Dodaj do ulubionych

ile kosztują zajęcia

13.12.13, 17:25
pytanie do rodziców których dzieci mają terapię domową
ile kosztuje godzina pracy terapeuty w domu z dzieckiem?

terapeutów również proszę o informację ile można się spodziewać
(szukam dobrej osoby do pracy z dzieckiem i kompletnie nie orientuję się jakie są stawki, a o tym też będziemy rozmawiać)

dziękuję
Obserwuj wątek
    • fr.ufru Re: ile kosztują zajęcia 13.12.13, 17:29
      fr.ufru napisał:

> pytanie do rodziców których dzieci mają terapię domową
      > ile kosztuje godzina pracy terapeuty w domu z dzieckiem?
      >
      > terapeutów również proszę o informację ile można się spodziewać
      > (szukam dobrej osoby do pracy z dzieckiem i kompletnie nie orientuję się jakie
      > są stawki, a o tym też będziemy rozmawiać)
      >
      > dziękuję

informacja może być na mejla gazetowego:
      fr.ufru@gazeta.pl
    • nefret_ete Re: ile kosztują zajęcia 13.12.13, 19:46
      30-100zł za 1hzajęc
      • karenp Re: ile kosztują zajęcia 14.12.13, 09:21
        Dobry terapeuta kosztuje ok 60-80zl za godzine + dojazd. Czyli pewnie ok 100-120zl za godzine wychodzi.

Ja wole dowosic moje dziecko na zajęcia. Dom jest miejsciem gdzie nie ma terapii, gdzie dziecko ma spokój i czuje sie bezpiecznie.
    • astat123 Re: ile kosztują zajęcia 14.12.13, 13:16
      Popytaj o specjalistyczne usługi opiekuńcze w pobliskim ops. Terapeuta przychodzi do domu a odpłatność zależy od dochodu jakim dysponuje twoja rodzina /można także zwracać się zwolnienie z kosztów, jeśli pozostałe koszty terapii są spore/.Pokaże także Tobie jak ćwiczyć z dzieckiem i na co zwracać uwagę.Nasza terapeuta jest super i ma spore doswiadczenie.
      • ania-pat1 Re: ile kosztują zajęcia 15.12.13, 11:02
        W Krakowie ok. 70 zl/godzina - o płaceniu za dojazd nie słyszałam, można starać się o wolontariuszy (gł studenci pedagogiki / oligofreno/ logopedii) albo samemu, albo przez stowarzyszenia lub poleconych przez danego terapeutę - mają ułożony program, którego realizację konsultują z terapeutą prowadzącym (wtedy płacisz tylko za czas pracy terapeuty prowadzącego, z którym niekoniecznie widujecie się w domu tylko np. co 2 tygodnie na konsultacji) - studentów kontrolujesz, bo dajesz opinię o ich pracy - zazwyczaj bardzo się starają. Pozdrawiam.
        • nickomunieznana Re: ile kosztują zajęcia 15.12.13, 21:30
          wroclaw 80 pln bez doliania za dojazd. polecam. wiecej spalasz w korku i potem jeszcze parkowanie, siedzenie,czekanie. Nie zgadzam sie z pogladem, ze dom to nie miejsce na terapie, jak tu sie jedna z osob wypowiedziala. Ja sobie cenie czas moj i dziecka. W dom mozna bardzo dobrze realizaowac dobre programy terapeutyczne i wlasnie pokazac dziecku, ze te wsyztskie rzeczy , ktorych sie uczy sa tez do stosowania na gruncie domowym, nie tylko "na zewnarz'. dobry terapeuta bedzie sie tez bardzo inspiowac naturalnym srodowiskiem dziecka oraz bedzie miec okazje naprawde dobrze je poznac.
          uwazam,ze warto.pozdrawiam
        • nefret_ete Re: ile kosztują zajęcia 15.12.13, 22:52
          Pewnie, że dobry terapeuta poradzi sobie w każdych warunkach. U nas w domu, pracowali z dzieckiem i lepsi i gorsi. jednak nigdy terapia nawet tych najlepszych nie była tak efektywna jak poza domem. W domu moje dzieci czują się bardzo pewnie i terapia domowa to nie był najlepszy pomysł.
          Gorszym było natomiast wożenie dzieci co dzień do innego terapeuty.
          Najlepszym rozwiązaniem jest terapia w przedszkolu. Warto znaleźć takie, w którym to jest możliwe.
    • ada-15 Re: ile kosztują zajęcia 16.12.13, 22:26
      W zachodniopomorskim zaczynają się od 50 zł.
    • myszewa Re: ile kosztują zajęcia 27.12.13, 20:04
      Ja płacę 30 zł za godzinę pracy pedagoga specjalnego i 25 zł za godzinę pracy psychologa. Wrocław. Ceny są bardzo różne, czasem można negocjować cenę przy większej ilości godzin, jeśli terapeuta ma zarejstrowaną działalność można dostać rachunki, które możemy odliczyć sobie od podatku. Z psychologiem zaczeliśmy współpracę gdy była jeszcze studentką 5 roku ale nie była całkiem zielona, bo pracowała wcześniej już z innymi dziećmi oraz jako asystentka dziecka autystycznego w przedszkolu, poza tym u nas pracowała na programach pisanych dla młodego przez terapeutę prowadzącego i w stałym kontakcie z nim, więc nie miałam żadnych obaw że to studentka, świetnie się sprawdziła w pracy z młodym i pracujemy już 3 rok razem. W przypadku mojego dziecka praca w domu jest najbardziej efektywną formą pracy i najwygodniejszą dla nas przy okazji, więc jak najbardziej polecam.
      • nickomunieznana Re: ile kosztują zajęcia 27.12.13, 20:50
        Myszewo, dzien dobry
        czy mogę prosić Cię o kontakt na prywatny mail gazetowy?

nickomunieznana@gazeta.pl

pozdrawiam serdecznie!!!
      • nickomunieznana Re: ile kosztują zajęcia 27.12.13, 20:52
        albo na foto.historias.minimas@gmail.com
        ale lepiej na ten gazetowy, dziękuję
        • myszewa Re: ile kosztują zajęcia 27.12.13, 23:24

napisalam na gazetowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka