brombaiglus
07.03.13, 15:34
Mam dziecko z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego i zdecydowałam się posłać je do oddziału przedszkolnego integracyjnego więc zarejestrowałam dziecko w systemie i pojawił się problem, mianowicie:
- po wybraniu szkoły pierwszego wyboru, oddziału przedszkolnego integracyjnego, automatycznie straciłam możliwość wyboru drugiego oddziału integracyjnego w innej szkole, dostępna jest tylko opcja-oddział ogólnodostępny
-po zakończeniu rejestracji, system podsumował, że przy szkole pierwszego wyboru mam 0 punktów, podczas gdy przy szkołach kolejnego wyboru 500 punktów (kryteria odległości do 3 km i w obrębie dzielnicy) chociaż kryteria te same co szkoła pierwszego wyboru.
Wiem, że to dyrektorzy wybierają 5 dzieci z orzeczeniami, z czego tylko góra dwóch autystów i że rządzi się to innymi prawami ale dlaczego system daje 0 punktów?
Proszę was o info czy też tak macie, czy ja coś źle zrobiłam. Dzwoniłam do informacji dzielnicowej i nie mogą mi pomóc a do BE m. Warszawy dodzwonić na razie nie da rady.