Dodaj do ulubionych

Przeglad techniczny

18.04.13, 13:06
Mamy przeglady samochodow, w Niemczech, niejako obowiazkowy przeglad uzebienia a teraz...
Szwajcarski ksiadz z kantonu Zurich, daje parom, ktorym udzielil slubu 15 lat gwarancji, pod warunkiem, ze raz w roku przyjda na przeglad (TÜV)

www.kath.net/news/40001
Service jest gratis i ksiadz robi to w swoim czasie wolnym. Pod jego opieka znalazly sie 44 pary, akcja trwa od pieciu lat i wszystkie malzenstwa do tej pory trwaja...
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 13:07
      Swoja droga ciekawe co sie stanie, jak sie rozleci - czy jest gwarancja na "czesci zamienne" albo odszkodowanie, albo wymiana na nowy produkt...
      • loczek62 Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 13:19
        m.maska napisała:
        > albo wymiana na nowy produkt...
        Była taka piosenka:
        "Znów się zepsułeś
        I wiem co zrobię
        Zamienię ciebie
        Na lepszy model..."
        • m.maska Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 13:48
          No ale przeciez to bardzo ryzykowne takie dawanie gwarancji na "ludzi"... to nie sa maszyny.

Ja tam sie nie skarze... nowy model zawsze mozna wziac w leasing wink
          • loczek62 Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 13:56
            m.maska napisała:

> Ja tam sie nie skarze... nowy model zawsze mozna wziac w leasing wink

Jestem pod wielkim wrażeniem Twojego pragmatyzmuwink
            • m.maska Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 14:42
              no co? shock
              • loczek62 Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 14:45
                Wyraziłem tylko swoją szczerą opinię.
                • m.maska Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 14:56
                  big_grinbig_grinbig_grinbig_grin wink
                  • loczek62 Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 16:46
                    A tak wracając do meritum. Jak można dać na człowieka (ludzi?) "gwarancję" skoro człowiek sam za siebie nie może ręczyć?
                    • leziox Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 17:21
                      Ksiadz wystepuje tu chyba w roli psychologa,majacego poparcie boskich mocy i bardzo wierzy w to co robi.
                      Niejedno malzenstwo rozpada sie przez zwykle bzdury,które mozna zalatwic,jesli ktos z zewnatrz zechce nas wysluchac i madrze doradzic.
                      A malzenstwa trwaja,cos wiec chyba w tym jest smile
                      • loczek62 Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 17:24
                        Oj chyba nie ciekawie by było gdyby ksiądz nie wierzył, ale patrząc na to co się dzieje czasem wątpię czy wierzą...
                        • m.maska Re: Przeglad techniczny 18.04.13, 17:30
                          Ha, no ale koledzy tego ksiedza obserwujac jego "osiagniecia" chca tez wprowadzic u siebie takie akcje...
                          Z ta gwarancja, to ja jestem ciekawa, co sie wydarzy, jak naprawde nastapi "usterka" ktorej nie da sie naprawic - czy jakies odszkodowanie bedzie? wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka