Dodaj do ulubionych

NIGDY W ZYCIU

30.11.04, 11:47
Kochani,
Chcialabym was zapytac, czy ksiazka Grocholi pt:'Nigdy w zyciu' zostala
przetlumaczona na jezyk angielski. Bardzo chcialabym ja kupic mojej
angielskiej przyjaciolce.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jan.kulczyk Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 11:55
      Jesteś pewna, że to dobry pomysł? wink)) Może najpierw pokaż jej film, na DVD powinny być angielskie napisy..?

A poważnie: w amazon.com nie ma, w barnesandnoble tez nie. Wiec chyba angielskojęzyczni nie dostąpili jeszcze zaszczytu..
      • coolaga1 Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 11:58
        Dzieki chyba jednak bedzie DVD bo sprawdzalam juz wszedzie i nie znalazlam
        tlumaczenia ksiazki. Dzieki
      • harissa Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 16:31
        no bo czy jest to az tak dobra ksiazka ? w koncu oni maja swoja Bridget wink)
        jesli chcesz koniecznie ofiarowac kolezance cos "naszego" do czytania to na
        pewno znajdziesz tlumaczenia Kapuscinskiego albo Olgi Tokarczuk
        • jan.kulczyk Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 18:26
          Bridget to jednak nie to samo. Bridget jest - pardon - gruba i głupia. Przynajmniej tak wynika z recenzji...

Bohaterkę Grocholi łączy z nią chyba tylko poszukiwanie faceta...
          • harissa Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 20:28
            ha, a tu sie nie zgodze. tak wynika z recenzji ksiazki, filmu ... ?
            Bridget mysli (i pisze w swoim dzienniku) ze jest gruba i glupia, i tak nam
            pozwala siebie wyobrazac ale czy tak naprawde jest gruba... ? pewnie jak kazda
            baban co rozpacza z powodu jednego niewinnego waleczka na brzucha wink) i robi z
            tego nie wiadomo jaka katastrofe
            z kolei Judyta tak naprawde nie goni za facetem, to on sie sam jakos tak nie
            wiadomo skad zjawia
            • jan.kulczyk Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 20:46
              Widziałem pierwszy film i czytałem recenzję drugiego.
              Ale być może adaptacja nie jest wierna, bo i takie opinie słyszałem.

W każdym razie mojej opinii nie można traktować poważnie, bo nie czytałem ani jednej, ani drugiej książki wink)))
              • harissa Re: NIGDY W ZYCIU 30.11.04, 20:58
                wiec zaluj, bo Fielding bije na glowe Grochole
                i dlatego pomyslalam ze Grochola to nie najlepsza wizytowka naszej kultury
                • muszka3 A propos Bridget.... 01.12.04, 05:26
                  Widzialam wywiad z aktorka grajaca Bridget Jones, Rene Zellweger (chyba tak sie
                  pisze). Ona pochodzi z Teksasu i musiala sie nauczyc brytyjskiego akcentu - co
                  sadzicie o jej akcencie w filmie ? Ja uwazam ze jest swietny jak na amerykanke.
                  Rene musiala tez po raz drugi przytyc bardzo duzo do swojej roli - okolo 20 kg.
                  Wiec nie jest to sprawa jednego waleczka. Normalnie aktorka ta jest bardzo
                  szczupla, wrecz watla. Ale czego nie robi sie dla slawy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka