Dodaj do ulubionych

Nowy rząd

17.11.11, 18:27
mam pytanie do Panow - czy naprawdę minister sportu musi wiedzieć co to jest "spalony"? Dziennikarz zapytał o to Joannę Muchę.

Nie wiem, czy radcowie prawni pozwali w końcu Gowina za wpis na Facebooku, ale mieli taki zamiar. Minister sprawiedliwości ciągany do sądu przez jedną z korporacji prawniczych?

Będzie chyba ciekawie
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 18:37
      Ja nie jestem Pan ale uwazam, ze nie musi wiedziec co to jest "spalony"... nastepni przyjda i zapytaja co to jest "set" a jeszcze inni co to "delfin" albo "Axel" czy "Rittberger" - chyba ze bylaby ministrem od pilki noznej, to tak - obowiazkowo....
      • 1zorro-bis Re: Nowy rząd 17.11.11, 18:44
        spoko....Jarek na pewno cos znowu wymysli....big_grin
        Juz z Karskim mu nie wyszlo, Alik nie zyje wiec bedzie kombinowal dalej....big_grinbig_grinbig_grin
        • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 18:57
          Jeśli chodzi o Alika - współczuję mu.
          Natomiast Karski do Trybunalu Stanu...dawno się tak nie ubawiłam! Mają tam widać straszny problem z kadrami smile smile smile
      • izydor88 Re: Nowy rząd 17.11.11, 18:46
        Co tam "spalone".NL zatroskał się,że przecież "ta Mucha" jest w ciąży.
        Tłumaczę,że w ciąży jest aktorka Anna Mucha,a ministrem sportu Joanna.
        Muchy mu się pomyliłysmilesmile
        • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 18:54
          Klaro smile
          Te Muchy dosyć się od siebie różnią smile ale widocznie NL wpatrzony w żonę nie zajmuje się innymi kobietami - trzeba mu tę ignorancję zaliczyć na plus.
          • izydor88 Re: Nowy rząd 17.11.11, 19:54
            Po prostu - dwie ładne Muchy zlały mu się w jednąsmilesmile
            • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 20:05
              AL - smile Wyobraź sobie, że tak. Ministrem sportu była Jakubiak w rządzie PiSu....nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że nie była zła. Pani Musze kibicuję, bo budzi we mnie zarówno sympatię jak szacunek.

Klaro smile
              • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 20:11
                Nie znam tej pani, ale wiem, że jeżeli Ty, Majeczko, darzysz kogoś szacunkiem, to nie jest to bez powodu. Powierzchowność ma p. Mucha sympatyczną, wzbudza zaufanie smile
                • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 20:19
                  Zastrzec się muszę, że nie znam Jej bliżej...to tylko wrażenia z tego, co dociera do nas z prac parlamentarnych.
                  • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 20:25
                    Ha, do mnie nic nie dociera wink Będę musiała trochę poczytać...a przecież i tak do końca nie mogę zrozumieć o co chodziło w tej zadymie na 11-ego w Warszawie, po co, kto przeciw komu i kto był w tym wszystkim czarnym charakterem.
                    • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 20:33
                      Nie wiem czy warto czytać o tych zamieszkach - tam jedni warci drugich. Z jednej strony faszyści, z drugiej antyfaszyści co byloby sympatyczne, gdyby nie stosowane przez nich metody. Nigdy nie byłam zwolenniczką hasla "gwałt niech się gwaltem odciska".
                      • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 20:42
                        Dla mnie jest nawet niejasne kto był gwałtowny.
                        Zwolenniczką przemocy nigdy nie byłam. Żadnej. Czyż mogłabym....widząc cud w spojrzeniu Franza, gdy spoglądał na przybraną w różową sukienkę, zwiewną jak motyl Sigrid
                  • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:07
                    Obawiam sie jednak, ze ta pani jest skazana na niepowodzenie, nie wiem czy to nie jest pociagniecie taktyczne - zblizaja sie mistrzostwa Europy w 2012 i jezeli sie cos rypnie, wtedy bedzie krzyk, ze kobieta i to dlatego....
                    • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:17
                      Zobaczymy...
                      Muszę obejrzeć dziś Szkło kontaktowe mimo, że jestem strasznie śpiąca smile. jestem pewna, że potrafią z tego wszystkiego zrobić niezły kabaret. Wlaściwie...nie muszą robić, muszą tylko pokazać.
                    • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:35
                      Nie lubię sportu, dla mnie to tylko i wyłącznie niezdrowa konkurencja.
                      Boks, zapasy oraz inne wywracanie się i bicie jest dla mnie nie do przyjecia
      • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 18:50
        No właśnie Maseczko. Zawsze denerwowało mnie to, że sport to tylko pilka nożna...Poza tym, ostatecznie takich rzeczy można się dowiedzieć, jeśli to potrzebne. Minister raczej nie będzie grał na boisku ani sędziował meczu. Musi natomiast zapewnić warunki do jego rozgrywania...Dyplom doktora ekonomii jest tu niezłą rekomendacją smile

A ministrem skarbu będzie specjalista od świątyni Hatszepsut? I dobrze....Może jakiś skarb w rodzaju Tutanchamona. Tyle, że lepiej byłoby jakieś mniej wyeksploatowane tereny znaleźć, bo z Egiptu za dużo już wywieziono - wypada im coś zostawić.
        • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 19:12
          Ja zupelnie nie jestem zorientowana, kto jest kto... Zdrojewski jest OK, sprawdzil sie we Wroclawiu, moze uda mu sie to wykorzystac... reszty prawie nie znam...o co chodzi z tym Gowinem?
          • zuza_anna Re: Nowy rząd 17.11.11, 19:21
            Ostatnio mało jestem zorientowana w polityce, po prostu nie chce mi ich słuchać i oglądać wink
            • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 19:26
              To za kazdym razem jest powtorka z rozrywki.
              • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 19:47
                Zdrojewski jest OK

Gowin smile Został ministrem sprawiedliwości
                • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 19:53
                  Czy w Polsce ministrem sportu była kiedykolwiek kobieta?
                  • sakral Nowy rząd 17.11.11, 20:56
                    (nie wiedziałem,że jest nowy wątek,klopsików wyszło 12)

poseł Jarosław Gowin (teraz minister)

in vitro
                    słyszał już nawet płacz zamrożonych zarodków,

narkotyki

nadal będzie zapis (na własny użytek) za małą
                    ilość narkotyków,
                    wsadzą młodego chłopaka,a wyjdzie przestępca

nowy minister sprawiedliwości deklaruje
                    wierność społecznej nauce Kościoła katolickiego

a to wyklucza możliwość pracy na rzecz
                    całego społeczeństwa.

Gowin przedstawicielem hierarchii Kościoła w
                    rządzie premiera Donalda Tuska.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/188434_1654985414194_1223828565_31597656_7029347_n.jpg
                    • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:00
                      a czy p.Gowin ma duże uszy?, bo wyraźnie ma znakomity słuch.
                    • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:01
                      Masz rację Sakralu.
                      • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:15
                        Czyli jak zawsze z jednej skrajnosci w druga... kiedy wieszanie krzyza bylo zakazane, to bylo zle, a kiedy zezwolono, to juz kazda komenda policji musiala byc poswiecona, poblogoslawiona i krzyz zawieszony - jestem za rozdzialem panstwa i Kosciola i Kosciol nie powinien sie mieszac do polityki.
                        W Turcji religia panstwowa jest islam, ale.... panstwo nie subwencjonuje kolejnych meczetow... Wiernym jest przedstawiany projekt i jest budowany wylacznie z datkow...
                        Moim zdaniem Kosciol zbyt czesto miesza sie do polityki a politycy, wykorzystuja to i tak ta spirala sie nakreca... nie popierasz tej partii, ktora popiera Kosciol, jestes zlym katolikiem, popierasz te partie, Kosciol rosnie w sile..zaczyna sie panoszyc.
                        • maja-z-podworka Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:25
                          Maseczko...ciągnąc dalej Twoją myśl dodam, że bardzo szkodzi to samemu Kościołowi i ludziom wierzącym.
                          Muszę kończyć - real mnie wzywa.
                          Dobranoc.
                          • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:30
                            bardzo szkodzi to samemu Kościołowi i ludziom wierzącym.

Zgodzę się, że szkodzi kościołowi, ale czy ludziom wierzącym? Wierzący prawdziwie i uczciwie nadal takimi pozostaną.
                          • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:45
                            maja-z-podworka napisała:

> Maseczko...ciągnąc dalej Twoją myśl dodam, że bardzo szkodzi to samemu Kościoło
                            > wi i ludziom wierzącym.

> Muszę kończyć - real mnie wzywa.
                            > Dobranoc.

Tak Majeczko, bo wsrod hierarchow koscielnych, ktorzy powiedzmy sobie szczerze, sa wylacznie urzednikami, jest tez wiele czarnych owiec, jak wsrod politykow - moze gdyby wlasnie ci nie poszli na ksiezy, siedzielby dzisiaj w lawach posleskich a tak politykuja w Kosciele... dla mnie ksiadz to tylko zawod, jak prawnik, jak nauczyciel, jak historyk... wsrod nich sa alkoholicy i sa pozadni ludzie, sa lotry i uczciwi...ale sa tez tacy z parciem na szklo.... tych wylapuje Sakral...
                            • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 21:46
                              mam nadzieje, ze Sakral sie dobrze kamufluje, bo jak jego zlapia - to z tymi lodami czekoladowymi moze byc problem - bo nie wiem czy bedzie mial "tam" zamrazalnik....
                            • sakral Nowy rząd 17.11.11, 22:07
                              Minister Edukacji Narodowej
                              Krystyna Szumilas

355 plenum Episkopatu (link)

(zobacz końcówkę tekstu od ----------kolejnym problem)

bp.Mendyk
                              jest fakt,że katecheci szkolni nie mogą być wychowawcami klasy

i dalej:

"A często to oni właśnie są wychowawcami w pełnym znaczenia
                              tego słowa,gdyż na lekcjach religii prowadzona jest bardzo
                              istotna pracy wychowawcza"

z budżetu MEN - ponad 500 milinów zł. rocznie na
                              ewangelizację i nauczaniu o błogosławionym Janie Pawle II w
                              przedszkolach i szkołach

(celowo nie piszę o lekcji religii,to nie są lekcje religii
                              to jest nawracanie,promowanie,reklamowanie itp.)

cdn.
                              • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 22:13
                                sakral napisał:

> (celowo nie piszę o lekcji religii,to nie są lekcje religii
                                > to jest nawracanie,promowanie,reklamowanie itp.)

myślisz, że mają szansę kogoś nawrócić ?
                              • sakral Re: Nowy rząd 17.11.11, 22:25

18,4 tys. świeckich,
                                11,4 tys. księży,
                                2,6 tys.sióstr zakonnych
                                1,1 tys. zakonników

jest w przedszkolach i szkołach

dyrektor szkoły nie jest przełożonym
                                tych ludzi

tylko miejscowy biskup
                                dyrekcja szkoły może tylko ładnie prosić
                                Jego Ekscelencję aby z roboty
                                wywalić nauczyciela od nauk kościelnych

a teraz Episkopat domaga się od
                                rządu Donalda Tuska by ci ludzie
                                mogli pełnić obowiązki wychowawcy klasy.

i teraz będzie akcja
                                ja stawiam
                                1 : 0 dla drużyny abp.Józefa Michalika

a teraz
                                śpiewa Sting Shape Of My (You Tube)
                                • al-szamanka Re: Nowy rząd 17.11.11, 22:48
                                  horror!!!
                                • m.maska Re: Nowy rząd 17.11.11, 23:12
                                  troche przerazajace....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka