Dodaj do ulubionych

namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków

06.07.12, 10:48
Pilnie potrzebuję namiarów na dr Elżbietę Maślany. Może być nawet na gabinet prywatny (jeżeli takowy jest). Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 08.07.12, 07:23
      Dr Maślany przyjmuje w szpitalu w Prokocimiu w Poradni.
      Ale czy Ta Pani taka dobra '''
      • ania.moc Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 09.07.12, 15:48
        a kogo polecacie? na Kraków?
        • babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 07:11
          Ja słyszalam bardzo dobre opinie o Dr. Boroń Zyss pracuje w Szpitalu na Strzeleckiej.-Ordynator
          Terminy są na listopad. Przyjmuje też prywatnie.
      • 0lenstwo Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 10.07.12, 19:46
        A kogo polecasz?
        Ja słyszałam o niej dobre opinie...
        • promitis_autyzm Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 10:19
          Pani dr Maślany przyjmuje również w naszej poradni przy ul. Grottgera (przy Radio Kraków)
          dane kontaktowe: www.centrum-terapii.pl/krakow/
          • ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 13:59
            Ja jestem dobrego zdania o dr Boroń-Zyss (świetna, ogromna wiedza i doświadczenie zwłaszcza ZA; wpisz sobie w wyszukiwarkę tego forum) i Zofii Szepczyńskiej (wchodzi w skład zespołu diagnozującego na Zaciszu, młoda, otwarta, ciągle czyta, przyjazna).
            • ania.moc Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 15:56
              jeśli macie nr tel prywatnie do p dr zyss to proszę
            • mamamariuszka Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 16:36
              Podobno bardzo dobra jest też pani dr Tatiana Opoka. Też wchodzi w skład zespołu diagnozującego na Zaciszu i przyjmuje gdzieś jeszcze. Będziemy mieć przyjemność z nią się spotkać początkiem sierpnia, to się wtedy osobiście wypowiem, natomiast w całym internecie jest wiele pozytywnych opinii o niej. No i nasza pani psycholog mi ją poleciła, jako ekspertkę od dzieci.
    • babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 21:18
      tel do gabinety prywatnego P.Dr. Zyss to 12/4311630
      • tosia2012 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 01:03
        Napewno NIE POLECAM slynnego dr Gardziela.

Tatiana Opocka jest pediatrą i tez jej nie polecam. Na zaciszu diagnoza to jakaś porażka.
        • ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 07:10
          Jedyna profesjonalna diagnoza całościowa to Zacisze - w Krakowie (odpowiada Synapsisowi i zresztą razem się kształcą...) - inaczej trzeba chodzic po osobnych specjalistach. Opoka faktycznie jest starszej daty - i to ma swoje obciążenia. Zacisze jeśli jest niepewne wydluża proces diagnostyczny, zleca obserwację w przedszkolu, rozmawia z wychowawcami (przed i po diagnozie) i terapeutami (zewnętzrnymi którzy znają dziecko). Porażka - terminy - rok i dłużej, a potem niepewnośc czy dziecko "zalapie się" do nich na zajęcai - ale to wina finasów (placówka dziala w ramach kontraktu z NFZ). Co Cię Tosiu tak zraziło do ludzi z Zacisza?
        • mamamariuszka Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 15:45
          "Tatiana Opoka lekarz specjalista psychiatrii dzieci i młodzieży
          pediatra"
          , czyli to rzeczywiście chyba coś innego niż psychiatra dziecięcy. Nam na Zaciszu dali termin po 3 miesiącach od rejestracji. Ale to podobno to jakiś program "Zdrowy Kraków" i dzięki niemu małe dzieci mają teraz tak szybko terminy.
          • tosia2012 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 19:08
            We mnie zacisze wzbudziło niechęc i nigdy juz tam nie wróciłam.

Diagnoza trwała 3 godziny, mielismy termin na 18.45. Duuuuże opóźnienie sprawiło ze wyszliśmy stamtąd o 22! Młody był już tak zmęczony że na wszystko reagował płaczem więc oni zamiast autyzmu wpisali w swoją diagnoze "zaburzenia lękowe", no i oczywiście zaburzenia mowy.
            Pani Tatiana wystawiła nam "SKIEROWANIE" na EEG głowy. Zrobila z nas idiotów, bo pojechaliśmy do przychodni a tam nam powiedzieli że to nie jest skierowanie...,Ze to druk z przed 10 lat. Musialam potem isc do pediatry po skierowanie do neurologa i dopiero od neurologa po skierowanie na EEG.
            aha kazali odstawic butelke bo to moze opózniac mowe u niego....powiedzieli ze dzieko nas terroryzuje bo wymusza płaczem wszystko. Zapomnieli tylko dodać ze on ma autyzm i inaczej nie umie zakomunikować ze cos jest nie tak.
            Wyszliśmy załamani.... z poczuciem winy i bezsilnoscią.

Dlatego nie polecam Zacisza.

• babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 10:27
        Witam Czy ktoś z Was był na wizycie domowej lub w szpitalu u Dr.Boroń Zyss w Krakowie.?
        Polecano mi Panią dr ale chcialabym usłyszeć bezpośrednią opinie.Pozdrawiam
        • ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 12:32
          Byłam. Bardzo, bardzo na plus. Na 1 wizycie byłam sama (wywiad - rozmowa) na drugiej z dzieckiem. Doktor bardzo zainteresowana "otoczeniem" dziecka i jego ewentualnym wpływem (co myślę, że u Twojej wnusi może mieć znaczenie). Bardzo patrzy jak może pomóc i duużo wie.
          • ania.moc Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 14:51
            a w jakich godzinach dobrze jest dzwonić
            bo próbuje od ponad tygodnia i nikt nie odbiera
            ;-(
            • ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 16:44
              Gabinet - dzwoniłam po 16 (rejestracja) - ale może są urlopy. Wiem, że w sierpniu (druga polowa) dr już jest - ale na sam sierpień widziałam dużo zapisanych
              • babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 21:20
                Aniu piszesz o gabinecie prywatnym czy w szpitalu?

My mamy w szpitalu dopiero na listopad dlatego zdecydujemy się na wizyte prywatną. Ciekawe ile kosztuje?
                • ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 26.07.12, 20:20
                  Pisałam o gabinecie - zawsze można iśc prywatnie samemu, a potem na NFZ z dzieckiem (lub odwrotnie). Wizyta chyba koło 100 zł.
                  • babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 26.07.12, 22:07
                    Dziękuje ania-pat1. Nie mogę się dodzwonić na ten prywatny nr. ale może w szpitalu mi podadzą adres. Pozdrawiam.
              • marektatojakuba do ania-pat1 26.07.12, 14:17
                Mówiła mi żona dzisiaj, że podobno Twoja Ola to jest teraz koleżanką naszego Kuby :)
                • ania-pat1 Re: do ania-pat1 26.07.12, 20:19
                  Rano przywitali się z entuzjazmem. Fajnie.
    • babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 30.07.12, 12:41
      Witam . W szpitalu pytalam o p.Dr.Zyss i ma urlop podobno jeszcze cały ten tydzień dlatego chyba nie można się dodzwonić na prywatny gabinet.Pozdrawiam
    • king69d Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 06.03.16, 13:07
      Nie polecam pani dr Maślany. Mam bardzo zle doświadczenia z p doktor Maślany i zdecydowanie nie polecam.
    • kasia123m Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 30.03.16, 12:53
      A co sadzicie o dr Buczek...ja bylam dopiero raz ale bylam w szoku.Wykazala m3ga zainteresowanie kazdym zachowaniem syna..Jakie macie o niej zdanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka