0lenstwo 06.07.12, 10:48 Pilnie potrzebuję namiarów na dr Elżbietę Maślany. Może być nawet na gabinet prywatny (jeżeli takowy jest). Pomóżcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 08.07.12, 07:23 Dr Maślany przyjmuje w szpitalu w Prokocimiu w Poradni. Ale czy Ta Pani taka dobra ''' Odpowiedz Link
ania.moc Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 09.07.12, 15:48 a kogo polecacie? na Kraków? Odpowiedz Link
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 07:11 Ja słyszalam bardzo dobre opinie o Dr. Boroń Zyss pracuje w Szpitalu na Strzeleckiej.-Ordynator Terminy są na listopad. Przyjmuje też prywatnie. Odpowiedz Link
0lenstwo Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 10.07.12, 19:46 A kogo polecasz? Ja słyszałam o niej dobre opinie... Odpowiedz Link
promitis_autyzm Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 10:19 Pani dr Maślany przyjmuje również w naszej poradni przy ul. Grottgera (przy Radio Kraków) dane kontaktowe: www.centrum-terapii.pl/krakow/ Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 13:59 Ja jestem dobrego zdania o dr Boroń-Zyss (świetna, ogromna wiedza i doświadczenie zwłaszcza ZA; wpisz sobie w wyszukiwarkę tego forum) i Zofii Szepczyńskiej (wchodzi w skład zespołu diagnozującego na Zaciszu, młoda, otwarta, ciągle czyta, przyjazna). Odpowiedz Link
ania.moc Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 15:56 jeśli macie nr tel prywatnie do p dr zyss to proszę Odpowiedz Link
mamamariuszka Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 16:36 Podobno bardzo dobra jest też pani dr Tatiana Opoka. Też wchodzi w skład zespołu diagnozującego na Zaciszu i przyjmuje gdzieś jeszcze. Będziemy mieć przyjemność z nią się spotkać początkiem sierpnia, to się wtedy osobiście wypowiem, natomiast w całym internecie jest wiele pozytywnych opinii o niej. No i nasza pani psycholog mi ją poleciła, jako ekspertkę od dzieci. Odpowiedz Link
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 11.07.12, 21:18 tel do gabinety prywatnego P.Dr. Zyss to 12/4311630 Odpowiedz Link
tosia2012 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 01:03 Napewno NIE POLECAM slynnego dr Gardziela. Tatiana Opocka jest pediatrą i tez jej nie polecam. Na zaciszu diagnoza to jakaś porażka. Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 07:10 Jedyna profesjonalna diagnoza całościowa to Zacisze - w Krakowie (odpowiada Synapsisowi i zresztą razem się kształcą...) - inaczej trzeba chodzic po osobnych specjalistach. Opoka faktycznie jest starszej daty - i to ma swoje obciążenia. Zacisze jeśli jest niepewne wydluża proces diagnostyczny, zleca obserwację w przedszkolu, rozmawia z wychowawcami (przed i po diagnozie) i terapeutami (zewnętzrnymi którzy znają dziecko). Porażka - terminy - rok i dłużej, a potem niepewnośc czy dziecko "zalapie się" do nich na zajęcai - ale to wina finasów (placówka dziala w ramach kontraktu z NFZ). Co Cię Tosiu tak zraziło do ludzi z Zacisza? Odpowiedz Link
mamamariuszka Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 15:45 "Tatiana Opoka lekarz specjalista psychiatrii dzieci i młodzieży pediatra", czyli to rzeczywiście chyba coś innego niż psychiatra dziecięcy. Nam na Zaciszu dali termin po 3 miesiącach od rejestracji. Ale to podobno to jakiś program "Zdrowy Kraków" i dzięki niemu małe dzieci mają teraz tak szybko terminy. Odpowiedz Link
tosia2012 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 12.07.12, 19:08 We mnie zacisze wzbudziło niechęc i nigdy juz tam nie wróciłam. Diagnoza trwała 3 godziny, mielismy termin na 18.45. Duuuuże opóźnienie sprawiło ze wyszliśmy stamtąd o 22! Młody był już tak zmęczony że na wszystko reagował płaczem więc oni zamiast autyzmu wpisali w swoją diagnoze "zaburzenia lękowe", no i oczywiście zaburzenia mowy. Pani Tatiana wystawiła nam "SKIEROWANIE" na EEG głowy. Zrobila z nas idiotów, bo pojechaliśmy do przychodni a tam nam powiedzieli że to nie jest skierowanie...,Ze to druk z przed 10 lat. Musialam potem isc do pediatry po skierowanie do neurologa i dopiero od neurologa po skierowanie na EEG. aha kazali odstawic butelke bo to moze opózniac mowe u niego....powiedzieli ze dzieko nas terroryzuje bo wymusza płaczem wszystko. Zapomnieli tylko dodać ze on ma autyzm i inaczej nie umie zakomunikować ze cos jest nie tak. Wyszliśmy załamani.... z poczuciem winy i bezsilnoscią. Dlatego nie polecam Zacisza. Odpowiedz Link
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 10:27 Witam Czy ktoś z Was był na wizycie domowej lub w szpitalu u Dr.Boroń Zyss w Krakowie.? Polecano mi Panią dr ale chcialabym usłyszeć bezpośrednią opinie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 12:32 Byłam. Bardzo, bardzo na plus. Na 1 wizycie byłam sama (wywiad - rozmowa) na drugiej z dzieckiem. Doktor bardzo zainteresowana "otoczeniem" dziecka i jego ewentualnym wpływem (co myślę, że u Twojej wnusi może mieć znaczenie). Bardzo patrzy jak może pomóc i duużo wie. Odpowiedz Link
ania.moc Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 14:51 a w jakich godzinach dobrze jest dzwonić bo próbuje od ponad tygodnia i nikt nie odbiera ;-( Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 16:44 Gabinet - dzwoniłam po 16 (rejestracja) - ale może są urlopy. Wiem, że w sierpniu (druga polowa) dr już jest - ale na sam sierpień widziałam dużo zapisanych Odpowiedz Link
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 25.07.12, 21:20 Aniu piszesz o gabinecie prywatnym czy w szpitalu? My mamy w szpitalu dopiero na listopad dlatego zdecydujemy się na wizyte prywatną. Ciekawe ile kosztuje? Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 26.07.12, 20:20 Pisałam o gabinecie - zawsze można iśc prywatnie samemu, a potem na NFZ z dzieckiem (lub odwrotnie). Wizyta chyba koło 100 zł. Odpowiedz Link
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 26.07.12, 22:07 Dziękuje ania-pat1. Nie mogę się dodzwonić na ten prywatny nr. ale może w szpitalu mi podadzą adres. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marektatojakuba do ania-pat1 26.07.12, 14:17 Mówiła mi żona dzisiaj, że podobno Twoja Ola to jest teraz koleżanką naszego Kuby :) Odpowiedz Link
babciadancia Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 30.07.12, 12:41 Witam . W szpitalu pytalam o p.Dr.Zyss i ma urlop podobno jeszcze cały ten tydzień dlatego chyba nie można się dodzwonić na prywatny gabinet.Pozdrawiam Odpowiedz Link
king69d Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 06.03.16, 13:07 Nie polecam pani dr Maślany. Mam bardzo zle doświadczenia z p doktor Maślany i zdecydowanie nie polecam. Odpowiedz Link
kasia123m Re: namiary na psychiatrę dziecięcego - Kraków 30.03.16, 12:53 A co sadzicie o dr Buczek...ja bylam dopiero raz ale bylam w szoku.Wykazala m3ga zainteresowanie kazdym zachowaniem syna..Jakie macie o niej zdanie? Odpowiedz Link