Dodaj do ulubionych

wakacje w Polsce - sprawdzone namiary

06.04.11, 14:24
Poniewaz znowu utknelismy w domu z powodu choroby malego, zatesknilo mi sie za wakacjami i poczulam, jak bardzo jestesmy opoznieni w tym roku z planami wakacyjnymi.
Nie planujemy wyjazdu rehabilitacyjnego, tylko zwykly rodzinny wypoczynek.

Moze podzielicie sie Waszymi sprawdzonymi namiarami na miejsca wakacyjne w Polsce. Nie ograniczamy sie na razie do zadnego regionu, natomiast mamy ograniczenia a wlasciwie wymogi zwiazane z dieta - musimy miec w miejscu wypoczynku nieograniczony dostep do wzglednie dobrze wyposazonej kuchni.

A moze ktos z Was podzieli sie doswiadczeniami z wyjazdu za granice z dziecmi na dietach, mnie sie to na razie wydaje nie do ogarniecia, choc chetnie bysmy odpoczeli w prawdziwie cieplym klimacie.
Obserwuj wątek
    • ojciec.karmiacy Re: wakacje w Polsce - sprawdzone namiary 06.04.11, 17:30
      nie za granicę, ale wynajmujemy po prostu mieszkanie w Helu na Helu. Jest kuchnia, jest łazienka. Kot nie przeszkadza, luz i wolność:)
      • klafuti Re: wakacje w Polsce - sprawdzone namiary 06.04.11, 21:04
        zależy gdzie chcecie pojechać? my zawsze , choć Młody nie jest na diecie ( wg mnie ograniczenia jakie narzucił naszemu jadłospisowi domowego są gorsze niż niejedna dieta :)); ale mimo wszystko szukamy zawsze m-ca z kuchnią. w zależności od aktualnego stanu konta wybieramy coś w stylu apartamenty ( lub właśnie mieszkania) albo tzw.kwatery z dostępem do kuchni. fajna jest agroturystyka,gdzie jest dostęp do eko produktów w gospodarstwie.
        są też fajne ośrodki z domkami, gdzie masz i jakąś intymnosć, bo jesteś w odrębnej chatce, ale też np. ośrodek ma jakieś atrakcje dla dzieci typu plac zabaw, basen.
        swego czasu zrobiłam na domowy użytek taką listę miejsc, albo przeszukiwałam gazetowe fora turystyczne, to jest niezła skarbnica pomysłów.
        z naszych doświadczeń fajne w Polsce jest zachodnie wybrzeże ( Niechorze, Pobierowo) ale dłuuga droga z W-wy...
        teraz tłuczemy od paru lat Karwie, nie przepadam,ale "zadomowiliśmy się".
        może konkretne ośrodki to priva wrzucę ; i blisko do atrakcji ( Hel, Żarnowiec, Władysławowo jak jesteście rowerowi to świetne trasy !)
      • lidkaaa Sztutowo 07.04.11, 12:23
        Jeśli szukacie kwatery nad morzem, zapraszamy do nas pensjonat-sztutowo.eu/
        • aga_sama Re: Sztutowo 08.04.11, 22:14
          Właśnie znalazłam linka od mojej koleżanki
          Założyła agroturystykę niedaleko Warszawy
          Koleżanka ma głowę bardzo otwartą, niewiele kosmicznych jazd naszych dzieci ją zdziw. Pisze, że ma salę dla przedszkolaków, co np. jest ważne w przypadku mojego torpedy, co na tyłku w pokoju nie usiedzi jak pada...

pastelowydom.blogspot.com/p/spokojne-miejsce.html
          • elach76 Re: Sztutowo 24.04.11, 15:07
            Polecam hotel Sandra SPA w Karpaczu lub w Niechorzu (siostra tego hotelu)
            Moj trzylatek jest na diecie,ale jest tam szwedzki bufet,ze zawsze cos bylo mozna wynalezc na diecie bezmlecznej,i bezcukrowej...(dobrze ze mozemy gluten)
            Na obiad tak samo mozna cos sobie przyradzic.Dla dzieci jest super aqapark,sala zabaw- naprawde polecam,jedziemy tam znowu w maju,bo jest swietnie jesli chodzi o dzieci!! jak macie pytania to sluze pomoca:)
            • calosciowezaburzeniarozwojowe Re: Sztutowo 26.04.11, 13:47
              Slyszalam o Sandrze, ale niestety :-( dieta bezglutenowa uniemozliwia wyzywienie dziecka na zasadzie "a moze sie cos trafi" ;-), dopoki przestrzegamy diety rygorystycznie, podaje tylko to, co sama przygotuje albo ma dokladny skład na opakowaniu, szwedzki bufet niestety nie jest dla nas rozwiazaniem.
              • dorsie Re: Sztutowo 26.04.11, 14:31
                www.apartamentyleba.pl/index.php
                apartament deluxe bardzo atrakcyjna cena
            • marychna31 elach:) 27.04.11, 12:02
              Dzieki za ten wpis:) Ośrodek, w którym jest mój synek zrobił w tym roku aukcję i wszystkie swoje dzieci + rodziców+ terapeutów zaprosił właśnie do Sandry w Pogorzelicach. Jedziemy na początku czerwca i bardzo się na ten wyjazd cieszymy:)
      • marianna0609 Re: wakacje w Polsce - sprawdzone namiary 27.04.11, 09:44
        Witam,
        przygotowuję właśnie reportaż do jednego z magazynów dla rodziców o osobach, które nie boją się być aktywne mimo choroby dziecka. Czy ktoś z Was chciałby podzielić się doświadczeniem? Chodzi o to, żeby pokazać też innym rodzicom, że z chorym dzieckiem można być aktywnym i np. podróżować.

Będę wdzięczna za kontakt mariana060709@gmail.com

Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka