Dodaj do ulubionych

TUS dla 4,5 latka Śląsk

06.12.10, 13:15
Wg. specjalistów mojemu synowi potrzebna jest głównie terapia w grupie/ trening umiejętności społecznych. Syn ma prawie 4,5 roku, ale również wg specjalistów "nadawałby się" do grupy dzieci starszych o rok. Oczywiście nie mogę nigdzie nic znaleźć. Wiem, że terapia taka jest prowadzona w Kompasie w Czeladzi dla dzieci od 5 do 7 lat, muszę jednak czekać do nowego roku, aby dopiero umówić się na wizytę u psychiatry i przekonać ją, żeby zakwalifikowała syna do takiej grupy.
Jeśli wiecie, gdzie jeszcze są/ mogą być organizowane takie zajęcia na śląsku dla mniejszych dzieci, dajcie znać, proszę

Pozdrawiam,
Aneta
Obserwuj wątek
    • lillyofthevally Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 06.12.10, 14:40
      My chodzimy do Gliwic do p. Ani Rymiorz - tyle ze to grupa 7 latków
      możesz zadzwonic i ew. zapytac sie czy nie ma tez grupy 5 latków.
      Wiem ze od tego roku gliwicki GOAR ma też grupę TUS - my chodzilismy do czerwca br.
      • gostki2ija Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 06.12.10, 17:15
        czy mogę Cię prosić o namiar na p. Rymiorz?
        mój email: ganetka4@gazeta.pl
        • lillyofthevally Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 06.12.10, 19:09
          poszło na maila
          :)
          • gostki2ija Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 06.12.10, 19:43
            mam, dzięki:)
    • yula Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 06.12.10, 14:57
      A może ktoś zna coś takiego we Wrocławiu? Bo mojemu ,5 latkowi bardzo by sie przydało, a tam gdzie chodzi na terapie nie ma :/
      • mam70 Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 01.02.11, 10:35
        Jestem mamą 9- letniego chłopca z cechami Zespołu Aspergera. Mieszkamy w Gliwicach. Na Trening Umiejętności Społecznych uczęszcza raz w tygodniu we wtorki. Niestety, od marca zajęcia mają odbywać się, co dwa tygodnie. Szukam w związku z tym rodziców, którzy byliby chętni zapisać swoje dzieci (w podobnym wieku tj. 8,9, 10 letnich) na zajęcia grupowe z„Treningu Umiejętności Społecznych ”. Zajęcia (odpłatne) mają rozpocząć się w marcu 2011 w każdy czwartek w Gliwicach. Prowadzić je ma fantastyczna i kompetentna terapeutka, mająca bardzo dobry kontakt i podejście do dzieci. Poza TUS prowadzi również min. terapię SI, Biofeedback. Tutaj możecie sobie o niej trochę poczytać www.treningmozgu.pl/index.php?s=trenerzy&p=iwona-garcarz . Mój syn ją uwielbia i z ochotą przychodzi na każde zajęcia terapeutyczne. Znam ją już wiele lat i wiem, jestem przekonana, że odpłatność będzie minimalna.
        Jeśli ktoś jest zainteresowany zajęciami z TUS to bardzo proszę o kontakt.
        • nie_mozna_wyswietlic_strony Re: TUS dla 4,5 latka Śląsk 01.03.11, 20:48
          Nadal poszukiwane dzieciaki na TUS do Gliwic. Wiek: 3-6 lat, dzieci zdiagnozowane. Pilne!!!
          • gostki2ija nie_mozna_wyswietlic_strony 01.03.11, 20:53
            tośmy się zgrały:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka