31.07.11, 22:48
Masko
- ozdobo Barcelony
- Sławo Nadrenii ( miałem na działce takie pomidory)
- właścicielko apartamentu u Ritza ( z widokiem na oba bieguny i równik)
-srebrny młoteczku do krabów
- smaku wina, rocznik tysiąc osiemset….
- wysmakowana smaku wszystkich smaków
Powiedz mi najdroższa, jaki smak widzisz w tym swoim forum?
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Masko 31.07.11, 23:01
      Wiesz Kichonor, dopoki sie tutaj nie pojawilo towarzystwo z Lozy, bylo milo i sympatycznie...
      A te pytania to Ty sobie stawiaj tam gdzie jestes stalym bywalcem...
      A jaki ty smak znajdujesz w swoim malowaniu? Zorro zdaje sie dopytywal sie czy to co pokazales to juz byl efekt koncowy... chyba jednak nie - bo nie odpowiedziales
      • kicho_nor Re: Masko 31.07.11, 23:18
        Nnnono, nie pamiętam, ale zdaje sie z Kalejdoskopu pierwsze pershingi
        poleciały na Lożę

co do malowania, maluję, zrobię stronę, pokażę
        • m.maska Re: Masko 31.07.11, 23:31
          No to sie mylisz... bo juz byl spokoj...kiedy jelen zaczal szalec... i palantowac sie do nas razem ze swoja lewatywa...
          Niestety klase pokazaliscie naprawde swiatowa...
          Twoje okreslenie kobiety - nie chce mi sie tego Tobie tlumaczyc, bo to chyba na prozno - nie zrozumiales tekstu ale mimo, ze nie zrozumiales bluznales tak, ze sie tez samookresliles... no niestety - bieda....dorownales jeleniowi, on okreslil ja jako kopulujacego psa, tylko dlatego, ze nie chciala stac w szeregu i miala wlasne zdanie a Ty nie zrozumiales tekstu, ktory nie byl ani o nikim uposledzonym, ani nie byl skierowany do Ciebie - ale...no coz...tak bywa - ze w koncu wylazi prawdziwa natura...
          Zebym nawet chciala jezykiem wicherka czy szalika komunikowac nie potrafie... wiec na pewno nie jestem dla Ciebie odpowiednim rozmowca... smile i wcale nie zamierzam im dorownac....
        • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 07:21
          "pershingi" polecialy? Pierwszego smrodliwego "pershinga" to puscila Cornelli, o ile pamietam.
          I potem zaczela sie lawina chamstwa i wulgarnosci z LOZOWNI od "panienek z burdelowni"....Kiszka..big_grin
          Ale widze, ze Tobie tam ich atmosfera bardzo odpowiada, wiec dziwie sie po co tutaj piszesz?big_grin

kicho_nor napisał:

> Nnnono, nie pamiętam, ale zdaje sie z Kalejdoskopu pierwsze pershingi
          > poleciały na Lożę
          >
          > co do malowania, maluję, zrobię stronę, pokażę
          • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 08:05
            No, nie Masko
            Gdybyś kupowała makaron albo siedziała na ławce, nigdy bym nie pytał dlaczego.
            Gdybyś wrzuciła monetę do fontanny też bym nie pytał, ale gdybyś we fontannie
            pływała żabką , to ja bym zapytał dlaczego pływasz żabką.

Ja pytam o zachowania dziwne, bo taką mam śmiejącą się duszę i dlatego, tego
            co puszczał bańki na plantach zapytałem.

No dobrze Masko
            Cofam wszystkie pytania, jak w kabarecie Dudka, tylko pozostał pies na nodze
            I dlaczego nie wiem, ale już nie pytam.

Ale Masko,
            zabraniając Kichonorowi pytać, stracisz wspaniałego rozmówcę i powleczesz
            się smutkiem, przez co mnie będzie smutno
            • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 08:12
              Kiszka...to ja sie tez Ciebie spytam: co pijesz i co palisz?
              Bo tak na trzezwo to bys takich glupot nie pisal.....cool
              • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 08:24
                No Zorro
                Widać, moja rola się odwróciła i przypierany do muru ja teraz
                mam odpowiadać na pytania.
                Co piję, co palę?
                - dam Ci Zorro taką odpowiedź jaką, poczytaj, usłyszałem od tego co puszczał
                bańki mydlane na plantach.
                • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 09:04
                  to radze Ci, zmien na lepsze i drozsze, moze sie wtedy w glowie troche rozjasni....big_grinbig_grin
            • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 09:28
              smile smile smile
              Kicho_norze smile zajrzalam na chwilę na forum...
              Twoje hipotetyczne pytanie do Maski wprawiło mnie w osłupienie - czemu pływa żabką w fontannie? Akurat żabką.....?
              A jak ma pływać? To chyba oczywiste - pływa żabką bo wtedy mało się chlapie i nie robi się konkurencji fontannie. W fontannie pryskać wodą może tylko fontanna.
              • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 09:39
                moze jeszcze na plecach....big_grinbig_grin
              • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 09:57
                Kocham Cię Maju, bo mówią, że warto Cię kochać
                • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 10:05
                  Kicho_norze...Zawsze polegasz na tym, co mówią Ci innI? To by wiele wyjaśniało.
                  Niestety...cóż warta jest taka miłość sad ??? Rozczarowanie...
                  • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 10:15
                    widzisz Kiszka? Ucz sie chlopie, ucz!big_grinbig_grinbig_grin
                    • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 11:49
                      Maju
                      Jest taki wybór w kulturze, bo nie o dziewczyny tu, że zawsze najpierw czytam
                      rekomendacje.
                      • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 12:14
                        W sprawie kultury też decyduje cudze zdanie?!
                        To wyjaśnia jeszcze więcej smile
                        • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 12:46
                          Tak tak, Maju

Jestem epigonistą, , pytam na ogół co się nosi a performance uprawiam ale tylko do lustra.
                          Żadnych dziewiczych szlaków, nie wytyczam , bo nie chcę byś po mojej śmieci oblała
                          egzamin przez nieznajomość mojego życiorysu twórczego.

Andy Warhol mawiał, że sztuką jest to co daje się sprzedać, kulturą pewnie też

Maju, to jest ostatni mój wpis tutaj
                          • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 13:20
                            nie zartuj.....cool
                            Nie wierze!big_grinbig_grinbig_grin
                          • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 13:33
                            Kicho_norze.
                            Najpierw mnie wzruszasz (troską o mój ewentualny egzamin) a potem wbijasz noż w serce ("Odchodzę!").
                            Nieładnie. A mówi się, że to kobieta jest zmienna....

O sztuce trudno mi się wypowiadać, milknę w obliczu autorytetu (Warhol....choć, między nami mówiąc - za nim nie przepadam).
                            A kultura? Tu też nie odważę się odezwać Kicho_norze. Po przeczytaniu niektórych postów dochodzę do wniosku, że łatwiej chyba określić, co nią nie jest.
                            • 1zorro-bis Re: Masko 01.08.11, 13:34
                              Maju.....
                              big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                              • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 15:26
                                Zorro....?
                                też nie lubisz Warhola?
                                • al-szamanka Re: Masko 01.08.11, 16:16
                                  Nie wstydzę się powiedzieć, że Warhola rzeczywiscie nie lubię big_grin
                                  • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 16:25
                                    Nie wiem AL czy to jest to kóltoralne dno, czy dobijaamy się od spodu? Nie chcę nawet mysleć co to będzie jak sę inni dowiedzą...
                                    Przemyślałam to i spieszę donieść, że bardzo lubię Haszka...Myslisz Al, że to wystarczy? Ty napisz, że czytalaś Kafkę....może się jakoś wybronimy...Zeby chociaż to dno nam zaliczyli...byle nie spaść poniżej!
                                    • al-szamanka Re: Masko 01.08.11, 16:35
                                      Czytałam Kafkę, a jakże, "Wojnę i pokój" w oryginalnym języku, uwielbiam Marqueza i Umberto Eco i nie uwierzysz....ale naprawdę czytałam, "Grę w klasy".
                                      Czytać i pisać nauczyłam się sama mając niespełna pięć lat, gdy miałam siedem najbardziej interesowała mnie fizyka jądrowa i astronomia.....i zioła smile
                                      Myślisz, Majeczko, że udało mi się zawisnąć na samym rąbku dna??? big_grin
                                      • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 17:00
                                        Nie wiem, czy z tym Marquezem to nie przesadziłaś...Do Cortazara też bym się nie przyznawała....Wiesz jak jest AL - uznają za nieprawdopodobne i wpadłaś - nie zaliczą Ci nawet tego Kafki. Nie mówię już, ze to jacyś wywrotowcy są i może sie okazać, że ideologicznie podpadniesz.
                                        Z Umberto Eco to inna sprawa - Na przykład "Imie róży" - nawet niczego sobie.... Mnie się co prawda podobają kryminały gdzie jest więcej trupów i lubię jak tłumaczą dokładniej co sie tam porobiło i kto jest mordercą, ale masz rację - niezłe. Zmyślny czlowiek z tego Umberta - może się jeszcze wyrobi. Kryminały- to jest OK. T tym kożna spokojnie pisać
                                        • al-szamanka Re: Masko 01.08.11, 17:14
                                          Dobrze, że wspomniałaś "Imię róży", bo to przynajmniej po tytule można już się domyślać o co mniej więcej chodzi. Gorzej byłoby z "Diariuszem najmniejszym" , bo to nie dość że pomylił się w pisowni...imię to brzmi Dariusz panie Eco, no, no ,no....to jeszcze nie miałabym pojęcia jak w porównaniu z najmniejszym wygląda ten największy Dariusz i czy też huśtał się na tym tam wahadle
                                          A kryminałów to ja nie lubię, wolę książki o miłości i Wielkiego Brata
                                          • cieplanata Re: Masko 01.08.11, 17:18
                                            ale Wy mądre jesteście, gdzie mnie głupiej pisać na tym samym Forum crying
                                            • al-szamanka Re: Masko 01.08.11, 17:35
                                              Wiemy, wiemy, Natko, my też takie jak i Ty, ale teraz próbujemy z Majeczką pobłyskać intelektualnie i jak widać po Twoim poście niezłe nam to się udaje big_grin
                                              • cieplanata Re: Masko 01.08.11, 17:39
                                                big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                • m.maska Re: Masko 01.08.11, 18:13
                                                  hmm...i co ja mam teraz powiedziec?
                                                  To ja moze pozostane jednak przy moich podrozach i zobowiazuje sie solennie przeczytac jeszcze raz "Opowiesci z Alhmabry" ewentualnie bede wklejac fragmentami...mam tutaj tylko po niemiecku - a nie chce mi sie tlumaczyc czegos co juz przetlumaczone zostalo... to nie bede wklejac fragmentow, ale przeczytam...
                                                  Macie jakies propozycje? trzeba koniecznie doskoczyc...to wywiesimy moze spis lektur obowiazkowych...
                                                  • al-szamanka Re: Masko 01.08.11, 18:18
                                                    z lekturami ciężko, ciągle zestaw zmieniają, ale nieobowiązkowo można zaproponować na początek jakąś łatwą gazetę...zobaczymy kto pierwszy przeczyta
                                                  • cieplanata Re: Masko 01.08.11, 18:19
                                                    to ja pierwsza!!!!!!!!!!!
                                                    Kuchnia Neli Anieli Rubinstein big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Bo wiecie, ja jak były prezydent to mam 3 książki, kucharska, do nabożeństwa i oszczędnościową big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • al-szamanka Re: Masko 01.08.11, 18:25
                                                    A ja kiedyś natknęłam się na taką wzmiankę w necie......

27.01.2010 10:47
                                                    ~sama prawda

Elwira Kocica," Moje dwa ratlerki, Pirat i spółka..." Pięknie wydana książeczka, w twardej oprawie, opatrzona ilustracjami samej autorki, w stylu naiwnym. Wytłuszczony druk sprzyja czytaniu zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Jednym słowem dzieło epokowe z szansą utrzymania się na długie lata zarowno w pamięci jak i na liście bestsellerów.

...i od tej pory bezskutecznie staram się ją znaleźć i przeczytać....a miała być na liście bestsellerów
            • m.maska [...] 01.08.11, 15:17
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • m.maska Re: Masko 01.08.11, 15:21
              kicho_nor napisał:

> No, nie Masko
              > Gdybyś kupowała makaron albo siedziała na ławce, nigdy bym nie pytał dlaczego.
              > Gdybyś wrzuciła monetę do fontanny też bym nie pytał, ale gdybyś we fontannie
              > pływała żabką , to ja bym zapytał dlaczego pływasz żabką.
              >
              > Ja pytam o zachowania dziwne, bo taką mam śmiejącą się duszę i dlatego, tego
              > co puszczał bańki na plantach zapytałem.
              >
              > No dobrze Masko
              > Cofam wszystkie pytania, jak w kabarecie Dudka, tylko pozostał pies na nodze
              > I dlaczego nie wiem, ale już nie pytam.
              >
              > Ale Masko,
              > zabraniając Kichonorowi pytać, stracisz wspaniałego rozmówcę i powleczesz
              > się smutkiem, przez co mnie będzie smutno

Wiesz Kichonor... Ty pytasz o zachowania dziwne???? no widzisz, tylko to co wg Ciebie jest dziwne, niekoniecznie musi byc dziwne dla wiekszosci innych ludzi i odwrotnie... ja Ciebie nigdy nie pytalam np. dlaczego nieskladnie piszesz... piszesz tak jak potrafisz, Twoja wola.
              Gdybym ja spotkala faceta, ktory puszcza banki, zapewne zatrzymalabym sie z zaciekawieniem, jak wielkie banki potrafi puscic... sama z przyjemnoscia puszczalam banki z moim dzieckiem...a w fontannie wprawdzie nie plywalam ale spacerowalam, wlasnie w samym srodku Barcelony, zreszta nie bylam sama i nikt nikogo nie pytal, dlaczego to robi...
              Widzisz Kichonorku... bo my tutaj mamy taka specyficzna demokracje, ktora opiera sie na tym, ze dopoki to co ktos robi nie wkracza w prywatnosc innych i ich nie obraza, to nas to albo zwyczajnie nie interesuje albo mozemy sie przylaczyc, krytykowac mozesz sobie wlasna rodzine, im dogryzac - niestety, sa na Ciebie skazani inni nie... jeszcze masz dluga droge przed soba, nie wiem czy zdazysz...
    • m.maska Re: Masko 31.07.11, 23:23
      A poza tym Kichonor, ten kto nie rozumie tekstow pisanych, ktore mozna przeczytac kilka razy jesli sie nie rozumie po pierwszym czytaniu...a mimo to sobie z tak prosta czynnoscia nie radzi i wyczytuje cos czego tam nigdy nie bylo(!)... wymysla, kombinuje, probuje byc blyskotliwy - ja nie mam takich ambicji jak Jelen...to on koniecznie musi sie gdzies produkowac, nadymac, rozkladac ogon, pysznic sie...idz do niego, on ci na pewno przystepnie odpowie na twoje pytania, przeciez on wie wszystko i obnosi sie z ta wiedza...w orszaku pan ktore same siebie okreslily - mysle, ze ten poziom jezyka jest dla ciebie tez duzo przystepniejszy....
      • kicho_nor Re: Masko 31.07.11, 23:34
        E, tam Masko
        Obyrtnełaś kotem, a ja pytałem.
    • m.maska Re: Masko 31.07.11, 23:44
      Chciales poznac zrodlo?... ze juz nie wspomne o wczesniejszym wtracaniu sie do naszych rozmow np. nt. lekow homeopatycznych - tez Jokker wykazal elementarny brak zrozumienia tego co czytal.... ale wydawalo mu sie, ze moze stworzyc dzielo na temat....

a tutaj ciag dalszy:

Re: Damskie bydle
      Autor: jokker39 ☺ 29.07.11, 13:13
      Dodaj do ulubionych
      Odpowiedz
      Brak wiedzy jest tam bardzo wyraźny. To ludzie, którzy, poza wyjątkiem Mai, po prostu przeraźliwie mało wiedzą.

pomijam tytul watku...to Twoja dzialka - nierozumiejacego...

Brak wiedzy.... wiedzy? na jaki temat, o czym, o lekach homeopatycznych? o Gaudim? o literaturze ktora czytal Jokker? o malarstwie? o komputerach? o jezyku niemieckim czy moze francuskim, a moze o Japonii? WIEDZY??????????????????????
      Ktos kto pisze w ten sposob jest po prostu ...nadetym balonem....
      Oceniac wiedze kogos o kim sie nic nie wie - to dosyc ryzykowne stwierdzenie... powiedzialabym ze sam sobie wystawil swiadectwo - jak najgorsze.....
      • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 00:08
        Masko, pewnie rzucisz butem we mnie.
        Ale
        Ciągle jedno i to samo spaghetti nakręcasz na widelec.
        Ja nie o źródła , inne tam na górze pytanie
        • m.maska Re: Masko 01.08.11, 00:25
          Kichonor - a co Ciebie obchodzi o czym i dlaczego my piszemy? jaki Twoj zakichany interes mieszac sie do tego co pisala AL?... a jednak sie wmieszales i to bylo za malo, miales czelnosc nie rozumiejac co czytasz bluzgac na kobiete.... moze najpierw Ty odpowiesz na to pytanie - ktore wisi juz od wielu dni bez odpowiedzi... i to pytanie dotyczy Ciebie i NAS bezposrednio, bo pytanie, ktore Ty stawiasz..nie uwazam ze wolno mi na nie odpowiadac - z jednej prostej przyczyny.... nie jestem do tego upowazniona....forum nie jest moje....to ze istnieje na nicku z ktorego korzystam tylko - nie oznacza, ze jest moje, na jakims nicku byc musi - jest NASZE - czy to jest jasne? czy moze trzeba Ci to narysowac?
          • kicho_nor Re: Masko 01.08.11, 00:43
            Na plantach w Krakowie facet puszczał bańki mydlane.
            Podszedłem do niego i pytam: dlaczego puszczasz bańki mydlane.
            - a co to ciebie obchodzi odpowiedział facet
            Pytam, powiedziałem, bo to miejsce otwarte dla publiczności a nie odgrodzony teren prywatny
            • m.maska Re: Masko 01.08.11, 01:02
              tobie wolno pytac, jemu wolno nie odpowiadac...
            • m.maska Re: Masko 01.08.11, 01:06
              A probowales to samo pytanie postawic tam gdzie sie zadomowiles, tam gdzie panie mowia okreslonym jezykiem? czy moze tak chodzisz z jednego forum na drugie i kazdemu stawiasz to pytanie? to sie strasznie nachodzisz, masz jeszcze oprocz naszego 5000 do obskoczenia... myslisz, ze skonczysz przed Nowym Rokiem?...
            • m.maska Re: Masko 01.08.11, 02:18
              no to puszczal banki... a jakby dwoch to robilo, to tez bys pytal? w odpowiedzi moglbys zarobic w nos... rob ty swoje i pozwol innym tez robic swoje... bo wyglada na to, ze gdybym, co nie daj mi Boze stala w sklepie przed regalem z makaronem to przyszedlby taki Kichonor i zapytal mnie dlaczego tutaj stoje... Nikt mnie jakos nigdy nie pytal, jesli siedzialam na lawce w parku sama czy tez w towarzystwie dlaczego np. siedze na tej wlasnie lawce a nie na innej.... Kichonor Ty masz juz taki nawyk ze wtracasz sie ludziom w ich sprawy?...Ty lepiej odpowiedz mi dlaczego malujesz, bo co, bo uwazasz ze masz talent? czy ze masz cos istotnego do przekazania? a jesli uwazasz, ze masz talent - nooooooooooo... kochany, ja sie wybieram do Paryza na wernisaz na Salon Jesienny, bede sie rozgladac.... myslisz, ze w tym roku sie tam spotkamy?
          • m.maska Re: Masko 01.08.11, 00:59
            No popatrz.... popatrz...ze tez Jokker takich rzeczy musial sie dowiadywac wlasnie ode mnie...ktora przerazliwie malo wie, do czego sie z reka na sercu przyznaje...powiedzialabym nawet ze nic nie wiem...w porownaniu z ogromem wiedzy jaka bylaby to wchloniecia to to co wiem, nie jest nawet ulamkiem jednego procenta.... na pewno Jokker ma wiedze potezna....chyle czola przed medrcem....

Re: Sagrada Familia
            Autor: jokker39 ☺ 07.11.10, 16:49
            Dodaj do ulubionych
            Odpowiedz cytując Odpowiedz
            Gaudi opieral swoje kostrukcje na tzw. Katenoide-prinzip(odwrocona linia lancuchowa) - ponizej zamieszczam modell przez niego wykonany, wlasnie podczas budowania Sagrada Familia...pomieszkiwal wowczas w krypcie swego dziela...

To dla mnie rzeczywiście ciekawostka. Ciekaw jestem skąd Gaudi czerpał takie futurystyczne inspiracje

ale o tej katenoidzie to wlasnie ja wiedzialam...O! czy przez to moge sie poczuc wielka? eeeetam - nic nie wiem nadal....
            I wlasnie na tym polega caly sens wspolnych rozmow, zeby jedni przekazywali to co wiedza drugim, ktorzy byc moze nigdy o tym nie slyszeli, albo nawet nie wpadli na to zeby o tym poczytac, zeby tego poszukac... tak zwyczajnie - rozmawiac a nie prowadzic jakiejs dzikiej wojny, konkurencji, oceniac innych, bo taki brak szacunku do drugiego czlowieka swiadczy wylacznie o glupocie tego kto w taki sposob mysli - bo nie wiesz tak naprawde kto siedzi po drugiej stronie... jesli nie docenia sie przeciwnika mozna na tym glupio wypasc...
            Dlugi czas mialam wielka przewage nad przeciwnikami w sporcie - z reguly zawodnicy z innego klubu nie byli w ogole przygotowani na taka rozgrywke... bo...bo jestem leworeczna smile i tak to wlasnie dziala, bylam drobna i... juz przez sam fakt leworecznosci, nieprzewidywalna.....
        • m.maska Re: Masko 01.08.11, 00:39
          Ale pod jednym wzgledem Jokker ma racje...przerazliwie malo wiem... ostatnio mialam problem nawet z tlumaczeniem, nie potrafilam przetlumaczyc slowa "patrozinien"... no nie moglam znalezc odpowiednika w jezyku polskim, podobnie mialo sie dzisiaj z "Profiler", nie wiem jak zbudowane sa rakiety kosmiczne, nie mam pojecia jak wymienic kolo w samochodzie, chociaz jezdze juz tyle lat, nie wiem jak to jest, ze trzmiel lata, mimo ze jest to wbrew prawom fizyki, nie mam zielonego pojecia kiedy na niebie pojawi sie kolejna kometa, a szkoda, bo pamietam, ze przed laty w w kwietniu jechalam do Polski i caly czas towarzyszyla mi po lewej stronie kometa Hale-Bopp, widok byl wspanialy, nie wiem kiedy ukoncza budowe Sagrada Familia, nie wiem jak smakuje owoc duran, nie wiem, nie wiem, nie wiem, i nie wiem czy sie kiedykolwiek dowiem....
      • m.maska Re: Masko 01.08.11, 01:58
        m.maska napisała:

> Re: Damskie bydle
        > Autor: jokker39 ☺ 29.07.11, 13:13
        > Dodaj do ulubionych
        > Odpowiedz
        > Brak wiedzy jest tam bardzo wyraźny. To ludzie, którzy, poza wyjątkiem Mai, po
        > prostu przeraźliwie mało wiedzą.

Mam niadzieje, ze Majeczka pojawi sie i to zauwazy, na pewno bardzo sie wzruszy, ze zostala jej wiedza zaakceptowana przez Jokkera - zeby sie tylko ze wzruszenia nie poplakala... takie wyroznienie zapewne nie co dzien ja spotyka....
        • maja-z-podworka Re: Masko 01.08.11, 10:03
          Ooooo!!!!!!!!!!!
          Zostałam doceniona!!!!!!! Dopiero teraz doczytałam smile Naprawdę jestem wzruszona.
          Pamiętaj Maseczko, że macie do mnie z szacunkiem!!!!!!! Muszę przemyśleć stosowną inwokację, którą macie od teraz rozpoczynać każdy post do mnie skierowany, a ja wtedy w swej łaskawości rozważę, czy mam odpoiwedzieć.

A swoją drogą....Na studiach, podobnie jak wcześniej w szkole, kiedy zaczynałam się czegoś uczyć wydawalo mi się, że materialu jest niewiele i nauczenie się go nie przedstawia większych trudności. W miarę uczenia się stwierdzałam, że dowiaduję się tylko, czego jeszcze nie umiem...im wiecej wiedzialam, tym więcej wiedziałam, że nie wiem....

Sokrates, którego mądrość uznano kiedyś za pewien wzorzec, twierdził że "NIC nie wie"...
          No...jedno mogę powiedzieć, Jokker Sokratesem nie jest. smile
          Wydaje mi się Jokkerze, że wydawanie opinii (zarówno negatywnej jak i pozytywnej) o wiedzy osoby, której nie znasz, albo którą znasz jedynie w wirtualu, jest nieco ryzykowne.
          Warto też mieć w pamięci to, że wiedza nie jest równoznaczna z mądrością. O tę ostatnią jest trudniej....
          • m.maska Re: Masko 30.07.12, 04:18
            Jokker Sokratesem nie jest i na pewno nigdy nie bedzie i to warto pamietac...
            dlatego podciagam ten watek - bo nieustannie jakis kolejny pajac, uzurpuje sobie prawo do oceny innych, o ktorych niewiele wie, o ich inteligencji, o ich madrosci - jeden z drugim nie potrafi sklecic zdania, ktore mialoby sens, ale ocenia innych... i ide o zaklad, ze Jokker nie ma pojecia jak zrobic taki drobiazg jak ruchomy bannerek na Kalejdoskop...ups... niech zrobi dla kogos innego, niech pokaze ta fontanna madrosci.... tak powiedzmy przez miesiac, trzy razy w tygodniu - bo jesli nie umie, to znaczy ze mu brak wiedzy w tej dziedzinie.... no coz Jokker potrafisz sie tego nauczyc? hmm...to tak wylacznie dla przykladu.
            Czasami odnosze wrazenie, ze szarpie toba zawisc, ze no, nie potrafisz, zwyczajnie - ale nie przejmuj sie, nie kazdy ma akurat identyczna wiedze do twojej - gdyby tak bylo, swiat zatrzymalby sie w miejscu i juz niczego nie musielibysmy sie uczyc... ale po to zeby to zrozumiec, potrzebna jest jeszcze odrobina inteligencji... smile a zawisc - przeslania spojrzenie na swiat... tak wiec zaden gwaltowny rozwoj tobie i tobie podobnym nie grozi, kotlujecie sie w tym zapyzialym zascianku i jestescie we wlasnych oczach "najwspanialsi" - no to gratuluje dobrego samopoczucia i odczepcie sie w koncu od tych, ktorzy mysla inaczej.
            • jokker39 [...] 03.08.12, 19:33
              • m.maska Re: Masko 03.08.12, 19:38
                O przestepca sie pojawil... kogos kto jest bez twarzy i plci nie czytuje a do tego analfabete, ktory nie rozumie podstawowych pojec i uwaza, ze jak cos lezy to nie trzeba pytac wlasciciela czy moze sobie przywlaszczyc - niech sobie szczeka, jesli nikomu nie przeszkadza - a jesli przeszkadza - to zbanujcie to cos.... bo to sie panicznie boi, zeby mu ktos nie napapral w jego hm... no wiadomo i nieustannie lata i sprzata.

Znowu mu zaczyna zdychac forum to tutaj przylazlo.... fuuuuu....
              • al-szamanka Re: Masko 03.08.12, 19:43
                jokker39 napisał:

> Krótko mówiąc ratunku nie ma dla mnie żadnego.

Masz rację, dlatego powiem ci delikatnie i raz na zawsze : jokker, wypchaj się
                • 1zorro-bis Re: Masko 04.08.12, 07:23
                  a czemu mende forumowa wycinacie? Ja bym go zostawil.....smirk
                  • m.maska Re: Masko 04.08.12, 11:38
                    Nie mozna zostawic, on ma nawyki zlodziejskie - pisal, ze jak cos stoi, lezy, jest, tzn. ze mozna sobie brac - bleblal jak kazdy zlodziej, ze sobie tylko pozycza... na dodatek nie wiadomo co to jest - bezplciowe, analfabeta, nie rozumie co czyta ale tu z wykladami przychodzi.... hihihi...niech on sie skupi na wyjatkowych zdolnosciach Dyzi do dziergania aniolkow... to doprawdy unikalne i lepiej nawet niech sie nie przymierza do grafiki komputerowej - na to juz za pozno - zbyt to kompleksowe, zeby mogl zalapac chocby odrobine.... osobiscie mi wystarczy to co napisal nt. tlumaczen... jemu sie wydaje, ze w tlumaczeniu to trzeba tlumaczyc kazde slowo, on moglby sluzyc jako wzorzez tlumacza w Google.
    • m.maska [...] 01.08.11, 01:46
    • 1zorro-bis Re: Masko 30.07.12, 06:48
      Kiszka....ja widze i czuje smak maliny. Natomiast od Twojego zajezdza........no, bede delikatny....takim "chodzacym juz" serem.
      Czyli mowiac WPROST....gownem.big_grin
      kicho_nor napisał:

> Masko
      > - ozdobo Barcelony
      > - Sławo Nadrenii ( miałem na działce takie pomidory)
      > - właścicielko apartamentu u Ritza ( z widokiem na oba bieguny i równik)
      > -srebrny młoteczku do krabów
      > - smaku wina, rocznik tysiąc osiemset….
      > - wysmakowana smaku wszystkich smaków
      > Powiedz mi najdroższa, jaki smak widzisz w tym swoim forum?
      • 1zorro-bis Masko..................! 30.07.12, 06:56
        wyglada na to, ze Ty po cichu i potajemnie przed nami, tego biednego Sakrala vel Jasia z Pola vel Mirka ....gdzies strasznie torturowalas!
        I teraz dopiero biedaczysko wyzwolony z twoich strasznych szpon wsrod "przyjaciol" dochodzi do siebie.....big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinsmirk

KALI GO SKOP.....
        Re: mądra
        Autor: sorel.lina 29.07.12, 22:39
        Dodaj do ulubionych
        > ona ma podobny język jak publicysta Terlikowski

Coś w tym jest...
        Ale, Mirku, może nie zatruwaj się już tym, co i jak ta osoba powiedziała. Wyrzuć to z siebie raz, a dobrze ( na przykład tutaj) i nie wracaj do tego więcej. Nie warto się samoudręczać. Nie warto rozpamiętywać krzywd, które ktoś Ci wyrządził, bo w ten sposób sam sobie też krzywdę wyrządzasz. Zastanów się, czy ta osoba była/jest dla ciebie tak ważna, żeby poświęcać jej tyle uwagi?
        Jeśli nie, to powiedz sobie tak: co było a nie jest, nie pisze się w rejestr! Klik, Delete, Escape!
        I już. smile

Z serca ci radzę
        • 1zorro-bis Re: Masko..................! 30.07.12, 07:00
          ...teraz dopiero widac jak go strasznie torturowalas....smirk
          I jakie okropne katusze biedaczysko musial przezywac....big_grinbig_grinsmirk
          Zaproś znajomych, piszcie razem. Załóż forum prywatne.
          KALI GO SKOP.....
          mądry i głupi
          Autor: mirekms ☺ 29.07.12, 23:35
          Dodaj do ulubionych

Maska pisze:

...słucha jakieś śniadanie gdzieś tam
          tak nieciekawe i denne.....

red.Cezary Łasiczka (link)

bi.gazeta.pl/im/4/5731/z5731724Z,Cezary-Lasiczka.jpg
          śniadanie na trawie (link)

red.Karolina Głowacka
          red.Cezary Łasiczka
          red.Wojtek Olszak

przez rok próbowałem żeby oprócz swojego tutu
          spróbowała słuchać radia z wyższej półki
          Tok.Fm jest dla niej za trudne

ale to nie powód żeby tak się wyrażać o dziennikarzach Tok.Fm

dobrej nocy

i to na tyle dzisiaj
        • m.maska Re: Masko..................! 30.07.12, 12:59
          > KALI GO SKOP.....
          > Re: mądra
          > Autor: sorel.lina 29.07.12, 22:39
          > Dodaj do ulubionych
          > Odpowiedz cytując Odpowiedz
          > > ona ma podobny język jak publicysta Terlikowski
          >
          > Coś w tym jest...
          > Ale, Mirku, może nie zatruwaj się już tym, co i jak ta osoba powiedziała. Wyrzu
          > ć to z siebie raz, a dobrze ( na przykład tutaj) i nie wracaj do tego więcej. N
          > ie warto się samoudręczać. Nie warto rozpamiętywać krzywd, które ktoś Ci wyrząd
          > ził, bo w ten sposób sam sobie też krzywdę wyrządzasz. Zastanów się, czy ta oso
          > ba była/jest dla ciebie tak ważna, żeby poświęcać jej tyle uwagi?
          > Jeśli nie, to powiedz sobie tak: co było a nie jest, nie pisze się w rejestr! K
          > lik, Delete, Escape!

No i jak wygladasz Sorellina? przeciez Obled ci napisal, ze zadnych krzywd nie zaznal - wiec przestan kombinowac i sie domyslac czegos czego nie bylo - facet ma fiola na moim punkcie i szkoda, ze ty taka podobno bystra do tej pory tego nie rozponalas i podbijasz mu te pileczke....tym mu akurat nie pomagasz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka