kasia_de 06.03.08, 13:30 czy możecie polecić psychiatrę w Warszawie, najchętniej takiego, który wie co to jest autyzm ;-) prywatnie najchętniej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka77 Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 20:29 Z mojego doświadczenia moge polecić ci dwie panie. Jedna to dr Paruszkiewicz, przyjmuje w Centrum Psychoterapii BEN. Na pewno zna się na autyźmie, ZA itp. Wizyta dość droga (chyba 150 zł), ale po jednej wizycie powie ci, czy wg niej wszystko jest ok, czy tez zauważa jakieś problemy i powie ci co robic dalej. U nas podejrzewała ZA i skierowała nas na koszykową. Druga to dr Kozielec właśnie z koszykowej. Świetna babka, ma ogromną wiedzę na ten temat, ale nie wiem czy przyjmuje gdzieś prywatnie. Poszperaj w necie, moze coś znajdziesz, może inne mamy wiedzą. 621 34 76 to tel na koszykową, może tam zapytaj czy przyjmuje prywatnie, na pewno ci powiedzą, jeśli tak. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
zakupy_usa Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 20:41 dr kozielec przyjmuje prywatnie w gabinecie na placu zbawiciela. w odróżnieniu od kilku innych znanych mi specjalistów z branży ona naprawdę interesuje się dziećmi, a nie tylko nabijaniem portfela. Odpowiedz Link
agnieszka77 Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 20:49 Potwierdzam, jesli uda ci sie ja namierzyc to idz do niej w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link
kasia_de Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 21:33 super, bardzo Wam dziękuję, moje dziecko ma 3 lata, jest pacjentem OWI na Pilickiej od czerwca, tam najpierw podejrzewali autyzm, potem sie szybko wycofali, ale do dziś nie są w stanie powiedzieć nic więcej ponad "opóźniony rozwój mowy"... Dodam, że nie widza potrzeby dalszej diagnostyki - słuch badałam z własnej inicjatywy, u neurologa też byłam bez ich wiedzy, EEG wyszło bez zakłóceń, ale pani neurologopeda w OWI tylko wzruszyła ramionami, ze to nic nie znaczy :-) Stwierdzili u niego deficyty w zakresie SI, ale co dokładnie to nie wiem, bo nic na piśmie nie chca dać, a poza tym od stycznia jest nowy kontrakt z NFZ i juz moje dziecko nie ma zajęć z SI. Zrobiłam więc diagnozę poza OWI, u pani Małgorzaty Dąbrowskiej - ktoś zna? na mnie zrobiła dobre wrażenie, ale nie wiem jak z trafnością tej diagnozy ;-) Odpowiedz Link
zakupy_usa Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 21:41 diagnozę si, to ja mogę polecić tylko u dr przyrowskiego (przychodnia sensum mobile)- duża wiedza, doświadczenie, profesjonalne podejście do dziecka, i naprawdę fachowa diagnoza- deficyty opisane w punktach, znormalizowane wiekiem dziecka. dzięki temu widać jak dziecko wygląda na tle rówieśników, co odstaje bardziej, co mniej. jak powtórzysz taką diagnozę po pół roku terapii to też masz czarno na białym zmierzone rezultaty- porównując punkty widzisz co się zmieniło i w którą stronę. przy tym facet jest psychologiem, specjalizuje się w zespole aspergera więc autyzm nie jest mu obcy. diagnoza kosztuje 300 zł (2 wizyty), ale warto wydać. robiłam wcześniej 2 inne, też niby w renomowanych miejscach, ale to niebo a ziemia- bez porównania! Odpowiedz Link
zakupy_usa Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 21:46 aha, nieściśle się wyraziłam. w punktach, to znaczy każdą umiejętność masz wymierzoną i wyskalowaną, norma dla wieku oznacza wyniki między -1 a 1. dziecko oceniane jest np. motoryka duża 2.4 , równowaga: -1.8 + oczywiście dokładny opis i zalecenia (myśmy dostali 9 naprawdę treściwych stron!) Odpowiedz Link
kasia_de Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 21:59 o rany... ja za 200 PLN dostałam znacznie mniej ;-) ale ok, od kwietnia zaczyna chodzic na zajęcia, na razie trochę w domu ćwiczymy. Zobaczę co powiedza na tę diagnozę terapeutki, z którymi będzie ćwiczył ;-) A możecie polecić jakiś gabinet/ośrodek z terapia SI, żeby nie trzeba byo jeździc na drugi koniec miasta? mieszkam na tarchominie, tu jest EduPoint, podobno nieyz i tam go zapisałam, ale już sama nie wiem... Odpowiedz Link
zakupy_usa Re: psychiatra Warszawa 06.03.08, 22:10 no to jesteśmy sąsiadkami ;)) ja swojego ancymonka wożę do sensum mobile na bielany. bliżej nic lepszego nie znalazłam ;)) edupoint dobrze znam :)) próbowałam tam si, z weroniką. od niedawna robi to tam jeszcze chyba p. teresa? ją akurat znamy z innych ośrodków- wiem, że ma spore doświadczenie w rehabilitacji dzieci i jej byłabym skłonna powierzyć swojego syna ;) mamy na osiedlu przychodnię na śreniawitów (krasnal), specjalnie dla dzieci z zaburzeniami- diagnostyka i terapia. ale jeszcze nie sprawdziłam. zapisałam się i czekamy na wizytę kwalifikacyjną (chyba w maju) Odpowiedz Link
biaemi Re: psychiatra Warszawa 07.03.08, 18:22 odnosnie diagnozyu P. Malgorzaty Dabrowskiej - my bylismy z synkiem, ale jeszcze nie bylismy w temacie obeznani i wyszlismy z ustna informacja o tym jakie zaburzenia ma nasze dziecko i jak nalezy cwiczyc. Troche czulismy niedosyt. Ale wkrotce wybralismy sie na powtorne badanie do pania Przyrowskiego wlasnie i diagnoza zostala przeprowadzona mam wrazenie duzo dokladniej, i na pismie przede wszystkim, co nie zmienia faktu, ze potwierdzilo sie wszystko to, co napredce wywnioskowala p. Dabrowska. Odpowiedz Link
kasia_de Re: psychiatra Warszawa 07.03.08, 19:54 to mnie pocieszyłaś co do diagnozy SI ;-) Ja byłam 2 razy u pani Małgosi, raz z dzieckiem, ponad godzinę, bardzo fajny kontakt nawiązała z moim dzieckiem, które ciągle podejrzewane jest o autyzm i niechętnie sie spoufala ;-) Drugi raz byłam sama, dostałam diagnozę na piśmie, siedziałam z 1,5 h i pani Małgosia pokazywała mi jak ćwiczyć w domu z dzieckiem, ja notowałam, zapisałam kilka stron i dość dobrze mi się z tego teraz korzysta przy ćwiczeniach w domu. Odpowiedz Link
aniau1 Re: psychiatra Warszawa 07.03.08, 23:50 Macie jakiś namiar na dr Kozielec (tel, adres gabinetu)? Proszę na maila aniau1@gazeta.pl Dzięki serdeczne! Odpowiedz Link
a_m_k Re: psychiatra Warszawa 18.03.08, 21:29 Witam Was wszystkich serdecznie ja też mam synka 4 lata z autyzmem i bardzo zależy mi na namiarach na prywatne wizytu u dr. Kozielec jeśli możecie mi pomóc bardzo proszę. Odpowiedz Link
doraj Re: psychiatra Warszawa 09.06.08, 15:39 Witam, Czy mogłabym Was prosić o namiary na prywatny gabinet dr Kozielec? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniau1 Re: psychiatra Warszawa 12.03.08, 12:25 Dziękuję jeszcze raz za namiar do dr. Kozielec ale...niestety teraz nie przyjmuje - robi habilitację. Przyjmować będzie dopiero w maju. Odpowiedz Link
kasia_de Re: psychiatra Warszawa 12.03.08, 14:20 no właśnie też się dziś dowiedziałam :-( może znacie kogoś innego? Odpowiedz Link
aniau1 Re: psychiatra Warszawa 12.03.08, 15:16 Ja zapisałam synka w ciemno na piękną. Nie wiem czy jest to trafna decyzja, ale nie chcę czekać aż do maja z diagnozą... Jeśli zupełnie nam nie będzie odpowiadać psychiatra to pójdziemy w maju do dr Kozielskiej. Odpowiedz Link
zakupy_usa Re: psychiatra Warszawa 13.03.08, 16:22 czy na pięknej to w cbt? byłam rok temu w cbt u psychiatry- dr grygo /możliwe że przekręcam nazwisko, bo pamięć mam krótką;>/ pani podejrzewając za/adhd stwierdziła, że oni tu się specjalizują w adhd a nie spektrum i dała nam skierowanie do szpitala psychiatrycznego /gdzie pracowała przed południem/ na dzienny pobyt- obserwację - podobno tam też zapisy i kolejka na rok, ale i tak nie skorzystałam, bo wydało mi się to trochę strzelaniem z armaty do muchy. mój syn był wtedy bardzo zestresowany, miał nasilone objawy, nie chciałam go dodatkowo stresować fartuchami ale z tego co wiem chyba w cbt na pięknej przyjmuje również pani psycholog- magda błachno, którą dr kozielec mi polecała jako speca od zaburzeń teorii umysłu i autyzmu. nie wiem czy małymi dziećmi też się zajmuje, trzeba by zadzwonić i spytać Odpowiedz Link
kasikmak72 Re: psychiatra Warszawa 30.04.08, 18:36 Korzystałam z pomocy mgr Błachno w Centrum Cbt na pięknej 68. Moje dziecko przez 12 lat było prowadzone jako ADHD z podejrzeniem psychozy. Polecam zdecydowanie tego fachowca. Diagnoza, nasza tzw pychoedukacja przebiegała w takiej atmosferze, ze jestesmy szczesliwi, ze wiemy co jest ale tez przede wszystkim jestesmy zmotywowani do pracy. Mgr wyjasniła nam wszystko w taki sposób, ze nasze relacje w domu uległy diametralnej zmianie na plus. Syn ja pokochał a biorac jego wczesniejsze negatywne doswiadczenia ze specjalistami zdumiało nas to, że sam chce chodzic na spotkania. Z tego co wiem, to diagnoza u niej dotyczy dzieci w roznym wieku. Rowniez dorosłych. Terapia od 10rz. dzieci z ZA i terapia osób dorosłych z tym i innymi zaburzeniami. Pani mgr Błachno współpracuje bardzo scisle z dr Kozielec i z tego co wiem od innych rodziców tylka ja dr Kozielec poleca do przeprowadzenia pełniejszej diagnozy - zwłaszcza TU i ADD w ZA nikt tak dobrze nie zdiagnozuje. Polecam ten diagnostyczny team. Odpowiedz Link
niki129 Re: psychiatra Warszawa 03.04.08, 10:32 My jestesmy po wizycie u psycholog Diany Senator Swietna babka U naszego synka podejzewa wlasnie aspergera Mamy sie spotkac z nia i dr Kozielec na wspolnej wizycie Moze uda sie jakos w miare szybko Piszecie ze maj dopiero licze na to ze bedzie wczesniej bo jestem w takim amoku balam sie tej diagnozy Dawno podejzewalam autyzm chociaz wiele rzeczy mi tu nei pasowalo a jednak asperger ... Odpowiedz Link
n_nadia Re: psychiatra Warszawa 03.04.08, 19:09 Pani Diana Senator jest świetna, a z dr Kozielec tworzą naprawdę niezły zespół:) Warto poczekać na wizytę u dr Kozielec, bo tak naprawdę nie znam lepszego specjalisty od diagnozowania autyzmu (a z wieloma miałam do czynienia). Cała reszta to pic na wodę ze słabą orientacją w temacie. Odpowiedz Link
biaemi Re: psychiatra Warszawa 04.04.08, 01:36 Czy mozecie napisac gdzie p. Diana Senator przyjmuje? Z gory dzieki. Odpowiedz Link
niki129 Re: psychiatra Warszawa 04.04.08, 08:12 Biaemi przyjmuje na ursynowie okolice galerii ursynow jesli chcesz podam ci nr do gabinetu -nie zraz sie trzeba nagrac sie na sekretarke ona oddzwania Komorki nie posiada :) taka ma zasade:) Odpowiedz Link
n_nadia Re: psychiatra Warszawa 04.04.08, 08:49 Nie wiem gdzie teraz, my u pani Diany i dr Kozielec byliśmy przyjmowani jeszcze w szpitalu na Sobieskiego. Odpowiedz Link
biaemi Re: psychiatra Warszawa 04.04.08, 12:46 Niki129, bede wdzieczna bardzo za nr telefonu, bardzo nam po drodze :-) jesli na Ursynowie. Mozesz przeslac na gazetowego maila, albo jesli mozesz to umiescic tutaj - moze ktos jeszcze skorzysta. Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link
agnjan Re: psychiatra Warszawa 04.04.08, 13:09 Dołączam się do prośby - jeśli nie umieścicie telefonu do tego gabinetu na Ursynowie tutaj, to proszę na agnjan@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
niki129 Re: psychiatra Warszawa 04.04.08, 16:07 Podam nr tutaj chyba moge bo to nr do gabinetu pani Senator (22)649- 33-30 Zglasza sie sekretarka wiec nagrajcie sie a p.Senator oddzwania i umawia wizyte. Odpowiedz Link
doraj Re: psychiatra Warszawa 09.06.08, 17:46 Witam, Czy mogłabym Was prosić o namiary na prywatny gabinet dr Kozielec? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
padaw Re: psychiatra Warszawa 12.06.08, 13:25 Witam! Ja również prosze o namiary do dr. Kozielec!!! Odpowiedz Link
roma_leopard Re: psychiatra Warszawa 15.03.16, 10:02 I ja podbijam wątek. Bardzo pilnie potrzebuję namiary na super mega dobrego psychiatrę z Warszawy lub okolic. Moja córka ma 6 lat, od ponad trzech lat obijam się po różnych specjalistach i wciąż nie została postawiona diagnoza. Zaczynałam od psychologów, potem przerobiłam Dzielną, gdzie córkę oglądał psycholog, psychiatra oraz neurolog, niestety niczego konkretnego się nie dowiedziałam, poza tym, że dziecko mam inteligentne i ruchliwe. O innych specjalistach nie piszę bo już chyba ja sama nie jestem w stanie zliczyć ilu ich było. Córka ma bardzo złe wyniki EEG, teraz jesteśmy w trakcie diagnozy w OWI. Dotychczas pojawiały się opinie o ADHD, ZA, padaczce a ostatnia pani neurolog stwierdziła, że moje u mojego dziecka występuje zespół czołowy. Zaczyna brakować mi sił, mam wrażenie, że stale jestem w punkcie wyjścia. Bardzo proszę o podpowiedzi, namiary na dobrego specjalistę, najchętniej takiego, który ma duże doświadczenie bo wygląda na to, że przypadek mojej córki jest skomplikowany. Odpowiedz Link