piotr2345 01.04.10, 20:32 czy ktoś może zna jakieś szczegóły? znalazłem to na stronie: natropach.republika.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubella12 Re: Na tropach świnksa 06.04.10, 16:28 Posłusznie melduję,że nic nie wiem.Ale będę wiedział.Jako,że nieprzyzwoitości lubię i nie daruję aż się dowiem. A tak nawiasem mówiąc.Ktoby pomyślał,że stateczny Pan Oleszczyk takie rzeczy?!?Publicznie?!? Odpowiedz Link
salwek48 Re: Na tropach świnksa 13.04.10, 22:18 Kolejna,genialna książka największego autorytetu w dziedzinie szaradziarstwa - Krzysztofa Oleszczyka! Już ją mam, z osobistą dedykacją Autora...Nie ukrywam, że mam też wielką satysfakcję...w tej książce jest sporo cytatów z mojej twórczości szaradziarskiej o zabarwieniu erotycznym - taka jest idea tej książki...Polecam ją wszystkim miłośnikom szaradziarstwa i nie tylko im...To urocza i zabawna książka - "szaradzista i tekściarz z Gdańska" Odpowiedz Link
piloje Re: Na tropach świnksa 14.04.10, 23:11 Bogdan Malach bardzo udanie zarekomenderował najnowszą książkę Oleszczyka na kolacji w Gdańsku. Jego twórczość jest niewątpliwie ozdobą opracowania. Kto jeszcze nie nabył/czytał zachęcam. Kawał dobrego świńskiego szaradziarstwa. Pała mała. Odpowiedz Link
nastra Re: Na tropach świnksa 22.05.10, 20:38 Dzięki "SFINKSOWI" zwiedziłam Wiedeń, Bratysławę, Kazimierz Dolny. Stolice zwiedzaliśmy grupowo autokarem, po drodze rozwiązując zadania szaradziarskie takich autorów jak Staszek Krusiński, Józef Piotr Wrona, Andrzej Lipski oraz autora "Świnksa" Krzysztofa Oleszczyka. W Kazimierzu Dolnym roz(g)rywki szaradziarskie prowadzone były na miejscu.Istniało kiedyś cudowne wydawnictwo "ARA",Agencja "Orson" które między inn. wydawały "Krzyżówki SFINKSA", "Karuzelę Krzyżówek", "Panoramę Rozrywki", "Krzyżówki dla Ciebie". Wydawany był nawet biuletyn miłośników pewnego stwora pt. "Uśmiech SFINKSA", w którym na bieżąco komentowano wspólne spotkania szaradziarskie, planowano kolejne... Niestety, nieubłagane prawo rynku sprawiło, że nie ma tych tytułów już w ofercie handlowej, nie wiem, też, czy w/w agencje jeszcze działają. Na szczęście nadal istnieją pasjonaci szeroko pojętego szaradziarstwa. Jednym z nich jest z pewnością Krzysztof Oleszczyk, który stara się poszerzać zasób wiedzy tych, których bawi rozwiązywanie różnych form rozrywek umysłowych i myślę, że w nawiązaniu do dawnego SFINKSA powstał ŚWINKS Odpowiedz Link