sakral 08.06.12, 01:57 kalendarz piątek kursy € - 4,3423 $ - 3,4703 Gotye feat. Jarzębina - Koko Euro spoko! Pełna wersja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 06:13 dziendoberek Spiochy! Bedziecie ogladac te mecze? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 08:40 1zorro-bis napisał: > dziendoberek Spiochy! Bedziecie ogladac te mecze? Ja nawet nie wiem kiedy dokładnie toto się zaczyna. A telewizora, aby się nie niszczył prawie nigdy nie włączam Odpowiedz Link
m.maska Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 10:38 to zupelnie jak ja.... a do tego jeszcze oplacam ten nieszczesny Polsat i mam tych programow 125 i jeszcze troche... ale co to znaczy "oszczednosc" CZASU!!!!! przede wszystkim Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 08:48 sakral napisał: Straszna ona!!!!! Ta golonka Jestem przerażona!!!!! I co za paskudna nazwa Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:48 Sakralu...jeszcze mogę dorzucić coś do wczorajszych wpisów o prof. Krawczuku. Rok 1981, wykład Profesora: Czemu zajmuję się historią starożytną? To proste. O drugiej wojnie punickiej wiem niewiele, ale wszystko co wiem, mogę powiedzieć. O drugiej wojnie światowej wiem dużo, ale powiedzieć mogę niewiele... Pomyslałam wtedy, że to jeden z powodów, dla których nie wybrałam historii jako przedmiotu studiów. "Polska za Nerona" - pelna dygresji na tematy różne. Powinna mieć inny tytuł i wtedy bardziej by mi się podobała. Tak jak jest - nieustannie budziła irytację. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 08:43 Muszę szuruburu i łapucapu, bo co prawda dzień wolny, ale jak się będę lenić to z niczym nie zdążę...a mam w planach zakupy, dwa spotkania towarzyskie i jedno urzedowe. Spokojnego dnia Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:22 No to jadę, jakoś szybko się wyszykowałam, jak rzadko kiedy Do napisania Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:28 Dzień dobry Wszystkim! Mecz Polska - Grecja dopiero wieczorem, a jakiś małolat, trąbi od rana na trąbce, ze wytrzymać nie można. A co dopiero będzie działo się wieczorem? Spokojnego dnia życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izydor88 Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:36 A mnie się udziela ta atmosfera święta i zabawy Wczoraj sprawdziłam,kto gra w polskiej drużynie - dzieci!Bramkarz ma 22 lata. Popołudnie spędzę w pracy,ale mam nadzieję,że pacjenci będą się spieszyć na otwarcie mistrzostw,więc i ja zdążę. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:42 Cześć Klaro! Mi się będzie udzielało wieczorem, i będę głośno kibicować, ale trąbienie trąbką pod oknem i to z rana, to mnie...... No Odpowiedz Link
m.maska Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 10:43 Noooooooo... bo jak juz to juz.... Tutaj jak byly mistrzostwa swiata to dzialo sie tylko w "bastionach" pilki noznej - pechem znajduje sie jeden taki w odleglosci 20km ode mnie - ale poza tym spokoj.... tylko jak grano mecze to przez okna dolatywaly jakies krzyki... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:31 Witajcie Pewnie, że zajrzę ....tr.udno mówić o wielkim oglądaniu ale jednak poatrzę jak nasi grają. Stawiam na remis. Podobnie jak AL, mam dziś wielkie plany - ciekawe ile zrealizuję. Do napisania. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:39 Cześć Maju, ja mecz będę oglądała, i stawiam 3:1 dla nas Ale nie ważne, ile, ważniejsze żeby wygrali i nam wstydu w pierwszy dzień, nie przynieśli A teraz wybieram się na małe zakupy, mam nadzieje, że w sklepach nie będzie tłoków. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 09:50 To jeszcze odnośnie wczorajszego dnia.Zorro twierdził,że żyje w normalnym kraju,w którym ludzie w Boże Ciało piją piwo przy grillu... Nasi sąsiedzi przez całe popołudnie i wieczór pili piwo przy grillu... A my chcieliśmy poczytać na tarasie,co było oczywiście niewykonalne.Nawet okna trzeba było zamknąć ze względu na smrodek grilla. Wolałabym,żeby sąsiedzi uczęszczali na procesje Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 10:06 Moje wyjście opóźnia się.....wiec jeszcze podczytuję Czy dopuszczalna jest jakaś opcja między udziałem w procesji (koniecznie - blokującej całą drogę), a siedzeniem przy piwie i grilllu? To znaczy...normalny kraj to dla mnie taki, gdzie kto chce -uczestniczy w procesji, kto chce - siedzi przy grillu i jedynym problemem jest to, by nie przeszkadzać innym... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 10:17 Zgadzam się A teraz idę na targ.Uwielbiam to,szczególnie w czerwcu właśnie.Młode ziemniaki,koperek,fasolka,brokuły,szparagi.Do tego jajka od kury zielononóżki z pewnego źródła i uczta gotowa. Ostatnio kupiłam na targu pomidory zapylane przez trzmiele?Pan mi pokazywał specjalne certyfikaty.Na jedną szklarnię kupuje z Holandii dwa ule trzmieli,które zapylają kwiaty pomidorów.Kupiłam. Pomidory,jak pomidory... Odpowiedz Link
m.maska Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 10:46 trzmiele.... niech beda nawet pszczoly, byle by smaczne byly, pomidorowe najlepiej Odpowiedz Link
izydor88 Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 11:38 Oprócz pomidorowych pomidorów zakupiłam też rewelacyjne czereśnie,chleb pieczony na zakwasie i liściach chrzanu i laczki prosto z Zakopanego - za jedne 15zł. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 13:26 Ja, jak kupuję pomidory to je wącham, czy pachną krzakiem. I takie pachnące dziś kupiłam Odpowiedz Link
m.maska Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 10:52 Dzien Dobry Panstwu.... wszystkich przewialo juz przez Kalejdoskop - w takim razie ja zamykam peleton i tez robie odjazd Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 14:43 Ufff, załatwione, strasznie się spieszyłam, a w powietrzu wilgoć stoi. Na burze się szykuje, a ja mam jeszcze wieczorne wyjście na kolację do moich Chińczyków A jutro rano do pracy. Ach to zabieganie.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 15:18 Dobre...i jeszcze do Twojej ulubionej muzyki Est-ce que tu parle francais? Moi un petit peu, j'ai oublie beaucoup, mais pour la vie quotidienne c'est assez. Odpowiedz Link
sakral Re: 8 czerwca,piątek 08.06.12, 19:37 al-szamanka napisała: Dobre...i jeszcze do Twojej ulubionej muzyki --------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)--------------- tak Al to jest boskie Odpowiedz Link
zuza_anna Jessssssssssst 08.06.12, 18:19 1 : 0 dla Polaków !!!!!!! Polska, biało czerwoni.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Jessssssssssst 08.06.12, 19:58 Zuza.... zostawmy jeden watek na to Euro.... mysle, ze tak bedzie najlepiej. Zorro zalozyl juz co najmniej trzeci watek pod tym samym tytulem - jesli zalozy kolejny, to wywale....tzn. watek wywale... Odpowiedz Link
al-szamanka 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 06:16 Uff, przyszło mi się do domu tak około drugiej w nocy i widać jak długo spałam skoro już znowu na nogach jestem, ale przynajmniej fajnie było. Na szczęście pracuje dzisiaj tylko do 14-ej. Dobrego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 07:07 czolem Wszystkim! Kibicom tez! Kibolom NIE! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 09:09 Dzień dobry Wszystkim! Myślałam, że po meczu będzie na ulicach głośno, ale aż tak źle nie było, może deszcz przegonił rozrabiaczy i piwoszy do domu, i był spokój. Dzięki temu wyspałam się. Niezapomnianego dnia życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 09:43 kalendarz Dzień Przyjaciela kurs $ - 3,4566 Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 10:40 W Dniu Przyjaciela gotuję zupę mojego dzieciństwa - eintopf. Zakupiłam wczoraj na targu dużo jarzynek,a jeszcze NL dostał różne marchewki,pietruszki i buraczki od znajomego rolnika. Nie pozostaje mi nic innego,jak wrzucić to wszystko do jednego wielkiego gara. I będziemy jeść przez tydzień... Odpowiedz Link
sakral Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 10:55 Klaro można dłużej,wystarczy raz dziennie dolewać wody, i dalej gotować i rodzinie kryzys nie groźny a ja wyjątkowo teraz zjem śniadanie chleb,margaryna, plastry twarogu feta i szczypiorek Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 11:18 W torbie od rolnika znalazłam wiąchę lubczyku.Też dodałam. Do zupy na Dzień Przyjaciela jak znalazł Odpowiedz Link
m.maska Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 11:40 Witam Panstwa... jak to sie mowi po niemiecku "durchwachsenes Wetter" - Google tlumacza to: "wzrosla o pogodzie" - czyz ten tlumacz nie jest genialny?... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 11:57 Proszę więc o lepsze tłumaczenie Wracając do mojego eintopfu - NL pyta,co będzie na zweitopf? Tłumaczę,że idea eintopfu polega na tym,że nic.Przez tydzień.A wprowadzając modyfikację Sakrala - i dłużej... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 15:29 Ja natomiast w tym właśnie momencie podjęłam ważną decyzje: muszę się zdrzemnąć. Koniecznie! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 18:58 m.maska napisała: >"durchwachsenes Wetter" - Google > tlumacza to: "wzrosla o pogodzie" - czyz ten tlumacz nie jest genialny?... Właśnie wsadziłam w tego tłumacza jeden z moich ulubionych cytatów Einsteina: Um ein tadelloses Mitglied einer Schafherde sein zu können, muss man vor allem ein Schaf sein. wyskoczyło mi: Aby być nieskazitelny członek stada owiec, trzeba być przede wszystkim owce. Nawet sens został zachowany, rzadko kiedy, ale czasami ma się szczęście do tłumacza. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 19:56 Durchwachsenes Wetter - pogoda zmienna,pogoda w kratkę? Sięgnęłam do mojego dwutomowego słownika zakupionego w Leipzig w 1980 roku i ...ni w ząb... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 20:08 A jeżeli weźmiemy pod uwagę, że jest tez durchwachsener Speck to sprawa komplikuje się bardziej. Odpowiedz Link
m.maska Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 20:13 bo w prostym tlumaczeniu tzn. "przerastana/y"... no ale jak moze byc "przerastana pogoda" ? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 20:15 m.maska napisała: > bo w prostym tlumaczeniu tzn. "przerastana/y"... no ale jak moze byc "przerasta > na pogoda" ? No a co? Pogoda poprzerastana słońcem, deszczem i innymi wiatrami. Baaardzo romantycznie Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 20:14 Mozaikowy - też mi wyskakiwało Pamiętam lektorat z niemieckiego na studiach.Tłumaczenie medycznych tekstów i wielokrotnie złożonych wyrazów.Horror! Tylko łacina albo angielski. Odpowiedz Link
m.maska Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 20:18 Teksty medyczne?.... horror - z tym sie zgadzam w calej rozciaglosci - trzeba znac i niemiecki i lacine i medycyne... wtedy moze sie to udac Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 20:22 Ale jeśli chodzi o literaturę, to moim zdaniem nie ma lepszego języka do wyrażenia piękna. Moją ukochaną książkę "Sto lat samotności" czytałam w trzech językach; po polsku, niemiecku i francusku. Wydawałoby się, że francuska wersja powinna być najlepsza, bo to język romański, tak jak hiszpański, w którym oryginał był pisany. Nic z tego. Wersja niemiecka jest po prostu oszałamiająca. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:08 sakral napisał: > AL > > to u Ciebie wyższa szkoła jazdy Jaka tam wyższa. Czy Ty wiesz jakie kłopoty miałam ze zrobieniem prawa jazdy Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:02 Przeczytać Tomasza Manna,a zwłaszcza "Czarodziejską górę" w oryginale... Nie ma szans. Miałam kiedyś świetnego nauczyciela języka rosyjskiego.Brałam nawet udział w Olimpiadzie Języka Rosyjskiego.W Poznaniu odniosłam sukces,na szczeblu krajowym - nie miałam szans,bo na ścianie wschodniej mówią z doskonałym akcentem. Triumfowałam jeszcze w NRD - w Cottbus Wstęp na filologię rosyjską bez egzaminów miałam zapewniony,ale nie skorzystałam. Ale czytałam Czechowa i Lermontowa w oryginale.I to było coś... A dzisiaj...imponuję czasami mojemu Dziecku znajomością rosyjskiego - spotkania z Rosjanami na Krecie i Cyprze. Bo Dziecko cyrylicy - tyle co w greckim. A ja bardzo lubię rozmawiać w tym języku... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:07 izydor88 napisała: > Ale czytałam Czechowa i Lermontowa w oryginale.I to było coś... Ja przeczytałam od dechy do dechy "Wojne i pokój" w oryginale, ale tez i parę innych. Np."Kak zakalałas stal" ....no, młoda byłam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:29 sakral napisał: Ja bym powiedziała, że nie tyle praktyczna, co przebiegła Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:29 Aż tak,to nie Następne zderzenie z literaturą rosyjską - po trzecim roku studiów.Wtedy wszyscy medycy,płci obojga - zaczynali marzyć o innym życiu i wiązać się ze studentami:Akademii Sztuk Pięknych,historii sztuki,filologii polskiej i filologii różnych. Na mojej drodze stanął poeta z filologii polskiej,który marzył,żeby studiować malarstwo.I studiował,po ukończeniu filologii polskiej. Nazywał się Wojtek Kowalczyk - pseudo Bidon. Jak ja go słuchałam... Kazał mi w 1978 roku czytać "Mistrza i Małgorzatę" Bułhakowa.I czytałam. Oczywiście to było chwilowe zauroczenie,bo wkrótce potem,jak wszyscy inni powróciłam na łono medyków. Ale zamiłowanie do literatury rosyjskiej zostało Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:36 izydor88 napisała: > Nazywał się Wojtek Kowalczyk - pseudo Bidon. > Jak ja go słuchałam... > Kazał mi w 1978 roku czytać "Mistrza i Małgorzatę" Bułhakowa.I czytałam. Ja bez kazania, jak się do "Mistrza..." dorwałam, to jednym tchem. Jedna z najlepszych książek jakie czytałam, ale na tutaj nawet o tym nie wspominam, wystarczy, że na innych forach obracają ten tytuł w te i wewte, wzdłuż, w poprzek i na wspak Odpowiedz Link
izydor88 Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 21:51 Wojtek,niestety już nie żyje,a przyjaciele żałują,że tak mało publikował.Bo miał niesamowity wpływ na słuchacza. Pamiętam obóz naukowyw Śremie pod Poznaniem.I Wojtka monologi o literaturze i sztuce.Dla medyka - inny świat. Potem chałturzył w Niemczech - głównie konserwacja zabytków. Pamiętam spływ kajakowy po Wigrach i Czarnej Hańczy.I Bidona w czarnym kapturze...Mag z innego świata. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 09.06.12, 22:14 izydor88 napisała: > Wojtek,niestety już nie żyje,a przyjaciele żałują,że tak mało publikował.Bo mia > ł niesamowity wpływ na słuchacza. > Pamiętam obóz naukowyw Śremie pod Poznaniem.I Wojtka monologi o literatu > rze i sztuce.Dla medyka - inny świat. > Potem chałturzył w Niemczech - głównie konserwacja zabytków. > Pamiętam spływ kajakowy po Wigrach i Czarnej Hańczy.I Bidona w czarnym kapturze > ...Mag z innego świata. Widzę, że byłaś rzeczywiscie zafascynowana. Niektórzy mają dar krepowania innych swoją osobowością Odpowiedz Link
sakral Re: 9 czerwca 2012, sobota 10.06.12, 00:21 al-szamanka napisała: Niektórzy mają dar krepowania innych swoją osobowością ---------------------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)------ to muszę zapamiętać ciekawie napisane Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niedziela. 10 Czerwca.... 10.06.12, 08:00 1zorro-bis napisał: > pora wstawac. Dzien dobry! Cześć. Wstałam, wstałam i kręcę się jak bąk, bo za godzinę do pracy jechać muszę, a tu makijaż jeszcze nie zrobiony. Eeeeech, ciężkie życie mamy my, kobiety nieżujące Do napisania wieczorem, a tymczasem przyjaznego dnia Wszystkim życzę Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: Niedziela. 10 Czerwca.... 10.06.12, 10:47 Aaaa witam pięknie! AAAA -KTO MA DZIŚ URODZINY? PTASZEK-KOS MI OD RANA SERENADĘ WYGWIZDYWAŁ SIEDZĄC W MOICH PELARGONIACH... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 9 czerwca 2012, sobota 10.06.12, 07:56 sakral napisał: > al-szamanka napisała: > Niektórzy mają dar krepowania innych swoją osobowością > to muszę zapamiętać > ciekawie napisane Z tym, że miało być dar krępowania, przez "ę", może teraz zmieni to dla Ciebie sens Odpowiedz Link
m.maska I to sa newsy...ze swiata "pieknych i bogatych" 09.06.12, 21:58 de.omg.yahoo.com/blogs/fashion-police/heidi-klum-gntm-finale-2012-outfit-glitzerkleid-001733766.html omg! LOOK: Ab in die Dorfdisko! Heidi Klum und das Glitzerkleid des Grauens - wynocha na wiejska dyskoteke! Jak widac nie tylko przecietnym zjadaczkom chleba zdarza sie potworne bezguscie... ale zeby modelka, ktora cale lata prezentowala haute couture tez?.... otworzylam poczte i wyskoczylo to na mnie, bez ostrzezenia..... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 10:09 Dzień dobry Wszystkim! Wiem, wiem imienin się tutaj nie obchodzi, ale ja mam dzisiaj święto. Nawet zapomniałam, ale rano zadzwoniła do mnie przyjaciółka z G.. i zrobiła mi miłą niespodziankę. Ma się tutaj zarejestrować, i mam nadzieję, że nie macie nic na przeciw. Miłego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 10:38 Zuza + Anna z okazji imienin wszystkiego najlepszego zdjęcie ze strony Facebook kol.Lucyny Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 10:53 AAAA TO IMIENINY, TAK? No to KOCHANA: "SŁODKIEGO ,MIŁEGO ŻYCIA..." BEZ TEJ CAŁEJ RESZTY CI Z SERCA ŻYCZĘ, MORZA SPOKOJU I SZALEŃSTWA ODROBINY-WSZYSTKIEGO TEGO W TWOJE IMIENINY ZUZA-ANNA! (Mam podobnie...ale inaczej). Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 10:56 Z całego serducha dziękuję LTereso Ale miło mi się zrobiło Odpowiedz Link
izydor88 Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 10:46 Ale chyba zakazu obchodzenia imienin nie ma? Miła Bogu - wszystkiego dobrego Ci życzę: - zdrowia - pomyślnego zakończenia walki z NFZ - spaceru po molo w Sopocie - zerwania z tytoniem,możesz przerzucić się na adorację Przemka Tytonia Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 10:53 Klaro najzabawniejsze życzenia jakie otrzymałam, dzięki Sakralu, dziękuję zwłaszcza za serek Odpowiedz Link
m.maska Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 11:46 Zuza, najlepszego CI Nawet nie pamietam, kiedy mam imieniny... a przeciez Polska nie jest ewenementem - z tego co wiem, to np. w Hiszpanii obchodzi sie imieniny...(poza naszym kregiem kultury slowianskiej) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:10 m.maska napisała: > Zuza, najlepszego CI Wszystkiego, co miodno-słodkie, Zuzanko A ja nie zdradzę kiedy mam imieniny,.....bo nie lubię swojego imienia. Tak bardzo chciałabym być Letycją, albo chociażby Weroniką Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 10.06. niedziela 11.06.12, 09:36 al-szamanka napisała: > Wszystkiego, co miodno-słodkie, Zuzanko > > A ja nie zdradzę kiedy mam imieniny,.....bo nie lubię swojego imienia. > Tak bardzo chciałabym być Letycją, albo chociażby Weroniką Dziękuję AL Ja chciałam być Bożeną, nawet co niektórzy do tej pory tak do mnie mówią. Odpowiedz Link
m.maska Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 12:14 Co gotujecie dzisiaj?... dobrze, ze nie ma AL... dzisiaj to moje "wielkie wejscie" do kuchni, prawie jak swieto w rodzinie... beda żabie udka à la crème Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 13:31 Witajcie ZUZIU!!! Wszystkiego dobrego Zawsze bądź tak samo pogodna, uśmiechnięta i wyrozumiała To zyczenia dla nas A dla Ciebie? Bądź szczęśliwa i kochana Zuziu -- Maja Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 14:09 izydor88 napisała: > Dzisiaj podgrzewamy wczorajszy eintopf to zupełnie jak u mnie ,wczorajszy bogracz smakuje dziś lepiej, dosoliłam,bo mój mąż woli mniej tego,dba o siebie odkąd stał się "stałym pacjentem", ach ci panowie, trzęsą się nad sobą... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 14:17 hmmmm.... Dzisiaj mam bardzo zdrowo: pstragi z grilla. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 21:52 lucynateresa50 napisała: > izydor88 napisała: > > wczorajszy bogracz smakuje dziś lepiej Co to jest bogracz??? Co prawda mogłabym poszukać w wiki, ale wolę wiadomości z doświadczonej ręki. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 14:22 Maju, Maseczko dziękuję, Jesteście Kochane jak zawsze Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:26 A teraz, jako, że 11 godzin w pracy spędziłam, a jutro mam wolne, zrobiłam sobie dużego drinka: aperol, tonic, nieco pomarańczowego soku i porządny szus cointreau Odpowiedz Link
m.maska Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:34 Hmm... aperol mam, sok pomaranczowy mam, cointerau mam, mam tez bitter lemon - ale ja otwarlam sobie szampana.... mala flaszka jednorazowego uzytku.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:35 ups... jeszcze nie wypilam a juz literowki... cointreau oczywiscie... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:41 m.maska napisała: > ups... jeszcze nie wypilam a juz literowki... cointreau oczywiscie... No właśnie.....kłantro Odpowiedz Link
m.maska Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:44 ooooooooooo Booooooooooooooooooosz.... tylko nie to.... ta maniera spolszczania obcojezycznych slow, to cos strasznego jest - niby luzactwo, chociaz mozna pomyslec, ze ten kto tak pisze, po prostu nie wie lepiej.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:46 m.maska napisała: > ooooooooooo Booooooooooooooooooosz.... tylko nie to.... ta maniera spolszczania > obcojezycznych slow, to cos strasznego jest - niby luzactwo, chociaz mozna pom > yslec, ze ten kto tak pisze, po prostu nie wie lepiej.... Wiedziałam, że się wkurzysz Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:38 Oho, dwa lata temu na Sylwestra tez miałyśmy te wszystkie składniki. Pamiętam, słuchawka telefoniczna w jednej ręce, w drugiej drink i te nasze szalone wybuchy śmiechu. Nie tańczyć miałam po tym właśnie Sylwestrze miękkie kolana Drinki są zdradzieckie Odpowiedz Link
m.maska Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:46 Ale mozna...jesli nie trzeba siadac za kolkiem - to niech sobie beda miekkie.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 10.06.12, 22:55 Do jutra siadać za kółkiem nie będę, ale ja przede wszystkim liczę na to, że bez problemów zasnę. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 11.06.12, 00:06 No i stało się to, co od razu wiedziałam: mój drink zwalił mnie po prostu z nóg, nawet pisze już tylko jednym palcem. Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 10.06. niedziela 11.06.12, 19:23 Z ust mi wyjęłaś moja kochana,a myślałam ,że tylko ja jestem TAKA niegrzeczna, uspokoiłam się i wóciłam do normalności, dziś musiałam wstać o godz.4-dwie kawy i maślanka, dobry zestaw ,co nie? POZDRAWIAM CIEPLUTKO! Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 10.06. niedziela 11.06.12, 19:26 al-szamanka napisała: > No i stało się to, co od razu wiedziałam: mój drink zwalił mnie po prostu z nóg > , nawet pisze już tylko jednym palcem. Ja piłam z Paulo Cozza po fachu, ale nie wytrzymuję tempa ,mimo ,że jak jego żona ,niby ze mnie góralka! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 10.06. niedziela 11.06.12, 19:40 lucynateresa50 napisała: > Ja piłam z Paulo Cozza po fachu, ale nie wytrzymuję tempa Paulo Cozzawidziałam raz jeden w polskiej telewizji, śmiesznie mówi i wesołek z niego Odpowiedz Link