Dodaj do ulubionych

certificat de celibat, certificat de coutume

31.08.05, 10:45
Hej.
Postanowilismy sie pobrac, i musze skompletowac dokumenty. I za diabla nie
moge sobie przypomniec ktory z nich mam zdobyc w Polsce,ktory w ambasadzie, a
moze oba w konsulacie?
Mam za soba ciezki dzien ,ciezka noc, i nos zatkany przez alergie jak u
starej slonicy, i przyznam sie ze nie mam energii zeby jakos aktywnie szukac,
wiec postanowilam wykorzystac wasze informacje - mam nadzieje ze sie nie
obrazicie za takie lenistwo smile
Obserwuj wątek
    • elzbietan Re: certificat de celibat, certificat de coutume 31.08.05, 12:45
      certificat de celibat- zalatwisz w polskim Urzedzie Stanu Cywilnego (chociaz
      mozna to zlatwic rowniez przez konsulat , ale trwa to o wiele dluzej i jest tez
      o wiele drozsze), certificat de coutum -zalatwisz tylko w konsulacie polskim
      powodzenia Ela
      • melmire Re: certificat de celibat, certificat de coutume 31.08.05, 16:09
        Wielkie dzieki, jutro do nich zadzwonie i sie zapytam czy mozna kogos po
        certificat wyslac, czy samemu trzeba uncertain Bo troche mi nie po drodze smile
        • mickey13 Re: certificat de celibat, certificat de coutume 31.08.05, 18:20
          Ja napisalam list, przeslalam dokumenty i oni mi tez przyslali (wszytsko za 36
          euro)
          • melmire Re: certificat de celibat, certificat de coutume 31.08.05, 21:35
            Czyli fotokopia paszportu i czegos tam jeszcze (aktu urodzenia?) wystarczy?
            Swoja droga,po jaka cholere im potrzeba dokumentow do wydania wypisu z prawa
            polskiego?
            W kazdym razie kamien mi z serca spadl, ze jechac nie musze smile
            • kociaszek Re: certificat de celibat, certificat de coutume 31.08.05, 22:01
              wyciag z USC wydobycie prze konsulta kosztuje 200euro!!!
              a papiey trzeba org, nie xero (skrocony odpis aktu urodzenia przetlumaczony przez tl. przysieglego)
              • melmire Re: certificat de celibat, certificat de coutume 01.09.05, 00:58
                No to chyba na odleglosc sie nie da, paszportu im przeciez nie wysle. Postaram
                sie skontaktowac z nimi jutro, i moze cos powiedza smile
                • mickey13 Re: certificat de celibat, certificat de coutume 01.09.05, 12:53
                  Paszport? A po co? U mnie wystarczyl odpis skrocony aktu urodzenia po polsku
                  (przeciez w konsulacie sa Polacy). Przeslalam im wraz z czekiem. Voilàsmile))
                  • mickey13 Melmire! 01.09.05, 12:55
                    Lepiej zadzwon do swojego konsulatu i wszystkiego sie dowieszsmile)
                    A powiedz, jestes jeszcze studentka?
                    • melmire Re: Melmire! 01.09.05, 13:58
                      Zadzwonilam! I przede wszystkim - Dodzwonilam sie,bo to nie jedno i to samo.
                      Mozna korespondencyjnie, kopie aktu i paszportu plus czek smile
                      A studentka juz nie jestem, stety niestety, wychodze za maz z mysla o
                      ulatwieniu znalezienia pracy smile
    • krokak Re: certificat de celibat, certificat de coutume 09.09.05, 17:16
      troche info znajdziesz pod adresem:
      vkat.club.fr/gk_fichiers/pr_pytania.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka