Dodaj do ulubionych

Muzykoterapia

15.03.13, 17:31
dopadlo mnie wczoraj pod prysznicem ;) nadmiar pomyslow, hehe. W zwiazku z tym, ze chcialabym sprobowac wprowadzic je w zycie mam pytanie: czyje dzieci maja zajecia z muzykoterapii i jak takie zajecia wygladaja?
Obserwuj wątek
    • kaskax25 Re: Muzykoterapia 15.03.13, 18:49
      w naszym pkolu na zajeciach dzieciaki wspolnie sluchaja muzyki, uczą się piosenek, i grają na instrumentach, mój synek bardzo lubi te zajęcia
    • pinkdot Re: Muzykoterapia 15.03.13, 18:52
      Z muzykoterapia nie mialam stycznosci, jednak uwazam, ze nauka gry na instrumencie moze miec wymiar terapeutyczny, w koncu niezle na mozg wplywa takie cwiczenie, trzeba skoordynowac czytanie nut, ruchy prawej i lewej reki itd. W dodatku cwiczy sie nasladowanie, wspolprace. Dlatego powoli wprowadzam mojego malucha do nauki gry na fortepianie.
      • tijgertje Re: Muzykoterapia 15.03.13, 19:04
        Nauka gry na instrumencie ma sporo zalet, ale mi wlasnie o muzykoterapie, nie instrument chodzi. Z tego co do tej pory uslyszalam, to w zasadzie takie zajecia wlasciwie mi na muzyke, a nie muzykoTERAPIE wygladaja. Ktos jeszcze chodzi na jakies muzyczne zajecia?
    • madziulec Re: Muzykoterapia 15.03.13, 19:41
      Misiek miał muzykoterapię, ale przyznam, że nie pytałam nigdy na czym polegała.
      Teraz w szkole ma edukację muzyczna(II klasa szkoly podstawowej)
    • gepardzica_z_mlodymi Re: Muzykoterapia 15.03.13, 19:45
      Mój ma już drugi rok i są to najbardziej ulubione zajęcia. Mają elementy relaksacji, słuchania utworów, gry na różnych instrumentach, wyrażanie ciałem uczuć, nazywanie ich.
      • tijgertje Re: Muzykoterapia 15.03.13, 22:18
        muzykoterapia powinna byc fajna:)
        Przekopuje tubylczy internet i nie znajduje prawie niczego dla autystow w grupach. Muzykoterpia owszem, ale indywidualnie z dzieckiem w domu ze sterta instrumentow. Mozna i tak, ale mam troche zupelnie innych, prostszych pomyslow i chyba w koncu cos trzeba bedzie z nimi zrobic ;)
        • gepardzica_z_mlodymi Re: Muzykoterapia 16.03.13, 09:38
          To powodzenia:)
        • andevi Re: Muzykoterapia 16.03.13, 10:57
          www.mirtetak.nl/informatie/visie
          To ma mój synek w szkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka