Dodaj do ulubionych

O garderobie wakacyjnej bedzie;-)

03.06.17, 11:04
Lubie podrozowac light, wiec lekka niewielka walizka, samo jezdzaca.
W srodku -tyle ubran ile potrzeba,zeby isc na sniadanie, kolacje ,wycieczke,poplywac czy potanczyc wieczoremwinkKilka lekkich top's,szortow, jakies ze 2 lekkie suKEnki na bale ;-D,
2 kostiumy do plywania.....najwiecej miejsca zabieraja chyba buty...sad
Wlasnie stoje przy prasowanku kilku koszulek mezawink
Reszta garderoby raczej "nie mnaca" jest,uffff.
I normalnie robie sie zazdrosna jak widze (forma zamierzona)
ludziska opekaja caly turnus w jednym zielonym Chic'u czy jedynym wygodnym zestawie koszulki i spodenek;-D
A tak musze pamietac kiedy mam wylowic starego w tlumie turystow ,jaka koszulke zalozyl rano ;-D big_grin
To jest mysl: widoczne okularki z daleka i Chic ;
i juz nie trzeba pani przewodnik z parasolka ,
tylko "follow her"wink
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 12:12
      Hahahaha.... no cos w tym jest - cala wycieczke obskoczyc w jednym ciuchu - toz juz za bagaz w samolocie nie musialabym placiic dodatkowo, podreczny by wystarczyl - a tak? No nic, z tymi butami, to jak jedziesz na urlop wypoczynkowy to mozna obskoczyc - ale ja... caly sklad butow zabieram, a po pierwszym dniu okazuje sie, ze wszystkie za ciasne i pozostaja tylko dwie pary do dyspozycji - ze strachem mysle, co bedzie kiedy spadna mi z nog, bo nie znajduje odpowiednio wygodnych nowych. Oczywiscie, ze kupilam kilka par z nadzieja, ze spelnia moje oczekiwania - niestety, nie.
      • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 17:17
        Mam kolezanke,ktora lata na Canary z malutkim plecaczkiem, takim jak do gym,i mowi na pozegnanie -" poduszke tez wzielam"big_grin
        Co do obuwia przy waszym stylu zwiedzania ,fakt, trzeba miec kilka par ,super wygodnego i najlepiej sprawdzonego( przechodzonego)Niewygodne obuwie to niepowodzenie na calej linii przy intensywnym zwiedzaniu .
        Dlatego wszystkich znajomych i rodzine zapraszam do L tylko i wylacznie w starych ,przechodzonych butach, zadnego szpanu ;-D.Te mile wchodza w nozki smile
        • m.maska Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 17:26
          I koniecznie lekka najlepiej szmaciana torebka - bo po kilku godzinach noszenia na ramieniu zaczyna bolec glowa, gdzies tam kole karku cos ciagnie mimo, ze eliminuje sie z niej wszystko co niepotrzebne... smile
          • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 17:48
            Dokladnie tak; karta do drzwi hotelowego pokoju,karta do sejfu,karta kredytowa,chusteczki higieniczne,mala kamerka i telefon.To moje minimum.
            • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 18:48
              a74-7 napisał:

> Dokladnie tak; karta do drzwi hotelowego pokoju,karta do sejfu,karta kredytowa,
              > chusteczki higieniczne,mala kamerka i telefon.To moje minimum.

Ha, ja noszę zwykle więcej, gdyż Maseczka sprytnie zabiera małą torebkę i prawie wszystko ładujemy do mojej szmacianki, która sama w sobie nic nie waży, ale pod wieczór mam wrażenie, że dźwigam w niej kilka cegieł.
            • rudka-a Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 18:48
              Sukienki na bale mnie zainteresowały suspicious
              wziełabyś i pokazała z jedną....
              suspicious
              • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:18
                Z trenem czy bez...? smile
                U nas bardzo tryndy jest" cold shoulder" w tym roku, ale w hoteliku najmniej jest brytyjczykow,wiec moge sobie odpuscicbig_grinbig_grin
                • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:30
                  https://productimages.drct2u.com/plp_full_width_1/products/wj/wj932/m01wj932503r.jpg
                  Ta nabylam; nie gniotsa,nie lamiotsa,ogony obcielam, znaczy sie skrocilam ,i wieczorowo bedzie wink
                  Ja juz w wieku kiedy sie zakrywa raczej niz odkrywasmile;-D
                  • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:32
                    www.jdwilliams.co.uk/shop/black-tropical-print-shirred-bodycon-dress/wj932/product/details/show.action?pdBoUid=5201#colour:Black Tropical,size:
                    z bliska w agresywne papuzki wink
                  • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:43
                    a74-7 napisał:

> https://productimages.drct2u.com/plp_full_width_1/products/wj/wj932/m01wj93
2503r.jpg
                    > Ta nabylam; nie gniotsa,nie lamiotsa,ogony obcielam, znaczy sie skrocilam ,i wi
                    > eczorowo bedzie wink
                    > Ja juz w wieku kiedy sie zakrywa raczej niz odkrywasmile;-D

Hahaham też bym ogony obcięła big_grin... tak do połowy ud i wtedy porządnie by kiecka wyglądała.
                    • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:52
                      Ano tak tez zrobilam ,ale zadne mini, mam normalne nogi , zadne tam pencinki typu pani Macron;-D
                      • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:53
                        normalne nogi- nie mylic ze slupkami big_grin
                    • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:59
                      ". tak do połowy ud i wtedy porządnie by kiecka wyglądała."
                      No wiesz,juz mnie prawie zdolowalas, rozumiem, ze to nie to co Chic,ale....mojemu staremu siem podoba i kropka.
                      big_grin
                      • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 22:28
                        a74-7 napisał:

> ". tak do połowy ud i wtedy porządnie by kiecka wyglądała."
                        > No wiesz,juz mnie prawie zdolowalas, rozumiem, ze to nie to co Chic,ale....moje
                        > mu staremu siem podoba i kropka.
                        > big_grin

A jakie tam dołowanie, nie przesadzaj... ja po prostu lubię krótkie... chociaż parę dni temu kupiłam sobie spódnicę prawie do kostek, nie wiem jednak czy kiedykolwiek ją założę, bo praktycznie już o niej zapomniałam.
                        A stary jest zawsze najlepszą wyrocznią, liczy się to co on powiedział smile
                        • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 22:31
                          Moj dla swietego spokoju zrobi wszystko big_grin big_grin
                          A ty juz spakowana ?
                          • m.maska Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 04.06.17, 01:06
                            AL to chyba dopiero jutro - ja juz prawie spakowana - jeszcze tylko podreczny bagaz i juz...
                          • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 04.06.17, 10:23
                            a74-7 napisał:

> Moj dla swietego spokoju zrobi wszystko big_grin big_grin
                            > A ty juz spakowana ?

Właśnie się za to zabrałam i już gorączkuję, gdyż nie znoszę tego zajęcia... ale do tej pory nie miałam czasu ze względu na 8 dni w pracy i inne takie.
                            Najgorsze, że muszę uważać, co biorę, nie chce być zbyt szikowna big_grin
                  • rudka-a Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 04.06.17, 16:07
                    a74-7 napisał:
                    > Ta nabylam; nie gniotsa,nie lamiotsa,ogony obcielam, znaczy sie skrocilam ,i wi
                    > eczorowo bedzie wink
                    > Ja juz w wieku kiedy sie zakrywa raczej niz odkrywasmile;-D

Może być wink ja z tych,co lubią 'dziwne' fasony, wiec zostawiłabym z ogonkiem smile
                    • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 04.06.17, 16:36
                      No to walizka wypełniona, mam nadzieje, że niczego nie zapomniałam, ale jutro po pracy mam jeszcze czas do 22-ej i jeżeli coś się przypomni, to dołożę.
    • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 18:52
      a74-7 napisał:

> Lubie podrozowac light, wiec lekka niewielka walizka, samo jezdzaca.
      > W srodku -tyle ubran ile potrzeba,zeby isc na sniadanie, kolacje ,wycieczke,pop
      > lywac czy potanczyc wieczoremwinkKilka lekkich top's,szortow, jakies ze 2 lekkie
      > suKEnki na bale ;-D,
      > 2 kostiumy do plywania.....najwiecej miejsca zabieraja chyba buty...sad
      > Wlasnie stoje przy prasowanku kilku koszulek mezawink
      > Reszta garderoby raczej "nie mnaca" jest,uffff.
      > I normalnie robie sie zazdrosna jak widze (forma zamierzona)
      > ludziska opekaja caly turnus w jednym zielonym Chic'u
      czy jedynym wygodnym zes
      > tawie koszulki i spodenek;-D
      > A tak musze pamietac kiedy mam wylowic starego w tlumie turystow ,jaka koszulk
      > e zalozyl rano ;-D big_grin
      > To jest mysl: widoczne okularki z daleka i Chic ;
      > i juz nie trzeba pani przewodnik z parasolka ,
      > tylko "follow her"wink

Druga sprawa, że rzadko spotykam podczas naszych wojaży aż tak szikowne osoby.
      • m.maska Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 19:51
        Boooooosz, szikowna w samej Lizbonie ma wiecej fot "na tle" niz ja podczas calej 12-dniowej wycieczki po Andaluzji mialam... Widac, ze lubi sie fotografowac smile
        • al-szamanka Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 21:31
          m.maska napisała:

> Boooooosz, szikowna w samej Lizbonie ma wiecej fot "na tle" niz ja podczas cale
          > j 12-dniowej wycieczki po Andaluzji mialam... Widac, ze lubi sie fotografowac :
          > )

Może szikowna chciała reklamować szikowną koszulkę w Lizbonie big_grin
          • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 22:02
            I zaslania polowe tej pieknej Lisbony .
            Gdzie nie rzucisz okiem to slupek i kolumna w tym pieknym miescie.
    • m.maska Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 22:20
      Sorelino, te twoje portki w centki sa tez super gustowne... bleeeee
      A wiesz komu zawdzieczasz takie a nie inne komentarze, spojrz na tego slupka obok siebie, ktory przypierdalal sie od lat, od samego poczatku,. do celulitow, do parkingow, kolejny idiota do bialych kozaczkow, odpierdolcie sie od naszych langust to my nie bedziemy sie czepiac was - ODPIERDOLCIE sie od NAS - wygladasz jak nadeta bania, w gustownym sziku, te okulary tez super - doprawdy, a nozki? troche iksiki - to powinnas sie troche inaczej ubierac - albo sie nie pokazywac... a i drastyczna dieta by sie przydala, a slupek? szkoda gadac, jakby sie na konferencje wybieral... tylko krawacika zabraklo... za to na rozdanie nagrod za plagiaty to w pasiastym sweterku...
      Odpierdolcie sie od NAS - to nie bedziecie mieli reakcji...
      Kto sieje wiatr ten zbiera huragany...
      No i co z tym Istambulem? plywanie po Bosforze to wszystko co widzialas w Istambule? a co z Porto?
      • m.maska Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 22:22
        A roza wiatrow to nie kompas... a Pasteis de nata - to w tlumaczeniu nie Boze Narodzenie tylko ciastko z kremem...
        • a74-7 Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 03.06.17, 22:34
          A gaworzenie to pewnie od gawarit ? big_grin big_grin;-D
          • super.halusia Re: O garderobie wakacyjnej bedzie;-) 04.06.17, 07:00
            big_grin
    • m.maska Pareo... 04.06.17, 17:10
      obowiazkowo pareo... kiedy poprzednio tam bylam, pareo doskonale sluzylo mi za kolderke smile
      • al-szamanka Re: Pareo... 04.06.17, 17:13
        m.maska napisała:

> obowiazkowo pareo... kiedy poprzednio tam bylam, pareo doskonale sluzylo mi za
        > kolderke smile
        >

Już zapakowałam smile
        • al-szamanka Re: Pareo... 04.06.17, 20:33
          al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
          >
          > > obowiazkowo pareo... kiedy poprzednio tam bylam, pareo doskonale sluzylo
          > mi za
          > > kolderke smile
          > >
          >
          > Już zapakowałam smile

Chyba jednak za mało par butów wzięłam sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka