zurael 26.08.11, 12:37 Czy znacie tą terapię ? Co o niej myślicie ? HANDLE® - w Warszawie jest fundacja która robi kursy. Czy ktoś był? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calosciowezaburzeniarozwojowe Re: terapia HANDLE® 26.08.11, 13:20 Bylam rok temu na dwugodzinnym spotkaniu wprowadzajacym (wtedy bylo bezplatne). Po tych dwoch godzinach, wyszlam z wrazeniem, ze jest to wariacja na temat SI. Gdyby te szkolenia nie byly tak strasznie drogie, pewnie poglebilabym wiedze ;-). Odpowiedz Link
niki129 Re: terapia HANDLE® 26.08.11, 14:36 A jakie sa to koszty? i ile trwaja te szkolenia ? podajcie jakies linki Odpowiedz Link
myszewa Re: terapia HANDLE® 26.08.11, 15:38 Jestem po lekturze książki autorki tej metody J. Bluestone "Materia autyzmu" byłam pod wrażeniem, sporo dowiedziałam się o sposobie postrzegania świata przez autystę, stereotypiach. O kursie myślałam, ale cholernie drogie (zwłaszcza, że kilkuetapowe - z opisu wynika, że w pierwszym etapie jest mniej więcej to co w książce), podobnie z terapią - kiedyś było tak, że raz na jakiś czas przylatywała konsultantka z USA. Kilka ćwiczeń opisanych w książce wykorzystujemy w domu, ale to za mało by mówić, że stosujemy Handle. Odpowiedz Link
jocker_1 Re: terapia HANDLE? 07.09.11, 05:01 Co do terapii Handle, to w Czechach są specjaliści/screenerzy Handle, którzy pracują też z wieloma polskimi rodzinami. Tutaj jest link do ich stronki internetowej . Polecam ich gorąco, są naprawdę dobrzy! :) A do tego, to cudowni ludzie :) www.rozvijejse.cz Odpowiedz Link