu.Z jednej strony dobrze ze wtopili tak wysoko,musza zmienic nastawienie do gry,a wysoka przegrana budzi zlosc i emocje,a jak nienawidzisz przeciwinika to lepiej grasz. Ja mam swoja teorie,w czasie kazdego meczu opijalam sie piwem,a pzry ostatnich dwoch zachorowalam i nie moglam nic pic,zdrowie mi powrocilo i wracam do piwka w sobote )))))) GO OILERS GO !!!!!!!!! Odpowiedz Link
lipniak Re: Senators czy Oilers? 08.06.06, 21:35 Niestety, przeciwnik ten znienawidzony to zywiol nieogarniety. Trzeba przeczekac, a pozniej znow zaswieci slonce i powoli zycie wroci do normalnosci. Odpowiedz Link
elagrubabela Frankie??? 08.06.06, 22:20 frankie36 napisała: > Z zalu to sie upije jak przegraja w sobote....Bedzie ciezko,ale jeszcze mozna > powalczyc,w serii z San Jose tez bylismy dwa mecze do tylu.Z jednej strony > dobrze ze wtopili tak wysoko,musza zmienic nastawienie do gry,a wysoka > przegrana budzi zlosc i emocje,a jak nienawidzisz przeciwinika to lepiej grasz. > Ja mam swoja teorie,w czasie kazdego meczu opijalam sie piwem,a pzry ostatnich > dwoch zachorowalam i nie moglam nic pic,zdrowie mi powrocilo i wracam do piwka > w sobote )))))) > > GO OILERS GO !!!!!!!!! Frankie, czy Ty sugerujesz, ze to wszystko to TWOJA wina? Ty sobie lepiej kup wiekszy zapas piwa na sobote, bo a nuz zadziala - ha ha ha Elka >go oilers go< Odpowiedz Link
frankie36 Re: Frankie??? 11.06.06, 04:57 A nie mowilam ?!!!!!Rozpije sie przy okazji tego finalu,ale teraz nie mam wyboru )))No i przy kupowaniu dzisiaj piwka,pani poprosila o dokument tozsamosci,mam 38 lat,a wyglada na to ,ze moge uchodzic za conajmniej 25 latke,kurna do tej pory mam banana na twarzy.)))))) Odpowiedz Link
anna7777 Re: No i prosze, cud! 11.06.06, 15:06 Mam taka cicha nadzieje,ze cud sie zdarzy i kubek w koncu powedruje do Kanady))coraz cieplej.... Odpowiedz Link
frankie36 Chlopcy ciagle walcza !!!!! 15.06.06, 17:19 Wlosi w Edmontonie szaleja,Fernando Pisani zdobyl kolejnego,wielkiego gola.Wierze ,ze Oilersi wygraja w Edmontonie ,a potem najwazniejszy mecz 7.Oilersi pobili pare rekordow po drodze,pierwszy penalty shot w finalach,no i wczoraj pierwszy short handed gol.Jescze tylko musza jako pierwsza druzyna w historii,ktora awansowala z 8 miejsca zdobyc Puchar.Sedziowanie mi sie nie podoba ,nie daja pograc chlopakom.Ogladalam finaly z Oilersami z lat 80-tych,to byl twardy prawdziwy,meski hokej. GO OILERS GO !!!!!!!!! Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Chlopcy ciagle walcza !!!!! 15.06.06, 18:58 Ty sie Frankie lepiej zaopatrz w piwo zeby potem nie bylo na Ciebie - ha ha ha. Ja to chce zeby juz skonczyli - ogladanie hokeja pod koniec czerwca zaczyna byc lekko abstrakcyjne > go oilers go < Elka Odpowiedz Link
frankie36 Re: Chlopcy ciagle walcza !!!!! 15.06.06, 19:03 PIWO nie pomoglo przy 4 meczu,a opilam sie go dosyc.Wczoraj skromnie,tylko jedno ,juz przy OT.W ogole calego meczu nie widzialam,bo syn gra play-offs w baseball.Wisielismy z M na telefonie,on mnie informowal o hokeju a ja o sytuacji na boisku (parku?) baseballa. A swoja droga juz tez jestem emocjonalnie wykonczona,masz racje ,graja dlugo,no ale teraz mam nadzieje na 7 mecz!!! GO OILERS GO !!!!!! Odpowiedz Link
frankie36 Re: Chlopcy ciagle walcza !!!!! 15.06.06, 18:59 Pierwszy short handed gol w OT-zapomnialam dodac Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Niesamowite!!! 18.06.06, 14:50 Re: Senators czy Oilers? Autor: ertes Data: 04.05.06, 23:54 Oilers bez szans. Ertes - przyjdzie Ci jesc wlasna stope - ha ha ha No, zobaczymy co sie bedzie dzialo na ostatnim meczu. Frankie - jak tam konsumpcja piwa? Nerki wszyscy maja pewnie niezle przeczyszczone a we wtorek i tak nikt nie pojdzie do pracy no matter what - ha ha ha. >go oilers go< Elka Odpowiedz Link
ertes Re: Niesamowite!!! 20.06.06, 03:48 Wyglada na to ze jednak nie bede musial. Szkoda ((( Odpowiedz Link
frankie36 Re: :(((((( 20.06.06, 06:27 No i po ptokach,musze powiedziec ze nawet mi pare lez polecialo.Poznalam wszystkich zawodnikow osobiscie i moze dlatego tak emocjonalnie do tego podeszlam.No coz,jak uda im sie zatrzymac przynajmniej podstawe druzyny powalczymy w przyszlym roku. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: :(((((( 20.06.06, 09:35 wazne ze walczyli do konca i masz racje Frankie ze do nastepnego roku Odpowiedz Link
sunny25 Re: :(((((( 20.06.06, 09:35 szkoda,ale i tak daleko zaszli,dostarczyli nam duzo wrazen i emocji.Za to naleza im sie podziekowania. Za rok puchar trafi juz do Kanady... Odpowiedz Link
elagrubabela Re: :(((((( 20.06.06, 13:14 Tez mi szkoda ale zaimponowala mi Carolina - grali lepiej szczegolnie w pierwszych 2 tercjach , jestem pod wrazeniem jak sie skutecznie pozbierali po 3:0 z soboty. Policja w Edmonton pewnie zadowolona - posmutniali kibice poszli spac i nie trzeba bylo nikogo aresztowac - ha ha ha. Ertes - oficjalnie zachowujesz stope - good for you Oby do nastepnego roku. A teraz juz totalnie przerzucam sie na sledzenie Mundialu. Elka Odpowiedz Link