30.12.12, 19:26
No to moze sie powymieniamy znaleziskami?
Ze swojej strony polecam swietne matematyczne dla maluchow:
www.apps4kids.net/2012/02/28/the-clever-number-bonds/
www.cowlyowl.com/little-digits
Bardzo fajna aplikacja z historyjkami obrazkowymi do porzadkowania w sekwencje:

www.theiphonemom.com/isequences
Wsio na iPada, nie wiem czy sa wersje na inne urzadzenia.
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: Aplikacje 30.12.12, 23:35
      dziękju
    • ojciec.karmiacy Re: Aplikacje 31.12.12, 00:36
      Może nie wszyscy znają, polecam:)

autyzmsoft.pl/
      • pinkdot Re: Aplikacje 31.12.12, 10:42
        Ja na te strone kiedys juz trafilam, fajnie ze ten pan napisal I udostepnil te programy, no I sa darmowe, tylko cholernie oldskulowe...technologia jednak poszla ostatnio sporo do przodu i szczerze mowiac wole cos przyjemniejszego wizualnie:).
        • halogen75 Re: Aplikacje 31.12.12, 11:32
          Zanim ja załapię te wszystkie nowe, to póki co mogę "poszpanować" znajomością tych oldskulowych;)
        • ola_s1980 Re: Aplikacje 31.12.12, 12:47
          Tutaj jest odpowiedź na Twoje zastrzeżenia
          Tekst linka
          • pinkdot Re: Aplikacje 31.12.12, 13:06
            Przeczytalam, widze teraz w tym sens. Na szczescie jednak radzimy sobie na tych ladnych:).
            • aga.n.f pytanie podstawowe: 01.01.13, 18:21
              jaki tablet?
              IPad czy jakis inny?
              Z tego , co zdążyłam sie zorientować jest Ipad i reszta świata- to co śmiga na tym pierwszym nie chodzi na reszcie. Osiwieć można od tego.
              • aga_sama Re: pytanie podstawowe: 01.01.13, 18:32
                Trochę sytuacja się wyrównała. Faktycznie podstawowym sprzętem, na który powstaje większość aplikacji jest ipad. Jednak co raz więcej z nich robi się też pod androida.
                Musisz bardzo dokładnie określić swoje potrzeby i przegrzebać appstore/ android market. Być może do obsługi potrzebnych aplikacji starczy Ci jakieś urządzenie z androidem za mniej niż 1000 zł.
                A ipad to ipad, inna jakość :) ale mnie nie słuchaj, nigdy nie miałam peceta w domu...
                • madziulec Lista na androida / ipada 01.01.13, 21:23

www.iautism.info/en/2011/03/25/list-of-apps-for-android/
                  www.iautism.info/en/2010/09/20/application-list/
              • tijgertje Re: pytanie podstawowe: 01.01.13, 18:33
                ja mam iPad. innych nie znam, ale moj maz twierdzil, ze jak kupowac tablet, to tylko iPad, bo najwiecej mozna na niego sciagnac (stwierdzenie ogolne, nie dotyczace aplikacji dla autystow, a czy on sie zna tez ocenic nie potrafie, ale nie zdarzylo sie, zeby cos nie chodzilo).
                • aga.n.f Re: pytanie podstawowe: 01.01.13, 20:56
                  Dzięki dziewczyny.
              • madziulec Re: pytanie podstawowe: 01.01.13, 21:20
                Tu tez chodzi nawet o kwestię ceny: ipad kosztuje nawet 3 razy tyle co jakis z androidem (nienajgorszy).
                Nie jest prawda jakoby na ipad było więcej aplikacji. Na androida jest ich od cholery.
                Przy czym np. moga tez chodzic na smartfonei (też ma androida a nie iOS).
                • aga_sama Re: pytanie podstawowe: 02.01.13, 09:18
                  Madziulec, na ipada jest więcej aplikacji. Po prostu, to najpopularniejsze rozwiązanie z stanach.
                  Co nie znaczy, że na urządzenia z androidem jest ich mało. Jest ich bardzo dużo.
                  Dlatego pisałam wcześniej, że najpierw trzeba przegrzebać appstore i android market, wybrać potrzebne programy, bo może się okazać, że zakup ipada nie jest konieczny.
                  Ach, no i większość aplikacji na ipada ma wersję na telefon - iphona.
    • pufulek Re: Aplikacje 01.01.13, 22:13
      dla rodziców - do notowania postępów w terapii - po angielsku.
      Po zalogowaniu na portalu www.relatetoautism.com ma się dostęp do darmowego, fajnego moim zdaniem narzędzia.
      Wybieramy sobie co chcemy obserwować (z naprawdę długiej listy, pewnie kilkaset pozycji) i każdego dnia oceniamy daną dziedzinę np. kontakt wzrokowy, zabawy tematyczne, mówienie zdaniami itp klikając na pięciostopniowej skali. Można też tylko sobie klikać, co dziecię danego dnia zjadło. Potem program generuje nam raporty, które wyglądają jak wykresy słupkowe w Excelu.
    • ola_s1980 Re: Aplikacje 02.01.13, 10:39
      Ciekawa rzecz do poczytania w temacie Aplikacje, polecam :

Tekst linka
      • pinkdot Re: Aplikacje 02.01.13, 11:23
        Tyle, że mocno zdezaktualizowana ta rzecz, tzn. widać, że autor myśli głównie o programach na pc...Bo aplikacje na tablet (mówię o ipadzie, nie mam pojęcia o rynku androidowym), to inna bajka - po pierwsze większość jest bardzo tania (bo wydanie kwoty rzędu 1-5 euro, to nie jest wielki problem, za gotowe pomoce płaciłam sporo więcej), wiele z nich można ściągnąć w wersji "lite" do wypróbowania (tak zrobiłam z tym programem o sekwencjach obrazkowych, spodobał się - ściągnęłam wersję pełną, oferta specjalnych aplikacji dla dzieci z autyzmem jest ogromna...
        I choć rozumiem argumentację o prostocie i ograniczaniu fajerwerków (moim zdaniem w większości appek, z których korzystamy właśnie fajerwerków nie ma), to jednak można coś zrobić prosto, ale i estetycznie - niekoniecznie musi to wyglądać jak z windowsa z lat wczesnych dziewięćdziesiątych...
    • tata.po.30 Re: Aplikacje 02.01.13, 17:40
      Bitsboard -
      • halogen75 Re: Aplikacje 02.01.13, 21:12
        Ja ostatnio przestałam nadążać co jest co, do czego służy i czym się od siebie różnią;)
      • pinkdot Re: Aplikacje 02.01.13, 22:08
        Solar Walk znamy- lubimy:). Rewelacyjna aplikacja jest tez Wonders of Universe profesora Briana Coxa- platna ale warta kazdego centa:). W czolowce kosmicznych jest tez u nas Ascent - darmowe appka wydana przez Nasa ( swoja droga NASA ma mnostwo swietnych darmowych aplikacji na iPada) ku pamieci promow kosmicznych - jest w niej film pokazujacy start promu ze wszystkich kamer umieszczonych na stanowisku startowym - 45 minut odpalomych silnikow, rakiet poocniczych itp.- czad:)
        • hashikasiek Re: Aplikacje 01.08.13, 18:21
          Fajna gra dla dzieci na spostrzegawczość, "123 Szukasz Ty!" - bez przemocy, męczącej animacji i z spokojną wesołą muzyczką, niestety narazie tylko dla Applowców ;(
    • rexator Re: Aplikacje 07.08.13, 09:46
      Ta mnie urzeka grafiką, jakby malowana ręcznie, super muzyczką i klasycznymi grami, z którymi dziecko da sobie radę, więc musi się spodobać :)
      itunes.apple.com/us/app/big-fun-little-app/id676362053

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka