Dodaj do ulubionych

Wystawki w niemczech!

24.09.06, 22:23
Witam
Czy wiecie moze skad mam sie dowiedziec kiedy sa wystawki w miastach w
niemczech.Kiedy jest wiadome ze w jakims miescie w konkretnym dniu niemcy
wystawiaja meble do wyrzucenia?Jestem z rejonu Nord Friesland,okolice Husum;-)
Obserwuj wątek
    • asieksnachfolger zakładam, że język niemiecki znasz, a więc: 25.09.06, 07:02
      www.awnf.de/start.phtml
      Spermüllkarte dostaniesz w ratuszu. Wszystkie linki przydatne. Jeżeli masz
      niskie dochody, zwróć się do Sozialamtu, oni prowadzą magazyny z używanymi
      meblami dla potrzebujących.
    • fasolka3 Re: Wystawki w niemczech! 01.10.06, 22:23
      pune napisała:

> Witam
      > Czy wiecie moze skad mam sie dowiedziec kiedy sa wystawki w miastach w
      > niemczech.Kiedy jest wiadome ze w jakims miescie w konkretnym dniu niemcy
      > wystawiaja meble do wyrzucenia?Jestem z rejonu Nord Friesland,okolice Husum;-)
      Na Bawarii zniesli wystawki, trzeba sie zameldowac, zaplacic i o konkretnej
      godzinie meble wystawic na ulice, ale nie ma jakiegos oogolnego terminu jak
      kiedys (byl 3 czwartek w miesiacu). No i wywoz jest drogi, 30 € za jeden fotel,
      bardziej sie oplaci wypozyczyc auto i samemu wywiezc.
      Jezeli ty chcesz uzywane meble, to daj ogloszenie do gazety "Hole kostenlos
      gebrauchte Möbel + telefon). Istnieje niestety niebezpieczenstwo, ze faktycznie
      bedziesz za smieciarza robic, ale czasami ma sie szczescie. My mamy kapitalna
      sypialnie za darmo, z ogloszenia.

Pozdr

FFF
    • kopsnieta Re: Wystawki w niemczech! 01.10.16, 18:43
      witam w jakie dni są wystawki w Niemczech ja z Wrocławia jestem chciałbym sie cos dowiedziec dni mnie interesującym i jak najbliżej..
      • vermieter tak nisko upadłes? 02.10.16, 10:30
        chcesz konkurowac z rum-bulami?
        Poza tym jeszcze uchodzcy sa bardziej potrzebujacy.
        W Polsce nie ma wojny.
    • redaktion Re: Wystawki w niemczech! 07.10.16, 14:12
      pune napisała:

> Witam
      > Czy wiecie moze skad mam sie dowiedziec kiedy sa wystawki w miastach w
      > niemczech.Kiedy jest wiadome ze w jakims miescie w konkretnym dniu niemcy
      > wystawiaja meble do wyrzucenia?Jestem z rejonu Nord Friesland,okolice Husum;-)

wystawki w wiekszosci niemiec sa juz zabronione, teraz kazdy musi zameldowac ze ma sperrmüll i odbieraja od kazdego indywidualnie
      • fasolka3 Re: Wystawki w niemczech! 24.10.16, 22:27
        W Bonn w dalszym ciagu sa.
        Np na rynku w Bonn Sperrmüll bedzie 27.10.
        Wyszukiwarka;
        www.bonnorange.de/abfuhrtermine.html
        Trzeba znalezc w wykazie ulice i podac jakis numer, to wyskakuja daty wywozu smieci. Na koncu wykazany jest Spermüll- Praktycznie codziennie gdzies w ktorejs dzielnicy Bonn jest wystawka. Ale konkurencja duza. Mnostwo aut z Polski, nawet z Litwy jezdza.
    • jankowski1960 Re: Wystawki w niemczech! 13.01.17, 08:47
      Zabieranie rzeczy z wystawek to kradziez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka