roseanne Re: zapraszam 09.10.02, 16:28 Po prawie 9 miesiacach od załozenia strony poswieconej mojemu synkowi powstało to forum. Myslę, że jeśli będziecie kierować swoje pytania, spostrzeżenia tutaj, to więcej osób bedzie mogło z tego skorzystać. Odpowiedz Link
maarys Re: zapraszam 09.10.02, 19:21 roseanne napisała: > nareszcie sie udalo :) Ciesze sie wraz z Toba! :-) Nie mialam okazji przez ostatnie miesiace sledzic Twojej strony ani Twoich wypowiedzi na roznych forach ;-) ale kiedy trafilam TUTAJ - usmiechnelam sie odruchowo :D Zycze Tobie i wszystkim zainteresowanym, zeby forum sie pieknie rozwijalo i przynosilo pocieche i rade w trudnych chwilach i zeby bylo tez miejscem, w ktorym mozna sie dzielic swoimi radosciami. pozdrawiam Odpowiedz Link
kathy38 Re: zapraszam 09.10.02, 20:24 Witaj Roseanne! Dzięki za utworzenie tego forum. Wiele bym dała za dostęp do takiego forum kilka miesięcy temu, kiedy pytań było więcej niż odpowiedzi. Ale i tak będę tu stałym gościem. To forum jest już na liście moich ulubionych. serdecznie pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
mufka Re: Pytanko... 18.10.02, 15:34 Czesc Roz:) nie myslalas o podaniu tu na forum linka do Twojej strony www? Osob szukajacych odpowiedzi na te pytania, niestety nie ubywa i beda Ci pewnie wdzieczne za kazda odpowiedz na nurtujace ich pytanie oraz za kontakt z Toba (czyt. kochajaca, silna i wspaniala mama swoich pociech:) Sama zaluje, ze nie wiedzialam o Twojej stronie wtedy kiedy zbieralam wszelkie informacje, pamietasz? Pozdrawiam slonecznie,M:))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: zapraszam 26.11.02, 13:31 Chcialabym sie dowiedziec jak mozna postawic diagnoze dotyczaca tego schorzenia. Moj syn ma pewne elementy byc moze, ale nie wiem na ile moje przypuszczenia moga byc sluszne.W wieku pieciu lat mial stwierdzone opoznienie psychoruchowe i zaburzenia percepcji. Byl badany przez dwoch psychologow, ktorzy stwierdzili ze jest bardzo zdolny i inteligentny, ale nie moze isc do normalnej szkoly. bylo tez podejrzenie autyzmu. Po roku w szkole specjalnej poszedl do zwyklej szkoly. Po wyjezdzie do Norwegii cztery lata chodzil do szkoly norweskiej.Teraz od tego roku chodzi do szkoly niemieckiej.W norweskiej szkole nie bylo problemow, natomiast w niemieckiej sa one na tyle duze,ze nauczyciele proponuja mi udanie sie do psychologa.Ma problemy w kontaktach socjalnych i duze problemy z koncentracja.Jednak z nauka daje sobie jako tako rade.Pozdrowienia. Odpowiedz Link
roseanne diagnozowanie 26.11.02, 15:52 u nas zaczelo sie od wskazowek nauczycielki w przedszkolu, juz po przyjezdzie do Kanady. Podejrzewala uszkodzenie sluchu i wzroku. Badania byly ok. Potem Kuba byl obserwowany w szkole przez nauczycielke od nauczania specjalnego - szkola integracyjna. Ona tez skierowala nas do psychiatry , psychologow i calej bandy specjalistow. Calosc badan trwala strasznie dlugo. Ponad rok. ADD to jednak troche cos innego ,choc wcale nie twierdze, ze lagodniejsze. Po prostu inne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vaud Re: zapraszam 12.12.02, 20:40 jan.kran napisała: > Chcialabym sie dowiedziec jak mozna postawic diagnoze dotyczaca tego schorzenia > . > Moj syn ma pewne elementy byc moze, ale nie wiem na ile moje przypuszczenia > moga byc sluszne.W wieku pieciu lat mial stwierdzone opoznienie psychoruchowe > i zaburzenia percepcji. Byl badany przez dwoch psychologow, ktorzy stwierdzili > ze jest bardzo zdolny i inteligentny, ale nie moze isc do normalnej szkoly. > bylo tez podejrzenie autyzmu. Po roku w szkole specjalnej poszedl do > zwyklej szkoly. Po wyjezdzie do Norwegii cztery lata chodzil do szkoly > norweskiej.Teraz od tego roku chodzi do szkoly niemieckiej.W norweskiej > szkole nie bylo problemow, natomiast w niemieckiej sa one na tyle > duze,ze nauczyciele proponuja mi udanie sie do psychologa.Ma problemy > w kontaktach socjalnych i duze problemy z koncentracja.Jednak z nauka > daje sobie jako tako rade.Pozdrowienia. > > > > Kranie, czy masz już w międzyczasie diagnozę? To co piszesz, przypomina mi trochę mojego syna, a on ma sensory integration disorder (SID). Pisałaś, że pomaga mu ergoterapia. Iki też na tę terapię chodzi i bardzo mu to pomaga. SID ma podobno ok. 15 procent wszystkich dzieci, tylko w różnym stopniu. Służę literaturą, jeśli Cię to interesuje. Odpowiedz Link
jan.kran Re: zapraszam 26.11.02, 13:35 Lekarze sklaniali sie do diagnozy ADD, czyli Attention Deficit Disorder. Pozdrowienia. Odpowiedz Link