Dodaj do ulubionych

Poradnik autystyczny

22.12.13, 15:25
Wymysliłam sobie cos takiego.
Po prostu stwierdziłam, że powinno być wszystko w jednym miejscu.

Jest to dopiero w powijakach, ale jesli ktoś może pomóc poprzez:
- krytyczne uwagi co do tzw. "contentu" strony (może są gdzieś błędy itp)
- merytoryczne uwagi czyli np. to, czego szukacie na takich stronach.

Na poczatku będzie to strona informacyjna, co dalej .. zalezy od zapotrzebowania.

Pozdrawiam i będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • pinkdot Re: Poradnik autystyczny 22.12.13, 20:11
      Fajna strona. Metode krakowska wrzucilabym jeszcze do dzialu o terapiach.
      • madziulec Re: Poradnik autystyczny 22.12.13, 21:42
        Postaram się.
        Najszybciej jak mogę
        • drop.s18 Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 16:31
          fajny pomysł, ale troszkę błędów jeszcze jest, ale wielki plus za chęci i wielką robotę.
          a może powrzucać filmiki np coś takiego, ale nie wiem jak z prawami autorskimi
          www.youtube.com/watch?v=YtvP5A5OHpU
          • drop.s18 Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 16:34
            w terapiach można jeszcze dopisać psychomotorykę procus block, tus, dogo i felino terapię, albo ogólnie jako animaloterapię chyba że przeoczyłam, jak tak to sorry
            • madziulec Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 18:21
              Nie ma rzeczywiście ;)
              Dzieki!!
          • madziulec Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 18:21
            Filmiki jako takie to nie, ale będa linki do filmików, a to wystarczy (embed youtube).

Jakie błędy wypatrzyłaś?
            • drop.s18 Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 18:37
              niepokojące obj w wieku niemowlęcym: moim zdaniem powinno być po 3-cim miesiącu życia, ale trzeba by do słownika zajrzeć
              jak diagnozuje się zab rozwoju- ostatnia linijka -psychologowie dziecko lub psychiatrzy

a i jeszcze w poradniach nie zauważyłam metabolicznej i okulisty
              a i myślę że warto zaznaczyć ,że do psychiatry i psychologa i okulisty nie trzeba mieć skierowania!!!!! można by też zrobić listę placówek nfz gdzie mozna zrobić badania np genetyczne co by nikt się nie czepiał że prywatnych reklamujesz

można by to bardziej rozstrzelić na akapity czy coś takiego bedzie łatwiej czytać, ale to pierwsza wersja więc jeszcze do wyśmigania))))
              • drop.s18 Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 18:43
                p.s kawał dobrej roboty))))

można by napisać o diagnostyce różnicowej- np afazja czy dysfazja, niedoczynność tarczycy itd, nie wiem co ty na to

www.forumautyzmu.pl/poradnik/terapia/ranking-terapii-stosowanych-u-dzieci-asd
                • drop.s18 Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 18:53
                  diagnoza medyczna- powinno być pediatry rozwojowego i myślę że jak wymiaeniasz w wywiadzie to albo wszystko z wielkiej albo z małej.
                  w kwestionariuszu mógłby byc opis kiedy się martwić jeśli na ile pytań odpowiesz "nie"
                  • madziulec Re: Poradnik autystyczny 23.12.13, 21:06
                    Idzie powoli, nie zawsze mam czas...
                    Jak cos jeszcze znajdziesz, pisz. Dziekuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka