versibus 13.08.05, 16:26 Hej, czy ktoś wie co znaczy Bewilligungsbehoerde? nie mogę znależś w słowniku,... Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
versibus Re: Bewilligungsbehorde??? 13.08.05, 16:30 wiem, że może to być instytucja wdrażająca ale mnie chodzi o kontekst w tekście praniczym... Odpowiedz Link
crannmer Re: Bewilligungsbehorde??? 13.08.05, 19:22 versibus napisała: > wiem, że może to być instytucja wdrażająca Nie moze byc. > ale mnie chodzi o kontekst w tekście > praniczym... Bewilligungsbehörde to instytucja, ktora w danym przypadku przyznaje cos albo zatwierdza. Np. dla bezrobotnego Arbeitsamt ist die Bewilligungsbehörde, die ihm sein ALG II bewilligt. MfG C. Odpowiedz Link
versibus Re: Bewilligungsbehorde??? 14.08.05, 10:46 twierdzisz że Samorząd Woj. Dolnośląskiego ma błędy na swojej stronie www? tu właśnie, m. in. Bewilligungsbehorde to instytucja wdrażajaca. Załączam tekst w obu językach: SEKTORELLES OPERATIONELLES PROGRAMM Umstrukturierung und Modernisierung des Landwirtschaftssektors und Entwicklung der ländlichen Gebiete Die Selbstverwaltung der Wojewodschaft Niederschlesien nimmt die Rolle der Bewilligungsbehörde für drei Maßnahmen im Rahmen des Sektorellen Operationellen Programms „Umstrukturierung und Modernisierung des Landwirtschaftssektors und Entwicklung der ländlichen Gebiete“, nämlich: Maßnahme 2.2 „Flurbereinigung“, Maßnahme 2.3 „Dorferneuerung sowie Erhaltung und Pflege der Kulturerbe“, Maßnahme 2.5 „Bewirtschaftung landwirtschaftlicher Wasserressourcen“, wahr. Samorząd Województwa Dolnośląskiego pełni rolę instytucji wdrażającej dla trzech działań w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego „Restrukturyzacja i modernizacja sektora żywnościowego oraz rozwój obszarów wiejskich”, a mianowicie: Działanie 2.2 „Scalanie gruntów” Działanie 2.3 „Odnowa wsi oraz zachowanie i ochrona dziedzictwa kulturowego”, Działanie 2.5 „Gospodarowanie rolniczymi zasobami wodnymi”. Odpowiedz Link
crannmer Re: Bewilligungsbehorde??? 15.08.05, 19:17 versibus napisała: > twierdzisz że Samorząd Woj. Dolnośląskiego ma błędy na swojej stronie www? tu > właśnie, m. in. Bewilligungsbehorde to instytucja wdrażajaca. Tak twierdze. Bewilligen nie ma nic wspolnego z jakimkolwiek wdrazaniem. Poza ewentualnym wyrazeniem zgody na rzeczone wdrazanie. Tlumacze sa ludzmi. Nie sa nieomylni. MfG C. Odpowiedz Link
crannmer Kontekst? 13.08.05, 19:24 versibus napisała: > mnie chodzi o kontekst w tekście > praniczym... Kontekst to (przynajmniej) jedno cale zdanie z pytanym wyrazeniem plus ogolna tematyka. Wszystko ponizej tego to szarady, a nie kontekst. MfG C. Odpowiedz Link