asiacbr
10.11.13, 22:08
WITAM. Jestem mamą 9,5 letniej Nikoli ze zdiagnozowanym autyzmem wysokofunkcjonujacym(poczatek 2011r) i obecniez podejrzeniem schizofrenii. Do tego córka ma poczatki anoreksji. Nasz głowny problem to coraz wieksze ograniczenia w jedzeniu łacznie z biciem sie po brzuchu, czeste oddawanie moczu(wyniki sa dobre)i liczenie kropelek przed wyjsciem z domu oraz spaniem. Do tego doszła agresja złosc wrzaski i bicie nas oraz okaleczanie siebie. Nikola nie akceptuje siebie jako czowieka , wciaz powatarza ze jest brzydka i nie chce zyc. mowi wprost ze nienawidzie ludzi a najbardziej dzieci. Cały lipiec spedziłysmy w szpitalu we wrocławiu(jestesmy z dolnego slaska), gdzie zdiagnozowano uszkodzenia mozgu pomimo iz rezonans i tomograf nic nie wykazały, a na moje pytanie co z głownym powodem naszego przybycia czyli niejedzeniem i ciaga potrzeba oddawania moczu powiedziano zeby na razie tym sie nie przejmowac. dziecko dostałoleki po ktorych zaczeło funkcjonowac jeszcze gorzej niz przed szpitalem, zaczeło sikac w majtki pierwszy raz w swoim zyciu ograniczyło sie jeszcze bardziej jedzeniowo, stało sie nerwowe agresywne i nasladujace złe zachowania dzieci przebywajacych w szpitalu. to tak wszystko w skrocie napisane, chodzi mi głownie o to zeby jesli ktos ma jakies dobre doswiadczenia z psychiatra lub jakas klinika psychiatryczna to bardzo prosze o opinie i doradzenie mi gdzie sie udac i co dalej robic.Niem wiem juz co dalej robic i jak pomoc mojej córeczce. Kazdy twierdzi ze to ciezki przypadek i dziecko bez lekow nie moze funkcjonowac ale zeby tak było trzeba poddac dziecko obserwacji i dobrac leki. jak na razie nikt nie potrafił nam pomoc.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczki. asia