seniorita76 28.02.13, 18:06 Moze jakies ciekawe miejsca polecicie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakacperka11 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 28.02.13, 18:52 Ja zapisałam nas (ja plus syn) do Zabajki 2 na sierpień. Mam nadzieje, że PCPR przyzna dofinansowanie i będziemy mogli pojechać. Koszt to jak wakacje w Grecji , tylko, że rok temu byliśmy na normalnych wczasach z małym i okazały się koszmarne... Odpowiedz Link
seniorita76 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 28.02.13, 18:56 Koszmarne? Dlaczego?Tak Wam dalo popalic dziecko?;( Moi znajomi byli ostatnio w Naszej Chacie w Pobierowie z autystyczna coreczka i byli zachwyceni,myslimy sie tam wlasnie udac jakos tak przed sezonem. Odpowiedz Link
mamakacperka11 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 07:27 Wybraliśmy wycieczkę z Itaki,pojechaliśmy do pięknej miescowości na wyspie Zakyntos.Marzyliśmy o wspaniałym wypoczynku i relaksie po stresie,jakiego doświadczyliśmy w roku ubiegłym.Wyszło marnie,Kacper nie odczuwa strachu,więc np.był w stanie tak jak stał wejść do basenu,nie zdając sobie sprawy z zagrożenia.Nie można było go wyciągnąć z wody,nawet jak miał sine usta, uparty na maksa,on taki poprostu jest-musi być po jego myśli,no i oczywiście ciągle w biegu.Wszędzie musieliśmy za nim biegać.W ostatni dzień samolot opóźniony o 3h,na lotnisku koszmar,bieganie za nim na ruchome schody,w samolocie chciał biegać,mąż go przytrzymywał to zwymiotował itd.Jak przyjechaliśmy do domu pocałowałam własną podłogę ze szczęścia i padłam na łóżko.Zdarzyło mi się na tych pamiętnych wakacjach płakać z bezsilności.Ale dzieci są różne.Są tacy bezproblemowi autyści,którym wystarczy np pociąg czy autka i pół dnia z głowy.Nasz jest MEGA absorbujący.... Odpowiedz Link
aniaidaniel mamakacperka11 01.03.13, 13:12 Jakże Cię rozumiem. My kolejny rok jedziemy na turnus rehabilitacyjny... w typowe wakacje padaliśmy ze zmęczenia... Na turnusie jest plan, wszystko zorganizowane i nasz syn lepiej funkcjonuje. mamakacperka11 napisała: > Wybraliśmy wycieczkę z Itaki,pojechaliśmy do pięknej miescowości na wyspie Zaky > ntos.Marzyliśmy o wspaniałym wypoczynku i relaksie po stresie,jakiego doświadcz > yliśmy w roku ubiegłym.Wyszło marnie,Kacper nie odczuwa strachu,więc np.był w s > tanie tak jak stał wejść do basenu,nie zdając sobie sprawy z zagrożenia.Nie moż > na było go wyciągnąć z wody,nawet jak miał sine usta, uparty na maksa,on taki p > oprostu jest-musi być po jego myśli,no i oczywiście ciągle w biegu.Wszędzie mus > ieliśmy za nim biegać.W ostatni dzień samolot opóźniony o 3h,na lotnisku koszma > r,bieganie za nim na ruchome schody,w samolocie chciał biegać,mąż go przytrzymy > wał to zwymiotował itd.Jak przyjechaliśmy do domu pocałowałam własną podłogę ze > szczęścia i padłam na łóżko.Zdarzyło mi się na tych pamiętnych wakacjach płaka > ć z bezsilności.Ale dzieci są różne.Są tacy bezproblemowi autyści,którym wystar > czy np pociąg czy autka i pół dnia z głowy.Nasz jest MEGA absorbujący.... Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 28.02.13, 19:10 U nas wiele pomysłów - limit to ilość dni urlopu i kasa... Na turnusy reh. nie jeździmy - bo ja mam dziecko z duszą wakacyjną (nie zapeszając). Wybieramy między Grecją (2 tyg - w zeszłym roku było super, obie jesteśmy b. ciepłolubne), nasze morze w spokojnej okolicy nieodpustowej (3 tygodnie - również w zeszłym roku byłyśmy - ale dziecko skomentowało, że nie przepada za morzem w którym nie da się pływać z uwagi na temperaturę wody i otoczenia - tekst oryginalny), wyjazd z naszą szkółką narciarską na obóz letni w góry (opcja rodzice śpią w pokoju z dzieckiem a na cały dzień "sprzedają" je kadrze) - ale to dość droga impreza (te 10 dni to jak prawie miesiąc nad naszym morzem), agro - "obóz" z jazdą konną (dla mnie i dziecka) - tu z kolei warunki spartańskie (jedzenie przy stole w stodole, pokoje tuż przy stajni w standardzie gorszym niż dawne schroniska) - tak, że cały czas spędza się na zewnątrz - jak będzie lało to zwariuję wymyślając rozrywki na gołych 6 m2 w pokoju bez stołu...) - ale konie mnie ciągną, oj ciągną.... i Hel z deską (kolega małżonek sądzi że może to już pora by dziecko stawiać na deskę.... Musimy podjąć decyzję - 2 wyjazdy z sumą na daną kwotę - w przybliżeniu /właśnie zbliżoną do 3 tyg na turnusie reh/ (pewnie jeden wyjazd ze sportem drugi z leżeniem do góry brzuchem). Odpowiedz Link
marika012 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 08:08 Ania, daj namiary na ten obóz konny. Moje chłopaki to koniarze i nawet poważnie rozważamy zakup konia :) Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: marka 01.03.13, 08:55 www.podlasem.agrowakacje.pl/ - ale należy się nastawić na dużo, dużo niższy standard niż wynika z opisu (podobnie z rozrywkami) - ale pod kątem koni jest fajnie - choć to raczej turystyka - nie sport. W jakim wieku masz chłopaków? Gdybyś chciała więcej informacji to daj znać - przy czym w przyszłym tygodniu nie będę miała internetu (my byłyśmy tam 2 lata temu - córka do dziś wspomina). No to faktycznie jest koniec świata (4 domy na krzyż bez auta ani rusz). Odpowiedz Link
marika012 Re: marka 01.03.13, 09:58 Moje chłopaki to mąż i 10-latek. Im niski standard nie przeszkadza, mogliby w stajni mieszkać i tez by byli zadowoleni ;) Przejrzę stronkę i jak będę mieć pytania to napiszę. Odpowiedz Link
marychna31 Ania-pat 03.03.13, 11:57 Ania-pat- daj prosze te namiary na Grecję- moze być na priv. Byłabym bardzo wdzięczna:) Odpowiedz Link
majaaleksandra Re: Ania-pat 03.03.13, 18:16 Wszystko ładnie pięknie ale w tych " papierach" do mopr musi byc skierowanie od lekarza prowadzącego dziecko. i tu mam ściane bo ani specjaliści ani pediatra nie chce nam wypełnić "bo za maly Jeszcze" i tyle w temacie wczesnej interwencji rehabilitacyjnej .... Odpowiedz Link
mit-och Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 08:36 Wysyłam 7 latka na obóz do forumowej Nieszki, samego. Myślę, że będzie dobrze :) Odpowiedz Link
marika012 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 10:00 Ja chciałam w zeszłym roku i niestety bronił się rekami i nogami :( Odpowiedz Link
majaaleksandra Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 11:14 Ja juz myślę ale chyba na myśleniu się skończy,ceny nas przerosną kilkukrotnie chyba. Starsza marzy o wakacjach już drugi rok ale ciągle budżet nie ten na całą rodzinę... Odpowiedz Link
ania-pat1 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 13:24 "ale ciągle budżet nie ten na całą rodzi > nę..." my od daawna nie jeździmy wszędzie razem. Czasem na "zakładkę". Ale dla mnie każdy wyjazd to frajda (więc niemiarodajna jestem). Odpowiedz Link
majaaleksandra Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 18:53 na turnus nikt nas nie chce kierowac. a budżet taki ze wychodzi albo Maja na kolonie albo non stop w domu bo nie zostawię małolatów.... Odpowiedz Link
marychna31 Majaaleksandra 03.03.13, 11:52 > na turnus nikt nas nie chce kierowac. Nie rozumiem tego wpisu. Jak "nikt nie chce kierować"? A kto ma kierować? Jak chcesz to jedziesz. Składasz dokumenty w MOPR o dofinansowanie (jedno na 1,5 roku) i jedziesz. Odpowiedz Link
annasie Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 15:07 Naszego syna również zapisaliśmy :) Jeśli można wiedzieć, w które miejsce jedziecie i czy to syna pierwszy raz? Nasz również 7 latek :) Odpowiedz Link
mit-och Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 15:52 Jedzie do Sulęczyna, nad jezioro. Tak, będzie to pierwszy raz. Ale niektóre dzieci zna i Nieszki też, bo chodziliśmy do niej na zajęcia. Odpowiedz Link
annasie Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 15:08 Naszego syna również zapisaliśmy :) Jeśli można wiedzieć, w które miejsce jedziecie i czy to syna pierwszy raz? Nasz również 7 latek :) Odpowiedz Link
halogen75 Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 01.03.13, 16:50 Jadę z córką nad morze. Miejsce jeszcze nie wybrane na 100%. Szukam jak najbliżej morza żeby mieć łatwy dostęp i krótką drogę. Małego niestety nie zabieram. Nie mogę jechać z mężem, nie pokrywamy się urlopami, a sama nie wydołam z dwójką dzieci, tym bardziej, że nie jestem pewna reakcji Szymka na nowe miejsce i otoczenie. Boję się też samej podróży. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Kto juz mysli,ma plany na wakacje 2013?! 03.03.13, 08:35 Przypominam, ze ten watek nie jest miejscem na darmowe reklamy. Wyszukiwarka nie klamie ;) Odpowiedz Link