Dodaj do ulubionych

CZŁOWIECZEŃSTWO

10.10.15, 19:37
Dlaczego byłeś nielojany? Dlaczego odwróciłaś się ode mnie? Mieliśmy być PRZYJACIÓŁM!! To przecież miało być takie piękne miejsce! Nasze, wspólne. Przyjaciółko... Przyjacielu... Więc dlaczego nie chcesz mi o sobie nic powiedzieć? Tak się nie robi!! MNIE się mówi! Wszystko! Powiedziałeś? Zwierzyłas się? Cóż... zapomniałaś, że to zobowiązuje. Skrytykowałeś? Jak mogłeś! MNIE??? Przecież jestem najlepsza. Jestem wspaniałą kobietą! MNIE się tego nie robi! Wiesz, że jestem dyskretna. Wiesz, jak cenię Twoje zaufanie. Przecież chcę jak najlepiej. Twoją tajemnicę powierzę innym, będzie lepiej chroniona. Przez Przyjaciół. Otoczę się welonem mojej przyjacielskiej miłości jak całunem. Ciasno. Wiem, dusisz się, ale będę oddychać za Ciebie. Przyjaciółko. Przyjacielu. Nie chcesz mnie? Odrzucasz? Cóż, wobec mnie nikt nie może być bezkarny! Mam Twoje maile, zdjęcia, smsy, mam zapis naszych rozmów. Pożałujesz! Pożałujesz, że śmiałaś! Że miałeś czelność... MNIE! Uwolnię się od Ciebie. Zrzucę z siebie brzemię Twoich sekretów. Niech gawiedź pozna Twoje lęki, choroby, wiek, problemy! Niech tłuszcza się cieszy! Chleba i igrzysk! Nie dam im chleba, ale niech przynajmniej mają igrzyska! Niech sycą się Twoim bólem, wstydem i upokorzeniem. Tak bardzo Cię kocham. Przyjacielu. Przyjaciółko. Mielismy być tu zawsze ... Wszystko zepsułeś... Zdradziłaś mnie z X, Y, Z.... Przysięgasz? Na rodzinę? A kim jest dla mnie Twoja rodzina? Jest taka jak Ty, warta sponiewierania z błocie inwektyw, pomówień, wulgaryzmów, potwarzy! Żałujesz, że MI to zrobiłaś? Chciałbyś MNIE przeprosić? Może ... kiedyś pozwolę. Ale jeszcze nie teraz! Teraz wykorzystam noc, żeby z nitek mroku utkać coś dla Ciebie. Mój prezent.. Woal nienawiści i zemsty, moją koszulę Dejaniry dla Ciebie, moja droga Przyjaciółko, mój kochany Przyjacielu ... To przecież z miłości do Ciebie ... A moja miłość jest jak przezroczysty kryształ ... perfekcyjnym cięciem podrzyna Ci gardło... Dlaczego wszystko zepsułaś? Dlaczego nie jesteś już ze mną, Przyjacielu?
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 10.10.15, 19:38
      Człowieczeństwo. Kłąb zduszonych, stłamszonych pragnień-żądz-miłości. Własnej. Nie chcesz mnie? Chcesz tamtą? Chcesz tamtego? Jesteś lepszy? Jesteś lepsza? Dlaczego nie dla mnie, nie ze mną, nie przy mnie, nie we mnie... Dlaczego tak źle wybrałeś? Dlaczego wolałaś jego? Przecież ona... przecież on... gorszy, mniejszy, niklejszy, głupszy ode mnie... ja ... Ja ... JA! Dlaczego mnie nie zauważasz, omijasz, prześlizgujesz się wzrokiem, lekceważysz? Uchyliłbym Ci nieba... Dałabym Ci wszystko... odrzucasz... mnie? Mnie? MNIE??? Nie, mnie się nie odrzuca, nie odtrąca, nie opuszcza ... cokolwiek był uczyniła.... cokolwiek bym zrobił i jakkolwiek ... Ale dokonało się .... Więc znajdę w Tobie, na Tobie, przy Tobie to miękkie nagie miejsce, tak podatne na ból, na szyderstwo, na kpinę. Skręcające się ze wstydu od słów niskich i podłych... znam ich tak wiele. Hodowałam je, żeby zalać Cię nimi po utonięcie... Zbierałem je dla Ciebie, żeby ukształtować z nich myśl tak haniebną jak ta rozżarzona zimna kula, która wiruje we mnie coraz szybciej i szybciej, nie znajdując ujścia... Teraz wybuchnie, ustokrotniona chęcią zemsty, poniżenia, upodlenia, wywleczenia intymności, Twoich słabości, strachów, lęków i obaw. Niech wszyscy poznają, jaki jesteś. Niech świat wie, co śmiałaś mi zrobić .... Człowieczeństwo...
      • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 10.10.15, 22:45
        taaaa..............
        • m.maska CZŁOWIECZEŃSTWO 10.10.15, 23:50
          https://i209.photobucket.com/albums/bb248/dietje-bucket/smiley/lachen/thlol-045.gif
          • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 00:14
            Fajny tekst - oczywiscie nie moj... ale fajny, jaki prawdziwy smile
            • super.halusia Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 08:02
              https://www.temysli.pl/upload/images/large/2014/09/0_0_0_1217540208.jpg
      • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 12:18
        m.maska napisała:

> Człowieczeństwo. Kłąb zduszonych, stłamszonych pragnień-żądz-miłości. Własnej. >wybuchnie, ustokrotni ona chęcią zemsty, poniżenia, upodlenia, wywleczenia intymności, >Twoich słabości, strachów, lęków i obaw. Niech wszyscy poznają, jaki jesteś. >Człowieczeństwo... ?

A o kim to tak tu? Jakby o kimś bardzo dobrze znajomym.
        • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 12:20
          al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
          >
          > > Człowieczeństwo. Kłąb zduszonych, stłamszonych pragnień-żądz-miłości. Wła
          > snej. >wybuchnie, ustokrotni ona chęcią zemsty, poniżenia, upodlenia, wywl
          > eczenia intymności, >Twoich słabości, strachów, lęków i obaw. Niech wszyscy
          > poznają, jaki jesteś. >Człowieczeństwo... ?
          >
          > A o kim to tak tu? Jakby o kimś bardzo dobrze znajomym.
          >

Ano..... Autoportret... na podstawie obserwacji wlasnych... udana charakterystyka.
          • super.halusia Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 12:58
            Nawet bardzo udana charakterystyka
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 15:03
      uuups... kolejnosc pomylilam, pierwszy powinien byc ten drugi post... odwyrtnelo mi sie big_grin
    • blondynka.2801 Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 19:36
      Po co to robisz, Masko?
      Jeśli ktoś zawodzi powierzone mu zaufanie, to świadczy nie o zdradzanym, a wyłącznie o zdradzającym. Jak najgorzej świadczy.
      Jeśli ktoś musi karmić się cudzym życiem, to świadczy wyłącznie o tym, jak puste jest jego własne. Tylko współczuć.
      Czy fakt istnienia zła w czystej postaci podważa jakiekolwiek prawdziwie wyznawane (a nie udawane pod publiczkę) wartości i zasady?
      Wstydzisz się siebie? Ja - nie. smile
      • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 11.10.15, 19:44
        Blondynko, to nie ja bylam autorka tego... tylko tak mi sie przypomnialo... to bardzo stara historia a ile wyrzutu jest w tych tekstach, ile zalu... dzisiaj sa one po prostu smieszne, jesli wie sie kto je stworzyl.
      • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 12.10.15, 01:47
        blondynka.2801 napisała:

> Wstydzisz się siebie? Ja - nie. smile

Nie...
        • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 12.10.15, 06:11
          m.maska napisała:

> blondynka.2801 napisała:
          >
          > > Wstydzisz się siebie? Ja - nie. smile
          >
          > Nie...

Nigdy!
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 12.10.15, 21:27
      Taki ladny tekscik i jeszcze nie przekopiowany? w calosci albo w kawalkach? nie wyszydzonyy? nie obsmiany? hipokryci tak maja, ze nie pokazuja prawdziwego oblicza...
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 26.10.15, 21:12
      To jest taki fajny tekscik, smieszny... jak w lustrze odbijaja sie wykrzywione geby tych do ktorych sie odnosi... a jednoczesnie tekscik nie do ruszenia i nie do skopiowania... big_grinbig_grinbig_grin

w skrocie: nie lubisz mnie, to cie zgnoje i gnoic bede, bo przeciez jestem wspanialy, slawny, znany, znam wszystkich a skoro sie na mnie nie poznalas to zaslugujesz na to by obrzucic cie wszystkim co tylko ta "znana" glowa potrafi wymyslic... big_grinbig_grinbig_grin
      • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 26.10.15, 21:22
        m.maska napisała:

> To jest taki fajny tekscik, smieszny... jak w lustrze odbijaja sie wykrzywione
        > geby tych do ktorych sie odnosi... a jednoczesnie tekscik nie do ruszenia i nie
        > do skopiowania... big_grinbig_grinbig_grin

Kiedyś wydawał mi się ten tekścik rzeczywiście dobry... do momentu, gdy wyczułam, że
        nie jest szczery, że to tylko pod publiczkę.
        Ale masz rację, jest nie do ruszenia i obie dobrze wiemy dlaczego... jak zakazana piosenka big_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 26.10.15, 22:09
          i dlatego mi sie tak podoba... bo go tam kopiowac nie mozna a tak by sie nadal to wyszydzenia big_grinbig_grinbig_grin
          • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 26.10.15, 22:30
            m.maska napisała:

> i dlatego mi sie tak podoba... bo go tam kopiowac nie mozna a tak by sie nadal
            > to wyszydzenia big_grinbig_grinbig_grin

Co Ty mówisz, rzeczywiście nie pozwalają pacykarzowi kopiować tego tekstu?
            • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 26.10.15, 22:49
              a masz watpliwosci? big_grin przeciez juz dawno by skopiowal w calosci i w kawalkach... copyright na to jest, mimo, ze nie ma big_grinbig_grinbig_grin
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 20.02.17, 23:28
      No to przypomnijmy sobie naczelna modlitwe z podwyrka... GOWNO to wszystko warte bylo i GOWNO warte jest... GOWNEM sobie geby smarujecie i udajecie, ze to perfumy...
      • appreciation [...] 21.02.17, 00:10
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 21.02.17, 14:37
        Ta osoba, która kiedyś ten tekst napisała, wylała tylko na ekran słowa, tak naprawdę nie wiedząc o czym pisze... bo gdyby wiedziała...
        • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 21.02.17, 20:55
          A to nie pamietasz? bo ona to pisala zeby bronic MMŻ... hehehe bo mu sie jakoby, bialej niewinnej sniezynce krzywda dziala... a jakim maluczkim czlowieczkiem ow jest - dzisiaj wiemy. A kto mu te "krzywde" wtedy robil dzisiaj juz wiadomo - nasrywa kilkanascie watkow dziennie...
          CZLOWIECZENSTWO..... hahaha... tasiemca...
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 21.02.17, 21:05
      m.maska napisała:

> Człowieczeństwo. Kłąb zduszonych, stłamszonych pragnień-żądz-miłości. Własnej.
      > Nie chcesz mnie? Chcesz tamtą? Chcesz tamtego? Jesteś lepszy? Jesteś lepsza? Dl
      > aczego nie dla mnie, nie ze mną, nie przy mnie, nie we mnie... Dlaczego tak źle
      > wybrałeś? Dlaczego wolałaś jego? Przecież ona... przecież on... gorszy, mniejs
      > zy, niklejszy, głupszy ode mnie... ja ... Ja ... JA!

ja wielki, ja niepowtarzalny, ja oryginalny, ja mam, ja jestem, mnie tu nalezy wielbic i uznawac.... hehehe... a jak nie to ja ci pokaze...
      Lajba, Bieszczady, dwadziescia piec okien, gdzie ja nie bylem, taki metraz, tyle ksiazek, takie kredyty, wszystko w wersji XXL plus XXL - czyli XXL do kwadratu a nawet szescianiu...
      • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 21.02.17, 21:22
        m.maska napisała:

> ja wielki, ja niepowtarzalny, ja oryginalny, ja mam, ja jestem, mnie tu nalezy
        > wielbic i uznawac.... hehehe... a jak nie to ja ci pokaze...
        > Lajba, Bieszczady, dwadziescia piec okien, gdzie ja nie bylem, taki metraz, tyl
        > e ksiazek, takie kredyty, wszystko w wersji XXL plus XXL - czyli XXL do kwadrat
        > u a nawet szescianiu...

Napisałaś Lajba bez znaku diakrytycznego i tak mi się jakoś z Żydami skojarzyło.
        Taaak, wszystko duże i do kwadratu. Tak już jest, że ludzie w wydaniu mini starają się nadrobić posiadaniem... dla mnie niezrozumiałe, bo czyż mając będę większa i bardziej znacząca?
        Aha, zapomniałaś wspomnieć o Dezyderacie, nieodzownej wycieraczce człowieczeństwa.
    • m.maska Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 22.02.17, 22:03
      Miara CZLOWIECZENSTWA... przywlaszczyc sobie cudza tworczosc, zglosic ja do konkursu jako swoja, bo samemu sie jest tak bardzo miernym, ze trzeba sie na cokoly wdrapywac po cudzych plecach... odebrac nagrode a kiedy sprawa sie wydaje to ci od "czlowieczenstwa" nabieraja wody w geby i milcza... nic sie nie stalo... a ten ktory to zrobil marny maly czlowieczek probuje wlasnym gownem obrzucac innych - czlowieczenstwo? tak moze kiedys tam bylo czlowieczenstwo na tym forum, ale wtedy nie bylo tam tego lajna... ci ktorzy chcieli pozostac ludzmi, juz sie stamtad dawno ewakuowali.
      • al-szamanka Re: CZŁOWIECZEŃSTWO 23.02.17, 06:02
        m.maska napisała:

> Miara CZLOWIECZENSTWA... przywlaszczyc sobie cudza tworczosc, zglosic ja do kon
        > kursu jako swoja, bo samemu sie jest tak bardzo miernym, ze trzeba sie na cokol
        > y wdrapywac po cudzych plecach... odebrac nagrode a kiedy sprawa sie wydaje to
        > ci od "czlowieczenstwa" nabieraja wody w geby i milcza... nic sie nie stalo...
        > a ten ktory to zrobil marny maly czlowieczek probuje wlasnym gownem obrzucac in
        > nych - czlowieczenstwo? tak moze kiedys tam bylo czlowieczenstwo na tym forum,
        > ale wtedy nie bylo tam tego lajna... ci ktorzy chcieli pozostac ludzmi, juz sie
        > stamtad dawno ewakuowali.

Jeżeli było, to tylko na pokaz, pod powłoką zawsze bulgotało, a potem wylazło, bo gdy brud dołączył to i warunki do ujawnienia się stworzył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka