Dodaj do ulubionych

Zamek z piasku

27.01.11, 11:55
Bylo tak raz... dzieci bawily sie w piaskownicy. Dziewczynka wraz z innymi dziecmi budowala zamek z piasku. Dala swoje wiaderko chlopczykowi, inne dzieci budowaly wraz z nia zamek, niektore stawialy babki dla dekoracji, chlopczyk bawil sie wiaderkiem gdzies z boku, przesypywal sobie swoj piasek a czasami kopnal dziewczynke. Kiedy dziewczynka chciala swoje wiaderko z powrotem bo w jej mniemaniu to nie byla juz zabawa, najpierw walnal ja wiaderkiem w glowe a potem wywalil z piaskownicy. Inne dzieci przygladaly sie temu tylko i nie wiedzialy co sie dzieje. A dziewczynka spojrzala ostatni raz na ten zamek ktory zbudowala i poszla do innej piaskownicy.
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Zamek z piasku 27.01.11, 11:56
      to ja Ci dam i lopatke i wiaderko....cool
      big_grinbig_grinbig_grin
      • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:02
        a grabki?
        • 1zorro-bis Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:13
          a...grabki to juz we wlasnym zakresie! big_grinbig_grin
      • zuza_anna Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:06
        Wiesz Maseczko, lepiej na tym wyszłaś, bo nowa piaskownica, ma czyściutki piasek,
        a w tamtej, pod piaskiem pozostały ukryte kupki wink
        • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:14
          Eeee... nazbieralam juz kolorowych szkielek, beda ladne okienka w nowym zamku. Zorro na pewno moze przyniesc odlamki kafelkow ktore codziennie kladzie, wylozymy nimi podjazd.
          • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:15
            pan majster napewno mu pozwoli... big_grin
            • 1zorro-bis Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:27
              musialbym wiedziec , ktore kafelki moge "zakosic"...big_grin
              • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:33
                no wiesz, takie zeby byly ladne, kolorowe, nie poobijane... a przyciac je potrafisz? zrobic z nich mozna potem mozaike... bo ja to mam szkielka na kalejdoskop...http://emots.yetihehe.com/3/tancze.gif
                • 1zorro-bis Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:41
                  od mozaiki to Ty juz jestes "fachura"...
                  Zerknij do Klubu...cool
        • al-szamanka Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:17
          Coś w tym jest, Zuzanko, w dzieciństwie widziałam łąkę, na której było dużo ukrytych kupek, co powodowało wysyp pieczarek, ale to była łąka...ale co się w piaskownicy wysypie to już nie wiem.
          • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 13:27
            tez jestem ciekawa...
            • al-szamanka Re: Zamek z piasku 27.01.11, 13:34
              ja tam nie, za grzybami nie przepadam, a jedyne, które lubię (kanie) i tak nie wyrosną.
              • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 15:07
                Wiesz AL a ja to tylko prawdziwki - rozpaskudzilam sie straszliwie dzieki temu, ze KM i moj brat byli zawsze zapalonymi grzybiarzami i zbierali je w czasie przerwy obiadowej...i mieli do dyspozycji teren zamkniety, a oprocz nich niewielu bylo amatorow - brak konkurencji sprawial, ze znosil mi te grzyby calymi kartonami do domu....
                • 1zorro-bis Re: Zamek z piasku 27.01.11, 15:12
                  do Szwecji na grzyby! Tam to jest raj! Szwedzi poza kurkami NIC nie zbieraja! O prawdziwki to sie mozna potykac i wywracac! big_grin
                  • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 15:20
                    Ale Niemcy wlasciwie tez nie zbieraja, od kiedy zaczeli zjezdzac Rosjanie, lasy sa wymiecione...

Dawno, dawno temu slyszalam taki dowcip, ktory podobno opowiadali sobie Amerykanie - ktorzy poza pieczarkami ponoc grzybow nie uznaja:
                    Jesli chcielibysmy pozbyc sie z USA Polakow, wystarczyloby autostrady wysadzic grzybami....z tego wynika, ze tylko Polacy zbieraja tam grzyby...
                    • 1zorro-bis Re: Zamek z piasku 27.01.11, 15:27
                      nie wiem, czy to bylo z lenistwa czy z niewiedzy? Bo jak kupione w sklepie to sprawdzone i z TÜVem...? big_grinbig_grinbig_grin
                      • m.maska Re: Zamek z piasku 27.01.11, 16:18
                        nie wiem, ale podobno Amis nie jadaja innych grzybow niz pieczarki...te wiadomo, z hodowli...
    • al-szamanka Re: Zamek z piasku 27.01.11, 12:07
      Niektóre chłopczyki już tak mają i przesypują ten piasek zupełnie bezmyślnie, bo przecież nie podejrzewam, że mają na tyle wzniosłe zasady, że dumą oczyszczają piaskownicę ze śladów pozostawionych przez niewychowane pieski. Ale za kopanie i walniecie w głowę powinien dostać karę klęczenia w kącie i na grochu, koniecznie w krótkich spodenkach, aby mocniej poczuł.
      A takie dziewczynki to już tak mają, że zbudowanie jednego zamku to nic, ciągle budują, coraz piękniejsze, hmmm, nawet z wieżyczkami.
    • al-szamanka Re: Zamek z piasku 27.01.11, 15:59
      A ja do pracy muszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....paaaaaaaaaaa
    • m.maska Re: Zamek z piasku 11.07.11, 23:08
      Zamek z piasku szybko zaczal sie rozsypywac...a chlopczyk poszedl do innej piaskownicy, bo a nuz zbuduja zamek tylko dla niego, oddadza mu wszystkie wiaderka i najwazniejsza lopatke...
      • al-szamanka Re: Zamek z piasku 11.07.11, 23:20
        ta najważniejsza łopatka jest bardzo ważna, BARDZO big_grin
        • m.maska Re: Zamek z piasku 11.07.11, 23:32
          to przeciez wiemy...juz od zawsze...
          • al-szamanka Re: Zamek z piasku 11.07.11, 23:34
            ja pierwsza wiedziałam big_grin
            • m.maska Re: Zamek z piasku 11.07.11, 23:43
              No wieeeeeeeem... tylko ja sluchac nie chcialam..... uncertain
    • m.maska Re: Zamek z piasku 14.07.11, 23:34
      I zostali w piaskownicy, a nawet nie wiedza, ze takich rzeczy sie w piaskownicy nie robi...bo piasek potem wymieniac trzeba....
    • m.maska [...] 23.09.11, 18:21
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • m.maska piaskownicy c.d. 23.09.11, 18:23
      a bo to niektore dzieci wciaz siedza w piaskownicy i ten piasek przesypuja.. znalazl sie nawet jeden taki, ktory w prezencie dostal olowek... nie pomne jakiej firmy, a ze nie bardzo potrafi z niego korzystac, to uzywa go do wydlubywania oczu lalkom...i zaraz pojawil sie drugi, ktory kiedys sam sie taka lalka koniecznie chcial bawic - ale poniewaz dziewczynka lalke zabrala, to lalka jest teraz be... wiec ten podwyrtek przylecial z lopatka i przyrznal lalce w glowe...
      Ten z olowkiem, ten z lopatka i ta co podwyrtka wazelina wysmarowala...no i nieodlacznie, jak zawsze w tle Ziuuuuuuuuuuuuta....
      • m.maska Re: piaskownicy c.d. 23.09.11, 21:06
        niektore dziewczynki maja tendencje do zagrzebywania sie w piasku i podgladania tego co sie dzieje od spodu... zawsze sie zastanawiam, czy im ten piasek do oczek nie wpada?....
        • m.maska [...] 24.09.11, 15:09
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • m.maska Re: piaskownicy c.d. 24.09.11, 15:10
          na pewno wpada, bo do tego zeby sie w piasku zagrzebac musza uzywac wazeliny a do wazeliny na pewno sie piasek przykleja... a potem ta wazelina jelczeje...a moze to wcale nie wazelina, tylko zwykly smar?...w kazdym razie wslizguja sie bez pardonu i bardzo gladko im to idzie...bleeee
      • m.maska Re: piaskownicy c.d. 24.09.11, 15:06
        Pamietam taka bajke "piaskowy dziadek" - to byla bajka dla dzieci, Junior to ogladal... ale On juz na szczescie wyrosl z tego wieku - natomiast niektorzy faceci wciaz siedza w piaskownicy i rzucaja piachem...z latami beda tez dziadkami - moze nie chca wyjsc z wprawy...a i takie nigdybabcie chetnie sie dolaczaja - i jakos mnie to nie dziwi hihi... mysli nie dokoncze, bo po co? wszystko jasne big_grin
        • zuza_anna Re: piaskownicy c.d. 24.09.11, 16:50
          Piaskownica XXL, dla panów...

No popatrz Maseczko, czego to ludzie nie wymyślą wink
          • m.maska Re: piaskownicy c.d. 24.09.11, 16:53
            Zuza...to nie jest tanio... na niektorych polskich forach mogliby to miec za darmo...a te nigdybabcie wsiadlyby do trakow... big_grin
            • m.maska Re: piaskownicy c.d. 24.09.11, 16:54
              a moze nawet do ra-trakow
              • m.maska Re: piaskownicy c.d. 24.09.11, 16:55
                bo sniezynek ci u nich dostatek... big_grin
    • m.maska Re: Zamek z piasku 24.09.11, 15:04
      Pamietam taka bajke "piaskowy dziadek" - to byla bajka dla dzieci, Juior to ogladal... ale On juz na szczescie wyrosl z tego wieku - natomiast niektorzy faceci wciaz siedza w piaskownicy i rzucaja piachem...z latami beda tez dziadkami - moze nie chca wyjsc z wprawy...a i takie nigdybabcie chetnie sie dolaczaja - i jakos mnie to nie dziwi hihi... mysli nie dokoncze, bo po co? wszystko jasne big_grin
    • al-szamanka Re: Zamek z piasku 21.12.11, 18:05
      m.maska napisała:

> Bylo tak raz... dzieci bawily sie w piaskownicy. Dziewczynka wraz z innymi dzie
      > cmi budowala zamek z piasku. Dala swoje wiaderko chlopczykowi, inne dzieci budo
      > waly wraz z nia zamek, niektore stawialy babki dla dekoracji, chlopczyk bawil
      > sie wiaderkiem gdzies z boku, przesypywal sobie swoj piasek a czasami kopnal dz
      > iewczynke. Kiedy dziewczynka chciala swoje wiaderko z powrotem bo w jej mnieman
      > iu to nie byla juz zabawa, najpierw walnal ja wiaderkiem w glowe a potem wywali
      > l z piaskownicy. Inne dzieci przygladaly sie temu tylko i nie wiedzialy co sie
      > dzieje. A dziewczynka spojrzala ostatni raz na ten zamek ktory zbudowala i posz
      > la do innej piaskownicy.

Taaaa, dobrze zrobiła, że poszła do innej piaskownicy, teraz może budować nowe, piękniejsze zamki.....ale, ale, chłopczyk pozieleniał z zawiści i otworzył drogę do tych innych, które budowała w starej piaskownicy. Cóż, chłopczyki bijące dziewczynki wiaderkami po głowie, lubią przechwalać się osiągnięciami innych tak, jakby to były ich własne....bo takie chłopczyki mają z honorem na bakier.
      • al-szamanka Re: Zamek z piasku 21.12.11, 18:11
        ....bo gdyby nie świecenie po oczach zamkami zbudowanymi przez innych, to pozostaje tylko taśmowe klecenie babek z piasku niczym, nie tak dawno wspomniana, praca minus epsilonów z pięknego nowego świata big_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: Zamek z piasku 21.12.11, 18:30
          prace na tasmie tez ktos musi robic... no chyba, ze zostanie to zaprogramowane i pozostanie tylko jedna osoba obslugujaca komputer...i beda sie babki same mnozyc big_grin
    • m.maska Re: Zamek z piasku 24.06.16, 19:42
      Ciekawe czy zalozyciel Wychodka pamieta jak plakal na mailach o ten zamek z piasku... juz nie ma zamku z piasku o palacu w ogole mowy nie ma, zostala wielka dziura do ktorej wszyscy wala swoje kupska...
      • m.maska Re: Zamek z piasku 24.06.16, 20:14
        Prawda jaka byla to grzeczna bajeczka? i o co plakal, bo jeszcze wtedy nie pokazal kim jest? jeszcze probowal sie wszelkimi silami utrzymac na cokoliku, ktory juz sie walil, jeszcze obiema lapkami trzymal aureolke? no coz kiedy pierwszy smrodek sie rozszedl woal bajeczki opadl i buchnelo szambem...
        • al-szamanka Re: Zamek z piasku 24.06.16, 20:17
          m.maska napisała:

> Prawda jaka byla to grzeczna bajeczka? i o co plakal, bo jeszcze wtedy nie poka
          > zal kim jest? jeszcze probowal sie wszelkimi silami utrzymac na cokoliku, ktory
          > juz sie walil, jeszcze obiema lapkami trzymal aureolke? no coz kiedy pierwszy
          > smrodek sie rozszedl woal bajeczki opadl i buchnelo szambem...

>

Ach... przybiegnie taka jedna i przykryje corso kwiatowym.
          • m.maska Re: Zamek z piasku 24.06.16, 20:19
            al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
            >
            > > Prawda jaka byla to grzeczna bajeczka? i o co plakal, bo jeszcze wtedy ni
            > e poka
            > > zal kim jest? jeszcze probowal sie wszelkimi silami utrzymac na cokoliku,
            > ktory
            > > juz sie walil, jeszcze obiema lapkami trzymal aureolke? no coz kiedy
            > pierwszy
            > > smrodek sie rozszedl woal bajeczki opadl i buchnelo szambem...

> >
            >
            > Ach... przybiegnie taka jedna i przykryje corso kwiatowym.

Bleeeeeee i zapachnie jak g.... w lesie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka