Dodaj do ulubionych

jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA

04.01.12, 22:54
Witam,
tak mi właśnie przyszło do głowy nt. terapii muzyką. Kamil ma ZA i uwielbia słuchać bajek i piosenek z płyt CD. Może by to wykorzystać na jego korzyść maksymalnie... i teraz mam pytanie:
Czy możecie polecić jaką muzykę i gdzie kupić żeby pracować z nim przy muzyce w domu, ewentualnie żeby słuchał? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA 04.01.12, 23:00
      a co samo dziecko lubi?
      Nie moze sluchac tego, co lubi i co go interesuje?
      • annw5 :) 04.01.12, 23:08
        Ma ulubione bajki, których słucha:) Ale pomyślałam też o jakiejś muzyce wyciszającej, relaksacyjnej gdyż jest bardzo pobudzony. Tylko nie bardzo wiem, co byłoby najbardziej odpowiednie dla takiego malucha.
        • mruwa9 Re: :) 05.01.12, 15:45
          A moje dziecko ma swoje ulubione utwory, bedace mieszanina bajek, kolysanek-utulanek, A. Boccelli i disco :-)
          Do wyboru, do koloru :-)
          No i jeszcze Krol Lew (muzyka).
          • ez-aw Re: :) 05.01.12, 21:19
            Mojego syna kiedyś wyciszałam "muzyką bobasa". Aż muszę spróbować, czy teraz tez to zadziała :) Wysłałam ci próbkę.
      • katja.asd Re: jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA 20.09.13, 17:39
        mruwa9 napisała:
        a co samo dziecko lubi?
        Nie moze sluchac tego, co lubi i co go interesuje?

Otóż to. Ja słucham metalu industrialnego ze szczególnym uwielbieniem Neue Deutsche Härte i gdyby ktoś pozabierał mi płyty, youtube i inne i zamiast tego puszczał jakiś zestaw pt. "Muzyka Relaksacyjna" dołączony do herbatki, to skończyłby marnie.
        Niech sam zdecyduje, co mu się podoba, co mu sprawia radość i słucha sobie tego. Jeśli tobie się nie spodoba jego wybór, to polecam słuchawki bezprzewodowe.
    • szironna Re: jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA 05.01.12, 14:48
      Mój lubi Mozarta, Chorały Gregoriańskie.
      Wyciszająco działają m.in. odgłosy natury, ale tu wszystko od dziecka zależy. Podpytaj terapeutki, poobserwuj też synka jak reaguje na muzykę (zacznij od klasycznej).
      • aniaidaniel Re: jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA 07.01.12, 09:06
        Mojego WFA (3,5 roku) wyciszają odgłosy natury, zwierząt, mamy płyty z serii "ABC 4-latka" jest też chyba dla 5-latka, są fajne piosenki i te odgłosy, które dziecko ma odgadnąć skąd pochodzą. Fajnie się wtedy skupia, słucha i odpowiada :)
    • tijgertje Re: jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA 07.01.12, 10:59
      Moj mlody kocha Andree Boccelli, angielski chor `Libera`:
      www.youtube.com/watch?v=uwDRZMoJtkk
      Genialna jest seria `Solitudes`, plyte z delfinami `Angels of the sea` zdziera juz trzecia (pierwsza zaczelam ja w ciazy). Polecam goraco, sa naprawde swietne.
    • madziulec Re: jakie płyty CD z muzyką dla dziecka z ZA 20.09.13, 20:29
      Tja.. czytam czytam i przypomina mi się pewna osoba z ZA, która z upodobaniem słucha metalu (ostrego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka