m.maska
10.10.15, 19:37
Dlaczego byłeś nielojany? Dlaczego odwróciłaś się ode mnie? Mieliśmy być PRZYJACIÓŁM!! To przecież miało być takie piękne miejsce! Nasze, wspólne. Przyjaciółko... Przyjacielu... Więc dlaczego nie chcesz mi o sobie nic powiedzieć? Tak się nie robi!! MNIE się mówi! Wszystko! Powiedziałeś? Zwierzyłas się? Cóż... zapomniałaś, że to zobowiązuje. Skrytykowałeś? Jak mogłeś! MNIE??? Przecież jestem najlepsza. Jestem wspaniałą kobietą! MNIE się tego nie robi! Wiesz, że jestem dyskretna. Wiesz, jak cenię Twoje zaufanie. Przecież chcę jak najlepiej. Twoją tajemnicę powierzę innym, będzie lepiej chroniona. Przez Przyjaciół. Otoczę się welonem mojej przyjacielskiej miłości jak całunem. Ciasno. Wiem, dusisz się, ale będę oddychać za Ciebie. Przyjaciółko. Przyjacielu. Nie chcesz mnie? Odrzucasz? Cóż, wobec mnie nikt nie może być bezkarny! Mam Twoje maile, zdjęcia, smsy, mam zapis naszych rozmów. Pożałujesz! Pożałujesz, że śmiałaś! Że miałeś czelność... MNIE! Uwolnię się od Ciebie. Zrzucę z siebie brzemię Twoich sekretów. Niech gawiedź pozna Twoje lęki, choroby, wiek, problemy! Niech tłuszcza się cieszy! Chleba i igrzysk! Nie dam im chleba, ale niech przynajmniej mają igrzyska! Niech sycą się Twoim bólem, wstydem i upokorzeniem. Tak bardzo Cię kocham. Przyjacielu. Przyjaciółko. Mielismy być tu zawsze ... Wszystko zepsułeś... Zdradziłaś mnie z X, Y, Z.... Przysięgasz? Na rodzinę? A kim jest dla mnie Twoja rodzina? Jest taka jak Ty, warta sponiewierania z błocie inwektyw, pomówień, wulgaryzmów, potwarzy! Żałujesz, że MI to zrobiłaś? Chciałbyś MNIE przeprosić? Może ... kiedyś pozwolę. Ale jeszcze nie teraz! Teraz wykorzystam noc, żeby z nitek mroku utkać coś dla Ciebie. Mój prezent.. Woal nienawiści i zemsty, moją koszulę Dejaniry dla Ciebie, moja droga Przyjaciółko, mój kochany Przyjacielu ... To przecież z miłości do Ciebie ... A moja miłość jest jak przezroczysty kryształ ... perfekcyjnym cięciem podrzyna Ci gardło... Dlaczego wszystko zepsułaś? Dlaczego nie jesteś już ze mną, Przyjacielu?